• Crusades
    15k
    Prvo su bili problem Azijati, a sad kad se skužilo da svi koji su već u HR imaju OIB i mogu se masovno učlanit u klub i preselit ga u Kathamandu ako žele, ali to iz nekog razloga ne čine vraćamo se na vječiti strah i kletvu da ne postanemo ko ovi dolje. :meh:
  • Mali Zeus
    16.3k
    - učlanit će se Nepalci i Indijci masovno
    - postat ćemo turistički klub kao Barcelona za siromašne
    - tko god nema OIB a odozdola i odozgora je samo lijen, ništa drugo
    - ljudi koji žive van Hrvatske, Hrvati su i dinamovci, a nemaju OIB ne postoje, a ako i postoje ima ih sve skupa 80
    - zašto se ne mijenja cijeli statut, možda zato jer sadašnjoj ekipi to ne paše
    - zajec i ekipa traže rupe u zakonu po uzoru na onog kojeg ne spominjemo
    - zašto se bavimo glupostima dok nemamo SD
    - učlanit će se turisti
    - učlanit će se pas, mačka i zlatna ribica
    - postat ćemo ko tovari
    - tovari će se sprdati s nama opravdano
  • Marktwain
    165
    Tovari su goli kurac za neke forumaše po shizofreniji.
  • Paggini
    41.6k
    Pripremite se za "Cannavaro you dont know football why no play Rog???? :rage: :rage: :rage: " i "hahaha GAYduk where your trophies no trophies from 2005. cryduk hahah :cry: " te klasik "PETKOVIC KING BUTTON --->"
  • Papastrumf
    14.9k
    1. Po meni je ovakva promjena statuta da se omogući:
    a) "učlanjenje" dijaspori (u velikoj većini) lijenoj podići papire za OIB, a imaju pravo na to
    b) internalizacija navijačke baze na druge narode što ex yu što možda i druge kontinente u skladu s trendovima u Europi i svijetu.
    c) "učlanjenje" bilo kog za kog se plati članarina (pas, mačka, kauč, biljka, rakija, auto)
    emilperska

I ne, nije cilj ovoga uclanjivanje 20.000 Azijata ili nepostojecih osoba jer mene prvoga ne zanima bildanje samih brojki, tako da svi vi paranoici mozete biti mirni. Cilj ovoga je ljudima koji nemaju nas OIB, a zele biti dio kluba isto i omoguciti.
    Ja najbolje znam koliko upita dnevno imamo iz BiH, Slovenije, Njemacke, SAD-a i ostalih europskih i svjetskih zemalja po pitanju OIB-a i uclanjenja. Također, vidjeli smo i na terenskom radu po BiH i Njemackoj da postoje ljudi koji nemaju nas OIB, a silno zele biti dio kluba na neki nacin. I ne brinite, nisam vidio jos niti jedan upit od nekog Nepalca ili Indijca.
    Papastrumf

Znači, želiš reći da ja lažem? Ok, neka @Rama86 potvrdi da u Frankfurtu 12-13% ljudi nije imalo OIB. U Čapljini nije bilo 80, ali ih je bilo 50ak bez OIB-a, a koji su se htjeli učlaniti, gdje opet dolazimo do tog nekog postotka.

U Njemačkoj ima hrpa naših ljudi, čija djeca su 2. ili 3. generacija gore i nemaju naš OIB. Ne znam zašto je nekome tako teško to shvatiti? Da ne pričam o našim iseljenicima u SAD-u, Kanadi i Australiji.
    Izvaditi OIB nije tako jednostavno kao što ti pričaš, potrebno je otići u poreznu upravu i to napraviti. Ako nekome OIB ne treba osim za članstvo u dinamu, sumnjam da će biti toliko motiviran da bi potegnuo do porezne uprave u Hrvatskoj samo zbog toga.

I ne, neće prijateljem kluba postati nikakav pas, mačka ili auto jer to sigurno nećemo dopustiti, a postoje i osobni dokumenti, ako slučajno nisi čuo za to.
  • Jos-Optimus
    4.8k
    Neki ljudi bi trebali razgraničiti navijanje od šizofrenije
  • marcio amoroso
    40.3k
    Evo prvo moje dvije sestre i njihova djeca imaju samo švedsko državljanstvo i žele biti dio kluba. Kumova djeca imaju samo njemačko državljanstvo i žele biti dio kluba, djeca od brdo prijatelja u Berlinu gdje sam živio imaju samo njemačko državljanstvo i žele biti dio kluba, pomoći na neki način i osjetiti povezanost sa klubom.

Strašno, ali stvarno strašno kako ljudi od jedne dobre stvari naprave neke svoje teorije zavjere i pljuju samo da bi pljuvali.
  • NB86
    16.2k
    Ma ocemu pricamo jednostavno se moramo pomirit s time da je internet pun ljudi s ozbiljnim frustracijama i problemima koje ovako rjesavaju, malo dijete od 6 godina bi skuzilo dosad da dijasporci i kad dođu u zg ne zele trosit vrijeme na vađenje oiba u poreznoj i da je to prepreka s kojom se 90% ljudi ne zeli jebat a imamo ogroman potencijal u nasoj dijaspori.
  • kibic
    1.2k
    Podržavam ideju Plavih prijatelja kluba. Postoji li mehanizam kako spriječiti učlanjivanje navijača drugih klubova kako bi mogli kupiti karte za derbije? Ako bez OIB-a možeš kupiti kartu za derbije, to bi mogli iskoristiti navijači drugih klubova za kupovinu karata i pokušavati radit probleme.
  • Zg123
    1.4k
    Neki se jos nisu pomirili sto im je voljeni trener nogiran pa pokusavaju izmisljati razno razne teorije zavjere i na svaki moguci nacin hracnuti po vodstvu kluba.
  • marcio amoroso
    40.3k

Pa navijači drugih klubova se mogu i ovako učlaniti u klub. Valjda tovar koji studira u ZG ima OIB.
  • kibic
    1.2k
    Svakako, ali kako to spriječiti u okviru zakona kojeg imamo? Isti ti navijači nađu način prek svog kluba kupiti karte bez oib-a, pa se zaštite od reperkusija zakona kada zakure problem.
  • marcio amoroso
    40.3k

Ne vidim način kako možeš spriječiti nekoga da se učlani kad je učlanjivanje moguće online.

Generalno mislim da se diže previše halabuke oko tih misterioznih navijača drugih klubova na našim tribinama. Godinama sam na tribini i nisam nikada vidio niti jedan problem.
  • Guinness
    2.6k
    ↪marcio amoroso Svakako, ali kako to spriječiti u okviru zakona kojeg imamo? Isti ti navijači nađu način prek svog kluba kupiti karte bez oib-a, pa se zaštite od reperkusija zakona kada zakure problem.kibic

Ako će taj tovar bit brži i spretniji u učlanjivanju i kupovine ulaznice za (njemu) gostujuću utakmicu, a naš ljubljeni navijač Dinama će sjedit prekriženih ruku pasivno doma i srat po klubu, sustavu i svemu ostalome onda neka i bude na tom stadionu i toj utakmici.
    Potrudio se, na vrijeme odreagirao i htio pogledati utakmicu svog kluba na domaćoj tribini najvećeg rivala.
    Postavlja se pitanje što onda navijač Dinama za to vrijeme radi i šta čeka.
  • Mali dioničar
    17k
    Brojni su Hrvati, sigurno ih ima i ovdje bili ili jesu članovi nekog kluba vani, a bez da su imali ekvivalent OIB-a države iz koje je klub.

Ja sam prije 20tak godina bio član Arsenala i član Barcelone.

Zbilja nije nužno sa svaki Hrvat koji živi van Hrvatske ima OIB, a sasvim legitiman potez kluba bi bio i učlanjivanje stranaca. A njima zbilja nema smisla vaditi OIB zbog članstva u Dinamu.

Jel bi bio problem imati ekvivalent nekog Sona i da se učlanjuju odnosno postaju prijatelji kluba Korejanci, recimo Tottenham ima 28.000 Korejanaca u klubu navijača.

https://www.tottenhamhotspur.com/fans/supporters-clubs/join-a-club/south-korea-spurs/

Da je KTC Japanac ili da je Ogiwara ostavio trag kao KTC, zašto bi se Dinamo odrekao tolike skupine, pa makar i TV navijača…?

Naravno da su vani drugačiji propisi i da ti ne treba OIB jer član Tottenhama ili Arsenala ne može upravljati klubom koji je i tako u privatnom vlasništvu i ljudi se svejedno učlanjuju.

Ne vidim nikakvog razloga da i Dinamo ne radi istu stvar kakvu radi svaki etablirani klub u svijetu.

Dinamu su ciljana skupina Hrvati van Hrvatske, ali ne mora se nužno ograničavati tom skupinom.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.