• mali M
    7.1k
    Ja sam za skroz, ali imam jedan veliki prigovor. Zašto se zovu "plavi prijatelj"? Totalno neprikladno i ja kao član zahtijevam da se promjeni naziv u "plavi brat" kako bi mogao po tribini slušati kineze i nepalce kako si govore "eeej brate" "di si brate"!
    Zahvaliti mi možete kasnije
  • Mali Zeus
    16.3k
    Nije me lako iznenaditi al da mi je netko rekao da ću večeras ovo pročitati na Zoni Dinamo mislio bi da me ili trola ili da je na teškim drogama.vjeko1701

a uvijek može biti i još gore.
  • Nolifer
    10k

Bolje i plavi brat, nego biti "topli brat" :lol:
  • mali M
    7.1k
    brat je brat
  • Neron53
    1.3k
    Umjesto "prijatelj" treba staviti po staropurgerskom " prijatel" pa ce ovi dalekoistocani u startu odustati od pristupanja jer u translejtu nece moci naci znacenje
  • Mali Zeus
    16.3k
    Plavi Sikh.
  • Droljo
    13.6k
    prijatelNeron53

Pajdaš
    PP
  • Nolifer
    10k

prst u pak, dinamo prvak

IMG-3846.jpg
  • NKDZ86
    3.2k
    sad kad na stranicama kluba vidim pod rubrikom članstvo: povjerenik za nepal i aziju, pa još uđe u skupštinu :scream:
    ps. već sam vidio par nepalca nakon tekme s našim šalovima
  • Neron53
    1.3k

Eto...rijesen problem :)
  • mali M
    7.1k
    taako je i "pajdo" je prihvatljivo iz istog motiva kao i prije, da čujem horde nepalaca kako viću pajdoooo! kaaaj delaaaaš?!?
  • vjeko1701
    13.2k
    Čak i bez prava glasa, teoretski ja mogu s time drmati unutar prijatelja Dinama i s 1000 indijaca kroz prijatelje Dinama tražiti da se recimo Zajec izjasni što je mislio pod time da bi Štimac bio dobar SD...vlatkomarkovic

Prvi dio je nebitan jer ima veze sa nečim kaj nije tema.

Al ovaj dio. Kao što sam napisao, dobro je biti oprezan i naglasiti moguće iskorištavanje treće strane. Al molim te detaljnije pojasni kako bi ovo funkcioniralo. Doveo bi te Indijce u Zagreb pred stadion? Rekao bi im da spamaju mail kluba? Čak i ako bi funkcioniralo, kaj onda? 1000 Indijaca zahtjeva očitovanje Zajeca? I?

Plavi Sikh.Mali Zeus

Skupština Dinama, 2035.

ws7hAETFMxEg1fifyu9GSKi6tOp81Tt0YR3WqYqhLMQ.gif?width=640&crop=smart&format=png8&s=c28894ac2aa965e613152199f544352861b33911
  • The Undertaker
    7.2k
    Meni nema ništa bolje od toga da neki Nepalac umjesto za Barcelonu ili Real navija za Dinamo, kupuje dresove Dinama, ide na utakmice, osnuje fun klub Dinamo Katmandu itd...
  • Crni86
    9k
    pa tako se postaje veliki internacionalni klub. Da ga se simpatizira i navija se za njega iz cijelog svijeta.
  • emilperska
    9.1k
    Okrenuo je sad čak i dio ovo moderature na sprdnju i ismijavanje, no ja ću kao dio svoj završnih riječi na ovu temu napisati kratko mišljenje i zaključak u par crtica:

1. Po meni je ovakva promjena statuta da se omogući:
    a) "učlanjenje" dijaspori (u velikoj većini) lijenoj podići papire za OIB, a imaju pravo na to
    b) internalizacija navijačke baze na druge narode što ex yu što možda i druge kontinente u skladu s trendovima u Europi i svijetu.
    c) "učlanjenje" bilo kog za kog se plati članarina (pas, mačka, kauč, biljka, rakija, auto)

Ja osobno sam bio žrtva lažnog učlanjivanja u naš hajduk ili hajduk općenito ( ne znam ni sam koja je granica i u što sam točno bio učlanjen) od strane kolega s posla. Učlanili su me tako da su se dokopali mog OIB-a, a za učlanjenje u Hajduk nije potreban potpis člana niti njegov pristanak. Dapače, niti OIB nije morao biti stvaran nego može biti bilo koja kombinacija 11 znamenaka. Na kraju je kum odvjetnik slao prijeteće pismo da me se briše što smo i ostvarili jer se pozvao na neke članke Zakona o udrugama itd, ali novac ovi debili nikad nisu dobili nazad. Iskaznica s mojim imenom nikad nije napravljanjena Bogu hvala.

Kao jedan od argumenata rasprave s tim debilima odozdola smo koristili argument da učlanjenje u GNK Dinamo može napraviti samo stvarna osoba s OIB-om koja pokaže minimum želje da neki dokument potpiše ili ovjeri (pod uvjetom da je punoljetna).

Otvaranje nekog modela "prijatelj" kluba gdje je dovoljno uplatiti 20 EUR da bi se učlanio bilo tko (Hrvat iz Michigana, Peugeot 208, pas Roki ili Pakistanac Samir iz Islamabada) je po meni krivi smjer i osobno nisam zadovoljan što se statut mijenja radi tog. Ako postoji minimalna volja za promjenom statuta od tzv. oporbe, ona se treba iskoristiti za prave promjene statuta koje će donijeti pravu i istinsku demokratizaciju kluba.

Nadalje, smatram da mijenjanje statuta radi manjeg dijela dijaspore (ja znam bar 100 ljudi u dijaspori izvan BiH i RH i svi imaju OIB, tako da su mi ovo nove teze) koja nema/ ne želi dobiti OIB mi je besmisleno. Hajduk je u 2020. imao kao člana Georgea Floyda (https://gol.dnevnik.hr/clanak/nogomet/nepoznati-navijac-hajduka-uplatio-za-ime-georgea-floyda-na-poljudu---608551.html).

Po meni su to gluposti da bi se radi tako nečeg mijenjao statut, pogotovo bez šire rasprave članstva (a demokratizirali smo klub) nego radi neke napomene odjela za članstvo ili koga već i onda će se aklamacijom to potvrditi u Skupštini. Po meni nije fer ni korektno da se to radi bez šire rasprave članstva, a sad vi kako hoćete..

Neki članovi imaju ideju da član/prijatelj kluba može biti s bilo kojeg kontinenta neki imaju ideje i želje da to može biti samo netko s hrvatskim papirima i dokumentima tko se može učlaniti sa svojim OIB-om. Obje ideje su legitimne, ali zahtijevaju širu raspravu jer otvaranjem rupe za Antu iz Toronta koji nije htio podić putovnicu,a eventulno se želi učlaniti u Dinamo, otvara se na taj način određena rupa za ismijavanje i sprdanje s cijelim članstvom te pumpanjem brojki fake članova kao što radi orjuna odozdola..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.