• mali M
    7.1k
    Naprotiv, i to je identitet Zagreba samo što ga ti ne poznaš ili ti se ne sviđa.The Undertaker

To nikad nije bio identitet Zagreba nit će biti.. gdje ti živiš, da možeš takvu bedastoću napisati?!

Možda da maknemo bana Jelačića s Trga jer nije rođen u HrvatskojMali dioničar

Ovakvo banaliziranje nema veze s pameću, jel ti zbilja stavljaš Bana Jelačića u paralelu sa likom koji je najviše zapamćen po mahanju ćunom po Zagrebu?

iskreno me čudi da ne znaš za Toma Gotovca. Ne smatraš ga dijelom identiteta Zagreba, plus ne sviđa ti se što je i kako radio, ok, ali vjerojatno i ovi iz Možemo nisu nikad u životu čuli za Lamzu, što ne znači da Štef nije dio našeg identiteta.miro

Odlična usporedba, zbilja. Da li onda smatraš da bi ti bilo u redu da ti takvi klaunovi rade novi vizualni identitet Dinama i zaključe da bi ga najbolje dočarao usklik "Opijum za narod" dotičnog K.M.?
  • Mali dioničar
    17k
    Možda da maknemo bana Jelačića s Trga jer nije rođen u Hrvatskoj
    — Mali dioničar

Ovakvo banaliziranje nema veze s pameću, jel ti zbilja stavljaš Bana Jelačića u paralelu sa likom koji je najviše zapamćen po mahanju ćunom po Zagrebu?
    mali M

Dečko, napisao si da je Tomislav Gotovac Srbin, a do tog zaključka si došao jer je rodjen u Somboru.

Ne stavljam ga u paralelu prema životnim postignućima nego po regiji rodjenja dakle prema kriteriju koji si ti postavio.
  • The Undertaker
    7.2k
    To nikad nije bio identitet Zagreba nit će biti.. gdje ti živiš, da možeš takvu bedastoću napisati?!mali M

Gotovac je bio i ostao dio zagrebačke urbane i popularne ikonografije, omiljen kod široke publike zbog provokativnih akcija i performansa, podsjeća ravnateljica (MSU) Vesna Meštrić.
  • FelceAzzurro
    242

Čim ravnateljica podsjeća ona mora kako je tako.:sweat:
  • Sljeme
    2.8k
    Vizual je bezličan, loš, ružan i preplaćen kao i sve čega se dotakne sekta.
  • mali M
    7.1k
    Gotovac je bio i ostao dio zagrebačke urbane i popularne ikonografije, omiljen kod široke publike zbog provokativnih akcija i performansa, podsjeća ravnateljica (MSU) Vesna Meštrić.The Undertaker

taaaako je! puno veći od Šenoe ili Milčeca.... :roll:

Dečko, napisao si da je Tomislav Gotovac Srbin, a do tog zaključka si došao jer je rodjen u Somboru.Mali dioničar

"dečko" aaahahahha! senzacionalno... kakav luđak može tvrdit da je osoba rođena u Srbiji Srbin. Isto kako je Pupavac Hrvat jer je rođen kod Benkovca... Opet ponavljam, to nije poanta nego što je ta osoba napravila da bude ugrađena u novi vizualni identitet grada Zagreba... To je jedino pitanje koje moramo ovdje postaviti... samo to što se stalno vraćaš na isti nebitan argument za koji sam napisao da se slažem s vama, Hrvat rođen u Srbiji, mi govori sve kud vodiš raspravu... Pogotovo kad je taj vizual napravila osoba koja radi kampanje za SDSS.. Zbilja mi nije jasno s čim se boriš.
  • Markelo
    3.2k
    Kao i svaki umjetnik bez ideje tako je i Gotovac odlučio odigrat na sigurno sa golotinjom. Hrvatima je taj banalan performans idalje non plus ultra. Kakav performans takav i vizual. Samo su pratili Gotovca
  • serbus
    4.7k
    Kako je na Malnaru bilo "nemam ništa protiv Srba,samo neka budu Hrvati".

Meni kod tih stvari je svejedno tko radi samo da je dobro. Ovdje niti boja, niti tekst nije nešto kreativno mislim da nema šanse da zaživi u gradu a to je najbitnije da ljudi koji tu žive sa znakom uđu u neku simbiozu da bi ga mogli promovirati dalje. Bačen novac u vjetar.
  • jakov1
    482
    Bačen novac u vjetar.serbus

Meni je rjesenje bezveze, ali ne znam koja je alternativa? Grad je raspisao medunarodni natjecaj, nitko dobar se 2-3 mjeseca nije javio jer je nagrada ocito premala za takvu uslugu i imamo to sto imamo. Grad moze ili koristiti najbolje rjesenje koje ima, ili ne koristiti nijedno, a to bi tek bio bacen novac.
  • db-izbjeglica
    16.8k
    To rješenje je tipični primjer "strukovnog elitističkog snobizma". Okupi vam se ekipa u neko povjerenstvo i onda obožavaju izabrati nešto što će izazvati reakciju, uglavnom negativnu, a oni se mogu praviti pametni i govoriti kako svi ostali nemaju pojma i kako je to zapravo super, napredno, predivno, inovativno, kreativno...

Ima iznimaka, al uglavnom ako nešto ima oblik govna, izgleda kao govno, smrdi kao govno, onda je vjerojatno i govno.
  • mali M
    7.1k
    ili ne koristiti nijedno, a to bi tek bio bacen novacjakov1

pričamo o vizualnom identitetu jednog starog grada sa ogromnom poviješću i značenjima kao i događajima i osobama koju su ga obilježili. da, ako nitko ne napravi dovoljno snažno vizualno rješenje, NE, ne uzimaš onda niti jedno!

Netko je ovdje spomenuo kontekst dobre "loše reklame". Ovdje ne pričamo o nekakvoj reklami da bi se moglo reći dobra reklama je ona o kojoj se priča, ma koliko loša bila. Ovdje pričamo o vizualnom IDENTITETU jednog grada! ne treba mi negativna reklama za moj dom! Svima koji tako razmišljaju mogu predložiti da stave na svoju fasadu cucka kak jaši nečiju nogu i kažu da je to identitet njihove obitelji. Mislim, pričat će se o tome sigurno, mora onda da je dobro rješenje za identitet s kojim će povezivat njihovu obitelj. Samo da iskarikiram da nije svaka reklama dobra reklama kad pričamo o vizualnom identitetu nečega/nekoga...
  • flexXy
    2.7k
    To rješenje je tipični primjer "strukovnog elitističkog snobizma". Okupi vam se ekipa u neko povjerenstvo i onda obožavaju izabrati nešto što će izazvati reakcijudb-izbjeglica

I za sudjelovanje u komisiji ih se posteno ispostovalo, drago mi je da je nas dogradonacelnik bio dio toga:

• naknade članovima Ocjenjivačkog suda koji su predstavnici Provoditelja u ukupnom iznosu od 3.250,00 € neto,
    • naknade putnih troškova i smještaja za člana Ocjenjivačkog suda iz inozemstva u iznosu do 500,00 € net
  • Nolifer
    10k
    Hehe, bitno da se "ne krade", nova mantra :rofl:
  • Patak
    3.1k
    Tom Gotovac je bio redikul, ništa više. Da je bio nešto mlađi odveli bi ga u neku instituciju, ali kad je sfrj otezala papke umjetničke "slobode" su se širile na provokaciju i neukus. Inače, kakav grad takvo i rješenje.

Samo da dodam da se ime Tomislav populariziralo u Srbiji nakon što je kralj Aleksandar svom sinu dao ime Tomislav. Isto kao što su se po Dalmaciji i posebno Splitu davala srpska imena tipa Vojislav
    ...To posebno vrijedi za rođene dvadesetih godine 20. stoljeća
  • fakin
    103

bilo ih je 5. znači svatko je dobio 650 eur za pregledavanje pedesetak radova, svaki su morali obrazložiti zašto im se ne sviđa ili sviđa i na kraju dodijeliti pet radova i novčane nagrade.

650 eur nije doslovno nikakva lova za takav posao.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.