• NitkoBitan
    24.3k
    Vecina Hrvata razmislja kao kolega, malo kome je ugodno gledat zapecene na ulici. Mislim prije nego sto su opce dosli ovdje nitko ih ni nije zvao niti prizivao :chin:
  • Hnlovac
    1.7k
    nije ugodno ni meni, al se uzrok ovog zna, a nije riječ o belosvetskoj zaveri

Vladajući iz hdz i dp imaju firme za uvoz radnika i zajedno s korporacijama koje su golovo i wolt te ostalim poslodavcima ruše cijenu rada i stvaraju monopol, a zarađuju masno po svakom azijatu kojeg dovedu

Isto tak korporacije za dostavu hrane rade potpuni monopol na tržištu , uništavaju dostave malih restorana i de facto ih tjeraju da se prebace na njih a onda im dižu naknade

Nije to naredba iz Brisela, jer bi onda Ljubljana bila puna azijat, nego idioti na vlasti u Hrvatskoj koji će prodati hrvatski identitet za 0,5% rasta BDPa da se mogu kurcit ba mitingu stranke. A narod se podijeli na bijele i crne, lijeve i desne umjesto da se bori protiv korporacija
  • NitkoBitan
    24.3k
    idioti na vlasti u Hrvatskoj koji će prodati hrvatski identitet za 0,5% rasta BDPaHnlovac

Pa eto, kolega i ti se sustinski slazete (kao i vecina nas ovdje), a prozivas ga rasistom. Nije covjek zazivao nasilje niti bi ikome zabranjivao dolazak ovdje u ulozi turista. To sto neki ljudi misle da je odredenim skupinama mjesto na odredenim dijelovima kugle zemaljske ih ne cini rasistima. Uvijek je bilo spontanih pojedinacnih migracija i to je normalno, ovo danas je nesto sasvim drugo.

umjesto da se bori protiv korporacijaHnlovac

Kakva je to borba? Tko, kako i zasto?
  • The Undertaker
    7.4k
    Najbolja borba protiv korporacije je da osnujete vlastitu firmu.
  • Dzoni
    1.1k

Koliko god da se slažem s time što je napisao o stranim radnicima, ako ti je baš svaki post direktno ili indirektno spominjanje črnih, nije nelogično zaključiti da je netko rasist
  • Hnlovac
    1.7k
    rasistima ih čini to kad govore da uprava provodi afrikanizaciju momčadi I da crnci ne mogu bit nikakvi igrači i da loše igramo zbog crnaca u momcadi

To je gnjusni rasizam. Ja ga nisam napao zbog ovog komentara o stranim radnicima jer to ne smatram rasizam, nego zato što čovjek spominje rasu u SVAKOM komentaru. Doslovno da se govori o kobasama i vrtlarenju covjek bi pričao o "Crncof"
  • Bosskovitz
    16k
    Vecina Hrvata razmislja kao kolegaNitkoBitan

Da većina Hrvata razmišlja kao kolega, živjeli bismo u apartheidu. Kod njega nije bitno je li tema tekma s Lokomotivom, vizualni identitet Zagreba, marketing kluba ili lijevi bek, problem je uvijek isti i uvijek je to tamna boja kože.

Jedino ima neki soft spot za našeg Gabriela, sumnjivo mi je to malo...
  • masacusec
    4.9k
    Malo ću izbanalizirati, ali tako nekako je....
    Ono kaj je nekoć bilo normalno, danas je to rasizam.
  • Brusa
    2.5k
    nije ugodno ni meni, al se uzrok ovog zna, a nije riječ o belosvetskoj zaveriHnlovac

Nije zavjera, nego strategija. Imaš i dokumente UN-a o "zamjeni stanovništva" (koje ja doduše nisam čitao, ali sam vidio naslovnicu na twitteru :joke:), a ovo drugo o čemu ti pišeš (i sve se slažem) je samo posljedica.
  • Praskaton
    4k
    Samo polako kroz par godina s ovom politikom svi će bit "rasisti".
  • NitkoBitan
    24.3k
    Da većina Hrvata razmišlja kao kolega, živjeli bismo u apartheidu.Bosskovitz

A ne zivimo u jednoj "blazoj" verziji istog? Domaci ljudi izbjegavaju strane radnike koliko god je to moguce. Stranih radnika ima oko 200-250 tisuca u Hrvatskoj, ima li tko tu na forumu jednog u krugu prijatelja?

Da se sutra donese odluka da ih se deportira natrag od kuda su dosli nitko ne bi suzu pustio osim agencija i pohlepnih poslodavaca. Dapace, ja bi volio vidjet jedan referendum sa pitanjem koje bi jasno odredilo buducnost - jesu li ljudi za njihov ostanak i integraciju ili povratak na staro normalno.

I to pricam samo o stranim radnicima. Prodi malo kroz komentare kad se neki ilegalac utopi u rijeci prelazeci granicu - 0 empatije.
  • Sajla
    7.8k
    Stranih radnika ima oko 200-250 tisuca u Hrvatskoj, ima li tko tu na forumu jednog u krugu prijatelja?NitkoBitan

Imam ja dvojicu. Nijemac i Bošnjak ;)
  • NitkoBitan
    24.3k
    Ne smije se vise rec crnih ili zapecenih da ne bi ispao rasist, a puno bi se lakse shvatila poanta.
  • flexXy
    2.7k
    Da se sutra donese odluka da ih se deportira natrag od kuda su dosli nitko ne bi suzu pustio osim agencija i pohlepnih poslodavacaNitkoBitan

Najbolji su mi oni poslodavci kaj dodu u medije i onda pricaju kako Hrvati nece radit i da su stranci super sto se toga tice. A zaboravljaju napomenut kako za minimalnu placu ocekuju 12 sati rada dnevno u nehumanim uvjetima. Strani radnik je sifra za roba u danasnje vrijeme. Hrvatima nikad nije bio problem radit, problem je ekipa kaj hoce ljude izrabljivat i koja je potjerala pola drzave u inozemstvo.
  • NitkoBitan
    24.3k
    Prijatelj mi otisao radit na povremeni rad u Svicarsku i kaze da nema tam kuraca palaca Nepalaca, rade uzimaju nase ljude jer su ovi problematicni, manje efikasni itd. Nama se tu prodaje prica da Hrvat nece radit i da su ovi vijedni i ljubazni... mrs.

Drzava treba zabranit radnu snagu sa drugog kontinenta i to je to, snadi se druze poslodavce kako znas. Povecaj satnicu, okreni se studentima... Pa uz dobre uvjete bu se i oni uhljebi iz javnog sektora birokracije krenuli prekvalificirat, ogroman je to bazen.

Stvara se narativ da bi bez tih Azijskih stranih radnika u najmanju ruku propali. Ponovi laz 100 puta i postat ce istina. Nek ih se dovede jos pola milijuna pa mozemo stavit kljuc u bravu kao drzava.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.