• Maximo
    730

Treba dat čovjeku još jednu šansu da
  • Crni86
    8.6k
    Sumnjam da ce respektabilni sd doci igrati se sa nasim budzetom tj nedostatkom istog.Dinaminjo

Previse zivite u igricama da mislite da je posao sportskog direktora samo usko vezan uz budget i transfere. A to zna i svaki sd, sustavni rad gdje vece rezultate polucis ispravno poslozenim sustavom, omladinskom skolom i skautingom. Neces ti bit sd real madrida i doc s 300 milijuna eura i iskesirat za xy igraca.

I kako je nedostatak budgeta? Klub s budgetom od 70 milijuna eura. A sta se tu sve nece procitat.
  • Dinaminjo
    1.4k

Mislio sam na budzet za transfere..
  • Crni86
    8.6k
    Procitaj onda opet prvi dio posta.
  • Omake
    6.2k
    najdraži fm wonderkid. Mislim da je bio srebrna lopta u17 svjetskog ili tako nešto.
  • Dinaminjo
    1.4k

Naivan si ako mislis da vanjski ugledni sd nece pitat za pare.
  • Crni86
    8.6k
    ti si naivan ak mislis da je posao sd-a samo transfer rok i transferi.

Jedino sta ljudi zele cut svoju placu, da imaju normalne uvjete za rad i normalne ciljeve. Placu mozemo ponuditi dobru, uvjeti za rad su trenutacno malo naruseni atmosferom, ali ostalo je okej. Ciljevi su u skladu s budgetom, najjaci budget u ligi i medu jacim budgetima u kvalifikacijama za ligu prvaka na putu prvaka. Nitko od jjega ne ocekuje da ekipa rusi real, chelsea itd.

Sustavni rad i selekcija kroz omladinsku skolu nama omogucava da imamo neke vrhunske igrace bez da ih se mora platiti, isto tako kroz izvrstan scouting mozes privuc talentirane decke za malu lovu te s kombinacijom isksunijih karakternih domacih decki stvoriti odlicnu ekipu.

Nisi svjestan sto tocno sd radi pa zato pises o budgetu za transfere. Posao sd-a je najsupjesniji kada on slozi ekipu iz nicega, kada ima jasno postavljeni sustav omladinske skole i scoutinga da ne treba skoro nista potrositi. Za to i sluzi sd, a ne da dode i kupi sad nekog od 20 milijuna eura za pojmove dinama. Na taj nacin sd moze biti svatko.
  • Dinaminjo
    1.4k
    Zasto je onda toliki bijes na Marica?

Filijalu ocito nije bila spremna podrzati Uprava do odluke HNS-a. Nismo toliko mocni da imamo prvu momcad, drugu momcad, juniore i jos dajemo x milijuna za filijalu u slo / bih.

Za skolu se pricaju pohvale, da su pravi ljudi na pravim mjestima. Nije moguce nekevstvari preko noci.

A opet. Najnegativniji lik Dinama je SD jer u 10 mjeseci nije donio dobre transfere..

Ali novi sd ce dobiti 3 god da napravi sve ovo sto si rekao.
    How yes no.
  • ElDorado
    2.4k
    https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/lokomotiva/nikad-ne-bih-bio-sportski-direktor-dinama-strani-treneri-ma-dajte-molim-vas-pojma-nemaju-15560453

Evo još jednog pametnjakovića. A što je to on točno napravio osim što su ustrojili kvalitetnu omladnisku školu koja očito sada polako presušuje.
    Znatan broj velikih talenata im je potrgao križne ligamente, da li je to kvaliteta rada? Koga je on to prodao u nekom značajnijem transferu osim Dinamu, dok je bio podguzna mušica kriminalca?
    Vrlo često se pretjeruje s pričama o nekim likovima,
  • Zg123
    1.3k
    Pa ovo je cak dobro rekao:
    Na mene se Marko Marić naljutio kad sam rekao da je prerano došao na mjesto sportskog direktora u Dinamo. On ima talenta, ali trebao je raditi uz neke, da ih tako nazovem, “stare vukove”. Tako je mogao naučiti nešto, pa kroz nekoliko godina biti dobar sportski direktor. Za sve treba vremena. Ništa ne ide od danas do sutra. U takvom poslu radi se o detaljima. Svi mi skupa znamo nogomet, svi znaju sve. Kad god nekoga vi u medijima uzmete za sugovornika, sve će znati, zar ne? Međutim, postoje detalji koje znaju samo oni koji dugo rade u nogometu, koji se bave nogometom 24 sata dnevno. Ti detalji su često presudni. Utakmice dobivaju detalji.
  • vjeko1701
    12.8k
    Realno, to je puno nas ovdje pisalo. Ako su u Mariću vidjeli potencijal za dobrog SD-a, trebali su uzeti nekog iskusnog a Marića postaviti kao njegovog prvog pomoćnika.

Ja bi bio najsretniji da Dinamo ima sustav gdje se stvara samo igrač već i sportske djelatnike, trenere, SDove. Al za početak se moraju dovesti kvalitetni i iskusni ljudi da postave temelje i odgoje prvu generaciju "unutarnjih rezervi".
  • Maximo
    730

Pa po meni je intervju dobar, sad o šikiću se može pričati, ali manje više mu je svaka na mjestu, poanta i je u iskustvu i detaljima...svako bi tu mogo procjenjivat igrače i dovoditi, ko što je mara to radio..npr cordobu dovest je je južnoameričko krilo i to izgleda dobro, a sad kak će to izgledati kad dođe kod nas...čini mi se da mara nije o tim nekim stvarima opće mislio
  • Kujtim Shalla
    4.3k
    Čovjek od male lokomotive radi vrhunski posao, godinama dovodi kvalitetne igrače , o održava klub u životu. Jaka Omladinska škola , dobar scouting. Svi hvale rijeku kad izgubi 3 igrača pa opet u vrhu, a Šikić to uspijeva godinama. poznaje materiju kao rijetko ko. Svaki bivši trener ima samo riječi hvale za njega. Respekt od mene
  • austrijanac
    5.9k
    Priznam mu sve osim ovog djela za trenere.
    To što je on našao dobrog trenera među našima, ne znači da imamo rasadnik trenera.
  • Droljo
    13.1k
    Pa mi smo ga financirali godinama! Mali mamić je lik. Lako tuđim k po koprivama mlatit. Uzmi ti majstore jarun ili sesvete pa napravi rezultat kad si tak sposoban.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.