• The Undertaker
    7k
    Čovjek se upita kako smo sa takvim neznalicama u sportskom sektoru opće došli do 30. mjesta UEFA rankinga. Ili su Mamić i Perasica bili čudotvorci ili smo imali nevjerovatnu sreću. Ne znam što bi treće moglo biti.
  • Crni86
    8.5k
    ucili su se skoro 20 godina poslu. Mnogi zaboravljaju sramotne nastupe i europa ligi i ligi orvaka bez boda, ispadanja od alborga, makedonaca, razbijanja od strane lyona itd… Jedina olakotna okolnost im u hnlu bio hajduk koji se nije mogao nikako posloziti i frend misko. Nakon 20 godina ucenja poslu svatko bi uspio napravit neki rezultat. Ova struja je ovdje tek godinu dana…
  • The Undertaker
    7k
    Pa ako su se učili i naučili (mislim na ove trenutno u klubu) zašto bi ih mijenjali i sa kime?
  • Crni86
    8.5k
    ja govorim za mamica i perasicu.

A trenutna garda ocito nije shvatila kakva ih odgovorbost ceka. Nisu suvatili da nije bas tak lako vodit klub. Imao si sve strucnjake osim za onaj koji je kljucan. To su sve inteligentni ljudi i vjerujem da ce se novim sd-om i ta pogreska ispraviti.
  • kadsemasazatalasa
    34

Hrvati ne vole sport, to je apsolutna i jedina istina.

No, ja sam uvjeren da Dinamo u današnje vrijeme u ovakvoj ligi ni pomoću najvićih brend menadzera i što sve ne, ne može imati prosjek od 25k.

Ili ti zaista misliš da prosječnog navijača Dinama zanima utakmica protiv Slaven Belupa? ili Istre?

U bivšoj državi Dinamo nije imao prosjek od 25k (osim u rijetkim sezonama) kad je liga bila jača i kad je Dinamo bio identitet svega hrvatskog.

Zablude su da možeš pokrenuti prosječnog navijača na stadion.

Simpatizer Dinama kad dolazi na stadion dolazi gledati protivnika, ne Dinamo. Fanatik/Navijač nazovi kako hoćeš, dolazi gledati Dinamo.

Ako ti jučerašnja utakmica nije dokaz da ljude Dinamo ne zanima onoliko koliko mi mislimo, onda ne znam što drugo je. Utakmica sezone, prekrasan sunčan dan, i hop - 17.900. Meni je to sramotno.

Također, tovari sad imaju više gledatelja jer naslov nisu uzeli 20 godina i svake godine je to ta sezona. I mi smo u nezavisnoj nam državi najveći prosjek imali NAKON lige za bedake. Da ne osvojimo 5 godina naslov imali bi više ljudi na stadionu nego što ih sad imamo.

Nedavno sam imao poslovni sastanak s nekim ljudima iz Beograda, i bio je lik koji je Zvezdaš, i kaže da im je sad prosjek manji nego kad im je Žuti bio došao. A tad su bili u rupi jer je Partizan dominirao. A sad ni protiv Stuttgarta nisu mogli napuniti.

Jedina istina je da mi ne volimo sport i to je to. Nikakvi brend menadzeri ne mogu dovesti ljude da gledaju Dinamo protiv Slavena. Jer liga je takva kakva je i jebiga.

35k? Previše. Baš previše.
  • db-izbjeglica
    16.7k
    Slažem se da su razlog tome i rezultati, ali zašto 25-28 tisuća nije dosta.
    Da imaš ne znam kakve rezultate u granicama realnosti nećeš imati niti blizu 35 tisuća.
    keppi

5 utakmica godišnje sa 10 000 ljudi više je 50 000 prodanih karti više, pomnožiti to sa tipa 40 eura, to je propustiti zaraditi 2 000 000 eura godišnje.

i kakva je konkretno razlika u atmosferi kad je na stadionu od 35 000 ljudi 10 000 ljudi i kad je na stadionu od 28 000 ljudi 10 000 ljudi?

pričamo o doslovno par redova sjedalica više.
    također, stadionom od 28 000 ljudi eliminiraš zagreb sa mape gradova za organizaciju bilo čega.
    a novi maksimir će po svemu sudeći biti 50%-50% gradski i državni, ne dinamov.

bolje je onda napraviti novu kranjčevićevu i to je to, uvijek će biti puna ili skoro pa puna.
    prihvatimo da je zagreb zadnja provincija po pitanju stadiona i kraj priče.
  • The Undertaker
    7k
    Ma ja sam se referirao na kolegu gore koji spominje redom trenutno zaposlene u sportskom sektoru i da nijedan ne valja. Ovaj prodavač, ova kuharica, ovaj sin konobarice...
  • The Undertaker
    7k
    Koliko sam ja shvatio, već je dogovoreno da će novi Maksimir imati oko 35000 mjesta. Kakve sad veze ima što bi tko htio i što misli da je primjereno? Razumio bih da se priča o izgledu, popratnim sadržajima, cijeni itd...ali o nečemu što je već okvirno definirano je baš gubljenje vremena.
  • kadsemasazatalasa
    34

I forum je realno gubljenje vremena kako god okreneš pa me evo u radni dan, u radni sat ovdje :rofl:
  • keppi
    306
    Mišljenja je naravno različitih, ali dobro...vidjeti ćemo, nadam se.
    Možda bi rješenje bilo u 2 ili 3 etaže .....pa da za manje posječene utakmice gornje ili gornja etaža ne bude otvorena.
    Inače mi se čini da spomenutih 35 tisuća već duže vrijeme nije u funkciji, a dali bi se ulaznice na nekim utakmicama prodale da i ima 35 tisuća to ne znam.
    Također lijepo je računati 10 tisuće puta toliko, pa onoliko...., a održavanje kapaciteta plus 10 tisuća?
  • Crni86
    8.5k
    Poslije prvog derbija najavljeni su zahvati na jugu, pricalo se kako se ovo vise nikada nece dopustiti bla bla bla. 6 mjeseci kasnije niti jedan zahvat se nije napravio, i organizacijski smo pali na ispitu. Gospodo draga gadani su vasi navijaci na zapadnoj tribini, gadani su igraci na zagrijavanju, gadan je namjerno tunel da se zapali. Bitno da se tada najavljivalo i obecavalo. Vrijeme je da se pocne radit, a ne samo pricat.

Ovo s ogradom i 5% isto jos dodatna lakrdija. Stavljaj, mici, stavljas dva dana prije …. Strasno…
  • Bosskovitz
    15.2k
    Da imaš ne znam kakve rezultate u granicama realnosti nećeš imati niti blizu 35 tisuća.keppi

Upravo o ovome ti i pričam - povezuješ dolaznost isključivo s rezultatima na terenu jer klub percipiraš kroz rezultate na terenu, a ne kroz vrijednosti i ono što predstavlja. Nisi ti kriv, tako si naučen i na to si naviknut.

HSV je jedan od pet najvećih njemačkih klubova koji je prije 6 godina pao u drugu ligu i nikako se iz nje ne uspjeva izvući natrag. Znaš koliko je HSV-u padom u drugu ligu pala gledanost? Nije! U tri drugoligaške sezone nakon Covida imaju prosječno 6% više gledatelja nego u zadnje tri sezone u prvoj ligi. Prošle sezone su srušili povijesni rekord s prosjekom od 55.960 gledatelja, a ove sezone (zasad) imaju prosjek iznad tog rekordnog prosjeka. I da se razumijemo, nije tu HSV ni po čemu specifičan, prosječna popunjenost stadiona u njemačkoj drugoj ligi je 85%.

Kada bi se oni, kao ti i mnogi kod nas, vodili samo time kakvi su rezultati, HSV bi igrao pred praznim stadionom puno prije no što su uopće pali u drugu ligu. Zašto onda ne igraju, nego igraju u prosjeku pred gotovo dva puna Maksimira? Zato što imaju razvijenu kulturu pripadnosti klubu, poistovjećuju se s njegovim vrijednostima i ne percipiraju ga samo kroz rezultate nego su zaista dio svog kluba neovisno o rezultatima - koliko god, naravno, zagovaraju rezultate jer nogomet se igra da bi se dobili šampioni, nije predstava da bi se pogledalo golove neovisno o rezultatu.

Znam da to ljudima kod nas može djelovati apstraktno, pa možda i idealistički, ali to je samo zato što smo naučeni na drugačije pa nam je ovo strano.
  • Enco
    110

Procitaj do kraja. Nisam isključio mogućnost da netko od njih možda i valja. Po meni je puno je veća vjerovatnost da je onaj dole bio čudotvorac kako ti govoriš nego da su ovi u njegovo vrijeme razmišljali svojom glavom i učili. Pa šta to naučeno nisu pokazali do sada,jel im netko zabranio?
    Njihovi postupci govore puno o njima kao osobama, a postavljam sada pitanje trebaju li nam takvi?
  • vlatkomarkovic
    367

Ne da možemo Georg, mi moramo! Baš jebeno moramo!

Svim srcem ovih dvanaest kola. Revije, Plavi korneri, Dinamo plus, Dinamova, shop artikli, ulaznice, posjeta, daj sad sve! Daj sad jebeno sve jer su se i našim redovima itekako otkrili pljuvači koji samo čekaju potonuće!

Ajmo ne potonuti, ajmo dati ljudima u uredima i na terenu do znanja da ovo okrećemo!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.