• NVKOD
    3.3k
    Protiv Osijeka u Kupu i Hajduka jučer, pokazali su "broj gledatelja", a ne "broj izdanih ulaznica" što znači da smo se vratili stvarnom broju gledatelja. Vidjet ćemo hoće li se ta praksa nastaviti ili će se i dalje nastaviti gledati izdane ulaznice.
  • NitkoBitan
    23.7k
    Ja bih s ovima koji zazivaju stadion od 35-40 tisuca mjesta potpisao ugovor da su duzni dolaziti na svaku domacu utakmicu jer ce nam inace stadion izgledat prazno na velikoj vecini utakmica, a takvih koji neopravdano zazivaju megalomaniju bome ima dosta, najglasniji su a bas ih i nema na utakmicama.

35 tisuca mjesta... Ja ne znam na koju bi to prvenstvenu utakmicu doslo vise od 15 tisuca ljudi osim protiv tovara i u kojem scenariju. Realno 15-20 tisuca ljudi je za nas odlicna posjeta gledajuci povijesne podatke, a takav kompaktan stadion bi izgledao poluprazno sa tom brojkom.

Nije to nikakva sramota, ljudi u Hrvatskoj je sve manje i postoje neki trendovi sve manje zelje za gledanjem utakmica na stadionima, ali tome se treba prilagodit a ne tjerat neki inat. Ima na Zoni i ona velika anketa koja pokazuje da i nije tako velik broj onih koji ne dolaze na stadion zbog infrastrukture. Jucer na derbiju u idealnim uvjetima 15 tisuca nasih navijaca, nece novi stadion odjednom "nacrtat" duplo vecu brojku.
  • Sibirski plavac
    3.9k
    Ferencvaroš, Rapid, Austria Beč, Lokomotiv Moskva, svi redom imaju kapacitet manji od 30k i niš im ne fali, ne znam zašto bi nama?
  • NitkoBitan
    23.7k
    Apsolutno se slazem s tobom i treba imat na umu da su to sve redom gradovi veci od Zagreba. Nismo mi tu Bogom dani te nemamo ludacki nogometni mentalitet kako si volimo tepat, dapace, navijacka kultura je vrlo slaba.

Arena Zagreb je primjer savrsene sportske infrastrukture pa je rijetko koji dogadaj ispuni do kraja.
  • Kermit
    278
    U cijelom ovom kuršlusu oko trenera i igre, ja mislim da bi si svi u klubu trebali postaviti pitanje:

"Kako možemo pobijediti Milan (bez obzira na crveni) i igrati koncentirano i kompaktno otraga, a ne možemo Bjelovar i/ili Osijek u domaćem natjecanju?"

Tko nađe odgovor/rješenje na ovo pitanje, taj će podići klub iz ove kaljuže.
  • Zg123
    1.3k
    Niti jedan nas igrac na popisu u21 reprezentacije, jel se to ikad dogodilo? Mislim da je to debeli crveni alarm za sve u klubu
  • Bosskovitz
    15.2k

Napisao sam u prvom komentaru u kojem sam to započeo - makni to kompletno van konteksta trenutne situacije. Znaš jako dobro, ja sam o takvim stvarima ovdje pisao i prije godinu dana i prije tri godine. Klub je trenutno rezultatski loše i oni koji klub vode se time i bave. Ja klub ne vodim, a o ovome ipak znam ponešto, pa o tome pišem.

11k Boss, zbilja? Mislim možemo se mi samozavaravat s "brojem izdanih karata" ali svi tu znamo da smo u HNLu daleko ispod 11kmiro

Ma nek je 9k (a više je), nebitno je za ovo, kao što je nebitno bi li prosjek bio 14.999 ili 15.001. Poanta je da bismo mi imali minimalno 30, a vjerojatnije 50ak posto veću gledanost u ovoj situaciji da imamo pristojan stadion, a ne opasnu ruinu. Navikli smo na njega, ali zamisli da ideš u kino ili u kazalište (za manje novca nego na zapad Maksimira), a u Gavelli ili Cinestaru te čeka zmazana ledena stolica, dvostruka mreža iznad glave koja te štiti od letećih komada betona i dva sata pljuska.

Budimo realni - to što mi radimo, to nije normalno.

Ja ne znam na koju bi to prvenstvenu utakmicu doslo vise od 15 tisuca ljudi osim protiv tovaraNitkoBitan

Prošle sezone Osijek preko 18.000, Rijeka preko 17.000, da ne brojimo preko 20.000 na Gorici jer su bile "popularne cijene" za kraj sezone. Sjećam se utakmica s Kamen Ingradom i sličnim klubovima na kojima je bilo 15-20.000.

Moram priznati da sam malo iznenađen ovim defetizmom. U manje od godinu dana premašili smo 40+ godina star povijesni rekord broja članova iz možda najslavnije klupske sezone i to za 20%, imamo uvjerljivo najveću prosječnu gledanost u zadnjih 20-ak godina i to 3-4 puta višu od prosjeka koji smo imali prije 10 godina, ali na novom, modernom, sigurnom, natkrivenom stadionu nećemo moći dogurati do 30% veće gledanosti od ove koju sada imamo? To nije baš realna projekcija.
  • serbus
    4.7k
    Najbolje da napravimo stadion za 20 000 pa ga za pet godina nadograđujemo na 35000.

Stadion se radi za 100g a ne kakvo je sad stanje možda će za 20g biti previše 35000 a možda premalo tko zna kako će se nogomet razvijati ali bolje 35000 nego kasnije opet gluposti raditi kakve smo vidjeli sa sadašnjim Maksimirom
  • kadsemasazatalasa
    34
    Boss, jednu stvar si zaboravio, a nije zanemariva.

Cijena ulaznice ide gore s novim stadionom.

A i sad su bolesno skupe za ono što se nudi.
  • El Madrigal
    168
    Slažem se s ekipom, 25000 maksimalno. Ako je cijena po stolici 5000€, onda čistom matematikom dođemo do uštede od 50 milijuna €. Ljudi moji, prije 6 godina se za taj iznos mogao napraviti novi stadion. Dobro, za 70-80 milijuna €. Nema potrebe za rasipnošcu
  • kadsemasazatalasa
    34
    Također, manjim kapacitetom stvaras i umjetnu pomamu za ulaznicama. Ako ulaznica uvijek ima nitko neće pričati o tome, ako imas naslove "rasprodan stadion", "trazi se karta više" i ljudi ce krenuti raspirivati se.

no, slozit cemo se da se ne slazemo.
  • Boycie
    2.4k
    Znaci nama bi mjerilo i cilj trebali bit 20-25k, a ja dobro pamtim Bjeličinu Europu sa 30k na istom raspadnutom stadionu, pamtim Arsenal i Werder sa 40k i potraznjom za jos 20k na malo manje raspadnutom stadionu...pa da ne idem u Jugu, ali recimo kraj 90tih, Partizan, Newcastle, Atletico, sve 40k sa potraznjom jos vecom... Derbiji su nekada bez problema punili 30k. Repka da ne pricam...
    Ove brojke danasnje i ociti rast su odlicni ako uzmemo u obzir da doslovno imamo opasan stadion po zivot na pojedinim mjestima i opasan po zdravlje cim su vremenski uvjeti malo losiji.

Da, nama cilj treba biti vratiti kulturu odlaska na stadion i brojke kakve Dinamo zasluzuje, ogroman preduvjet ce biti moderan i komforan stadion sa hrpom sadrzaja koji ce sigurno automatski podic posjetu barem za 50% i koji se gradi za narednih 50g.
    Da, nama cilj treba biti prosjek u HNL-u 15-20k sa par tekmi preko 30k i Europske pun stadion.
    Najvjerniji, neodlucni, derbi navijaci, simpaci, vip-ovci, nove snage, turisti, sve u mixu zajedno...
    Svako ima svoje misljenje glede kapaciteta, nemam nista protiv, ali meni ovo nije nerealno. O efektu koji ce se stvoriti sa bolesnom atmosferom na novom akusticnom stadionu bespotrebno je i pricati.
  • NB86
    16k
    Pa mi smo s rijekom i osijekom donedavno igrali na maxu pred max 3500 ljudi, sad ne postoji sansa da na takvu utakmicu ne dođe 9-10k bez obzira na tablicu i bitnost utakmice, brojke ce samo rast s novim stadionom, 15k bi bio realan hnl prosjek na novom maksimiru od 30k mjesta
  • Neron53
    1.3k
    Naravno da je stadion kapaciteta od 30-35 soma potreban i da nece biti preveliki ako ce biti konforan i cemo igrati kako spada i naravno da ce stadion od 25 soma biti preveliki ako cemo igrati za kurac kao sada a Boga mi moze to i gore i nesretnije.....
    Ako napokon dobijemo nogometni stadion, a valjda cemo ga za 5-6 godina dobiti, ako ce zadnji red na stadionu biti blizi terenu nego prvi red sadasnjeg sjevera, a valjda hoce.....onda je prosjek od 20 soma lako dohvatljiv.
    I da...nek samo zbog konfora i hrpu novih sadrzaja i oni koji inace ne pohode stadione dodju vidjeti to novo cudo, i ako povedu klince koji ce zadivljeno gledati navijacki sou, onda ni prosjek od 30ak soma nije nedohvatljiv
  • Nemrem igra Dinamo
    2.8k
    Čitam malo komentare pa mi nije jasno čemu rasprava oko nečega kaj je već zapravo i odlučeno...
    Novi će stadion u omjeru 50:50 zajedno financirati Grad Zagreb i Vlada (znači Dinamo nema nikakav trošak gradnje), a po cijeni od 5.000 evrića po stolici i procijeni od 175 mil € znači da bu 35.000 sjedećih mjesta i amen.

Smatram da bi svima nama trebao biti u interesu veći stadion i siguran sam da će s godinama rasti broj gledatelja na svim utakmicama. Primarno jer će biti veći komfor, ali i samim približavanjem kluba navijačima s ovim demokratskim procesima koji se događaju. Tako da se tu apsolutno slažem sa svime što je @Bosskovitz lijepo argumentirao.
    Također na stadionu se planiraju održavati koncerti i slične manifestacije, dakle treba se gledati i šira slika u cijeloj priči.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.