• The Undertaker
    7k
    "Problem" je što se u postu ne vidi zašto ne valjaju (i tko bi bio bolji) već samo omalovažavanje prema tomu tko je, šta je i odakle je.
  • miro
    5.9k
    sjećam se ja i zadnjih godina Juge, a proćitao sam i brojke posjećenosti iz 60ih i 70ih...nema šanse da prebacimo prosjek 15k u sljedećih 10 godina. I nemojte me krivo shvatit - to bi bila strašna brojka, ali bi puno bolje izgledala na stadionu od 25k nego 35k. To je samo moje mišljenje, temeljeno na 40 godina odlazaka na Maksimir, Kranjču, Ledenu, Kutiju, Cibonu, Šalatu, Arenu i sve ostala sportska borilišta u Zagrebu. Što se reprezentacije tiče, nakon što sam bio na Škotskoj i kad vidim kako se dolazi do karata...hvala, ali ne hvala
  • Enco
    110

Nikakvo omalovazavanje, samo činjenice.

Nije isto biti samo djelatnik sportskog sektora (takvih imaš još i nisam ih spomenuo)
    ili biti
    djelatnik sportskog sektora i podrzavatelj režima kroz funkciju člana skupštine.

Zašto ne valjaju? Eto po meni nisu karakteri za biti u Dinamu.
    Koga dovesti?
    To će odlučiti po meni novi karakterni, neovisni SD i član Uprave za sport istih osobina.
  • The Undertaker
    7k
    Pa dobili smo neovisne i karakterne u IO i Upravi, dobili smo i neovisnog SD, tri neovisna trenera pa vidi gdje smo sad.
  • Keyser Soze
    12.9k
    Hrvati vole sport kad se stvori hype. S naše strane je jako teško računati broj gledatelja na novom Maksimiru, ja ne znam koliko bi tu ljudi došlo zbog Dinama, a koliko zbog stadiona. Jučer je bio derbi, top vrijeme, napeta liga, a na stadionu 15 tisuća navijača Dinama. Zašto je to tako, ja ne znam.
  • Enco
    110

Vidim da ova rasprava nema smisla.Ako ti smatraš da su Bimbo i Švedi vrijednost novog Dinama, tko sam ja da ti proturječim.
  • The Octopus
    139
    Razloga je hrpa i nema se potrebe vrtiti u klub.
    S druge strane, ako uzmemo u obzir cinjenicu da je 50% clanova doslo na utakmicu meni to uopce nije lose. Dapace, djeluje mi da se stvara neka sira lojalna baza sto i je poanta.
  • Keyser Soze
    12.9k
    Zato je bitno raditi na članstvu, kad si član imaš osjećaj obveze da dođeš na utakmicu, iako to još nije naš maksimum puno je bolje nego prije 5,6 godina kad nas je bilo na derbijima 10 tisuća, ali mora to još bolje.
  • The Undertaker
    7k
    Ako su vrijednosti novog Dinama ovo što gledamo na terenu onda mijenjajmo vrijednosti. Nitko novoj vlasti ne brani smjeniti i dovesti koga hoće, uostalom, to i radi, samo ne vidim da je to model koji donosi uspjeh.
    Molio bih, radi nas starijih, da priče o novim vrijednostima i društvenoj ulozi kluba ostavite za vremena kad stanje na tablici i organizacija u klubu dođe na razinu kako klubu i priliči.
  • Iskrenjak
    269

Tako je. Razina niželigaškog kluba gdje predsjednik nakon svog posla u lokalnom skladištu dolazi staviti mreže jer su se druga dvojica iz "uprave" napili sinoć u spremištu i zaboravili.
    Vezano za tu usporedbu - pitanje - jel ijedan naš član uprave stavio ikad u životu mrežu na gol? Prevedeno - ima li itko makar jedan dan organizacijskog iskustva u nogometnom klubu (bilo kakvog od uprave pa do domara) osim u Dinamu?
  • Bosskovitz
    15.2k
    nema šanse da prebacimo prosjek 15k u sljedećih 10 godinamiro

Ajmo se složiti da se ne slažemo. Ove sezone nam je u HNL-u prosjek nešto iznad 11k unatoč nekoliko stvari na koje naprosto ne možemo utjecati:

• Nemamo krov i posjeta nam uvelike ovisi o vremenskoj prognozi - nema više od 5-6k luđaka koji su spremni platiti da 2 sata kisnu, ali problem pomanjkanja krova je puno širi jer posjeta ne ovisi samo o tome pada li kiša za vrijeme utakmice nego i kakva je prognoza i kavi su dani pred samu utakmicu. Normalna osoba koja ne želi pokisnuti neće u tjednu u kojem svakih 5-6 sati padne neka kiša opsesivno pratiti prognozu ni kupiti ulaznicu za stadion, radije će pogledati tekmu doma ili u bircu.
    • Tribine Maksimira su suludo daleko od terena i vjerojatno ćemo se svi složiti koliko je užas od tribine recimo Sjever Gore, a on je u sadašnjem settingu više od četvrtine ukupno raspoloživih ulaznica ako izuzmemo Jug, Istok i lože. Nije ni Zapad gore neka sreća. Radili smo već te usporedbe, prvi red Sjevera gore bi po udaljenosti od terena na većini modernijih stadiona kapaciteta 30-35k mjesta bio - ispred stadiona.
    • Imidž Maksimira je opravdano užasan - napravljeno je tu dosta i unaprijeđeno je u zadnjih godinu dana, ali budimo realno - wc-i su ispod svake razine današnjice, komfor je nikakav, tijekom zime nema šanse da sjediš na stolici bez stiropora, preko ljeta nema šanse da dođeš u tamnim hlačama i one ostanu tamne nakon sjedenja na stolici, stadion je obložen mrežama koje štite glave posjetitelja od komada betona koji padaju, Zapad gore ima rupe kroz koje ti mobitel skoro može ispasti na parking ispod tribine...
    • Nemamo cijeli jedan istok koji je uvijek bio jedna od najpopularnijih tribina jer je spajala zapadnjački dobar pogled na teren sa sjevernjačkom atmosferom.

Da se ništa ne promijeni, ama baš ništa, čak zanemari i hype oko novog stadiona - za 10 godina imat ćemo 15k jer bismo sada vjerojatno imali oko 15k samo da stadion nema ova četiri gore navedena problema.

Molio bih, radi nas starijih, da priče o novim vrijednostima i društvenoj ulozi kluba ostavite za vremena kad stanje na tablici i organizacija u klubu dođe na razinu kako klubu i priliči.The Undertaker

Nitko te ne sili da sudjeluješ u toj raspravi. Vrijednosti i društvena uloga kluba ne ovise o rezultatima, to i je poanta svega - da kad klubu krene loše, ljudi klub vole djelima jednako kao kad mu ide dobro, ako ne i više. Također, na njoj se ni ne radi tek kad krene loše na terenu po istom principu po kojem ne ulažeš u vojsku tek kad te netko napadne - tad je za to već kasno.

Nemojmo samo ući u neki narativ u kojem zbog izgradnje brenda kluba pati rezultat ili obrnuto jer je to posve pogrešna teza. To su dvije stvari koje napreduju svaka za sebe; a najjači članski klupski brendovi itekako mogu biti i mnogi jesu uspješni klubovi.
  • miro
    5.9k
    11k Boss, zbilja? Mislim možemo se mi samozavaravat s "brojem izdanih karata" ali svi tu znamo da smo u HNLu daleko ispod 11k

A ja bih volio da si u pravu, zbilja, vrlo rado bih bio u krivu
  • rob ljubavi
    950

Pa prošlosezonski prosjek nam je 9k, a trenutni s tim "izdanim" ulaznicama, a vec se puno puta i pisalo o brojacima itd., tako da je realnost trenutno ta neka zlatna sredina od 10k.
  • The Undertaker
    7k
    Ja se slažem 100% s time što ti pričaš samo što će, u ovom trenutku, većina navijača to doživiti kao floskule koje služe da prikriju očite probleme u funkcioniranju kluba. Dakle, iako je, načelno, razmišljanje potpuno ispravno, krivi je trenutak u kojem ga se potencira iliti, narodski, kuća gori a baba se češlja.

Edit: Moj upis čak nije toliko gađao dio kluba koji je zadužen za rad sa članstvom već više na kolegu gore koji bi u sportskom odjelu promovirao načela lojalmosti novoj vlasti i novim vrijednostima nauštrb stručnosti.
  • Vratite nam Istok
    427
    Ajmo ne potonuti, ajmo dati ljudima u uredima i na terenu do znanja da ovo okrećemo!vlatkomarkovic

Na koji način su oni nama ove sezone dali da ne potonemo?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.