• vjeko1701
    12.7k
    U nogometu odnos cijene nečeg i kvalitete nečeg nije linearan.
  • Jaro
    9.2k
    ha, Pjaca je kod odlaska iz Rijeke "dobio" 750000 eura. Tako da je zapravo u Rijeci ukupno imao vecu placu nego sad u Dinamu. (Nastranu sad kaj se "odrekao" tih 750 000 pa Dinamo nije platio odstetu 1500000 vec mu rasporedio u placi). Dinamo je "glup" jer je mogao Pjacu uzeti besplatno ko i Rijeka pa nije, kao i jos neke pa nije.

Pjacina placa u Dinamu nije puno veca od one u rijeci, samo je eto dinamo platio odstetu od milju i pol - dio odstete placa Pjaci umjesto Rijeke - al tih 750000 je Pjacina "placa" u Rijeci + ugovor - imao je oko milju za jednu sezonu - to ga stavlja u rang Livaje, Petkovica - dok je igrao za Rijeku...

Dinamo placa odstete i preplacuje igrace - ali samo zato kaj ocito ne zna pregovarati - ili smatras da agent/igracu u slucaju ponude od dinama i rijeke od 400000 godisnje - odabire Rijeku? Sumnjam...

jasno mi je to - al eto, ova sezona je dokaz da dinamo placa nizu kvalitetu vise... A jednaku, takodjer vise - jer Jankovici, Menali... nisu postali bolji prelaskom u Rijeku, al su postali jeftiniji
  • Boysica
    627
    U nedjelju trebala sljakat i još moj direktor dođe i kao ideš na tekmu mala ma reko radim nedjelju (imam naj jačeg direktora svaku tekmu je na sjeveru) jučer dođem na posao dobila slobodan dan a bez karte sam ostala za SD jer eto mislila sljakam nemogu ići..
    Sad se svim silama trudim doći do karte jer eto idem svaku nisam derbi navijač... pa ako ne uspijem pomagajte.
    Ja sam luđak koji još vjeruje u pobjedu :strong:
  • vjeko1701
    12.7k
    Dogodit će se.

Uzmi onu Rijekinu šampionsku sezonu. Oni su za budžet od 30ak milijuna složili (po meni) jednu od najboljih ekipa koja je ikad igrala HNL.

Nije ni sve u šturoj kvaliteti. Ima do mentaliteta, kemije u svlačionici, kompatibilnosti trenera i igrača. Svašt je tu moguće. Jbg, mi smo ove sezone složili ekipu koja ne opravdava novce koje ih se plaća. K tome smo konstatno osakaćeni ozlijedama.

Naših 50 i nešto milijuna u odnos na Hajdukovih 30 i nešto nije toliko velika razlika. S druge strane Rijekinih 15-16 je. Al imali su i oni sezonu gdje su se sa nešto više novca (16-17M) u jednom trenu skoro borili za opstanak da bi jedva nekako došepali do europske pozicije. Šamarali su ih klubovi s budžetom od 2-3M.
  • Jaro
    9.2k
    Naših 50 i nešto milijunavjeko1701

Kak sad 50 i nesto, kad smo na oko 70 i nesto prihoda - nije valjda da smo ostavili 20ak pa da opet tresnemo poreza par milja?

Ozljede imaju svi - dio nogometa, opravdanja za rezultate u HNL i kupu nema - Rijeka da bi zatvorila taj svoj budget je prodala pola momcadi na ljeto i drugu polovicu na zimu.

U razlika u odnosu na Hajduk je prema tebi skoro duplo, prema dosadasnji podacima vise nego duplo - nije bas zanemarivo...
  • vjeko1701
    12.7k
    Opet s tih 70?

Ako ništa drugo, barem neka bude razlika budžeta za sezonu 24/25 i godišnjeg prihoda u godini 2024. Ti zbilja misliš da je tih 70M bilo kompletno za ovu sezonu? Ništa od toga nije išlo na plaćanje obaveza vezanih uz sezonu 23/24?

Ako se ne varam prihodi u 2023. su iznosili oko 21M.
  • Jos-Optimus
    4.6k
    Nisi luđak nego Dinamovka, pobijedit ćemo
  • Jaro
    9.2k
    Opet s tih 70?vjeko1701

Glavna stavka je rezultatska izvrsnost. Naš plan je da Dinamo minimalno igra Europa ligu. Plan je da ti prihodi (budžet) za 2025. godinu budu 67 milijuna eura. Za usporedbu, u 2024. prihodi su 72 milijuna eura.

Tih 70 nisam iscupao iz ne znam kud... A 2023 se zavrsila sa 4 milje plusa i placen je porez, tak ds nije uprihodjeno samo 21 milja - jer se potrosilo puno vise...
  • NitkoBitan
    23.4k
    Sad se svim silama trudim doći do karte jer eto idem svaku nisam derbi navijačBoysica

Lekcija za iducu sezonu - godisnja.
  • vjeko1701
    12.7k
    Pa svi se postavljaju kao da je prihod u 2024. jednak budžetu za sezonu 24/25 a u 2024. godini su bile aktivne dvije sezone 23/24 i 24/25. K tome su prihodi u 2023. bili oko 21M a u 2022. oko 45M.

Ne tvrdim da je 70M izmišljena brojka ali ne razumjem zašto to svi tvrdoglavo guraju kao da je budžet za tekuću sezonu.
  • Jaro
    9.2k
    kak 21M u 2023.?

GNK DINAMO objavio je konsolidirano godišnje financijsko izvješće za 2023. godinu, koje je pokazalo da je klub poslovao s plusom od 4.436.920 eura nakon oporezivanja. Dinamo je uprihodio 53.118.998 eura, dok su rashodi bili 45.863.688 eura.
  • vjeko1701
    12.7k
    Isprike, nisam računao transfere u glavi. Al poanta ostaje ista. Ove sezone budžet nije 70M samo zato jer su prihodi u 2024. bili 70M.

Ako se ne varam, za 2025. godinu je planiran budžeti nešto više od 60M. Dio ide na pokrivanje tekuće sezone, dio na iduću.

U 2024. ne mogu naći dal je di izašlo koji je planirani budžet a kamoli koliko od njega je išlo na sezonu 23/24 a koliko na 24/25.

U svakom slučaju nije potrošeno 70M na ovu sezonu.
  • Boysica
    627
    bome ove godine su planule godišnje brzo.. u pravu si .
    Iskreno pokupovale su se karte ovi koji idu na derbije i ne navijaju i nije prvi put da sam to vidjela na sjeveru oni koji idu na tekme nemaju karte .. nema veze valjda ću naći nekog pratim možda neko od godišnjaka odustane ako čisto sumnjam .
  • Enco
    99
    Naših 50 i nešto milijuna u odnos na Hajdukovih 30 i nešto nije toliko velika razlika. S druge strane Rijekinih 15-16 je. Al imali su i oni sezonu gdje su se sa nešto više novca (16-17M) u jednom trenu skoro borili za opstanak da bi jedva nekako došepali do europske pozicije. Šamarali su ih klubovi s budžetom od 2-3M

Ono što ja već duže tvrdim je to da ako Rijeka dođe do tog proračuna Hajduka od cca 30m (sto je realno ostvarivo), da smo mi u problemu, ovako teško dolazimo do titule, a šta će biti onda?
    Nitko ovdje ne spominje da je Misko skoro pa gotov, ako ne i gotov sa vraćanje duga prema Volpiju za stadion. On je dobar dio tog "malog" proračuna odvajao za vraćanje duga.
  • Jaro
    9.2k
    ok, nije 70, al vrlo vjerojatno nije ni "samo" 50. No totalno kriva tema...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.