• Jaro
    9.2k
    mislis da im se ne svidja cikla i spinat pa odlucili tankirat? Ovaj je prevara ko i svi treneri nakon Cacica (on je zadnji trener dinama bio - samo limitiran i tvrdoglav jbg) - sve ovo poslije (a bome i prije pa tamo do Bjelice ) teska kurcina i prodavci magle.
    Imas najboljeg igraca od kad si dosao u klub, pa ga mices s pozicije, beka ti igra stoper, desno krilo ti igra lijevo krilo... Nista od svega toga...
  • fakin
    30
    Iskreno ne kuzim koji je smisao uvođenje sucica kad je utakmica rjesena. I jos roga sklonog ozljedama nakon sto gubimo 4:0, potpuno nejasno. A tek Teofil na desnom boku, mmaee ispred Torrentea, belcar nakon par treninga iz Varaždina u prvih 11, potpuno nejasno
  • don
    11.2k
    Imas najboljeg igraca od kad si dosao u klub, pa ga mices s pozicijeJaro

koga?

beka ti igra stoperJaro

zanimljivo da ste to hvalili posli Milana.

desno krilo ti igra lijevo kriloJaro

desno krilo igraju liva krila isključivo jer nemamo ni jedno desno krilo na razini Dinama.
  • Jaro
    9.2k
    koga?don

Pjacu...
  • GeneralNapoleon
    907

Jakir >>> Cacic. Ali s obzirom da kolko vidim pljujes svakog trenera da nije na nasoj razini bi me zanimalo jel ti imas nekog favorita, i to mislim ozbiljno a ne kao provokaciju :lol:
  • Teofil Kateran
    1.8k
    Iskreno ne kuzim koji je smisao uvođenje sucica kad je utakmica rjesena. I jos roga sklonog ozljedama nakon sto gubimo 4:0fakin

Po meni potpuno logična rješenja. Sučić nije igrao jako dugo i treba mu minuta, iako utakmica nije ličila na ništa opet je odigrao nešto i bitno je da krene hvatat ritam jer je itekako potrebno da što prije uđe u formu.

Što se Roga tiče, zašto on ne bi ušao ako je već izgubljena utakmica? Pa nije baš da čovjek igra svaku 90 minuta, nego ne igra uopće, ne znam od čega bi ga to trebali čuvati.
  • Lihtmašinac
    454
    Vi pišite kaj hoćete, ja ni danas neću ništa reći protiv Mistera. Neću mu spočitavati ništa, iako je, po meni, večeras fulao bar s nekim stvarima u početnih 11: KTC nije nužno trebao igrati beka, umjesto Belcara mogao je staviti nekog drugog, eventualno Roga, a moglo se probati i s dvojicom u napadu, pa čuvati Hoxxu za džokera itd. Ne želim glumiti generala nakon bitke, ali s tekmom u Rijeci je i mojih "100 dana" prošlo.

Kad njegov staž na Dinamovoj klupi još zapravo nije ni krenuo, neki su ga na tribini već spremno dočekali s pljuvanjem kakti "neiskusni žabar" i tako to. Ja sam kao odgovor te večeri pa sve do danas samo ponavljao da mu treba vremena, bar mjesec dana. I, evo, upravo danas je prošlo mjesec dana natjecateljskih tekmi s Fabiom Cannavarom na klupi. Mislim da se u tih mjesec dana dovoljno mogao upoznati sa situacijom u klubu i u ligi iz prve ruke, pa da sad moramo smjeti od njega tražiti i rezultate, bez da ispadamo nerealni fanatici.

Uvjeti u ligi bi mu najkasnije sad trebali biti jasni: Sad bi napokon trebao jasno znati kako u HNL-u izgledaju tzv. lakši, a kako tzv. teži protivnici. Sad bi trebao kužiti da lošost terena i stadionske infrastrukture, koju je vidio na ekranu, u stvarnosti nije nimalo bolja. Sad je valjda napokon na licu mjesta dobio dovoljno dobar dojam o sudačkoj organizaciji i pro-južnjačkim medijima. Sad je valjda dobio dovoljno dobar uzorak o mogućnostima svojih igrača pa da zna što od ekipe može očekivati u kratkom roku, a za što će mu trebati više vremena. Sad je po meni prošao dovoljan uzorak različitih natjecateljskih situacija da može procijeniti tko od igrača stvarno može više, a tko ipak može manje. Sad bi trebao definitivno znati tko mu u rosteru vrijedi za kakvu situaciju. Vrijeme prilagodbe je prošlo, od srijede više nema isprika. Idemo po rezultate, majstore, znamo da možeš!
  • Crni86
    8.2k
    Nakon ovakvog debakla sudenje nije trebalo niti biti spomenuto. I to mu je minus od mene.
  • Tongo Doumbia
    5.8k
    Ne izvlače se, za divno čudo nekakve crne statistike, pa sam si dao za pravo napraviti mini tabelu učinka aktualnog trenera u Dinamu.

Tongov statistički kutak ili famozni “ za one koji žele znati više”

Fabio Cannavaro je :

-Prvi trener koji je izgubio u HNL utakmici s četiri razlike nakon Marijana Vlaka (Dinamo - Varteks 0-4) i 2000. godine.
    -Prvi trener koji je izgubio od Osijeka na gostovanju od 2022. godine.
    -Trener koji je u mjesec dana mandata primio nemalih 13 golova, a zabijali su mu Istra, Gorica, Bjelovar….
    -Prvi trener koji je na Rujevici izgubio nakon 2020. godine i Igora Jovićevića.
    -Prvi trener koji na Rujevici uopće nije postigao pogodak nakon 2020 i spomenutog Igora Jovićevića.
  • Teofil Kateran
    1.8k
    Fabio je prvi jučerašnji krivac i ovu sramotu neće nikada moći isprati, ali nadam se da i dalje može izvući naslov iz ove teške situacije.

Jučer potpuno nelogično postavljena utakmica. Mogu razumjeti čak KTC-a na desnom beku da Franjić nije bio spreman, ali jučer potpuno nelogičan potez ostavljanja Pierrea-Gabriela na klupi. Druga stvar, igrač koji je u najboljoj formi, Pjaca, starta na desnom krilu i Hoxha kreće od prve minute. Time smo izgubili i Pjacu desno, koji naravno, nije dobivao u napadu preveliku pomoć od KTC-a koji nije bek, a izgubili smo i Hoxhu kao zamjenu koji će ući pred kraj i svjež dati doprinos na krilu (da je sve išlo po planu naravno). Treća nelogična stvar je Mmaee, stvarno više ne kužim zašto ga toliko gura, a svi golim okom mogu vidjeti da je lošiji igrač od svih naših stopera, radije bi da je Jakirovića stavio jučer nego njega. I još u sredinu stavi trojku Belcar-Ademi-Baturina koji se nisu mogli nametnuti riječkom veznom redu i to se odmah vidjelo. Tako su nam i zadnji put pojeli vezni red i tu leži velik problem.

Nadam se da će se što prije vratiti Mišić, Petko i Čavlina, Sučić je pokazao da može napokon i to će nam u trenutnoj situaciji značiti puno. Valjda će i Stojković uskoro biti na raspolaganju.
  • NVKOD
    3.3k
    Cannavaro i dalje previše luta: Priče o suđenju su obični alibi, neka analizira svoje pogreške!

Dinamo se raspao na Rujevici, kod goropadne Rijeke doživio jedan od najvećih poraza (4-0) u HNL povijesti. A Zagrepčani su mogli još ozbiljnije nastradati kod vodeće momčadi lige, Nevistić je mogao i šest-sedam puta po loptu u mrežu da su Janković i Djouahra koji put bili malo precizniji. Potpuni debakl, jedna od najsramotnijih domaćih predstava "modrih" posljednjih godina.

Sve je potpisao - Fabio Cannavaro. Maksimirski mudraci odlučili su krajem prosinca smijeniti Nenada Bjelicu, pa na klupu Dinama dovesti Fabija Cannavara. Razlog? Talijan je veliko nogometno ime, a u Kini je kažu "radio sjajan posao i igrao atraktivan nogomet". Dinamo se tako odmaknuo od svog DNK, najbolja momčad hrvatska data je u ruke stranom treneru.

Danas, samo dva mjeseca kasnije, to se čini - velikom pogreškom. Cannavaro je upisao nekoliko vrijednih pobjeda na klupi "modrih", svladao i veliki Milan, ali Dinamo u HNL-u i dalje za vodećom Rijekom zaostaje sedam (bolje rečeno osam) bodova. I to je problem. Talijanski trener luta, nema jasnu viziju igre, pa i u njega samoga vjeruje sve manje navijača.

A Cannavaro je na Rujevici napravio težak kiks. Poslije utakmice pričao je o sucima. I lošem suđenju. Svaka čast, ali kad se na Rujevici primi četiri komada onda se ipak puno pametnije "pokriti po ušima": Zabiti u neku rupu i šutjeti. Ili pokušati reći nešto pametno. A ne tražiti alibije u sucima. Cannavaro je napravio baš to.

Novi trener Dinama, sve je izvjesnije, nije spreman za HNL. I to je ono što smo pisali, ne poznaje specifičnosti HNL-a. Niti činjenicu da je "modrima" uvijek neugodno igrati na Rujevici, da se tu treba pametnije postaviti, malo jače zatvoriti sredinu terena. Nikako ne dopustiti Rijeci da se razmaše. A Dinamo je učinio baš to, ušao u riječki mlin, pa pokleknuo još prije isključenja Kange.

I da, Cannavaro bi se manje trebao baviti suđenjem i sudačkim nepravdama, a malo više razmišljati o svojim pogreškama koje su usmjerile utakmicu na domaću stranu. A bilo ih je, bilo ih je i previše. Vjerojatno težih i ozbiljnijh nego što ih je ove grozne subotnje večeri imao Dario Bel. Ako ih je uopće imao, ne bismo se kladili.

1. Slučaj Mmaee više nikome nije jasan

Ovo doista nema smisla. Samy Mmaee postao je pod Cannavarom najstandardniji branič Dinama, zbog njega ne klupu sele Galešić ili Torrente. A obojica su za njega - Cannavaro i Nesta. Marokanac razumije igru, zna distribuirati lopte, no njegove obrambene reakcije svakog tjedna čude još više.

Tako će Mmaee pustit da Fruk (u 10. minuti) prođe pored njega u kontranapadu kao da ga nema, tako će pustiti Fruka da se mirno okrene s loptom prije prvog gola, ali u duel - neće ući. Njegov govor tijela i njegove gestikulacije su ispod svake razine, nevjerojatno je kako takav igrač doista još uvijek brani boje Dinama. I da, igra u kontinuitetu.

2. Uz četiri beka, desno igra Theophile?

Fabio Cannavaro u svom igračkom rosteru na poziciji desnog beka ima Ronaëla Pierre-Gabriela, Stefana Ristovskog, Sadegha Moharramija i Nou Mikića, ali Talijan sve češće na desnom boku koristi Kevina Theophilea!? OK, ta je priča uspjela protiv Milana kad je trebalo zaustaviti moćnog Rafaela Leaa, ali zašto Theophile igra beka u HNL-u? I što Dinamo time dobiva?

Potpuno nejasno. Theophile je tu poziciju igrao u karijeri kao golobradi mladić, a danas je u 36. godini života. I misli li doista Cannavaro da takav igrač može kontinuirano probijati desnu stranu? Raditi višak, protrčavati iza leđa desnog krila (Pjace), nizati kvalitetne ubačaje za Kangu (ili Kulenovića). Težak, baš težak promašaj. Theophile je stoper.

3. U igri Dinama nedostaje zajedništva

I ovo je bilo vidljivo na Rujevici. Dok je Rijeka od prve do zadnje minute djelovala kao kompaktna i skladna cijelina, uspješan kolektiv u kojem svi ginu jedni za druge, Dinamo je izgledao poput skupa pojedinaca. Kod kojih je samo nekolicini njih stalo što će se dogoditi na samoj utakmici. i to brine, jako brine.

Riječki su nogometaši bodrili jedni druge, bacali se na glavu za suigrača, pokrivali si leđa... Dinamovi? Bez krvi i mesa, bez osjećaja zajedništva. I kad bi s 11 igrača išli u presing, Kanga i Baturina bi to radili sami, Ademi im ne bi bio dovoljno blizu. Dinamu fali duha, zajedništva, momčadske pripadnosti, dojma da je igračima stalo. I to je ono što najviše boli. Više i od "četvorke" na Rujevici.

Tironi u sridu!
  • rokikaciga
    520
    Teofil valjda nikad u zivotu nije igrao bekaJaki991

Covjek je odigrao vise utakmica na beku u svojoj karijeri nego na stoperu. Toliko o tome koliko su neki upuceni u bilosta na zoni.
  • Efes Pilsen
    9.9k
    Konacno jedan smislen clanak. Suma sumarum to je to, mi smo crveni dobili na 1:0, sasvim dovoljno vremena za trenera da prebaci igru u blok sa kontrama, bilo to na Cordobu ili na Hoxhu ili na Pjacu. Rijeka nas je ubila opet trkom, a ovaj puta su i precizni bili. Nama 6 ne treba, oni su nas sa dvije prosjecne pojeli.
  • Izet Hajrović
    4.1k
    Druga stvar, igrač koji je u najboljoj formi, Pjaca, starta na desnom krilu i Hoxha kreće od prve minute. Time smo izgubili i Pjacu desno, koji naravno, nije dobivao u napadu preveliku pomoć od KTC-a koji nije bek, a izgubili smo i Hoxhu kao zamjenu koji će ući pred kraj i svjež dati doprinos na krilu (da je sve išlo po planu naravno).Teofil Kateran

Ovo nije nelogično, ovo sam zazivao prije utakmice, ali problem je u tome što ga je upario s KTC-om na desnom beku koji je cijepljen od bilo kakve kombinatorike. KTC na desnom beku protiv Milana ima smisla, u ostalim utakmicama nikako. Desno krilo nemamo, i Hoxha i Pjaca su u dobroj formi i rekao sam da to trebamo iskoristiti za Rijeku. Pjaca je na kraju krajeva zabio Gorici s pozicije desnog krila. Napadačke pozicije bile su dobro postavljene, ali odabir desnog beka i sama taktika organizacije igre od obrane bila je loša.
  • Teofil Kateran
    1.8k
    Slažem se s tobom u vezi KTC-a, on je dobro rješenje na desnom beku protiv jačih ekipa. Ali mislim da Fabio nije smio stavit Pjacu desno jer je tako maknuo Pjacu od Baturine, a to su nam trenutno dva najključnija igrača i time smo izgubili njihovu kombinatoriku na lijevoj strani.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.