• Izet Hajrović
    4k
    U ovome upisu reći ću nešto o sljedećim utakmicama.

Moramo proći Osijek kako god, i zbog samopouzdanja i zbog toga što Kup donosi EL. Bolje EL, nego KL ako već ostanemo bez naslova prvaka. Tu nema puno izbora, treba se pokrpati s ovim što imamo i dobiti tu utakmicu kako god.

E sad Hajduk. Ako izađemo slično kao danas, neće biti dobro jer će se ovi isto zatvoriti kao i Rijeka danas u prvih 25 minuta te će samo čekati kontre, a mi ćemo biti jalovi. Za recept ću potegnuti do Jakirovića u utakmici na Poljudu kada je u Kupu izveo postavu s 2 špice, Petković i Kulenović. U svim sljedećim prvenstvenim utakmicama igrali smo s 2 špice i to nam je donijelo naslov prvaka. Mislim da sličan recept trebamo primijeniti u nedjelju te iznenaditi tovare. Evo mojeg prijedloga:

lineup.png

4-4-2.

U fazi obrane svakako se branimo u 4-4-2 i tu ne bi smjelo biti radikalnih promjena, jedino što će Baturina pokrivati njihovog lijevog beka. E sada, ključ je faza napada, ništa nama ne znači što se Kanga tuče gore kad nema priključka, a i ubačaji nam malo znače kada je Kanga jedina meta u kaznenom prostoru. Zato bih stavio i Kulenovića gore da sa 2 špice opteretimo njihovu zadnju liniju, a mislim da bi bolje funklcionirao i pressing. U fazi napada ideja je da se Baturina uvlači u sredinu i otvara desnu stranu za RPG-a. Isto tako, u fazi izgradnje postoje različite varijante. Ako je zatvoren Baturina, može se Kanga malo spustiti i prenijeti loptu. Ionako pod Cannavarom otvaramo igru s trojicom iza pa niti to ne bi trebao biti neki šok, a mislim da to mođe biti ključna korekcija koja bi donijela prevažna 3 boda s kojima dolazimo na -3 od tovara, a imamo još međusobnu utakmicu na Poljudu. SIguran sam da niti Rijeka niti Hajduk ne mogu zaredati niz pobjeda, bit će još kikseva i mi moramo biti na pravoj razini. Čini se puno ovih -7 od Rijeke, ali i dalje sve ovisi o nama uz potrebu poklapanja drugih rezultata. Hajduk sigurno neće biti prvak ako ih dobijemo sljedeći vikend i brzo ćemo ih prestići, a Rijeka će doći isto na Maksimir, a ima puno nezgodnih gostovanja tako da će sigurno prosipati bodove, ali na nama je da budemo pravi i mislim da bi promjena sustava u 4-4-2 s asimetrijom u fazi napada moglo donijeti prevagu.
  • Kujtim Shalla
    4.1k
    Nakon nekoliko sati njega od foruma i interneta a pogledao sam i razgovor sa Fabiom ,i moram priznat da imam respekt prema ovom čovjeku. Vidi se da mu nije lako, da nije bolikurcina i kako se prima krivica i brani momčad. Bez lažnih floskula,,realno i jednostavno. Sve na sebe uzeo. Možda je pogriješio sa odabranih 11 i taktikom , a što su odigrali ili bukvalno skinuli gaće nije on kriv. I prihvata odgovornost. Svi jakirovi štovatelji ovdje mogu vidjeti kako pravi gospodin sam i samo on prihvata odgovornost na sebe. I laže da govno smrdi a ne da miriše kao što je to Jakir često znao. Ja se nadam da će klub stati iza trenera. Jer mi na papiru imamo samo igracine .i po njihovim ugovorima. Meni je dosta priča ovaj i onaj nemaju šta radit u Dinamu. Gdje bi on igrao kraj ovog, kraj onog,mi imamo pjacu ,mi imamo ovo. Ma mi imamo limitiranu momčad ,širinu nemamo i kraj priče . Dosta se tu nakupilo prosjeka. Rijetki su oni koji mogu opravdati plaće. Nije sve do trenera i ne možemo mjenjati trenere ko charape. Nego već lagano selekciju napravit. I pod hitno riješiti sd . Izvući najbolje iz ovoga što se može ,i krenuti praviti momčad dostojnu dinama . Od a do ž . Ja vjerujem da je Fabio taj. Možda jest zeznuo danas ,pogriješio sa igrom bez desnog beka . Ali danas je bas sve krenulo krivo. I ispalo onaj kak je ispalo. Nadam se da će izvući pouku i krenuti otpisivati one kojima nije mjesto kod nas .
  • mlinchica
    2.6k
    Imaš od mene srce samo zato kaj si se potrudio napisati kvalitetan post. Pročitala sam ga cijelog, a sutra ću i pogledati te primjere jer me zanima proučiti sve kaj si napisao. Sada jednostavno ne mogu, prerano je.
    I uopće nije bitno hoćemo li se složiti i jesi li po meni u pravu, bitno je da si se na Dinamovom navijačkom forumu, nakon ovakve utakmice, potrudio trezveno i analitički pojasniti svima ovdje zašto npr. zastupaš neku tezu oko jednog igrača. Po meni je to bit ovog foruma, tako sam ga ja shvaćala.

I zbog toga žalim kaj se neka “stara” ekipa povukla s foruma ili ne žele više pisati, oni koji su zapravo gledali utakmice Dinama bez udaranja po tipkovnici za vrijeme cijele utakmice (vidi čuda :eyes:), a onda nakon iste ili sutradan iskomentirali sve u jednom postu i nakon toga o istome polemizirala s drugima.

No da ne spamam, tema je Fabio pa prepuštam dalje da se ispucate.
  • ElDorado
    2.2k
    Ne razumijem bas Cannavarovu izjavu da smo prvih 25 minuta igrali dobro i kontrolirali utakmicu. Ok mozda smo ju kontrolirali ali je nogomet uglavnom bio negledljiv i nismo odigrali niti jednu suvislu akciju. Lik stalno prica o igranju nogometa bez dugih lopti a sve sto je proslo prema naprijed bilo je cisto napucavanje. Nismo jedan dupli pas odigrali. A oni su u svom prvom ozbiljnijem dolasku do naseg gola zabili. Malo vise objektivnosti molim.
  • GeneralNapoleon
    891

Klasicne izjave dok se trener pocne gubit. U pet proljetnih utakmica odigrali smo mozda 2 i pol dobra poluvremena.

Nakon razbijanja od 4:0 pozivat se na neku igru u prvih 25 minuta je iskreno smijeh. I u tih prvih 25 minuta su bili cak nesto opasniji. Jos jednom smo imali fenomenalnu situaciju gdje se vidjela nasa famozna 5 0 5 formacija gdje sa dva dodavanja dodu do naseg gola.

A i velebnu rekaciju marokanskog stroja ne treba zaboravit, gdje su izbili ispred naseg gola ali je ovaj zaboravio da je samo Nevistic na gola, pa umijesto da pukne i svakako ga probusi, je isao na neki polucentarsut.

Ovo je identican Jakir/Neno-ball koji gledamo zadnje dvije godine u derbijima i gdje realno mozemo dobit samo slucajno. Nikakav napredak samo sto smo se sada eto totalno raspali.
  • quizzy86
    144
    Ovo je bilo sramotno, pokazuje se da ova momčad jednostavno nije za velike stvari.. Fabio, žao mi je al ovo je bio kroše i loš rezultat iduću nedjelju bi značio konačni nokdaun.. sve je danas bilo trulo, neodgovorno i bljutavo.. može se jesti i cikla i avokado i špinat ali pomaka nema!!
  • Crni86
    8.2k
    Mozes ti uvest automatizme, nesto moc prenijet na igrace, ali ovakav pad ekipe u dve minute je nedopustiv.

Jednostavno no go. Nije s druge strane stajao real madrid, city ili barcelona. Prije koji tjedan upravo je milan na maksimiru u slicnim minutama ostao s igracem manje. Ne sjecam se da su ovako lako pali i puknuli.

Ima nesto do ekipe, ali trener je tu prvenstveno da svi pusu u isti rog. Nema kemije, svako gleda svoje dupe, neki vode bitke s navijacima, drugima je fino sta im sjedaju dibre cifre na racun. I onda s emnogi cude sta se kuletu prigovaralo za ne slavlje onog gola, to ne slavlje je ocito ogledalo da je ova momcad iznutra trula. Zato se i dogada ovo sve sto se dogada, ne puse se u isti rog.

Do sad sam imao rijeci hvale za trenera, ali trenerstvo nisu samo taktika, automatizmi i sl. Trenerstvo je i man managment, kad tebi momcad ovako pukne u jednoj od jajbitnijh tekmi znaci da ti kao trener debelo debelo zakazao.

Kljucni problem koji ja vidkm je i dalje obrana. Nekada najbolji stoper svijeta nije uspio ustimat da povezemo dva clean sheeta. Jedini koji nam ove godine nije zabio je sibenik ciji su igraci vec par mjeseci bez placa. Za zapitat se.
  • Tongo Doumbia
    5.8k
    I to nije da taj Šibenik nije imao svoje šanse. Mi smo ove godine u HNL- u nalik na ona staru droljastu trebu od 35, koja da svakom tko ju i pita, koliko god grozno zvučalo.
  • Sibirski plavac
    3.7k
    Ostao je i onaj klaun Petev do kraja sezone 2017., iako se znalo da se neće uzeti nijedan trofej s obzirom na jačinu tadašnje Rijeke, tako da bih ja osobno ostavio Fabia do kraja sezone kako god ona završila. Nakon nje ukoliko donese željenu titulu i kup nastaviti dalje s njim i sa nadam se vrhunskim SD-om,a ukoliko za par kola (možda nedaj Bože i idući vikend) postane jasno da od titule ništa, ostavio bih ga do kraja sezone, na ljeto se pozdravio s njim i krenuo u potragu za boljim rješenjem.
    Fabio, bio si fajter kao igrač, pokaži to konačno i kao trener jebemu...

Zanimljiva su mi ova zazivanja Sopića po društvenim mrežama. Ok, lik je fajter, možda bi ih podigao, ali tko garantira da bi donio titulu? Kada su Jakir i Bjelica dobili otkaze, ljudima se dizala kosa na glavi pri spomenu Sopića, Čabraje i sličnih, a sad ga se zaziva kao da je u najmanju ruku Arne Slot.
  • Crni86
    8.2k
    devetka bayern, cetvorka belupo, osijek, rijeka, dva komada od bjelovara….

I onda ce mnogi zazivat opet petka, krila, desetke, nove spice i sl. Valjda ocekujuci da bi onda te tekme trebali dobiti 5:4.

Uz ovakvu obranu mi nemamo aposlutno nikakve sanse da uzmemo naslov. Bas nikakve. Svaku tekmu kreces s 0:1.
  • GeneralNapoleon
    891
    Uz ovakvu obranu mi nemamo aposlutno nikakve sanse da uzmemo naslov. Bas nikakve. Svaku tekmu kreces s 0:1.Crni86

Bas to. Pa mi ne mozemo toliko nazabijati da ne prosipamo bodove. A tek koliko nas to vjerojatno mentalno koci u napadu kad znas da je svaka izgubljena lopta pola protivnickog gola.

Pa hajduk i Rijeka nam ove dvije sezone rade problema kad su se njima obrane ustabilile a nama raspala.

Sjetite se samo onog Maksimirskog derbija 4:1 pod Cacketom. Dominiramo ali oni povedu 1:0. Drugo poluvrijeme udemo dosta slabije i onda ubizi iz nicega Awaziem poklanja loptu i zabijamo za 1:1 i ide preokret. A koliko bodova su tek na kikseve obrane prosuli. Kao mi sada.

Puno teze se gube bodovi kad je obrana beton. Kad prakticki znas da ti je bod maltene siguran. A u napadu imamo dovoljno kvalitete da se ucacka barem jedna do dve.
  • fakin
    30
    Ciao Fabio!
  • Kujtim Shalla
    4.1k
    Ma odbrana se igra sa 11 igrača , a sve se poklopilo ,pukli smo n ma dalje. A ni Neva nije ništa obranio ,mogli smo primit još koji da nisu bili neprecizni. Nema tu igre ako dvojica tankiraju kraj priče protiv bilo koga . Još i isključenje ,moramo shvatiti i trgniti se dok je vrijeme. Osijek mora pasti
  • fakin
    30
    Sta mislite jel igraci tankiraju?
  • Neron53
    1.2k
    Trener koji vjetojatni vise provodi vremena pred ogledalom nego smisljajuci taktiku.
    Kao sto je bila idiotska odluka ubacivati nedovoljno oporavljenog Misica u Bjelovaru..... jos je veca glupost bila ubacivanje Sucica u vec izgubljenu tekmu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.