• Paggini
    39k
    posprdni termin zadrugariOBIGB

Ovo bi trebalo izbaciti iz vokabulara navijača Dinama jer naš upravljački i demokratski model stavlja usporedno sa onom nakaznom tvorevinom s juga i mislim da je uvreda za svakog navijača Dinama
  • Mali Zeus
    16.2k
    Onda još izbrišu tu stranicu da kao prikriju tragove.Niko1986

Ti si se stvarno dao u neke teške teorije zavjere. Jebote kao da je krimi petak ili neki vrag.
  • Niko1986
    984
    Zašto bi izbrisali onda stranicu, a još stoji stranica o prodaji za 23/24 i sezone prije?
  • OBIGB
    715

Krivo. Sjever nije fizički prostor koji bi se trebao promjenit kada se određene okolnosti u našim životima promjene (završi fakultet, ženidba, rođenje djeteta, nakon 25e, manjak volje za urlanjem 90+ minuta itd.). Sjever je ideja koja se mjenja, upada u krize, razvija se, evoluira, napreduje. Ljudi su nosioci ideja i glavni pokretači istih. Svako vrijeme nosi svoje, s godinama se neke stvari kojima je Sjever posvećen teže prate, ali onda se prilagodimo tome. Nešto sam bio po tribinama vani, i uvijek sam s poštovanjem gledao na neku talijansku tribinu (iako sam se smijao tome prije 20+, ali mjenjam se i ja), kada bi vidio mix od 15 do 60, kako nosi jednu ideju, živi istu priču u granicama mogućeg. Malo po malo, to se i kod nas mjenja s novim generacijama, ali može to bolje. Normalno, ako netko ima fundamentalne probleme sa Sjeverom i ne može se složit s postulatima koje Sjever provodi u određenom trenutkom, OK, kužim odlazak s tribine, ali ovi ranije navedeni razlozi mi nikako nisu povod. Uvijek se razveselim kada vidim nekoga na Sjeveru a znam da je prije 20+ godina nekad nešto, bio vezan za aktivan rad na Sjeveru. Uvijek se naživciram kada vidim nekoga svoje generacije koji je samnom bio u briji prije 20+ godina, ode na zapad/istok, pa ga pitam zašto- a nije to to (što god to značilo), nisam ja za to, a buraz znaš nas starije. Sjever i djelovanje na sjeveru se ispoljava na hrpu različitih načina, i sam dolazak na Sjever, podizanje šala na pjesmu, puno znači za BBB ideju, pokazuje snagu i moć. I kad nas je 4-5 000, grupa, simpatizeri grupe, ex BBB, future BBB, onda je to to (normalno, jezgra, šira jezgra, je uvijek 200-300-400). Iz prakse, najčešće se ljudi sa sjevera maknu iz banalnih razloga, ja bih nekada rekao i djetinjastih, a ponekad je i ego zajebana stvar i svi ga imamo. Razumijem i liniju manjeg otpora, ali opet, da li se ntko zapita što sam ja napravio Tribini sa svojim odlaskom?

Uglavnom, jednom Sjever, uvijek Sjever - u glavi i načinu života.
  • Rakovica1986
    933
    E ovo si jako lijepo napisao. Lažem sam sebe jebiga, vjerojatno neću nikad otić...
  • jedan u nizu
    11.8k
    da li se ntko zapita što sam ja napravio Tribini sa svojim odlaskom?OBIGB

Pa ako je onako kako je covjek napisao, tesko pratiti tempo navijanja, skakanja ostavljanja glasnica, onda se nista ne gubi.
    Ionako se poziva one koji ne navijaju i ostavljaju glasnice da ne dolaze na sjever. Ovdje se masu puta pisalo od vecine, bolje poluprazan sjever ali kvalitetan, nego pun do kraja ali bez kvalitete
  • OBIGB
    715

Točno, očekuje se u jednom trenutku kad zatreba, neka potegne cijela tribina. Što je više moguće. Ja sigurno danas ne navijam kao što sam prije 25 godina navijao na derbiju. Koliko mogu, navijam i ostale stvari odrađujem. Ja problematiziram činjenicu da postoji xy broj ljudi koji su bili aktivni dio Sjevera u nekom periodu, u nekim segmentima, nisu razvili svjest da sa 30, 40, 50 je isto normalno navijat 40,50,70 mina, koliko ko može, želi. Takvi ljudi, koji su osjetili što je to Sjever, moraju imat nekakvu svjest važnosti navijanja i zašto ie bitno da su tu u ovkvirima vlastitih kapaciteta.
    Da, imaš 5 banki, nemoj me jebat i navijaj.

Problem je ta ”filozofija” koja valjda dođe s godinama, ali ono što je problem, to pređe i na mlađe, pa neko s 24 priča kao neko s 54. Sad smo na krivom topicu otvorili zanimljivu temu/raspravu, jer problem višeslojan. Svjestan sam ja da je Sjever na desnoj strani gaussa, tamo negdje između 2-3 standardne devijacije, ali imamo i pozitivnih i negativnih primjera na tribini.

Praćenje i poznavanje sporta, osobne preferencije, situacija u klubu, situacija u grupi, nove generacije klinaca, okolina, ima još faktora koji utječu na sve. Smatram da je temeljni problem, nedovoljno razvijena svijest (ne smatram se nekim radikalom, u ocima nekih drugih mozda i jesam) o važnosti povezanosti s grupom neovisno o godinama.
  • DrawTube
    6.2k
    Ajmo sad okrenut ploču, ja ne znam klub gdje je na "manjim" tekmama 50% prisutnih na ultras tribini

Možda klubovi iz Casablance? Panathinaikos ? Evo stvarno ne znam koji još klub
  • NKDZ86
    3k
    Kaj se tiče toga da li treba 400 karata odnosno u ovom slučaju 100 posto kapaciteta tribine otići bbb:
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2787811608209601&set=a.2300718740252226
    Slika sve govori.
  • ZrnTSCHeZ
    825
    ljudi koji su bili aktivni dio Sjevera u nekom periodu, u nekim segmentima, nisu razvili svjest da sa 30, 40, 50 je isto normalno navijat 40,50,70 mina, koliko ko može, želo.OBIGB

Kad bi to bil opće prihvaćen stav i "politika" na tribini, to bi bilo lijepo.

Već sam pred par mjeseci pisal, nikada nije bilo i sumnjam da će ikada biti dovoljno "ultrasa" da zauzmu cijeli SD, a onih 30-35% koji bi sporadično navijali uvijek dobro dođu za dodatno povremeno pojačavanje atmosfere.
    Naravno, takvi se nemaju kaj gurati u srce kopa, al tamo od polovice 4. sektora pa prema istoku, zakaj ne

No, međutim, na takve se često ne gleda baš blagonaklono, sprda ih se i proziva, u nemali broj slučajeva im se psuje...i onda si navijač od 40-50-60+ godina koji je ostvarena osoba u životu misli: "pa kaj meni treba da mi tamo neki nabrijani balonja u crnome mater psuje, a nije se još ni rodil dok sam po tekmama hodal"...i zato se preseli.
  • OBIGB
    715

Razumijem komentar. 90 minuta navijat nije jednostavno, ja još mogu potegnut. No ako je neko prošao kao “klinac” neke stvari, razumjet će i tog nabrijanog novog “klinca”, i neće promjenit tribinu zbog toga. Ja to tako gledam.
  • Jurki
    15.7k
    Kaj se tiče toga da li treba 400 karata odnosno u ovom slučaju 100 posto kapaciteta tribine otići bbb:NKDZ86

I ja bi na tekmu u Rijeku, znam da bi navijal 90 minuta ko i uvijek.. ali ova odluka da kompletni kontigent karti ide BBB je sto posto opravdana.
    Bila je tekma u subotu pa je veliki dio tribine bil prazan, tekma bu i u srijedu.. pa moze svako dojti.
  • deda
    35.4k
    Bome udarno danas. Preko 1.600 paketa prodano.
  • deda
    35.4k
    Pao je već sektor 4 na sjeveru dolje.
  • masacusec
    4.6k
    Trebalo bi zabraniti daljnja razglabanja, valorizacije i preispitivanja odluka kluba da kompletni kontigenti karata za gostovanja idu grupi!!!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.