• Droljo
    12.1k
    Moslavina bi bila dobar izbor. Nije daleko. Teren top. Pomoćni sa reflektorima i umjetnom travom (dosta novo i dobro). Samo ne znam koliko je to izvedivo i koliko žele obje strane išta po tom pitanju...
    A imali bi i nas nekoliko tu na forumu koji bi pratili razvoj i svakodnevno izvještavali ovod.
  • Olmic
    4k
    vec dugo nije napisao normalniji clanak od ovog
  • Mr Anderson
    10.6k

Pretpostavljam da misliš na Moslavinu koja igra 4.ligu (5. rang). OK, preuzmeš je s namjerom da je dovedeš do 2. lige. To je proces koji traje minimalno 3 sezone. Nećeš slati svoje juniore da igraju te rangove. Znači, morao bi plaćati dovoljno dobre igrače i trenere da taj klub svake sezone dignu u rang više. To je onda već neki dugoročni plan za koji sumnjam da u Dinamu imaju na umu kad se radi o filijali.
  • Droljo
    12.1k

Ne treba tu puno igrača. Par iskusnijih i par juniora. Bar do 3. lige.
  • Jurki
    15.5k
    Od nizeligaskih klubova jedino ko mi pada napamet je Inker Zapresic. Jedino ne kuzim koji je rang takmicenje 4.NL srediste Zagreb podskupina B.
    Sjecam se kad smo igrali juniorsku ligu prvaka u Zapresicu da mi je na fb iskocila objava neke lokalne televizije da novi predsjednik Inkera nema nis protiv da nam bude filijala.. jedino kaj su trenutacno preniski rang takmicenja za neku vrstu suradnje.
  • SjevernaStrana
    2.2k
    Jedino ne kuzim koji je rang takmicenje 4.NL srediste Zagreb podskupina B.Jurki

5.
  • Jurki
    15.5k
    znaci tek za 2 sezone ako uspiju svake godine ici rang vise bi ta prica imala nekakvog smisla.. mi nemamo tolko vremena..
  • Schpatz
    679
    Nemrem vjerovat da niti jedan zagrebacki, kvartovski klub, ne zeli ili nece bit filijala Dinamu. To mi ne ide u glavu.
    Kaj si misli jedan npr. NK Trnje koji igra trenutno 3. Ligu, da ce jednog dana igrat HNL?
    Ili neki klub iz okolice Zagreba, tipa Dugo Selo... Kaj je s Dubravom? Ili Sesvetama?

Zbilja? Mislim, ne znam tko vodi te klubove, politicka povezanost, veze i vezice itd itd, ali mi je stvarno tako nesto tesko za povjerovat.

Nekak mi je u rangu SF-a da bas svi imaju prvoligaske ambicije...
  • Mr Anderson
    10.6k
    Bila je priča s Inkerom kad su bili 2. liga prije nego su se raspali. Već je načelno bio dogovoreno da pošaljemo trenere i 10-ak igrača, međutim kad se zagrebalo po knjigama i vidjelo koliki dug su Laljak i ekipa napravili, a koji bi mi trebali podmiriti, odustalo se od svega.
    Ima u drugoj ligi klubova koji bi bili idealni. Npr Sesvete, ali ne možeš ti nekog protiv njegove volje pretvoriti u filijalu. U tim klubovima isto postoje ljudi koji vide svoje interese i kojih se ne žele samo tako odreći.
  • Maximo
    705
    Nego, ima kakvog govora o novim pojačanjima na poziciji SD-a?
  • Schpatz
    679
    Mozda glupo pitanje, ali ovaj put se vodim nema glupih pitanja nego glupih odgovora, postoji li mogucnost da Dinamo u potpunosti preuzme jedan klub? Evo, uzet cu za primjer Trnje. Ili se to onda vec gleda kao Dinamo II? Pa se moze potpisat samo ugovor o suradnji izmedu dva kluba?

Ne vjerujem da bi bio, ako je nama to zbilja jedan od prioriteta, problem "kupit" jednog zagrebackog treceligasa i tam gradit pricu o junorima. Ili nije moguce Dinamu kao Dinamu kupit jedan klub jer je Udruga gradana?
    Ja zbilja pojma nemam, pa molim bez uzrujavanja nego samo da shvatim onda tu shemu oko filijale u potpunosti.

Naravno da ne mozes nikog ti natjerat da bude filijala Dinamu, logicno, meni je stvarno fascinantno da imamo toliko drugoligasa i treceligasa iz Zagreba i okolice Zagreba a da bas niti jedan klub nije spreman za takvu suradnju s Dinamom. I ne vjerujem da Trnje, Dubrava, Dugo Selo moze imat toliko duga koliko je imao Int(k)er koji se na kraju i u potpunosti ugasio.
  • Mali dioničar
    16.8k
    Rekao bih da se radi i o infrastukturi i o činjenici da ljudi koji upravljaju tim klubovima nisu spremni odreći se toga.

Konkretno kad spominješ Trnje, oni su koliko vidim dobili nove terene i tamo kad prolaziš po Slavonskoj se vidi hrpa reklama. Ne znam koja je matematika i tko dobiva te novce, ali ljudima u NK Trnju očigledno odgovara situacija kakva jest. Imaju svoje glasove u ZNS-u, imaju održivu financijsku situaciju s obzirom na prihod od članarina i na prihod od reklama i njima je dobro.

Pitanje koje se postavlja je zašto Dinamo nema kamp za školu nogometa te školu kao odgojno obrazovnu instituciju.

Čisto sumnjam da u kadetima i juniorima Dinama ima više od 10% igrača koji imaju normalan školski raspored i normalnu školsku ambiciju, a na jednom mjestu bi im se moglo riješiti i pitanje obrazovanja i nogometni raspored.

Pitanje terena se očigledno pokušava riješiti kroz stečaj NK Zagreba, a moglo se već dosta stvari napraviti i na trenutnoj lokaciji, ali je sve izglednije da ako jedan Osijek ima 7 terena za trening, Dinamo mora imati barem toliko pa je očigledno i tu poludefinirani plan sa dvije lokacije - Veslačka i Maksimir.

U kontekstu manjka prostora za treniranje u Zagrebu u kojem u ZNS-u ima 17.000 registriranih igrača, mislim da je potrebno sasvim novo rješenje i ne znam gdje bi se to Dinamovi igrači mogli razvijati u Zagrebu.

Jedini klub koji ima izvrsnu infrastrukturu s mnogo terena je Lokomotiva, tako da nije da se ljudi već nisu sjetili filijale u Zagrebu.

Vezano za filijalu kao takvu, jasno je da prvo Dinamo treba posložiti sebe da bi nekoga mogao pitati za filijalu. Slovenci sve trče biti filijala klubu koji sam kod sebe promijeni 3 trenera u sezoni.

Isto tako filijala nije odluka na mjesec dva nego se trebaju poklopiti i modeli upravljanja i filijalom i Dinamom, a to nijed lako ni kod klubova koji su u nečijem vlasništvu tipa Istra pa se stalno nagadja što tu radi Alaves, što Bjelanović, što grad Pula pa bi onda trebala postaojati opcija zaista kupnje nekog kluba.

Tako dolazimo u poziciju da udruga gradjana ide kupiti neki klub da joj služi kao filijala što nije nerazumno, a ja ne vidim nikakav način da će se netko u nekom NK Trnju, NK Muri ili bilo gdje drugdje odreći upravljanja eto zato jer Dinamo to želi.

Korist Lokomotive od suradnje s Dinamom je bila evidentna, sad eto svi opet zazivaju filijalu čim je nešto zaškripilo iako bi prvo trebalo napraviti Dinamo 2 koji bi se natjecao u trećem rangu kad je već takav propis.

I koliko ja znam, u Dinamu 2 su igrači imali po 10.000 eura plaće iz ovih ili onih razloga pa imajte na umu da dio vas istovremeno zagovara Dinamo 2 i smanjenje broja igrača pod ugovorom pa ne znam kako biste pomirili te dvije varijante.
  • Slush
    875
    A da maznemo Reica iz Rijeke? Kakvo je misljenje o njemu sa Forum struke?
  • rioda
    6.7k
    Nekako sam skloniji Dinamu II pa makar i u trećem rangu natjecanja, nego filijali, mislim da je, kao prvo, ogromna razlika u troškovima. Filijalu je teško dogovoriti jer se taj klub praktički mora odreći svega na što su navikli, moć odlučivanja, koncept rada pa i navijači (ovisno o klubu i bazi navijača) koji sigurno nisu skloni tome da klub koji podržavaju postane nečija filijala, a sigurno je da im i vodeći ljudi to rade iz nekih interesa (ne mora nužno biti financijskih, ima tu svega).

Bit druge ekipe/filijale je da se mladi igrači prilagode na seniorski nogomet, a po svima nije velika razlika između drugog i trećeg ranga natjecanja, tako da s drugom ekipom u trećem rangu praktički dobivamo isto što i s filijalom, uz bitno manje troškove. Ne moraš slati svoje ljude i trenere u taj klub, nisu dislocirani, lakše je pratiti napredak igrača, uvjeti za rad su im bolji...

Da ja odlučujem, krenuo bih s drugom ekipom, ionako su jako glasne kritike za nemogućnost igranja u drugom rangu i po nekim informacijama će se to vratiti, tko zna, možda već iduće sezone. Okupiš im iskusnu okosnicu ekipe i okružiš igračima koji im mogu poslužiti kao primjer. Evo ovako na prvu mi na pamet padaju Oliver Zelenika, Dino Perić, Domagoj Antolić i nekoliko igrača koji više nisu juniori, a nisu uspjeli nešto posebno ostvariti kao seniori, poput Gurlice i sličnih.

Uz to, Dinamo II ti može poslužiti za povratak ozlijeđenih igrača u natjecateljski ritam.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.