• jedan u nizu
    11.9k
    Danas sam po prvi puta pogledao film ''Lovac na jelene'' / ''The Deer Hunter'' .

Pretpostavljam da je većina gledala taj film, jer je stvarno jedan istinski kultni film i remek djelo, snimljen 1978. godine i osvojio 5 oskara, uključujući onaj za najbolji film.

Za današnje prilike i današnje gledatelje, film će biti malo 'dosadan' jer traje 3 sata i radnja ide relativno sporo, a to je meni samo dokaz kako se mijenja smijer i kultura današnje kinematografije. Nekada je normalno bilo gledati vrhunski film od 3 sata gdje se razrađuje radnja, ulazi u dubinu likova i to sa minimalno dijaloga.

Necu puno pisati o radnji, za one koji nisu gledali, a evo ja do sada nisam niti znao o čemu je film uopće. Znao sam samo da je film u kojem glume Robert de Niro, Christopher Walken i Jhon Cazale.

Ne svršavam na art filmove, ili usporene, 'dosadne' filmove sa usporenom radnjom, malo dijaloga i govorim kako je to film kakav bi zapravo trebao biti. Ali povremeno pogledati nekakav takav film mora svakome biti u nekom repetoaru kako bi znao cijeniti dobru režiju i genijalnu glumu.
    Neki kadrovi su stvarno prekrasni, fotografski su stvarno genijalni, a dok su neki drugi kadrovi stvarno pomalo 'mucni' i hvata vas neka anksioznost gledajući to (srednji dio filma), a isto su genijalni jer ti daje taj osjećaj radnje i situacije u kojoj se likovi nalaze.

Najnevjerovatnije mi je zapravo kako su likovi 'duboko' razrađeni sa tako malo dijaloga, upoznaješ ih kroz događaj na početku, i nemaš nikakvu pozadinu o njima, a na pola filma kao da svakog lika pratiš kroz neku seriju od već 10-ak epizoda. Zanimljiva grupa prijatelja (likova) u kojem vjerujem svako može naći neku svoju grupu prijatelja, i gdje svakog lika možeš dodijeliti nekoj osobi koju znaš osobno.

Svakome tko nije gledao, preporučam da jednom izdvoje 3 sata vremena da pogledaju taj film. Možda će vas oduševiti, možda ćete reći da je samo ok, a možda ćete ispizditi od dosade (moja žena bi sigurno tako reagirala na taj film).
  • Str1nger Bell
    1.8k
    Nakon 10 minuta odustao, meni osobno katastrofa.
  • NKDZ86
    3k
    nisi trebao. bit je ono iza kulisa, dobra i realna priča, napeta serija ,vrijedi pogledat
  • Mr Anderson
    10.9k
    Danas sam po prvi puta pogledao film ''Lovac na jelene'' / ''The Deer Hunter'' .jedan u nizu

Bolje ikad nego nikad.
  • mlinchica
    2.6k
    Landman - tko je gledao Yellowstone trilogiju, radi se o istom redatelju. Pogled s druge strane, ovaj put naftne kompanije i polja naftnih bušotina u Texasu.
    Lik Billy Boba je malo čudan na početku, dok ga ne upoznaš kroz seriju. Dugo ga nisam gledala pa sam možda i previše očekivala, a zapravo ga je zanimljivo pratiti kroz njegove odnose s drugim likovima.
    Dosta i komičnih scena s njegovom (bivšom) ženom… preporuka, da se lako pogledat.

• Droljo
    12.6k

Napokon nešto što ću pogledati. Yellowstone mi je možda i naj lošija od sve tri ali svakako preporučam i top serije.
  • mlinchica
    2.6k

Ja se ne mogu odlučiti koja mi je najbolja jer su mi skroz različite i dobre su, da.
    23.02. kreće 2. Sezona 1923. :smile:
  • jedan u nizu
    11.9k
    Znam da postoji neka yellowstone trilogija, i mnogi su rekli da je dobra, pa mi je na nekakvoj listi da je pogledam u neko dogledno vrijeme.

Kojim redoslijedom to treba gledati? :D
  • Droljo
    12.6k

1883
    1923
    Yellowstone
    tak bi ti ja preporučio. Tak su i snimane ako se ne varam.
  • mlinchica
    2.6k
    Kojim redoslijedom to treba gledati? :Djedan u nizu

1883
    1923
    Yellowstone

Radi se o istoj obitelji pa treba gledat po redu da znaš povijest njihovog dolaska na teritorij Yellowstonea.
    Jedino je nezgodno kaj su za 1923 predvidjeli isto nekoliko sezona pa ćeš se vraćat na nju kak će izlazit sezone. :grin:
  • Jaro
    9.1k
    kaj nije yellowstone prvi izasao? I sad zavrsio s kokom petom/sestom sezonom, a ova sredbja je tek na drugoj sezoni.
  • Droljo
    12.6k

Je bravo. Krivo sam napisao. Ali ovak je kronološki.
  • Georg Koch
    5.4k
    Netko gledao film Dražen? Stigao je na Netflix ali citam jako lose recenzije...
  • gledatelj
    712
    Za naše pojmove je sasvim solidan. Čak mi je i kraj, iako patetičan, dosta dobro ispao.
    Jedino sa samog sportskog aspekta je trebalo dosta bolje, tj. fale baš bitni detalji njegove karijere, al jbga. I ovo je čudo da su uspjeli napravit, s obzirom kakvi su nam filmovi inace.
  • Jaro
    9.1k
    Sinoc pogledao... Ko i sve iz hr kinematografije djeluje ko hrpa nabacanih ideja al nigdje realizacije - kao da je ovo 15% filma snimljeno i montirano. Ne znam koja je ideja bila? Ni jedan lik, osim djelomicno (ali full djelomicno) Drazenovog nema uopce razvijen karakter. Drazen je sveden na - kosarka, kosarka - ali i taj dio je onako, ofrlje...
    Ako se htjelo raditi biografiju - preskoceno gotovo sve, ako se htjelo opisati Drazena ko osobu - opet preskoceno sve. Bas potrosena ideja. Steta jer znam da je Serbedziji Drazen jedan od bozanstava...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.