• jedan u nizu
    11.3k
    Danas sam po prvi puta pogledao film ''Lovac na jelene'' / ''The Deer Hunter'' .

Pretpostavljam da je većina gledala taj film, jer je stvarno jedan istinski kultni film i remek djelo, snimljen 1978. godine i osvojio 5 oskara, uključujući onaj za najbolji film.

Za današnje prilike i današnje gledatelje, film će biti malo 'dosadan' jer traje 3 sata i radnja ide relativno sporo, a to je meni samo dokaz kako se mijenja smijer i kultura današnje kinematografije. Nekada je normalno bilo gledati vrhunski film od 3 sata gdje se razrađuje radnja, ulazi u dubinu likova i to sa minimalno dijaloga.

Necu puno pisati o radnji, za one koji nisu gledali, a evo ja do sada nisam niti znao o čemu je film uopće. Znao sam samo da je film u kojem glume Robert de Niro, Christopher Walken i Jhon Cazale.

Ne svršavam na art filmove, ili usporene, 'dosadne' filmove sa usporenom radnjom, malo dijaloga i govorim kako je to film kakav bi zapravo trebao biti. Ali povremeno pogledati nekakav takav film mora svakome biti u nekom repetoaru kako bi znao cijeniti dobru režiju i genijalnu glumu.
    Neki kadrovi su stvarno prekrasni, fotografski su stvarno genijalni, a dok su neki drugi kadrovi stvarno pomalo 'mucni' i hvata vas neka anksioznost gledajući to (srednji dio filma), a isto su genijalni jer ti daje taj osjećaj radnje i situacije u kojoj se likovi nalaze.

Najnevjerovatnije mi je zapravo kako su likovi 'duboko' razrađeni sa tako malo dijaloga, upoznaješ ih kroz događaj na početku, i nemaš nikakvu pozadinu o njima, a na pola filma kao da svakog lika pratiš kroz neku seriju od već 10-ak epizoda. Zanimljiva grupa prijatelja (likova) u kojem vjerujem svako može naći neku svoju grupu prijatelja, i gdje svakog lika možeš dodijeliti nekoj osobi koju znaš osobno.

Svakome tko nije gledao, preporučam da jednom izdvoje 3 sata vremena da pogledaju taj film. Možda će vas oduševiti, možda ćete reći da je samo ok, a možda ćete ispizditi od dosade (moja žena bi sigurno tako reagirala na taj film).
  • Str1nger Bell
    1.7k
    Nakon 10 minuta odustao, meni osobno katastrofa.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.