• Kaktus Car
    930
    Ali moglo se Ivušića opisati i kao golmana kojem je samo mrvica falila da smakne Livija sa reprezentativne jedinice.Zagi

Da je to i istina, to bi više govorilo o izborniku nego o Livakoviću i Ivušiću. Uostalom ako je tako zašto je onda izbornik odjednom zaboravio na njega?

I kako se objašnjava činjenica da je jedan Labrović uspio ostvariti transfer u Njemačku, a igrač koji je navodno trebao biti blizu reprezentativne jedinice nije mogao bolje od Cipra? Kako to da niti jedan klub iz neke jače lige nije preopznao takav talent?

Kotarski je bio golman kojeg se trebalo probati vratiti, ali su u klubu već bili Livaković i Nevistić tako da se to propustilo (i za taj ozbiljan propust nisu krivi Marić i Zajec). Sada sigurno ne bi bilo riješenje dovoditi golmana koji je u najboljem slučaju sidegrade na Nevistića.

Isto vrijede i za druge prinove iz HNL-a. Kadar je dovoljno velik (čak i prevelik) i kada se radi na dovođenju igrača prioritet moraju biti pojačanja, a ne prinove i rotacijski igrači.
  • Droljo
    11.9k
    Jedan ima 18 godina , drugi 23 !Zagi

Pa kak jebote ko da sam neki dan gledao u21 i igrao je. Zabrijo sam nešt očigledno.
  • scooniepenn
    3.8k

Nisi me skužio. Nisam eksplicitno rekao da je Sučić kao ovi koje si spomenuo ucjenjivao klub i plakao, već da se taj maloumni narativ provlači isključivo kad nama sjedne ponuda nekog većeg kluba. Mogu slikovito povuči paralelu s odgojem djeteta. Popuštanjem stalnim na djetetove zahtjeve ne možeš očekivati da će njegovim rastom i odrastanjem ono shvatiti kako je sad preveliko da stalno nešto izvoljeva. Tako i u slučaju izlaznih transfera. Ako ćeš se na nekom novom Ivanušecu znati postaviti stavljajući isključivo interes Dinama na agendu, onda figurativno Pavićima i Mikićima takve ideje neće pasti napamet. Negdje treba krenuti da bi se promijenile polazišne premise.
  • Mr Anderson
    10.3k

Mikić je pozivan za U-21, Pavić za U-19.
  • Crni86
    7.7k
    naveo je krizy jako lijepo usporedbu iz danake i svicarske lige. Ne mislim da smo nerealni ali kad vec netko vidi da prodajemo ispod cijene doci ce i drugi sa istim zeljama.

Zasto bi sad itko doso i dao 30 milja za batija kad vidi da nejdemo u neke lude cifre. Bati nakon ovog ce ic do max maxova 20 milijuna eura. Imao si idealnu priliku da se malo kockas s perom/batijem da sada kada si u okej financijskoj situaciji ispregovaras neku uvau cifru koja bi ti onda probila led i otvarila vrata velikim transferima. Ovako si svijetu porucio, dodite mi vam ne znamo najbolje pregovarat. Dajemo popust od 30%.

Mi idemo obrnuto proporcionalno inflacijii.
  • Kaktus Car
    930
    Problem je u nekvaliteti HNL-a (uz vjerojatno prstohvat kseonofobije). Engleski klubovi su ti koji mogu trošiti velike novce na transfere, ali oni očito ne percipiraju HNL kao dovoljno dobru ligu i preferiraju tražiti igrače u sebi bližim državama.

Iz liga petice u HNL po igrače dolaze uglavnom susjedi iz Italije (koji plaćaju slabo, a i to obično pokušavaju razvući na milijun rata) i povremeno klubovi iz Njemačke (ali oni isto ne plaćaju ni blizu kao engleski klubovi).

Za podići renome lige bi trebali konačno i ostali klubovi pokazivati nekakve ambicije. Liga u kojoj vodeći klub rasproda momčad na pola sezone će teško promijeniti percepciju neozbiljne lige. Rezultate ostatka lige u europskim natjecanjima da ne spominjemo.
  • Zagi
    9.1k
    Ne možemo mi utjecati na nivo ambicija Rijeke , tovara ili Osijeka niti nam to može ili treba biti ikakav alibi.
    Sto je faktora koji utječu na cijenu pojedinog nogometaša , a samo je jedan i to manji kvaliteta same lige.
  • Kaktus Car
    930
    Da, Dinamo ne može utjecati na ostatak HNL, ali to ne mijenja činjenicu da nekvaliteta HNL-a vuće i Dinamo dolje. Ne samo po pitanju izlaznih transfera, već i po pitanju ulaznih. Ako rođenim Zagrepčancima nije interesantno vratiti se doma i igrati HNL, kako onda uvjeriti ozbiljnije igrače koji nemaju veze sa Zagrebom i Dinamom da dođu igrati po HNL njivama i livadama?

To je nažalost Dinamova realnost. Može se jedino pokušavati iz godine u godinu rasti kroz europska natjecanja.
  • E46
    1.2k
    ma covjek je jednostavno kralj, jebo ti krileta i zadrugu oni su k za njega.
  • Izet Hajrović
    3.7k
    A da nismo svi malo precijenili Sučića? Ne želim da ispadne kao da ga sad degradiram ili pokušavam umanjiti njegovu vrijednost. Zgražate se nad realnih 16 mil., mnogi kažu trebalo je barem 20 mil. Zašto? Sučić nije postojao do prije godinu i pol. On je tip veznjaka koji nema izraženu neku prednost. Najveća vrlina koja se ističe je da puno trči, wow. On je klasična osmica, nije kreator ala Mišić, nije box to box ala Ademi, nije efikasan kao što bi Baturina trebao biti po pitanju golova i asistencija. Zalijepili smo se za 2-3 dobre utakmice, jedna od tih bila je u reprezentaciji i protiv Monaca. Postoji li neka druga utakmica za koju pamtite da je baš on donio prevagu? Pamtite li utakmice koje je praktički sam riješio? Ja baš i ne. Bio je on dobar, uvijek je odradio zadatke, uglavnom ima konstantu, ali nema ono nešto što ga čini posebnim i po čemu odskače da bi strane klubove izuo iz cipela.
  • Teofil Kateran
    1.7k
    Jako dugo se tu priča o Selahiju, on je stvarno dobar igrač, ali ja mislim da je dosta precijenjen. Mislim da dosta forumaša leti za njim kao u dućanu, samo zato što je na rasprodaji, i šta potencijalno neće produžit ugovor.

Mislim da se može naći puno bolje rješenje za zadnjeg veznog, ipak je to vrlo odgovorna pozicija, ja bih rađe nekog renomiranijeg poput Dejana Ljubičića, ako ga nije strah završit na lijevom beku.
  • Droljo
    11.9k
    A da nismo svi malo precijenili Sučića?Izet Hajrović

Inter ne želi mudražiju ni za đaba s sučića su platili masno i pregovarali jebački. Zgleda da su ga i oni precijenili. Ili ipak nisu...
  • vlatkomarkovic
    278
    Ja se nadam da se nešto kuha u Dinamu, dosta igrača je propao transfer/posudba u lige petice zadnji dan prijelaznog roka. Možemo pogledati Osijek, koji je nakon isteka prijelaznog roka doveo igrače s kojima je od tog trenutka prvi na tablici. Mislim da bi se trebali i brže rješavati igrača pošto-poto. Posuditi par igrača u lige gdje još traje prijelazni rok, ne znam na koga Cannavaro računa ili ne računa, ali sumnjam da će svih 30-ak, ovisno kako računaš kojeg juniora dobiti solidnu minutažu. Ova tišina može značiti dvije stvari: ili klub jako dobro skriva poteze ili se ništa ne radi. Iskreno sam jako skeptično, ali nadam se. Mislim da bi dolazak napokon Ivanušeca, učinio ovaj prijelazni rok prolaznom ocjenom, ali ono dojam mi je da se moglo puno bolje i ako dođe Ivanusec, jako smo tanki za početak iduće sezone koji bi, nedaj Bože mogao biti iz pretkola konferencijske lige.
  • ElDorado
    1.7k
    Kuha se čušpajz čini mi se
  • Zagi
    9.1k
    Igral je protiv Gruzije u prvoj.
    Ma pusti te naše under kategorije. Tam je bitnije čiji si nego kakav si, barem kaj se ovih rubnih tiče.

Kaj se samog Pavića tiče, debitirao je taman prije neka dva mjeseca, pa neka lakša ozljeda taman danima prije idućeg okupljanja. Biti će on nositelj te generacije vrlo skoro, a potom i A momčadi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions