• Praskaton
    3.4k
    Pa ok, ali uzmi u obzir i još jednu stvar - da bi Sučić ovim tempom odigrao 20 bitnih utakmica (Europa, reprezentacija) za dvije godine. Tada već ima 23. I to snižava cijenu, jer 23 nije zgodno kao 21. Kao što ni 21 nije zgodno kao 18.Paggini

Naravno pricamo šbbkbb jer sad kad ode nitko ne može znati koji je potez ispravan.

U te dvije godine bi Sučić sudjelovao u par europskih pobjeda,donio nam dvije titule hnl-a.Bio bi jedan od glavnih protagonista te priče.
    Složit cemo se da to nije nešto nedostižno gledajuci rezultate Dinama zadnjih godina zar ne.
    Sa 23 godine i 3-4 vrlo dobre sezone iza sebe u klubu koji je stalni sudionik Lp i El,reprezentativac.Sa 10 godina minimum igranja ispred sebe jer vidim da se tu 23 godine smatra kao star igrač,dapače stigne se i preprodat još.

U toj situaciji je realno potraživat i dobit 10-13milja.Mislim ako imaš ljude koji ce to vodit kao u slučajno Ivanušec nije realno,naravno.

Mislim da je to puno bolji scenarij za sve.

Naravno vrijeme ce sve pokazat možda su ovi naši vizionari pa vide nešto sto mi ne.

Za mene je ova prodaja potez Zdravka Mamića.
    Za dežurne branitelje ne izjednačavam ove ljude s njim,izjednačavam potez prodaje.

Edit:
    da smo ga tad prodavali, imao bi dodatnih 10 utakmica HNLa u rezimeu, opet - možda bi dobili koju milju više, ali ne previše od toga.Paggini

Uhh koju milju više.Ma da šta je za Dinamo koja milja vise manje.Olako se pravdaju loši potezi,samo zato jer su to "naši" ljudi
  • Bosskovitz
    14.4k
    klub je zaradio solidne novcePaggini

Rekao bih da je klub zaradio jako dobar novac. Osjetno, možda i višestruko veći nego na transferima nekih puno razvikanijih igrača tipa Kovačića ili Brozovića - u ajmo to tako reći bruto iznosu, a pogotovo u neto iznosu koji će zaista završiti na računu kluba.

Možemo raspravljati je li se moglo zaraditi više, jesmo li ga trebali prodati sada ili kasnije, ali šesti najveći transfer ikada je više od "solidnog" novca.

Za mene je ova prodaja potez Zdravka Mamića.Praskaton

Potez Zdravka Mamića bio bi prodaja u Como ovog ljeta za 10 milijuna koje bi se u medijima predstavilo kao 15 jer bi se zbrojila i njegova plaća sa svim mogućim bonusima, a od svega bi na Dinamovom računu završilo manje od 5.
  • scooniepenn
    3.8k

Za Sučića ja nisam pretpostavljao da ide, jer za razliku od Baturine ne mislim kako je dosegao plafon. Dapače, odigrat će niti pune dvije sezone u Dinamu i ne bih povlačio znak jednakosti pod te dvije priče. Ova nepuna sezona će mu biti prva ozbiljna sezona, Baturina je ipak malo drugačija priča. Samim time, očito imamo drugačije perspektive. Moja je nada bila kako vrhunske potencijale nećemo prodavati dok ne dosegnu plafon, očito sam se prevario.
    Što se tiče ovog dijela za želju za odlaskom, prihvaćam da sam pretjerao. No, možeš mi molim te naći primjer kluba našeg ranga gdje je taj narativ toliko očigledan. Uzmi samo slučajeve Jakića, Ivanušeca, sad Sučića. Praktički nema sezone gdje nemamo najmanje jedan takav slučaj.
  • BBB Sibenik
    5.3k
    Kolko tu ima šizofrenije, to je strašno. Uspoređuje se Marić sa Mamićem, tipom koji je godinama krao dinamo, narusavao mu ugled, slinio sa delijama i lepom brenom, udarao sluzbene osobe, nabijao sve zive na k, zato jer je prodao igraca za 16+ milja eura. Emocije su zajebana stvar kad im dozvolis da ti preuzmu razumBratić

Nisam Fan našeg sportskog direktora, al ispada da nas je vise “sjeba” Marić sa ovom cifrom oko Sucica, nego Mamić 20g sa izvlačenjem novca. Koje bolesti sve neces čuti
  • Zagi
    9.1k
    Ne trebamo uzimati Dantasa, imamo već mekanu osmicuPaggini

Drago mi je kaj nisam jedini.
    Dečko je španer, ima dobru loptu i pregled igre ali ...
    Mekan je do boli, a meni se takvi igrači baš i ne gledaju više u dinamu.

Ne kužim ovu pomamu. Valjda zato kaj je stranac, a tuđe je bolje.

A da ne komentiram "propuštanje" Beyatta. Stvarno?
  • Sbkbbb
    236
    Opet cu spomenuti mudraziju, kad sam vidio koliku placu ima, uz malo povecanje nije veliki rizik a moze pomoci.

ROBERT MUDRAŽIJA - ROBERT MUDRAŽIJA, SPORTSKA DJELATNOST-NOGOMET
    Broj zaposlenih prema satima rada u 2023. godini je 1, što je na istoj razini kao i prethodne godine. Ukupni prihodi u 2023. godini iznosili su € 68.526, što je povećanje od 321,95% u odnosu na prethodnu godinu. U 2023. godini poslovni subjekt ostvario je neto dobit od € 30.713.
  • Mr Anderson
    10.3k
    Ne trebamo uzimati Dantasa, imamo već mekanu osmicu u Standardu na posudbi.Paggini

Slažem se, ne vidim da bi nam Dantas unaprijedio igru. Dečko je portugalska škola, tehnički je odličan, ali nije to nešto što već nemamo. Treba nam drugačiji tip igrača. Ako ne gledamo Selahija, onda se nadam da imamo nekog tamnoputog crnca u planu za tu poziciju. Nekog Kantea za sirotinju.
  • Praskaton
    3.4k
    Uzmi samo slučajeve Jakića, Ivanušeca, sad Sučića. Praktički nema sezone gdje nemamo najmanje jedan takav slučaj.scooniepenn

Vjerujem da napravis anketu među dinamovim igračima da bi vecina bila za odlazak.Što je donekle normalno jer svi mi težimo napretku pa tako i igrači.
    Al mi od toga radimo slučaj kao "on je htio ići čemu držat nezadovoljnog igrača".
    Pa normalno da će svi iskoristit taj vid pritiska da ih se pusti kad se klub ne zna postavit.Imas valjani ugovor ne igraš za kikiriki prijatelju.

Al je zato to isto argument kad se radi o igračima kojih se mi želimo rijesiti tipa Bockaj,nekad ranije Menalo,Jurić..
    Imaju valjani ugovor ne možes ih otpustit.
  • Boycie
    2.2k
    Kako se mi sad tu raspravljamo da je malo love, tako se Interovi navijaci raspravljaju da je puno. Decko ima ponudu Intera, vrlo vjerojatno u jacem klubu nece zaigrati vise nikad, sigurno zeli ugrabiti ovu priliku.
  • scooniepenn
    3.8k
    S obzirom na iskustvo s Brozom i rejting Dinama i hrvatske reprezentacije te proračun Intera sumnjam da se navijači Intera zgražavaju. Nije da su ga platili 35 milja.
  • Markelo
    3.1k
    Mudražija je odličan rotacijski igrač za nas. Iz Zagreba je, puni uskoro 28 godina i Dinamo mu je vrhunac karijere. Neće bit u prvih 11 kad igramo srijedom Europu ali je u prvih 11 u nedjelju u Hnl a može šta ponudit i kad uđe s klupe protiv jačih protivnika kada lovimo zaostatak. Tražit ćemo neke buzdovane po latinskoj Americi a jedan vrlo koristan domaći igrač nam prolazi ispod radara
  • Paggini
    37k
    Uhh koju milju više.Ma da šta je za Dinamo koja milja vise manje.Olako se pravdaju loši potezi,samo zato jer su to "naši" ljudiPraskaton

Pa da, koja milja više, s rizikom i da bude koja milja manje. Ne postoji sigurnost u nogometu. Ovo je bio potez koji je bio na stolu, odbiti ga znači ulaziti u rizik koji klub nije htio.

Uzmi samo slučajeve Jakića, Ivanušeca, sad Sučića. Praktički nema sezone gdje nemamo najmanje jedan takav slučaj.scooniepenn

Ne bih uspoređivao Sučića s ovom dvojicom, kao i Šunjićem u novijoj povijesti koji su forsirali transfer. Mislim da je Sučić jednostavno izrazio želju, dogovorio sve i jebiga. Da ga je Dinamo ostavio, ne bi radio prevelike ili ikakve probleme jer nije taj tip, ali onda ti dođe i rizik gubljenja motivacije. Opet, ne mislim da bi se to kod Sučića dogodilo, ali postoji rizik, a to u klubu sigurno bolje znaju.
  • Izet Hajrović
    3.7k
    A jeste zapeli za Mudražiju. Nama trebaju pojačanja, a ne igrači za rotaciju. Prvo lijevi bek, a onda sve ostalo. Do Uskrsa će biti jasnije što nam točno treba i na ljeto.
  • Markelo
    3.1k
    jesam napisao da treba dovest samo Mudržiju a lijevog beka ako stignu? Znaš, može se više toga korisnog odradit odjednom pa onda ako ne sada, zna se kasnije pokazat kao vrlo pametan potez
  • Paggini
    37k
    Reći ću još jednom svoje mišljenje da za nas ne postoji pojačanje u HNLu i moramo se maknuti od toga.

Jedino POJAČANJE koje je bilo smo doveli ovu zimu. Nitko drugi ne bi bio, jer to su igrači koji imaju ozbiljne, ozbiljne mane koje se ne vide u utakmici s Hajdukom ili Rijekom, ali bi u Dinamu bili kao šaka u oko.

Tako bi recimo igrač Lokomotive kojeg bacamo na rukama i častimo cugom ispod zapada postao glupi panj koji sisa paru Dinama, a ne vraća se nikada u obranu, nema ga deset utakmica, pa četiri odigra dobro.

Ono što u imamo u HNLu su potencijali - mali crnac iz Istre je bio potencijal, mišljenja sam da ga se moglo dovesti za milijun eura. Matković iz Osijeka je potencijal, ali to su sulude pare. I to je to, sve ostalo su podebljavanja kadra s igračima koji neće činiti razliku.

Mudražija ne bi radio tu razliku, Dantas ne bi radio tu razliku, Pršir (možda) ne bi radio tu razliku, kao ni Belcar.

Umjesto da se jebemo sa HNL klubovima za njihove igrače, trebamo naći način da razvijamo svoje potencijale. Jer Mikić, Pavić, Baković, Jakirović, Rimac i ostali su, po mome mišljenju, puno veći potencijali od bilo kojih iz drugih klubova. Samo što oni zbog izostanka šampionskih ambicija imaju luksuz razvijanja njih, mi nemamo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions