• Dinamo-SB
    60
    Nisam Fan našeg sportskog direktora, al ispada da nas je vise “sjeba” Marić sa ovom cifrom oko Sucica, nego Mamić 20g sa izvlačenjem novca. Koje bolesti sve neces čutiBBB Sibenik

Apsolutno potpisujem. Prodaja Sučića je realno okej financijski te tajming prodaje je okej. Jel mogla biti jos bolja?Mozda je. Jel moguce da Sucic nakon ozljede padne u formi i ne vrati se ni priblizno u istu formu i cijena na ljeto mu ode još dolje? Je. Generalno je posao dobro odrađen. Pero je prodan u veliki klub za ozbiljne novce, ne za kikiriki te imamo jos i ostvarive bonuse i 10% od iduceg transfera.I ide na ljeto. Sve korektno. Da se nadovozem,osvrnuo bih se na Marića.

Što se tiče zimskog transfer roka za mene Marić ima plus zasad.
    Dolasci: Kanga,Franjic,Galesic.Sve dobro,logicno i u skladu s financijskom politikom-sto se kaze nije stednja,ali nije ni razbacivanje.
    Odlasci: Spomenuti Sucic te posudbe Spike i Bernauera uz preuzimanje njihovih placa te mogucnost solidnog otkupa, riješio se Menala i njegove plaće i ugovora.

Očekujemo još par odlazaka i malo skidanje nekih igrača sa platne liste koji cak nisu grijeh Marica nego bivse uprave. Sjetim se da Brkljaca navodno ima 250k godisnje. Strava.Odmah me hladni znoj oblije. Napravio je Maric jos dobrih nepopularnih stvari koje je naslijedio - riješio se ogromnih ugovora koje su imali npr. Boško Šutalo,Mahir Emreli,Deni Jurić..

Što se tiče minusa - samo su dva minusa bas ono konkretna,a to su prodaja Brodića bez adekvatne zamjene na ljeto te dovođenje Mmaea iz financijske percepcije zbog veličine i duljine ugovora.
  • Mr Anderson
    10.3k
    Ma ne, trebali smo kako mudrac kaže ići all-in i kupit pet klasa pa nek gori sve.
  • rokikaciga
    309
    Ja jos uvijek zazivam da Marka Tolica nismo trebali prodavati. Domaci decko, roden i odrastao na 15min od stadiona. Ubija u Slovanu.
  • Droljo
    11.9k
    Rog nazalost bez ikakvog pomaka od kad je dosaoElDorado

Jel dobio 3 utakmice u kontinuitetu na svojoj poziciji? Ili bar na istoj poziciji?
  • E46
    1.2k
    A sta imas izgubit, ako dovedes 5 klasa i da i ne osvojis ligu imaš za ljeto spremnu uigranu ekipu ovako cemo imat kitu marijanovu na ljeto kad ode Baturina. Ovako u situaciji kad ides direktno u LP ulazes najmanje IKAD i štedis i ko ce odgovarat ako se ne ude nikad lakse u LP? Doslovno nmg vjerovat da na sve imas opravdanje i komentar kojim opravdavas ono sto se neda opravdat.
  • E46
    1.2k
    oh shit, here we go again.. Opet patetika sa tim domaci decko.. Pa dokle.
  • Ivdzo11
    5.6k
    63 min ulazi Luka Ivanusec
  • vlatkomarkovic
    278

Pa da, bolje 5 klasa, nego 20 poluigraca, pa ti financijski dođe na isto
  • modri-kibic
    211

To Brunu nije išlo. Njega ili voliš ili ne voliš.
  • Pacho
    179
    SD:

Na kraju je još jednom istaknuo važnost Dinamove prodaje igrača u jedan u najboljih klubova na svijetu. "Dinamo je do sada ostvario 4 transfera u top europske klubove. Eduardo - Arsenal, Pjaca - Juventus, Brozović i Kovačić - Inter, a ranije i Bišćan - Liverpool i Šimić - Inter.

Za klub to predstavlja reputacijsku težinu i omogućuje nam da više očiju velikih europskih klubova prati naše igrače i da se oni etabliraju kao vrhunski svjetski nogometaši, što ide u korist Dinamu, našoj ligi i u konačnici reprezentaciji", zaključio je Marić.

Ok. Kada cemo to tocno unovciti? Pada mi na pamet par stvari:

1. Ajmo npr. zamisliti scenarij po kojem ovo ljeto po Baturinu dolazi Bayern koji je veci klub od Intera po valjda svim parametrima. Da li nam je reputacija sada dovoljno ojacana transferom Sucica da bi izvukli vise od Bayerna nego u scenariju u kojem Sucica nismo prodali u Inter? Ili cemo ici dodatno dizati reputaciju pa dati jos veci popust Bayernu za Baturinu nego Interu za Sucica, jer jebiga, nije mala stvar prodati igraca direktno u Bayern.

2. Da li su SD-ovi top europskih klubova tolike neznalice da ne znaju da su Olmo i Gvardiol izasli iz skole Dinama? Uostalom, mnogi od njih su i pratili ta dva igraca jos davno prije njihovih transfera u Leipzig.

3. Da li je boost koji dobijamo u snazi branda dovoljno vrijedan da radi njega ne idemo opet u dealove poput onih za Olma i Gvardiola iz kojih smo izvukli dobar dio profita od sljedecih transfera? Da li bi Dinamo danas bio u boljoj situaciji da smo ih u nekom scenariju obojicu za 20-25M prodali direktno u Barcelonu i City? Plus postotak profita koji bi vjerojatno bio lijepa 0, jer ce lako moguce ostati u tim klubovima do kraja svog primea.

4. Kakve logike ima dati popust najbogatijima za top talente da bi onda teoretski dizao cijenu siromasnijim klubovima na manjim transferima. Sta, kad Trabzon ili Lecce dodu po Hoxhu i ponude 2.2M Eura, e mi cemo tada napokon unovciti nasu reputaciju i reci "E, ne moze"? Zelimo 2.6M. Pa kad to ponovimo 20-30 puta cemo valjda nadoknaditi gore nabrojane popuste. Naravno, ako SD ne zakljuci da je Lecce ipak u Serie A pa mozda ipak ne treba traziti toliko.
  • Jos-Optimus
    4.3k
    ma znam, ali kažem, stalno tupimo šta bismo dali da netko odluči ostati, da bude tu manga i bok...i onda kad imamo takvog mu seremo sve po redu, unatoč tome što nas čupa, što ruši rekorde, što je zdravlje već drugi puta narušio igrajući ozlijeđen...pa i to što je boem ga čini jednim od nas..ali ne, on je Bruno bolikurčina. Gledaj kako tovari drže Livaju, a nisu ništa osvojili
  • ElDorado
    1.7k
    razumijem i tebe ali dobio je dosta. U LP nije mogao duel dobiti a ipak je vani cca 8 godina. Osobno mislim da je u tih 8 godina prepremalo igrao. Da li se moze vratiti? Ne znam

Edit:
    Za klub to predstavlja reputacijsku težinu i omogućuje nam da više očiju velikih europskih klubova prati naše igrače i da se oni etabliraju kao vrhunski svjetski nogometaši, što ide u korist Dinamu, našoj ligi i u konačnici reprezentaciji", zaključio je Marić.

Ovo je takva mrtva floskuletina koja se stalno ponavlja. Najiskrenije mene svaki nogometaš Dinama koji ode iz kluba više u načelu ne zanima. Daljnji njegov razvoj je njegov osobni uspjeh i ne znam šta ja kao navijač Dinama kojeg interesira jedino uspjeh mog kluba imam od toga. Ok repka mozda i ima al kakve mrtve koristi od toga ima Dinamo?! Klasicni export import narativ lopine i buraza.
  • Vedraca
    89
    Dejan Ljubicic Nema Interesa za Prijelazak u Dinamo i HNL! To znam iz Prve Ruke ovdje iz Auatrije! Steko je neku reputaciju u Njemackoj i ima dosta klubova i prilika raznih Klubova iz Bundeslige
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions