• marcio amoroso
    39.3k
    Jer Mikić, Pavić, Baković, Jakirović, Rimac i ostali su, po mome mišljenju, puno veći potencijali od bilo kojih iz drugih klubova. Samo što oni zbog izostanka šampionskih ambicija imaju luksuz razvijanja njih, mi nemamo.Paggini

Da smo mi na našem normalnom prosjeku od preko 2 boda po utakmici ti dečki bi već sada dobijali prilike i razvijali se. Zašto nismo na tom prosjeku je pitanje za sportski sektor.
  • modri-kibic
    211
    No, možeš mi molim te naći primjer kluba našeg ranga gdje je taj narativ toliko očigledan. Uzmi samo slučajeve Jakića, Ivanušeca, sad Sučića. Praktički nema sezone gdje nemamo najmanje jedan takav slučaj.scooniepenn

Tu ti je glavna razlika između igrača i nas koji navijamo, volimo i živimo za Dinamo. Mi bi sve na svijetu dali da zaigramo na 5 minuta, na Maksimiru pa makar nakon toga zauvijek zaspali. A igrači su tu, treniraju, igraju, bore se za Dinamo i za sebe. I onda kada dođe prva malo bolja ponuda, oni rade pritisak za odlaskom. Kada se samo sjetim početka prošle sezone. Svi samo vrše pritiske za odlaskom, a Dinamo ih je trebao. Ostali do polovice kolovoza, sa osiguranom konferecijskom ligom u tom trenutku. Otišli su za manje novaca nego što su vrijedili. Razumijem želju za odlaskom i dokazivanje na većim pozornicama. U tom trenutku zapravo vidiš tko je kakav i s time samo gaze ono što su prije govorili o ljubavi prema Dinamu. Nakon toga prijelaznog roka, samo se sjetim: Uprave prolaze, igrači odlaze u dobru i u zlu Sjever je uvijek tu.
  • GeneralNapoleon
    593

Kad se govori o tome bi li nam igraci iz HNLa bili pojacanja mislim da je i pitanje sto se ocekuje od njih. A tu onda nuzno ulazi i pitanje cijene.

Recimo Prsir i Belcar ocito imaju neki potencijal i mislim da bi ih se isplatilo dovest za 1-2m, ali ne kao potencijale za ogromnu preprodaju kao sto se napravilo sa Kacavendom i Stojkovicem, nego kao nositelje sljedecih par godina. Mislim da su njih dvojica igraci kojima je potencijal negdje u razini Dinama.

Znaci smatram da bi Prsir recimo bio dobra zamijena za Sucica i imao cak i mijesta da bude nositelj igre. Ali ne da bude toliko dobar da ce se sada strani klubovi trgat za njega. Nesto sto je recimo bio Ademi.

Mudrazija s druge strane mislim da je jos jedna razina ispod i da bi nama mogao sluziti maksimalno kao rotacija. A takve rotacije imamo ja mislim i vise nego dosta.

Opet dolazimo do toga da su potrebni plan i vizija. Jer treba znat sa kojim ocekivanjima se kupuje nekog igraca i koliko kakvih igraca trebas.
    A trebas i megatalente za prodaji i nositelje koji nisu tolike klasetine ali su na razini da nam mogu konstantno igrat u prvih 11 nekoliko godina, pa i kojekakve Spikice i slicne koji ce bit tu da uskoce kad drugih nema i odradit posao.

Problem je sto sve radimo stihijski i onda na kraju nemamo nikakav balans.
  • Kaktus Car
    930
    Valjda zato kaj je stranac, a tuđe je bolje.Zagi

Valjda onda prije da je zato jer igra u HNL-u pa su ljudi čuli za njega.

Zato i nonstop moramo slušati priče o svakom HNL igraču koji veže dvije dobre utakmice u ovoj jadnoj ligi koja nije relevantna za klubove s europskim ambicijama.

Iz sezone u sezonu isto. Nema u HNL-u pojačanja za Dinamo.
  • Kujtim Shalla
    4k
    a naša struka je inače poznata po dovodjenju pravih pojačanja i prepoznavanju talenata , al nek si se ti javio kontrašu . Kako ti se da jbt
  • Kaktus Car
    930
    Ako je netko dovoljno dobar za Rijeku, ne znači da je automatski dovoljno dobar za Dinamo.

Koliko puta se mora izvlačiti popis igrača iz HNL koji nisu uspjeli u Dinamu (a skupo su plaćeni)?

Koliko igrača je došlo direktno nakon Rijeke u Dinamo i uspjelo? Valjda samo Gavranović, a i on je bio rotacijski igrač, a ne prva špica.
  • Mr Anderson
    10.3k
    a naša struka je inače poznata po dovodjenju pravih pojačanja i prepoznavanju talenata , al nek si se ti javio kontrašu . Kako ti se da jbtKujtim Shalla

Aj skini mi se više, naporan si. Odgovaram kolegi, šta se miješaš u sve ko margarin.
  • Kaktus Car
    930
    Da ne pričamo o golmanu od 3 milijuna Eura kojeg se hvalilo i kojem se tepalo da je bio najbolji golman grupne faze europske lige kad je dolazio, a danas se ovdje redovito može pročitati zazivanje da ga se zamjeni s golmanom osrednje ciparske ekipe...

HNL je s razlogom na marginama europskog nogometa, ako Dinamo namjerava napredovati u europskom kontekstu, onda se pojačanja ne mogu tražiti samo u HNL-u.
  • Bryan
    11
    Netko je gore upitao da kaj se je tak zapelo za Mudražiju?
    Ne mogu opisat koliko bi radije vidio da smo potpisali Mudražiju nego produžemje posudbe Roga. U odnosu na Roga je i Bulat djelovao korisno na terenu.
  • E46
    1.2k
    ti to previse pausalno gledas, u ovom trenutku Ivusic je bolji golman od Neve, jbg treba bit realan.
  • Kujtim Shalla
    4k
    tvojoj aroganciju nema kraja jajane ,nije lijepo biti poklopljen na svaku zar ne ? :lol:
  • Zagi
    9.1k
    danas se ovdje redovito može pročitati zazivanje da ga se zamjeni s golmanom osrednje ciparske ekipe...Kaktus Car

Nije baš da pratim Ciparsku ligu, moram priznati.
    Ali moglo se Ivušića opisati i kao golmana kojem je samo mrvica falila da smakne Livija sa reprezentativne jedinice.
    Ili kao osrednju Ciparsku klasu.

Ovisi koji narativ ti odgovara izgleda.
  • IceMan
    2.5k
    Ja bi iskreno i prodao Kulenovića za 4 milje, i potražio neku drugu/treću opciju.

Znam da je rano tvrditi, al primjer, utakmica protiv Osijeka, razlika između njega i Kange (koji je koštao 3 milja) je nebo i zemlja. Od tehničkih karatkeristika, do leđima okrenut od gola, do suradnje, pa i duel igre...

Mi smo ostali limitirani u jesen kad smo ostali samo na Sandriju i sad dok dođe imalo kvalitetniji napadač imam osjećaj ko da je došao Ronaldo, ne smije se to više nikada dogoditi u Dinamu.

Kulenović može biti druga, odnosno treća opcija al nikako više prva. Sad kad imamo i solidnu ponudu za njega u zrelim godinama, možda je vrijeme da ga pustimo i dovedemo neku novu svježu krv.

U nekim idealnim uvjetima, za mene bi bilo najbolje da osim Petke i Kange tu kao treća opcija bude nekakvi perspektivan junior koji bi skupljao minute i iskustvo, nešto tipa Topić...
  • Droljo
    11.9k
    kao ni BelcarPaggini

PavićPaggini

Zakaj onda belcar igra za mladu repku a ne pavić? Mislim ok, ne mora niš značiti ali mišljenja sam da se tog belcara dovede sa pol snage iz Varaždina. Možda i nije igrač za dinamo, ja ne znam. Želim reći da nisu svi mišković u hnl-u i može se raditi sa normalnim ljudima.
  • Zagi
    9.1k
    Zakaj onda belcar igra za mladu repku a ne pavić?Droljo

Jedan ima 18 godina , drugi 23 !
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions