• scooniepenn
    3.8k

Ma gle, ja sam optimist po prirodi i uopće ne sumnjam u naš naslov. Nikada nisam, a pogotovo kad vidim da se pod Cannavarom dižemo i da napokon imamo trenera koji radi na napretku prije svega igre. Rezultati će jednostavno doći, uvjeren sam u to. I dalje smatram da imamo najbolju momčad uvjerljivo i da će se to iskristalizirati. No, za razliku od zadovoljstva trenerom, što se tiče SD-a nažalost ja tu jednostavno vidim puno limita i nisam optimističan. Mi bismo trebali pucati na stručnjake najmanje ranga Cannavara kao trenera, a Marić je kao sportski direktor dvije razine ispod trenerske razine Mistera. Tim se potezom po meni iskupio za nepotrebno vraćanje Bjelice koje je bilo katastrofalna greška. No, što se tiče igračkog dijela i načina vođenja prijelaznih rokova - kupnje i prodaje, skautiranja, pronalaska partnera za razvoj najtalentiranijih mladih igrača, tu više od 4 od 10 ne mogu dati niti da mi je rođeni brat. Zaključno, razočaran sam jer ne vidim da idemo u smjeru dodatnog iskoraka koji smo svojim rezultatima i promjenama u klubu zaslužili.
  • Paggini
    37k
    Trebali bi vec sad biti zanimljivi jer su to igraci kluba koji igraju lp, kluba koji rusi milan, chelsea itd.
    Nece netko od tebe kupit igraca jer si ti nekog drugog prodo u real.

To su price za malu djecu. Mi smo sebe dokazali kao i svoju skolu nogometa. Imamo igrace koje smo razvili kojima se divi cijeli svijet i svaki velikan koji ti dode zna za dinamo i njegove igrace, stvarno spominjat reki reputacijaki doprinos nakon svih ovih transfera i rezultata u europi je po meni bedasto.
    Crni86

Pa ok, ajmo ovako - jel misliš možda da mi navijači Dinama imamo previsoku sliku o nama kao klubu? Nama je Dinamo najveći klub, imali smo te i te i te igrače, drugo mjesto, treće mjesto. Ali na kraju dana - igramo u močvarnoj ligi koja nije nikakav pokazatelj ičega. U Ligi prvaka smo svakih par godina, ne svake godine. Sučić i Baturina su strašni potencijali, ali nemaju dovoljno bitnih utakmica da možemo pričati o 40 za Baturinu, 30 za Sučića (sad karikiram).

Ne pratim Nordsjelland, koji se spominje, pa ne mogu komentirati kako i zašto - ali uspoređujući lige, jako je lako vidjeti razliku, na kraju dana. Sigurno će bilo tko iz europskih klubova više cijeniti dobrih 20 utakmica u Danskoj ligi nego 100 u HNLu.

Al opet, to je moje mišljenje, kao što je moje mišljenje da je transfer Sučića nekih 6/10, nit smrdi nit miriše.
  • scooniepenn
    3.8k

Ako nisi ironičan, rekao bih da Feyenoord ima tri klase boljeg sportskog direktora očito. Pogledaj kakve transfere rade sada (i ulazne i izlazne), a kakve su radili prije pet do šest godina kad nisu mogli prismrditi Ajaxu i PSV-u. Jednako tako, pogledaj kod njih zvjezdani skok u tom periodu u visini izlaznih transfera. I ne, ne uspoređujem nizozemsku ligu i HNL, samo uspoređujem kod njih više nego očigledan rast dok ga kod nas nema.
  • Praskaton
    3.4k
    Sučić i Baturina su strašni potencijali, ali nemaju dovoljno bitnih utakmica da možemo pričati o 40 za Baturinu, 30 za Sučića (sad karikiram).Paggini

Vrlo jednostavno,onda ne prodavaš tog Sucica dok ne odigra jos 30.Zašto? Jer ti se može.Imas još igrača u izlogu,imaš prihod od europe(teško da je necemo igrat) i jer taj igrač ima valjani ugovor s tobom.
  • Markelo
    3.1k
    Bit će zanimljivo ako po nekim najavama Amerikanci od Intera naprave klub kao što je BVB ili Leipzieg. Klub u kojem će se davat prilika mladim talentiranim igračima i koje će onda prodavati ovim najjačim klubovima. Djeluje da bi i oni mogli postat "međustanica" prema ovim najbogatijim
  • Nogo
    5.2k
    Glas Slavonije doznaje da je Dantasov agent odbio ugovor i da pregovora nema jer agentova je misija da Dantasa odvede na ljeto kao besplatnog igrača. Sad je loptica u Osijekovoj polovici jer klub mora odlučiti što s neposlušnim igračem.
  • Paggini
    37k
    Vrlo jednostavno,onda ne prodavaš tog Sucica dok ne odigra jos 30.Praskaton

Pa ok, ali uzmi u obzir i još jednu stvar - da bi Sučić ovim tempom odigrao 20 bitnih utakmica (Europa, reprezentacija) za dvije godine. Tada već ima 23. I to snižava cijenu, jer 23 nije zgodno kao 21. Kao što ni 21 nije zgodno kao 18.

Sve to ima svoje, jel. A i na upravi je odgovornost kockanja s tim jel bi Sučić odigrao na toj razini tih 20 utakmica? Jel bi Dinamo došao u poziciju da igra tih 20 utakmica? Nitko se to ovdje ne pita, nego svi smo si utuvili da Sučić vrijedi 20 minimum i sve ispod toga je sramota kluba.

Ova prodaja je racionalna - igračeva je želja bila, klub je zaradio solidne novce, prodan je u dobar klub, ostaje do ljeta i s nas skidamo rizik da se Sučić potencijalno ne razvije u igrača kakav bi mogao biti, ili da ne dobije priliku da se razvije.

Mišljenja sam da se moglo inkasirati u ovom trenutku možda 18-19milijuna sveukupno s bonusima, umjesto 16 milijuna, ali to nije razlog da se ovo naziva grobarenjem i sličnim.
  • NitkoBitan
    22.5k
    Neposlusan igrac... po cemu? Odradit ce ugovor do kraja i to je to, ne znam kaj su mislili kad su potpisivali ugovor na godinu dana.
  • Paggini
    37k
    Ne trebamo uzimati Dantasa, imamo već mekanu osmicu u Standardu na posudbi.
  • Omake
    5.5k
    Mislim da je cilj Dantaseva agenta musti sve moguće klubove u Europi dok ne dobije veću cifru od one koju im Boto može ponuditi u Flamengu. Ako nitko ne popuši foru, Dantas na ljeto u Brazil.
  • scooniepenn
    3.8k

U načelu se s većinom slažem. S dvije stvari se ne mogu složiti, a to je tajming ovog transfera imajući u vidu da na ljeto Baturina sigurno ide. To je sigurno kao da će zlato dugoročno uvijek rasti. I drugo, igrač želi ići. Iskreno ne znam niti jedan klub osim Dinama gdje je zapravo jedino bitno što želi igrač, a to se najbolje očituje kod potencijalnih ulaznih transfera koji nerijetko propadaju neovisno što igrač želi doći u Dinamo.
  • Laugreano
    3.2k
    Prsir je mozda najpodcjenjeniji igrac lige.
  • Maximo
    692

Da...ali još uvijek nije za Dinamo...
  • Paggini
    37k
    S dvije stvari se ne mogu složiti, a to je tajming ovog transfera imajući u vidu da na ljeto Baturina sigurno ide.scooniepenn

A znalo se da Baturina ide sigurno na ljeto, a za Sučića se uvelike pretpostavljalo da ide. Mislim, de facto Sučić i ovako ide na ljeto, da smo ga tad prodavali, imao bi dodatnih 10 utakmica HNLa u rezimeu, opet - možda bi dobili koju milju više, ali ne previše od toga.

S obzirom na to da vole neki ovdje pričati o grobarenju kluba i nekim minulim vremenima - Baturina bi bio prodan nakon 2022/2023 sezone za 12 milijuna eura. Sučić bi bio prodan ovo ljeto za 8 milijuna eura.

Ova uprava ih je obojicu zadržala cijelu sezonu, što ja gledam kao ogroman uspjeh koji je rezultirao rekordnom LP i povijesnim pobjedama.

Očekivati da će ostati još jednu sezonu je nemoguća misija.

Iskreno ne znam niti jedan klub osim Dinama gdje je zapravo jedino bitno što želi igračscooniepenn

A dobro, ovo i sam znaš da je neistina - puno igrača u puno "većim" klubovima od Dinama traže transfere i uvjetuju.
  • Bosskovitz
    14.4k

Stvorili smo puno igrača koji igraju u najboljima klubovima, ali ovo je tek treći Dinamov transfer u neki od top 10 klubova svijeta u zadnja dva desetljeća - do sada su to bili samo Eduardo i Pjaca. Takav transfer definitivno ima veću težinu od transfera u neki drugi razvojni klub poput Feyenoorda, Leipziga, Ajaxa i sličnih.

Tako da ne opravdavam ja nikakve iznose nego napominjem i širi aspekt ovakvog transfera. Nemojmo se praviti blesavi, nije potrebno; ne prodajemo aute ili banane, "prodajemo" igrača kojeg želi jedan od najjačih klubova svijeta. Naprosto nije ista situacija kad ti isti novac ponude Inter, Como ili Al-Ain.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions