• Carrasco
    7.3k
    Vrijednost transfera sa uračunatom inflacijom:

1.Olmo €42,005,772.10

2.Gvardiol €40,228,724.67

3.Pjaca €38,255,633.70

4.Modrić €32,072,488.85

5.Šutalo €21,086,520.47

6.Eduardo €19,886,766.17

7.Šimić €19,536,251.62

8.Ćorluka €19,150,219.28

9.Benković €18,205,310.01

10.Rog €17,270,325.94

11.Kovačić €14,609,173.75

12.Majer €14,323,572.47

13.Bišćan €13,743,637.02

14.Balaban €13,084,259.26

15.Brekalo €13,012,120.31
  • jedan u nizu
    20.2k
    Po komentarima ovdje ispada da dinamo nikada nije:

- prodao mladog igraca punon potencijala
    - prodao igraca bez da je nasao zamjenu za njega
    - prodao igraca za manje od 20mil
    - kupio nepoznatog igraca
    - preplatio nekog igraca
    - kupio nekog igraca pa mu nije igrao
    - placao igraca koji je bio na klupi ili se selio po posudbama pa na kraju otisao besplatno

Ljudi, pomiritie se stim, uvijek je bilo ovako. Uvijek smo prodavali igrace i nismo bili sretni jer su nam ponajbolji igraci. Rijetko kada smo imali spremnu zamjenu i uglavnom se kupovalo stihijski i pred kraj i to skart robu (sjetite se samo 'i novi igrac dinama je bosko balaban').
    Uvijek smo kupovali mlade talente koji su kao obecavali a bili su ocajni. Uvijek smo preplacivali igrace koji nam nisu igrali.

Sada je to svima pod povecalom jer sada znamo tko sta radi i imamo dezurnog krivca za takve stvari. Vise nije jedna persona koja to sve radi skrivecki i radi svoje osobne zarade. Jasno mi je da je i to razlog zasto je sada sve pod povecalom, ali ispada kao da nam se odjednom proomijenio modus operandi funkcioniranja kluba, a nije.
    Promijenile su se neke stvari na bolje, a to je da necemo vise preplacivati agente i da ce vecina transfera zavrsiti kod nas.

Ali budite uvjereni i da dolaskom ne znam kakvog novog SD-a, dinamo ce funkcionirati na isti nacin.
    Kupovat cemo no name igrace i jedan od deset ce uspjeti. Preplacivat cemo starije igrace koje vracamo nazad jer su nasi bivsi igraci i jer nam popunjavaju roster. Prodavat cemo mlade talente, a necemo imati sljedeceg wunderkida koji ce odmah obuci njegove kopacke.

p.s. nisam ni ja sretan prodajom sucica, i smatram to losim potezom, ne samo SDa nego i IO-a. Ali ne smatram da je dinamo promijenio svoj identitet i da klub ide u losem smjeru i da je ovo pocetak kraja (kako bi se dalo iscitati iz stotina stranica zadnjih mjeseci ovdje)
  • Jaro
    13k
    nije pocetak kraja vec nastavak po istome... A to jel sad sve posteno i samo nesposobno - bumo videli za 10-15 godina. I prije su "knjige stimale", igraci "nisu imali postotke od transfera" a kad ono...
  • Odani Zgd
    1.2k
    Danas odmah u shopping i dovest Selahija...para imamo
  • Laugreano
    6.1k
    Dinamo za Olma dobio 34mil sa bonusima, za Gvardiola 31, tako da ova cifra od 14mil za Sučića je smiješna — Dudu9

Pa ti si koliko se sjecam bio za to da se Sucic proda na prvu ponudu Coma.
  • prefontaine
    11.5k

Forumaši dok traže Sučića na listi
    find-urvish-gajjar.gif
  • Mr Anderson
    22.6k

Ne znam razlog prodaje, ali tu na temi se vrtimo stalno u krug. Vjerujem ljudima koji vode klub, onda i vjerujem da postoji jako dobar razlog zašto je Sučić prodan sad i za te novce. Normalno da nam uprava odnosno izvršni odbor ne mora baš svaki razlog prodaje iznijeti van. Rečeno je da ove zime neće biti prodaje važnih igrača i tehnički nije bilo, Sučić ostaje do ljeta. Vidjeti ćemo kako će se rasplesti situacija, kako će se na ljeto posložiti ekipa pa onda donijeti sud o ovim potezima.
    Samo treba malo smanjiti šizofreniju i histeriju.
  • Crni86
    25.1k
    Ljudi, pomiritie se stim, uvijek je bilo ovako. — jedan u nizu

Uvijek je bilo ovako jer smo funkcionirali kao import export firma na kojoj se netko masno obogatio. Nisu to bas neka vremena s kojima treba vuc usporedbe.

Prodaja je jos manje jasna sto on ostaje ovdje do ljeta i transfer ce se zavrsiti tek na ljeto. Kam nam se zuri? Znaci imao si jos prostora za manevar.
  • scooniepenn
    7.5k

Nebitni su fiksni iznosi kad se jako dobro znalo kakav je sustav vrlo izvjesno ostvarivih bonusa od RBL-a, plus se, također, znalo kakav je klub RBL i da će budući transfer, ne ozlijedi li se igrač trajno i završi karijeru, doći u naredne dvije do tri godine. Sve ovo što sam napisao kod Intera je mizerno ili se neće dogoditi kao u slučaju Broza, jer se ne radi o klubovima koji na isti način strateški posluju. Hajdemo ipak stvari staviti u realne parametre.
  • Fan
    2.9k
    Selahi je među boljim igračima Rijeke, ima otkupnu klauzulu gdje se Rijeku ništa ne pita, a koju Dinamo može bez problema platiti. Kvalitativno je sigurno niže od Sučića, ali je avion za sve druge u HNLu + fali nam točno terijer na toj poziciji. Ponudit mu ugovor koji se ne odbija (ako se moglo nedokazanom Mmaeeu ponudit bolestan ugovor, može se i Selahiju, a siguran sam 100% da bi bilo potrebno puno manje da ga se privuče).
    Dodatan plus je što bi značajno oslabio direktnog konkurenta za naslov.
    Postoji li IKAKAV razlog da ga se NE dovede ove zime?
  • ElDorado
    15.6k
    Nažalost meni se čini da mi uopće njega ne razmatramo kao neku opciju. Jer bi već i prije reagirali.
  • Dudu9
    2k
    od ponude Como 10mil do 14 di je Sučić najbolji igrač i ušao u prvih 11 reprezentacije jel tebi to velika razlika
  • Blueshadow86
    5.8k
    Po pitanju dolazaka je ovaj prijelazni rok vjerojatno gotov.
    Ali zato je po pitanju odlazaka i dalje sve otvoreno. Vidite kako je Inter ubacio Sučića u košaricu i iskoristio promo kod za popust. Čekamo dalje šta će se izdogađati sve.
    Što manje se sekiramo, to bolje. Trebamo biti spremni na sve.
  • Izet Hajrović
    6.3k
    ok, ne treba pretjerivati. Ušao je u prvih 11 samo zato što su u tom trenutku bili ozlijeđeni Kovačić i Majer, inače je on otprilike 6. veznjak po hijerarhiji u repki.
  • austrijanac
    14.2k
    Nisam ni očekivao da će biti nekih dolazaka nakon Kange - izuzev Ivanušeca.

Mislim da su samo postavljena visoka očekivanja na pressici kad je bilo spomenuto da su sredstva spremna pa se očekivalo 3 ista transfera poput Galešića.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.