• scooniepenn
    3.8k

Čekaj, ti hoćeš reći da je Greg Taylor lošiji lijevi bek od Franjića, Ogiware i Mihajličenka? Stvarno se nadam da se šališ. I ja sam ih popriličan broj pogledao i ne trebam pričati s njihovom Zonom da bih mogao procijeniti da bi nam bio značajan upgrade. Dapače, od Gvardiola nismo imali lijevog beka na toj razini pa smo svejedno bili uspješni.
  • Droljo
    11.9k
    Mi smo najbolji kad igramo bez prave špice (petko) i bez lijevog beka. Kad dovedemo kilera za 9 i lijevog beka kreće naš pad.
  • Krizy
    51.6k
    Tko god to bude na ljeto, čeka ga jako težak posao.
    Sučić i Baturina očito odlaze.

Tko nam uopće ostaje za sljedeću sezonu?

GK: Nevistić, Čavlina
    RB: Pierre-Gabriel, Mikić
    CB: Galešić, Torrente, Mmaee, Perković
    LB: Franjić
    DM/CM: Mišić, Ademi, Kačavenda, Pavić
    AM: Stojković, Vrbančić
    RW: Córdoba
    LW: Pjaca, Hoxha
    CF: Petković, Kanga, Kulenović

Ugovor do kraja sezone:
    Ristovski, Moharrami, Théophile-Catherine,

Istek posudbe: Oliveras, Rog

Za otpis ?
    Zagorac, Filipović, Perić, Bočkaj, Štefulj, Mmaee

Prodaja:
    Sučić, Baturina (?), Bulat (?), Špikić (?), Mbuku (?), Bernauer (?)
  • NKDZ86
    2.8k
    Dobro je neko napisao, 70 posto momčadi sljedeće sezone se treba promijeniti. Neki odlaze, neke potjerat.
    Veliki posao.
  • GeneralNapoleon
    582
    Ulazni transferi od kad je Maric sluzbeno SD:

Mmaee: 2/10
    Ocito poprilican propuh u glavi; solidnih partija i to samo nekoliko; nije ni iz bliza opravdao status igraca za kojeg "ne mozemo vjerovat da smo ga uspijeli dovest"

Torrente: 8/10
    Dosao besplatno; profilno i ne bas sto nam treba za ligu ali na osnovi odlicnih partija u LP sigurno opravdao dovodenje; ima korisnih kvaliteta

Pjaca: 10/10
    No brainer

Cavlina iz Lokse: 10/10
    No brainer

Kacavenda: 10/10
    Top talent sto se vidi kad dobije priliku; jos nije u nekoj odlicnoj formi i nije izbrusen; za relativno male novce top transfer

Filipovic: 0/10
    Doveden za kaj?

Oliveras: 0/10
    Totalno nepotrebno

Cordoba: 3/10
    Najskuplje ljetno pojacanje na poziciji gdje nam je trebalo instanr pojacanje; zabljesnuo na pocetku totalno nestao; kod treceg trenera ocito u drugom planu

Mbuku: 4/10
    Nit smrdi nit mirise; ako se ne varam dosta mali financijski rizik sa onim cudnim kombinacijama sa augsburgom; ne izgleda kao neki upgrade

Galesic: (10/10)
    Ne mozemo jos sigurno rec ali ocekujem da ce bit bombetina

Kanga: 7/10
    Kratko je tu ali vidjelo se neke kvalitete mogao bi biti dobar; cijena solidna ali mislim da ce isporucit

Franjic: 9/10
    Rastura na beku sto je igrao; navodno super dogovoreno gdje imamo opciju otkupa i produzetka posudbe znaci sve u nasim rukama; jedini minus sto ga ocito muce ozljedice

Fabio Cannavarao: 10/10
    Dijeluje kao da ce bit pun pogodak.

Izlazni Transferi pod Maricem:

Sutalo: 9/10
    Mislim da se nije moglo dobit neka lova za njega; skinut sa place i solidan bonus od eventualne prodaje

Bulat: 0/10
    Poklonjen igrac frendu Leki gotovo prvi dan prijelaznog roka.

Brodic: 0/10
    Prodao savrsenu trecu spicu za ok pare i doveo nas u teska govna gdje Kule dva mijeseca igra svaku.

Emreli: 7/10
    Glavno da ga se rijesilo

Cavlina u Osijek: 5/10
    Tada se cinilo top ispalo ogromno sranje...

Vrbancic u Loksu: 9/10
    Realno najnolja posudba za razvoj

Tolic: 7/10
    Solidno

Menalo: 7/10
    Glavno da ga se rijesilo

Sucic: 1/10
    Prodaja meni solidno ispod cijene u totalno nepotrebnom trenutku koja je ogroman udar na ambicije kluba

Spikic: 4/10
    Nista losiji od konkurencije ali on je morao ic?

Bernauer: 6/10
    Slicno kao kod Spikica je bilo i drugih kandidata ali dobro ne toliko strasno
  • Paggini
    37k
    Filipovic: 0/10
    Doveden za kaj?

Oliveras: 0/10
    Totalno nepotrebno

Mbuku: 4/10
    Nit smrdi nit mirise; ako se ne varam dosta mali financijski rizik sa onim cudnim kombinacijama sa augsburgom;
    GeneralNapoleon

Nezz, malo mi je bezveze stavljati ovu trojicu u isti rang sa Mmaeeom, Cordobom ili Galešićem koje smo platili milijune. Ova trojica su nikakav trošak, možda uspiju, možda ne. Filipović nije zasad, Oliveras niti neće, a Mbuku mi ne odaje nikakav dojam, unatoč par dobrih partija.

Oliveras ide nazad u Romu, Mbukua i Filipovića smo ful sitno platili, pa nije nekakva greda.

Bulat: 0/10
    Poklonjen igrac frendu Leki gotovo prvi dan prijelaznog roka.

Brodic: 0/10
    Prodao savrsenu trecu spicu za ok pare i doveo nas u teska govna gdje Kule dva mijeseca igra svaku.
    GeneralNapoleon

Bulat je ok posudba, sa solidnom cijenom otkupa. Jakir je jasno komunicirao da ne racuna na njega, bio bi treća osmica iza Sucica, Kacavende i Roga, ako netko može godinu dana coltat plaću, dat decku da igra i možda ga otkupiti - super. Ne bih tu dao nulu, više neka sedmica nezz.

Brodić je dobra prodaja, kad se uzme u kontekst vrijeme kad ga se prodavalo - sumnjam da je u svojim godinama i sa napadačkim outputom mogao biti veći transfer, zato transfer ko transfer mi je dosta dobar, ali je u kontekstu cijele sezone i transfer odluka nakon transfera grozan, jbg.
    Spikic: 4/10
    Nista losiji od konkurencije ali on je morao ic?
    GeneralNapoleon

Da! Nije neko čudo, ali mirnije ću disati kad ne budem prije tekmi vidio Spikića u prvoj.

Mmaee: 2/10
    Ocito poprilican propuh u glavi; solidnih partija i to samo nekoliko; nije ni iz bliza opravdao status igraca za kojeg "ne mozemo vjerovat da smo ga uspijeli dovest"
    GeneralNapoleon

E sad, huh, ovo je upitno. Jer s njim smo ušli u LP, stvarno je odigrao vrhunski protiv Qarabaga dvomeč, Sibenik, Osijek i Istru na početku, kao i sada protiv Milana. S obzirom na taj doprinos, dvojka mi je malo prestroga. Doduše, ne mislim da će ikada na kraju opravdati tu plaću, ali za ovo je zaslužio barem više od dvojke.
  • GeneralNapoleon
    582

Kaj se Filipovica tice mi je jednostavno totalno bezkoristan transfer u svakom pogledu. Nit je drugi golman a za treceg ne vrijedi ni ta sica kaj se potrosila. Takoder nije potencijal.

Oliveras moze malo bolje s time da ajd dovelo se potencijal na posudbu bez nekih troskova. Nije se pokazao i gotovo. Ali dao bi maks 3.

Mbuku ok neka bude petica ravno u sredini. Znaci totalno neutralan transfer.

Bulat mi je bas kriminalan zato jer je poslan odmah na pocetku roka. Uvjeren sam da bi ga netko sposoban unovcio za nekih 3-5m. Pa tovari su jebenog mlakara uspijeli uvalit za 3m. Da je zadnji dan roka ovakav deal napravljen prihvatio bih kao 7/10 jer ocito nije bilo vise moguce. Ovako meni teska 0.

Za Brodica se slazem da je cijena ok kao sto sam napisao. Nis spektakularno. Ono sto se moglo ocekivat. Ali meni kao prvo totalno nepotrebna prodaja a kao drugo ispalo gore neko sto smo mogli zamislit.

Spikic jbg. Meni nema razlike jel vidim Spiku Mbukua il Cordobu. Spikic mi je jedino osobno drazi :lol:

Mmaee je bio u ekipi koja nas je uvela u LP ali nije da nismo visili dobrano na Maksimiru. Milan je ajd bila vjerojarno najbolja njegova. Ove ostale su solidne, nista spektakularno. A ima ih samo 6. Tako da bih s obzirom na najavljeno ostao na 2.

Inace mozda su prema dole ostre ocijene ali mislim da sam zato i kod ovih boljih bio vrlo darezljiv sa 10etkama :lol:
  • Zambatine škude
    3.3k
    Najskuplje ljetno pojacanje na poziciji gdje nam je trebalo instanr pojacanje; zabljesnuo na pocetku totalno nestao;kod treceg trenera ocito u drugom planuGeneralNapoleon

Sve si korektno napisao, ali ovo tu se proširilo kao epidemija i fakt, a daleko je od toga.

Bio je s par treninga impact sub kod Jakirovića u utakmicama protiv Qarabaga koje su najvažnije u sezoni. Od četiri utakmice koje je Jakir vodio u SHNL-u dok je bio trener, Cordoba je bio starter u dvije, uključujući i derbi. U tri je dobio bar po poluvrijeme, a ukupno je startao pet od prvih sedam HNL utakmica, I to sve nakon što je prvi put u životu otišao na drugi kontinent, među suigrače i trenere koje ne razumije i nogomet kakav nikad nije igrao.

Bjelici je bio starter u obje prve HNL utakmice, a onda nastupa famozni incident s kašnjenjem i kasnije s ozljedom što je skupa s Bjeličinim durenjem manje više sanirao do kraja polusezone.

Cannavaro je vodio doslovno četiri tekme, od čega dvije u Ligi prvaka gdje igramo bez krila i nijedno nam nije bilo starter cijele sezone.

Postavlja se priča kao da je bio zdrav, u najnormalnijim odnosima s trenerom i kao da 40 % utakmica otkad je došao nismo igrali u formaciji u kojoj je krilo moglo igrati samo ako glumi wingbacka.

Ili, ako je lakše za usporedbu, Špikić je ove sezone bio starter u devet utakmica, Mbuku u dvije, a Cordoba u šest. S tim da ni prvi ni drugi nisu bili ozlijeđeni mjesec dana ni suspendirani prije toga. Hoxha je jedino krilo koje ima više minuta, ali isključivo zato što je puno puta krpao bekovsku poziciju. Pjaca je neka druga priča i dimenzija.

Možda ga Cannavaro ne bude fermao, ali Jakirović ga je definitivno vidio kao člana prve postave pa (vjerojatno) i Bjelica do suspenzije. Ili bar jako važnu rotaciju. Kad uzmeš u obzir koliko tip ima godina, otkud je došao, s kakvim očekivanjima i u kakvu situaciju, navijači ga se rješavaju puno brže nego treneri.

Do prije dva mjeseca je Torrente bio škart koji je doveden da bi netko uzeo pod zub proviziu, do prije mjesec dana je par ljudi na forumu zagovaralo više šanse Stojkoviću, dok je opći konsenzus bio da je on tek perspektivan klinac kojeg nemamo vremena odgajati i tjeralo se Marića govnjivom motkom jer nije kupio zamjenu za Sučića.

Ja bih rekao da je Cordoba profilom najbolje rješenje na toj strani. Možda bi u nekom drugom scenariju u kojem nije sve krenulo nizbrdo on već bio top kupovina, a možda treba vremena. A možda ne bude nijedno ni drugo, možda bude potpuni flop, ni prvi ni zadnji.

Ali se uvijek vraćam na poantu priče i sezone, ako igramo tako da Baturina kao starter u reprezentaciji ne može napraviti razliku u 80 % HNL tekmi, ako Mišić koji je možda najbolji hrvatski veznjak ikad koji nije pozvan u reprezentaciju igra sinusoidno već dvije sezone, ako Petkovića više nema nego što ga ima, ja ne znam što ljudi očekuju od igrača koji dobiju šansu pet puta po 15 minuta i (da se ne lažemo) od početka imaju nacrtanu metu na leđima. Em jer su stranci pa je po njima lakše udarati, em jer im se ne sviđa što ih nije doveo onaj tko ih je prije dovodio.

Polako
  • Dinamosaur
    1.9k
    Zao mi malog Kacavende, nek ga trener malo usmjeri i imamo top zamjenu za Ademija/Sucica. Mali vrta od prve do zadnje sekunde
  • ZGBhoy
    1.7k
    lošiji lijevi bek od Franjića, Ogiware i Mihajličenka?scooniepenn

Bolji od njih da al neznam jel je to, to kaj trazimo da nebi bilo opet nakon 2-3 tekme jbt koja je on rupa
  • Dudu9
    1.4k
    Ovo kad neko piše nismo puno platili nekog igrača pa nije neka pogreška, zapravo jako ste u krivu, jer za Sučića je ošteta bila 200k pa dobili top igrača, tako da svaki Oliveras i ostali su teški promašaji umjesto njih smo mogli dovesti pojačanja koja bi igrala prvih 11, Mbuku,Cordoba,Oliveras, Filipović,Ogi i ostali koji ne igraju zapravo zauzimaju mjesto nekom pojačanju kojeg sigurno ima na tržištu to što je SD nije pronašao je dinamo problem
  • Laugreano
    3.2k
    Tvoje razmisljanje o nogometu je toliko plitko da je to strašno.
  • Orc123
    10.3k
    bez brige, nije spomenuo razne Stwfulje, Cabraje i slicne...cak i Bulat i Spikic nisu ispali nista bolji igraci od npr. Maxa, Emrelija i slicnih.....puno promasaja je bilo i stranih igraca i domacih....to je neminovno u svakom klubu....
  • Dudu9
    1.4k
    Najbolje da SD nastavi dovodit polovne igrače koji nemogu ni na klupi sjedit, ali svi će bit sretni jer nismo ih puno platili šta je to 100k plaće, odštete 500k posudbe itd nije bitno što se nakupi a nemamo nikakve koristi od takvih
  • ElDorado
    1.7k
    U našim tekmama u HNLu zamjene vrlo rijetko donose nešto. Zato ako dovodiš kad već dovodiš onda to treba biti igrač za prvih 11-15 u kratkom roku, a razvojni igrači na klupi naši iz akademije.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.