• rokikaciga
    281
    Daje se i kada je u pitanju i odšteta.
  • Pacho
    162

Znam, ali ne iznos kao kada potpisujes free agenta. U svakom slucaju, ne vjerujem da bi mi morali placati 3 puta vise za bilo sto za igraca iz takvog scenarija.
  • hardek
    4k
    Mene trenutno najviše smeta što ćemo 19godišnjeg Grgića koji je deklarirani Dinamovac prepustiti Mišku i za godinu dana reketarit će nas za 4,5 milja eura.

Napadač koji može igrat i krilo, u 63 minute za Sturm u austrijskoj bundesligi postigao 3 gola, možda i budući reprezentativac Hrvatske.

Jel možemo mi jednom biti "ahead of the curve"? Ili moramo konstantno proživljavat ovaj deja-vu sa Miškom? Ne kažem da svakog koji zna 3 put na nogu treba dofurat al ovo je klinac sa nešto seniorskog iskustva na poziciji gdje nije da prštimo od kvalitete
  • Praskaton
    3.4k
    Nismo ni prije dovodili takve igrače nego smo ih uglavnom stvarali.Mr Anderson

Pa da znam tim gore.Jesu nam novci potrebni za tekuće troskove? Znači li ova ishitrena prodaja da nam fali u kasi pa krpamo?

Nakon LP,punih stadiona,rjesavanja par igraca,članstvo i sponzori "gore"...Nekako ne vjerujem da se nema novaca.

Čemu onda prodaja?

Za Baturinu nam je svima jasno da mora ići na ljeto,dostigao je neku maksimalnu cijenu, zamjena u vidu Stojkovica i Vrbe je tu.

Al rjesit se 2 od 5 nosioca ekipe je užasna odluka,imajuci na umu da su ostali u ozbiljnim igrackim godinama
  • Droljo
    11.8k
    Jebali vas lijevi bekovi. Imamo ih dosta. Franjić, oliveiras, bočkaj, perković, štefulj. Još treba bar dva uzet. Eno čabraja je raskinuo sa rijekom, treba reagirati!
  • Mr Anderson
    10.2k
    Mene trenutno najviše smeta što ćemo 19godišnjeg Grgića koji je deklarirani Dinamovac prepustiti Mišku i za godinu dana reketarit će nas za 4,5 milja eura.hardek

1. Ti stvarno misliš da će Miško pljunuti odštetu za klinca od 19 godina?
    2. Koliko puta si gledao tog klinca da si siguran da je on kapacitet za Dinamo i da se isplati pljunuti par milja za njega.
    Ili ga treba uzeti jer je deklarirani Dinamovac?
  • Nogo
    5.1k
    Grgić ako i dođe u Rijeku doći će na posudbu. Nema šanse da ga Miško kupi. Na kraju možda i bude nešto uz 50% iduće prodaje a kakve smo sreće taj kupac bi bili mi.
  • hardek
    4k
    https://youtu.be/pfL5XHGmlhU?si=rgZgoe-DZPhtUa7y

192 cm, igra s obje noge, tehnički avion za kuleta, brzinu ne mogu baš procjenit po ovome ali nije spor, napunio 19 god prije 10 dana. To što je Dinamovac je samo bonus, ali da li tebi ovo stvarno izgleda kao igrač kojeg je ok propustit?
  • Mr Anderson
    10.2k

OK, znači nisi ga gledao nego misliš da bi ga trebali kupiti na osnovi highlightsa s YT?
    Ako je dobar, Sturm ga neće prodati osim možda da ih netko izuje iz cipela. To onda mi teško možemo, a kamoli Rijeka.
  • ElDorado
    1.6k
    Kaj nismo Mbukua i Cordobu kupili prek jutjuba?
  • hardek
    4k
    Oprosti al za neke stvari ti je dovoljno par minuta da vidiš. Kombinacija visine, motorike i tehnike za tu dob je na jako visokoj razini. Npr. Cordoba na hajlajtsima nije izgledao obećavajuće, barem meni.

Nemamo se ja i ti šta natezat, ovo je forum i svako ima pravo na svoje mišljenje. Vidjet ćemo ako ga Rijeka uzme za godinu dana ko je bio u pravu.
  • dinon7
    1.5k
    U svakom poslu postoji rizik, tako i u ovom. Svaki igrač može ispasti flop, bas svaki. Zaradilo se puno ove sezone i smatram kako sada već treba popuniti kadar i gledati na budućnost. Grgić ako je prospekt kao sto se piše i priča da je, ne cvjetaju mu ruže u klubu u kojem je, Dinamovac je, mlad je. Jbg ljudi, istresite par milja i to je to. Za Cordobu smo istresli 2 milje. Ako se vjeruje da je ovaj mali potencijal, uzmi 2 miliona od transfera Sučića i ulozi ih u nešto pametno.
    Sve sto nebih želio da idemo u smjeru hvalisanja kako nam je blagajna nikad punija a sportski sektor ne ulaze u budućnost.
  • sebenico
    1.2k
    Dinamo je klub koji mora prodavati svoje najbolje igrače kako bi funkcionirao. Prema tome, prodaja Sučića je nešto najnormalnije. Time omogućavamo igraču da napreduje igrajući na višoj razini, a istovremeno omogućavamo nekom drugom igraču da zauzme njegovu ulogu. Ono što je kod Sučića problem je, što se velika većina slaže, da je riječ o odšteti koja ne odgovara njegovoj kvaliteti. S obzirom na inflaciju i uvjete na tržištu, 14 milijuna eura za igrača njegovih fizičkih karakteristika, tehničkih sposobnosti, već s 20 godina standardnog A reprezentativca je izuzetno loš posao. Uz to, ako je istina da Sučić i njegov menadžer imaju udio u transferu (a spominje se i do 30%), onda dinamu ostaje svega 10-ak milijuna. Da imamo Miška u klubu, garantiram da bi transfer bio barem 20 milijuna, ali imamo klauna koji preplaćuje drva koja dovodi, ali zato potcjenjuje zlato koje ima.
  • NitkoBitan
    22.4k
    Dinamo je klub koji mora prodavati svoje najbolje igrače kako bi funkcionirao.sebenico

Od Lige prvaka 35-40 milijuna, od marketinga 15-20 (ulaznice, sponzori, shop...) i naravno da svake godine dolaze neki bonusi od prijasnjih prodaja ili pak prodamo neke prosjecne igrace za oke iznos (npr. Ljubicic u AEK). Pokriven budzet.
  • sebenico
    1.2k

Liga prvaka je bila ove godine, pretprošle nije bila, a vjerojatno neće biti ni iduće. Koliko se sjećam mislim da je dinamo, prema financijskom izvješću, imao 20-ak milijuna eura potraživanja koje mu trebaju sjesti na račun od prethodnih transfera. Koliko je od toga još ostalo sada, mi ne možemo znati. Prodaja igrača je upravo potreba kako bi se konstantno osiguralo da imamo određeni priljev financijskih sredstava svake godine jer nam neće Inter upatiti cijeli iznos transfera odmah, nego po ratama. Zadnja značajna prodaja je bila prije godinu i pol dana kad je Šutalo za 20-ak milijuna prodan u Ajax. Nama je svake godine neophodno da barem 20-ak milijuna uprihodima od prodaje igrače, a realno osim Sučića i Baturine, mi neki igrački kapital nemamo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions