• rokikaciga
    277
    Ne vjerujem da branim Marića ali Cordoba i Mbuku su daleko od promašaja kada smo utuklu 10milja eura na ljeve bočne u jednoj godini. Sve dok se tako nešto ne ponovi - ja sam zadovoljan., I to kažem kao deklarirani hejter Marića.

Također, vi koji spominjete da je netko otišao u Bundesligu ili gdjeveć a ne na ruševinu zvanu Maksimir i u pajcek ligu zvanu HNL nemate pojma da se i igrače neki k pita u ovom sportu.

Pa jebote prije 16 godina je Cufre plakao kak ne želi doći na Maksimir jer je odron od stadiona. A od tada smo imali potres.
  • ElDorado
    1.6k
    od svih navedenih priznajem jedino Torrentea kao posao SD, ovo drugo su ionak naši grači koje bi doveo bilo tko iz kluba.
  • Paggini
    36.7k
    Kaj ti to nije ni malo apsurdno? A taj pick Nardin na kraju ode u Mainz za milju ili dve. Nemaš pravo na grešku ak s nekim drviš dva mjeseca i fulaš ceo fudbal.ElDorado

A gle, jel itko od nas je imao naocale za vid u buducnost? Cordoba je po svim parametrima bio jako zanimljiv prospekt i razumijem zasto ga se uzelo. Rizik je bio, zasad se nije isplatio. Hoce li se isplatiti? Nadam se.

A za Nardina i takve - slicno kao kod Dahla, jel bi on otisao u Bundesligu ili igrati po oranicama Kusek Apasa? Koliko smo se takvih igraca javili, nisu htjeli doci. Jbg, probalo se. Raditi neku preveliku kritiku Maricu jer, hipotetski, Nardin bira Mainz prije Dinama je nepotrebno.

svih navedenih priznajem jedino Torrentea kao posao SD, ovo drugo su ionak naši grači koje bi doveo bilo tko iz kluba.ElDorado

Ali ih nije doveo bilo tko iz kluba, nego Maric. Nema tu priznajem/ne priznajem. Dovedeni su pod Marićem, on ih je birao, on ih je dogovarao.
  • Klenx
    6.6k
    S obzirom da očito ni Cordoba ni Mbuku nisu za prvih 11 i da je Špikić otišao. Potpisati Ivanušeca, staviti ga u sredinu s Baturinom, a Stojkovića gurnuti desno.

Stojke - Baturina - Ivanušec - Pjaca, ispred njih Kanga, iza njih Mišić i peglaj!
  • Paggini
    36.7k
    Stojke - Baturina - Ivanušec - Pjaca, ispred njih Kanga, iza njih Mišić i peglaj!Klenx

Smiri se, na javnom sam mjestu, ne smijem dobivati erekcije trenutno. #NoHomo
  • ElDorado
    1.6k
    možda nisi shvatio. Razumijem da je lik izabrao Mainz više govorim o iznosu transfera. Ak je Nardin koji je tvoj pick bio toliko onda bi Cordoba trebao biti supersonična raketa.
  • Paggini
    36.7k
    Razumijem da je lik izabrao Mainz više govorim o iznosu transfera. Ak je Nardin koji je tvoj pick bio toliko onda bi Cordoba trebao biti supersonična raketa.ElDorado

A gle, jasno, ali ako dečko ne želi u Dinamo, ne želi.

Što je Mainzu milijun eura, nama su tru milijuna za dolazak.
  • GeneralNapoleon
    556
    Nasa kadrovska situacija je sljedeca. Mislim da bi trebali igrat 4-2-3-1, 4-3-3 ili 4-1-4-1 sto je u principu sve u 10 deka i zahtjeha u principu sve iste pozicije.

Mislim da nam je najjaca postava ne racunajuci Petka i Sucica jer ih nema trenutno ova:

Nevistic - RPG, Galesic, KTC, Franjic - Misic - Stojkovic, Kacavenda, Baturina, Pjaca - Kanga

Po pozicijama bi onda trebale biti duplirane pozicije ovako:

Cavlina - Mikic, Mmaee, Torrente, Perkovic - Pavic - Cordoba, Ademi, Rog, Hoxha - Kulenovic

Ostaju nam "visci" Ristovski, Moharrami, Mbuku, Zagorac, Filipovic, Bockaj, Perica ne racunam vise u ikakvim kombinacijama.

Gledamo li prvih 11 to izgleda poprilicno dobro. Ali imamo dva igraca na neprirodnim pozicijama, Franjica i Stojkovica. Sad je pitanje dali se zeli ici tim putem i krpat te pozicije sa tim igracima. Sto se tice Franjica mi je to ok. Stojkovica bi ipak radije gledao kao zamijenu za Baturinu na 10etki ali ajde moze se pretrpit stvarno mi igra odlicno.

Sto se nasih zamijena tice. Vidi se da na 6ici imamo samo Pavica. Ako se odlucilo ici s njime onda on mora biti prva zamijena Misicu i nikakve druge kombinacije. Inace dovedite zamijenu za Misica.

Kao rezerva lijevom beku onda imamo Bockaja i Perkovica. Po meni se time moze ali onda, jebem mu sve, neka igra netko od njih lijevog beka a ne da se stalno stavlja RPGa tamo. Inace treba dovest zamijenu.

Desni bek imamo 4 igraca gdje je vjerojatno samo jasno da je RPG najbolji a on najmanje igra tamo. Opet suluda situacija. Rijesite se barem jednog i stavite Mikica za prvu rezervu.

Problem je i ako igramo sa najjacom postavom da sa klupe u vezu i na krila ne dolazi bas puno ofenzivnog arsenala. Znaci fali nam tu mozda na dubini. Cordoba i Mbuku izgleda da su razina Spikic. A Ademi i Rog isto nisu bas odusevili.

Imamo sve u svemu i dosta polivalentnih igraca koji mogu pokrivat vise pozicija. Ali je realno gledano potpuno nejasno tko ima kakav status pa je s hodno time tesko zakljucit sto bi se trebalo dovest a sto ne. Mi smo u principu svuda poduplirani a na kraju nam sve pozicije fale :lol:
  • ElDorado
    1.6k
    pa dali smo za Cordobu 2 milje. O tome govorim.

Po pozicijama imamo totalno nebalansiranu ekipu i to je naš najveći problem i to je jednostavno činjenica o kojoj se nema kaj diskutirat. A jedini meritorni za to je SD. Ne treba nam 35 igrača treba nam 23-25 ali s finim balansom po pozicijama. Imao je dva prijelazna roka a ak ćemo iskreno i 4.
  • Laugreano
    3.1k
    Mbuku mi za sada nije legao, ali mislim da igra potpuno pogresnu poziciju. MIslim da biu mu pozicija Stojkovica puno vise odgovarala, jer jednostavno nije krilo.
  • GeneralNapoleon
    556

Onda je njegovo dovodenje totalni promasaj jer ako na jednoj jedinoj poziciji ne treba dopeljavat strance onda je to pozicija Stojkovic/Baturina gdje i skola producira najvise igraca te imas jos Kacavendu, Vrbancica.
  • Nema zaleđa Mikića
    1.8k
    @Laugreano I ja pomislio jucer da ce ga isprobati na toj poziciji nakon izlaska Baturine i Stojkovica. Brzinu za krilo nema, a nije bas levat s loptom.
  • ElDorado
    1.6k
    Imamo sve u svemu i dosta polivalentnih igraca koji mogu pokrivat vise pozicija. Ali je realno gledano potpuno nejasno tko ima kakav status pa je s hodno time tesko zakljucit sto bi se trebalo dovest a sto ne. Mi smo u principu svuda poduplirani a na kraju nam sve pozicije fale

Upravo to. Imamo puno prosječnih igrača i nitko ti od njih ne donosi baš puno.
  • GeneralNapoleon
    556

Pa mislim da je problem donekle u tome sto nije jasan status tih igraca. Naprimjer Stojke doprinosi a moze to radit i na krilu i u vezi. Ali treba onda bit jasno gdje ga vidimo jer onda na osnovi toga treba odlucit jel mozda treba jos jedno krilo ili jos jedan vezni.

Slicno recimo Perkovic. Gdje mi tog decka vidimo? Jel ga vidimo na beku kao zamijenu Franjicu? Ili ga vidimo kao stopera. I ako kao stopera kojeg po hijerarhiji? Moze bit 5. stoper i drugi bek. Onda ne trebamo ni stopera ni beka jer realno on moze pokrit u slucaju neke ozljede. Ako ga ne vidimo kao beka trebamo dovest logicno beka.

S jedne strane uopce nije jasno gdje se koga kako vidi. A s druge strane je vrlo upitna procijena struke. Recimo meni bi Perkovic bio vjerojatno treci stoper iza Galesica i KTCa i igrao slabije tekme u HNLu uz Galesica.
    S druge strane mi je i cudna posudba Spikica a Mbuku i Cordoba nista bolji.

Sve u svemu ili fali plana i vizije koja ce se onda i vidjet na terenu ili je toliko losa vizija da izgleda kao da je nema. Obje opcije vrlo lose.
  • Bryan
    6
    Po meni sad je trenutak za dat tih 1,2 milje za Selahija. Ostali smo bez Sučića i nećemo valjda opet sve nade stavit na to da se Mišić nikad neće umorit/ozlijedit/zaradit kartone?
    U ovako mustwin svako kolo situaciji od sad pa nadalje
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions