• Papastrumf
    13.8k
    Plus, Hazimir je naveo da mi imamo 70% transfera.

Ljudi pišu svašta.
    emilperska
  • NitkoBitan
    22.4k
    IO mi je najdraže tijelo u Klubu dosad. Oni će ovo riješit..emilperska

Ja se isto nadam. Vec su "pogodili" sa odbijanjem Coma i Fiorentine, zasto bi sad bilo drugacije? Inter je namirisao krv jer je igrac ozljeden pa ga mogu dovest po povoljnijim uvjetima... Zasto mi ne bi preuzeli rizik na sebe kad ionako ulaskom u LP pokrivamo budzet? Pa nece Sucic do ljeta/iduce zime zaboravit igrat nogomet.

Rasprodaja 2 klupska dragulja u godini u kojoj nikad lakse mozemo uc u LP je pucanj u koljeno. Sto ako iduce godine ne udemo u LP a nemamo koga prodat za 10+ milijuna? Srozavanje samo takvo.
  • Praskaton
    3.4k

Upravo tako.Prodajom Sucica i Baturine ostajemo na Misicu kao jedinoj dokazanoj klasi u sredini.
    Koliko se pametno pouzdat u covjeka od trideset i kusur godina da ce izdrzat taj tempo?

Bit cu zloban pa reći što ce nama novci od prodaje Sucica u ovom trenu? Ocemo dovest neko ultra jako ime koje ce bit "game changer" ? S ovim ljudima u sportskom sektoru sigurno ne.
  • GeneralNapoleon
    559

Vjerojatno se racuna sa vezom: Misic, Pavic, Vrba, Kaca, Stojkovic, Rog, (Ademi). Kolko je to pametno procijenite sami :lol:
  • Pacho
    162

Po capology.com Mainz ove sezone trosi 27M eura na place. Tako da ne znam otkud ti ovaj 3:1 omjer u odnosu na nas.
  • Paggini
    36.8k

Pričam o transferima, da igrač dođe kod nas, trebamo mu ponuditi veću plaću i vjerojatno više platiti transfer nego Mainz jer kompenziramo ligu u kojoj igramo.

Ako uopce i zeli doci, naravno.
  • GeneralNapoleon
    559

Pa sto se odstete tice je cijena valjda ista za sve. Sto se place tice se slazem. Mi moramo kompenzirat placom nasu ligu. Sad je naravno sve pitanje u detaljima koliko ima placu i koliko bi mozda bilo dosta da ga se nagovori.

Ali to i je poanta SD da uspije ispregovarat nesto u nasu korist. Isto tako sa time da ce vjerojatnije otic u ligu petica. Pa vjerojatno hoce ali onda je na nasem SDu da reagira brze od drugih te da mozda nekoga "ukrade" prije ovoh klubova iz liga petica ili da ga nagovori projektom. Sve je pitanje znanja.
  • Mr Anderson
    10.2k
    Ocemo dovest neko ultra jako ime koje ce bit "game changer" ? S ovim ljudima u sportskom sektoru sigurno ne.Praskaton

Nismo ni prije dovodili takve igrače nego smo ih uglavnom stvarali.
  • Ivdzo11
    5.6k
    S Opus Arene poslali su jasnu poruku i opovrgli informaciju koja je puštena u eter - posudba Maura Perkovića od Dinama za Osijek nikada nije bila opcija. Osječanima je, doduše, ponuđena takva mogućnost, ali ona nije niti uzeta u obzir.

- O posudbi Perkovića se nije niti razmišljalo. Službeni Osijek i službeni Dinamo u ovom trenutku nemaju temu oko niti jednog igrača - poručio je klupski direktor Vladimir Čohar.
  • Pacho
    162

Ali onda imas primjer Sahtara koji je sada klub na otprilike nasoj razini, ali bez proizvedenih svjetskih klasa poput imena iz mog ranijeg upisa. Ukrajinska liga je po koeficijentu iza nas iako je npr. Dinamo Kijev avion za ostatak HNL-a. Zemlja je u ratu. I uz sve to oni za Mudryka izvuku 70M eura, a mi skidamo gace cim netko spomene 20M eura prije bonusa.

I koliko god portugalci ili belgijanci imali jacu ligu, bolju infrastrukturu, itd, vjerujem da se i oni nose sa slicnim problemima. Kada top klub iz lige petica dode po igraca, cisto sumnjam da taj igrac i njegov agent ne zele svim silama tamo na, ako nista drugo, X puta vecu placu nego kazu "pa liga nam je vrlo dobra, a i infrastruktura je izvrsna". I opet ovi izvlace 3-5 puta vise za usporedive igrace od nas.

Evo primjer kako Porto to hendla:

Manchester City je ponovno kontaktirao s Portoom iz kojeg želi kupiti 23-godišnjeg veznjaka Nicu Gonzaleza. Porto inzistira da se ispoštuje klauzula od 60 milijuna eura.

Da li netko misli da doticni i njegov agent ne forsiraju odlazak u City? Samo sto Porto ocito bas ne jebe previse reputacija Citya, igraceve zelje niti ih je ocito doticni "zaduzio" kao nas svaki igrac koji navuce dres.

I opet kazem, ne tvrdim da moramo prodavati kao Porto ili Benfica, ali mislim da smo si sami nabili neki mentalni strop i da smo zapeli u iznosima iz 2016.
  • Pacho
    162

Ok za place, ali zasto ni njegovom bivsem klubu bilo vazno da li ide u Mainz ili Dinamo pa da mi moramo 3X vise platiti?
  • Ludovic IX
    7.8k
    Netko mora otići da bi ti se razvili pavic, Vrba, kada...

Sutalo da nije dobio priliku zbog ozljeda, ne bi ni ostao u dinamu. Možemo mi imat dinamo 2 i dinamo 3 ali bez igara u dinamo 1, mi ne možemo dobiti novog sucica. A na kraju svega, 15tak milja svake sezone moramo nasmagat i da dobij3mo 37 milja od LP jer još uvijek smo 10 od punog proračuna. A to je bez nekog extrq ulaganja.

Nažalost, 15 miliona će za nas bit veliki novac još jako dugo jer osim za igrače koji su predodredjenj za cifre od 50+ (gvardiol, olmo, pa i bati) mi nećemo dobiti ni tih 15.. skoro i nismo ni za sucica.
  • Jos-Optimus
    4.3k
    Jedino što želim je da od idućeg kola tovarimo i meljemo. Nema više Europe, nema više nesreće, nema više umora. Želim sve pobjede, želim da pregazimo Rijeku i Hajduk, jer to možemo, jer smo toliko jači, jer imamo najbolje igrače i jako dobrog trenera, a i najbolje navijače (koji idu na tekme, ovdje bolje ne komentirati što se nakotilo).

I da, pozdrav svim znalcima koji su omalovažavali Petka
  • Paggini
    36.8k
    Ok za place, ali zasto ni njegovom bivsem klubu bilo vazno da li ide u Mainz ili Dinamo pa da mi moramo 3X vise platiti?Pacho

U transfer trosak ubrajam i naknadu za potpis - kao što smo dali Mmaeeu recimo, kao i mnogima prije njega.

na kraju svega, 15tak milja svake sezone moramo nasmagat i da dobij3mo 37 milja od LPLudovic IX

Mislim da ne trebamo, ako uđemo u LP jer taj iznos dobijemo od ulaznica, sponzora, dresova, pive, hrane, ovoga, onoga. Ne sjecam se koliko nam je bilo prosle godine prihoda s te strane, ali mislim da bi trebalo tu negdje biti.
  • Pacho
    162

Ali on je bio free agent pa je to uobicajeno
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions