• NitkoBitan
    22.4k
    Liga prvaka je bila ove godine, pretprošle nije bila, a vjerojatno neće biti ni iduće.sebenico

I treba sad prodat Sucica jer eto nismo 100% sigurni ocemo li uc u Ligu prvaka ove godine. Samom prodajom jednog od kljucnih igraca si smanjujes sanse za ulazak u istu.
  • Crni86
    7.6k
    zaradili smo u zadnja 4 mjeseca skoro 40 milijuna eura od uefe i ti pricas o likvidnosti. Clanovi uprave su rekli da je stanje financija jako dobro. Valjda si cuo i da imamo otvoren kredit koji nam pomaze kod likvidnosti upravo zato jer neke stvari sjedaju kasnije. I jos dodajes opravdanje kako se sad prodaje sucica jer necemo igrat lp?!?!?! Pa mogo si za to pricekat ljeto i ak ne bi igrali ga onda prodat.

Uz to ocekivat je da baturina ide na ljeto jer je vec dugo u izlogu, puno duze nego peri. Jako jako jako jako neozbiljno je obojicu prodat u istom prijelaznom roku.

Nema opravdanja za ovu prodaju ako se dogodi. Pogotovo po ovoj cijeni.
  • GeneralNapoleon
    559

Jao hahaha pa ovo sam totalno zaboravio. Da znaci ne samo sto se slabimo za cijelu sljedecu sezonu nego je s time i prodan prije odigravanja eventualnih kvalifikacija za europu i to bez jednog jedinog razloga :lol:
  • Kujtim Shalla
    3.9k
    Mi smo majstori za popljuvati igrača. Cordoba dečko koji je promjenio ne samo klub,državu nego i kontinent,dečko koji ima 21 godinu i igra prvi put izvan svoje države. Ono što je odigrao do sad bar po meni je sasvim ok. Ima svojih mana kao svaki mlad igrač ali ima jako puno talenta u njemu, fizički je moćan. Pa dajmo mu vremena ,on nije odigrao ne 5 nego nije ni 3 u nizu. Plaćen jebeme 2 milje ako,pa Špikić je plaćen isto tako ako ne i više , štefulj itd a špika 5 godina već tu. Milion prilika je dobio da barem opravda uloženo. I nikad ništa. Dajmo i novim dečkima fer šansu pa sudimo poslije.
  • sebenico
    1.2k

Igrača treba prodati kad je na vrhuncu svoje vrijednosti koju može postići igrajući za klub, a to je što se tiče Sučića ili ova zima ili sljedeće ljeto. Moj je problem što mislim da odšteta od 14 milijuna eura nije adekvatna njegovoj vrijednosti i potencijalu. Isto tako, igrača treba prodati kad nisi u stisci s parama jer kad je novac neophodan, onda nemaš manevar da možeš odbijati nezadovoljavajuće ponude i čekati onu pravu. Ne kaže se bezveze da se krov radi dok je sunčano.
    Proračun Dinama je cca. 75% vezan za uefine nagrade i transfere igrače i dok je tako prodaja je uvjet funkcioniranja kluba. Kada povećamo udio stalnih prihoda na preko 50%, a da pritom ne smanjimo proračun, onda će se moći nešto ozbiljnije planirati.
  • dzis
    957
    Meni je isto Cordoba bio sasvim ok za minute koje dobiva. Neznam zasto toliko nezadovoljstvo prema decku.
  • Ivdzo11
    5.6k
    Uz dodatak da su maksimirski čelnici "slomili ruku" glavnim ljudima Intera, jer je su prihvatili tek petu ponudu!

Inter je bio jako tvrd kad se radilo o onih 10 posto od idućeg transfera. Talijanski klub nije želio dati - ništa! Ipak, pregovarači iz Maksimira su uspjeli, Inter je na koncu pristao dati taj postotak. Dinamo nije popustio i Talijani su na kraju dali ruku i rekli; ‘dobro, evo vam i tih 10 posto kad ste toliko zapeli‘.

Dinamo će gotovo sigurno dobiti te bonuse. Jer po ugovoru koji će se potpisati, ako Sučić odigra 10 utakmica, minimum po 45 minuta u pet godina trajanja ugovora, Dinamo inkasira 500 tisuća eura, ako u tom vremenu odigra još deset, novih je to 500 tisuća, ako Inter u tih pet godina uzme naslov prvaka, onda stiže još 500 tisuća po naslovu... Možemo kazati da su ‘bonusi‘ lagani. Inter u sezoni odigra oko 60 utakmica, tako da je zaista izgledno da će Dinamo ‘uhapsiti‘ i te bonuse, naročito ove za nastupe.
  • Praskaton
    3.4k
    Dinamo je klub koji mora prodavati svoje najbolje igrače kako bi funkcionirao. Prema tome, prodaja Sučića je nešto najnormalnije. Time omogućavamo igraču da napreduje igrajući na višoj razini, a istovremeno omogućavamo nekom drugom igraču da zauzme njegovu ulogu.sebenico

Jel Sučić dosegnuo najveci moguci level u Dinamu?
    Jel došao do maksimalne cijene?
    Koji to igrač može zamjeniti Sučića da se ne gubi na kvaliteti? Imamo li takvog igrača u rosteru?
    Možemo li takvog igrača dovesti?
    Možemo li takvog igrača sami proizvest u roku godine dana?
  • NitkoBitan
    22.4k
    Inter je bio jako tvrd kad se radilo o onih 10 posto od idućeg transfera. Talijanski klub nije želio dati - ništa! Ipak, pregovarači iz Maksimira su uspjeli, Inter je na koncu pristao dati taj postotak. Dinamo nije popustio i Talijani su na kraju dali ruku i rekli; ‘dobro, evo vam i tih 10 posto kad ste toliko zapeli‘.Ivdzo11

Kakve su ovo bajke za djecu pa nismo mutavi, najbolje da se prezentira kao epohalni uspjeh ispregovarati pisljivih 10% od iduce prodaje. Da sam ja pregovarac i cujem samo tu ideju o nikakvom postotku odmah bi prekinuo pregovore jer bih smatrao drugu stranu neozbiljnom.

I dalje se nadam da ce IO odbit ovu podcjenjivacku ponudu talijanskih zabara. A kad vec spominjem zabare uvalit ce nam oni "sazad" i od bonusa jer ce Sucica poslat negdje na posudbu.
  • GeneralNapoleon
    559

Sad znamo u sto Maric ulaze pare. A to su clanci s kojima nam zeli mazat oci :lol:
  • Crni86
    7.6k
    "slomili ruku"Ivdzo11

Samo cu se slatko nasmijat na ovo.
    Ovo prihvacanje ponude je u rangu onog da su prihvatili ponudu coma od 9 milijuna eura.

Pazi ti 10% smo dobili. Pise se kao da ce se sucic prodat za 100 milijuna pa cemo dobit 10 milijuna eura, a ne nekih 3 milijuna i to je pitanje kada. Mozda nikada.

Nadam se jos uvijek da se ovo nece prihvatit jer je ovo sramotna ponuda.
  • sebenico
    1.2k

1. ne, jer će on sigurno kao igrač još dosta napredovati
    2. vrlo blizu jer cijena za igrače iz hnl-a ne ovisi o trenutnoj kvaliteti, nego o potencijalu koji je prvenstveno vezan za godine
    3. nemamo
    4. sigurno ne možemo
    5. mislim da ne, ali treba dati priliku nekom od Kačavende, Vrbe, možda vratiti Soldu iz Osijeka pa se možda netko od isprofilira kroz period od godinu-dvije
  • NitkoBitan
    22.4k
    Zalimo sto Modric nije duze igrao za nas, zalimo sto Gvardiol nije... i tako svaki svjetski ali nas igrac koji je bio jedan period u Dinamu. I onda sad forsiramo neke bespotrebne prodaje a za par godina cemo nostalgijski slagat momcadi ex igraca i govorit gdje bismo bili da smo ih zadrzali... Pa eto nam prilike da ih zadrzimo, udemo u LP i financijski osiguramo godinu! Sa Baturinom i Sucicem do povijesnog proljeca u sezoni 25/26 Lige prvaka, sada nam je malo falilo ali smo svake godine sve bolji i bolji.

I da ga zadrzimo pa prodamo za nesto manji iznos u buducnosti kakve veze ima Boze moj... jesmo li nogometni klub sa ambicijama ili maloprodajna trgovina. Da razmisljam samo o financijskom dijelu i dan danas bi lio suze jer nismo prodali Antonija Marina van za 5-10 milijuna.
  • Praskaton
    3.4k
    1. ne, jer će on sigurno kao igrač još dosta napredovati
    2. vrlo blizu jer cijena za igrače iz hnl-a ne ovisi o trenutnoj kvaliteti, nego o potencijalu koji je prvenstveno vezan za godine
    3. nemamo
    4. sigurno ne možemo
    5. mislim da ne, ali treba dati priliku nekom od Kačavende, Vrbe, možda vratiti Soldu iz Osijeka pa se možda netko od isprofilira kroz period od godinu-dvije
    sebenico

:lol: pa čemu onda prodaja?

Još može napredovat,nije dosegao max cijenu u Dinamu,ne možemo kupit takvog igrača i ovi koje si nabrojao nisu ni blizu ta kvaliteta,još
  • Paggini
    36.8k
    Pazi ti 10% smo dobili. Pise se kao da ce se sucic prodat za 100 milijuna pa cemo dobit 10 milijuna eura, a ne nekih 3 milijuna i to je pitanje kada. Mozda nikada.Crni86

Ne nužno, ako se Sučić nastavi razvijati i ispuni svoj potencijal da zašto ga neki Bayern, Arsenal, PSG i slični klubovi ne bi uzeli za 50-60 milijuna eura.

Čak je i Broz sa 30 otišao za 16 milijuna eura, recimo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions