• blubach
    743
    Play-off smo prošle godine igrali zato što je ukrajinski prvak startao iz play-offa pa smo uskočili na njihovo mjesto kad je Šahtar ušao direkt u grupu. Grčki prvak starta u Q2 kao i mi, a naše (ili Olympiakosovo) mjesto će onda popuniti najbolje rangirani iz Q1.jakov1

Tek sad mi ništa nije jasno.
    Prošle sezone je na ljestvici Šahtar bio prvi, mi odmah iza njih. Prije nego je Real osvojio LP, Šahtar je startao iz PO, a mi iz Q2. Nakon Realovog osvajanja, budući da su osigurali LP kroz prvenstvo, Šahtar je prebačen direkt u LP, a mi u PO.

Kako se to razlikuje od ove godine kada bi Olympiacos bio ispred nas?
    Ako bi npr Liverpool uzeo naslov, a kroz prvenstvo uđe u LP, ne bi li Olymp išao direktno u LP, a mi u PO?
  • jakov1
    433

Imaš dvije odvojene stvari, klupski i ligaški koef.

Ako Real osvoji LP i Ligu, najbolji klub po klupskom koefu iz pretkola ulazi direktno u LP. Prošle godine je to bio Šahtar koji je po ligaškom koefu startao u PO pa smo mi kao 2. po klupskom uzeli njihovo mjesto. Olympiakos po ligaškom starta iz Q2, ne možemo onda mi uskočiti u PO.
  • blubach
    743
    Imaš dvije odvojene stvari, klupski i ligaški koef.

Ako Real osvoji LP i Ligu, najbolji klub po klupskom koefu iz pretkola ulazi direktno u LP. Prošle godine je to bio Šahtar koji je po ligaškom koefu startao u PO pa smo mi kao 2. po klupskom uzeli njihovo mjesto. Olympiakos po ligaškom starta iz Q2, ne možemo onda mi uskočiti u PO.
    jakov1

Ahaaa, mislim da razumijem sad, hvala ti!
    Znači, ako se ne desi čudo sa portugalskom ligom gdje Sporting, Benfica i Porto ne bi bili u top 3, i Olympiacos bude ispred nas, mi sigurno idemo u Q2.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.