• Sibirski plavac
    3.1k
    Sportske:

Na konstataciju jednog novinara da nismo vidjeli presing od Dinama, Cannavaro je kazao.

- Koju utakmicu ste gledali? Niste vidjeli naš presing? Pogledajte statistiku pa ćete vidjeti koliko smo lopti uzeli u pritisku. Cijenim svako mišljenje, mnogi ljudi na utakmici vide različite stvari. No, možete sutra doći u moj ured pa ću vam pokazati koliko puta smo došli do lopte na polovici protivnika. Ja sam sretan sa svime, ne samo s presingom.
  • NVKOD
    2.4k
    Moram priznati da smo prvo poluvrijeme stajali prilično loše, no u drugom poluvremenu nismo gotovo ništa dopustili Istri, što je veliki plus. Igra, međutim, nije bila bajna kao što smo svi očekivali na temelju prikazanog na pripremama. Postigli smo samo jedan gol iz igre, dok ostatak možemo pripisati individualnoj kvaliteti (iznuđeni faul Batija i njegov gol iz slobodnjaka) i maloj dozi sreće (Majkić bi obranio onaj udarac Stojkovića).

Iznenadila me prva postava, posebno postavljanje Hoxhe na desno krilo – poziciju koju valjda nikada nije igrao u Dinamu. Prije sam očekivao Cordobu, Mbukua na desnom krilu nego njega. Zbog toga smo bili potpuno sterilni na desnoj strani u napadu. Zamjene su mi se također činile pomalo nelogičnima, iako je vjerojatno želio sačuvati Ristovskog za Ligu prvaka. Šteta što nije ranije uveo Kangu, što bi omogućilo i Kulenoviću više odmora za Milan, a nama priliku da više vidimo WK-a.

Protiv Osijeka očekujem pravi test, posebno kada se vrate Galešić i RPG, možda i KTC. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li trener kumovati "senatorima" ili će se odlučiti za logičniju postavu u zadnjoj liniji (koju i ja očekujem): Franjić – Galešić – X – RPG. Galešić bi trebao birati svog partnera (KTC, Mmaee, Bernauer).

Utakmica s Osijekom bit će poput finala Lige prvaka, i očekujem da trener maksimalno motivira igrače. Sve osim pobjede u Osijeku dodatno bi zakompliciralo daljnji tijek sezone.
  • don
    10.1k
    Kako vam se dopada u Zagrebu?

- "Sviđa mi se toplina navijača, kad idem gradom, svi pričaju o Dinamu, ponosan sam i moram raditi da vratim tim ljudima." :cool:
  • ShanKu
    1.3k
    Baš sam komentiral na tribini da sigurno nije nikad doživil takve navijače u karijeri..
  • E46
    1.1k
    ma ne moze taj uhljeb imat svoje prste u izboru postave, canavarrova je zadnja sigurno ne bi on sluso ovoga sigurno. Slazem se da bi trebalo dovest nekog pomocnog trenera, Perkovica ograničiti na nosenje lopti i vode na trening.
  • Toni90d
    1.1k

Naučili smo da je kod nas sve moguće. Mister još nije na 100% upoznat sa momčadi, protivnicima, lako moguće da mu ovaj šapne na uho da će Špika bolje probiti Istru nego Cordoba ili Mbuku. Mister je naravno zadnji koji donosi odluke i odgovara za njih, ali bih dao Sandru još koji tjedan vremena i onda smanjio njegov utjecaj na minimum ili ga kompletno maknuti.

Imam osjećaj da smo mi jedini klub gdje pomoćni treneri prežive više glavnih trenera, sad Sandro Perković, prije njega Alen Peternac.
  • Crni86
    7.5k
    Pogledao pressicu i cannavaro je bas simpatican lik.

Pitali su ga novinari da li je ovo bolji dinamo nego proslupolusezonu. Mnogi su ga vec krenuli prozivati da nismo nista vidjeli, pa ajmo ovak.

Za pocetak vidi se dodatna agresivnost, pressing nasih igraca, dosta kompaktnija i odgovornija obrana. Vidi se i neka ideja igre prema naprijed, ali tu jos treba malo da se stvari posloze.

Na pitanje da li je ovo bolji dinamo nego prosle polusezone ja cu dat odgovor rezultatima:
    1) hnl poslije bayerna - poraz 4:1 od belupa
    2) hnl poslije monaca pobjeda 0:1 protiv varazdina
    3) hnl poslije salzbruga poraz 2:4 protiv osijeka
    4) hnl poslije slovana izjednaceno protiv gorice
    5) hnl poslije bvb-a poraz 1:0 protiv tovara
    6) hnl poslije celtica poraz 3:1 od lokomotive

Dinamo je ove sezone nakon odigranih utakmica u skupini lige prvaka u hnl-u ostvario 1 pobjedu (pobjeda protiv varazdina je bila doslovce iz jedne jedine prilike na tekmi), 1 remi i 4 poraza. Samim time danasnja predstava i rezultat su jako dobri i po meni je dinamo bolji nego proslu polusezonu. Ostala je jos jedna tekma u ligi prvaka i nakon toga uz dobar rezultat ocekujem i da ce se dodatno popraviti i dojam igre.

Prvi trazim neku ljepotu u igri, dlaku u jajetu i slicno. Ali zbog cjelokupnog konteksta nasih rezultata u hnl-u nakon tekmi u lp, mi sa danasnjom pobjedom moramo biti jako zadovoljni.

Upravo na ovakav nacin smo i prije 3,4 godine rjesavali utakmice u ligi nakon europe. Ne umire se od neke lijepote, ali bitan je rezultat i stabilnost ekipe.
  • GeneralNapoleon
    504
    Govore kako nije pravi talijan iz Napulja, kako nije "srcan" kao Gattuso. I ja mislim da je to bas odlicno. Jer nama ne treba divljak kojem je glavni forte urlanje. To je odlican fit za one dole.

Mislim da nam je idealan fit trener spanjolskog/njemackog/portugalskog tipa. A Fabio je ocito puno blize tome nego "svojima" i mislim da se sa svojim karakterom odlicno uklapa u identitet naseg kluba.
  • Jurki
    14.6k
    Pogledal sam danas presicu Cannavara i fakat mi nisu jasni novinari koji ne znaju postaviti normalno pitanje.
    Znaci pitaju dal smo sad bolji nego na jesen? Kak mozes davati ocjene bilocega nakon doslovno 2 sluzbene utakmice?

Isto tak ne kuzim zakaj je igral Hoxha desno krilo, a ne Cordoba ili Mbuku koji su u pripremnim utakmicama bili dobri. Hoxha nije desno krilo.
  • rioda
    6.4k
    Isto tak ne kuzim zakaj je igral Hoxha desno krilo, a ne Cordoba ili Mbuku koji su u pripremnim utakmicama bili dobri. Hoxha nije desno krilo.Jurki

Pa dao je odgovor na to pitanje. U analizi su uočili da im lijevi bek često ulazi prema sredini pa su valjda htjeli to iskoristiti s Hoxhom jer je više linijsko krilo, nego što ulazi u sredinu kao npr Mbuku
  • GeneralNapoleon
    504

To cak ima i smisla ako uzmemo u obzir da je Rile spor i nemre se vise prikljucivat. Pa je logicno na desnoj strani imat linijsko krilo. Ali opet se postavlja pitanje zasto je Hoxha ispred Cordobe koji je meni takoder linijsko krilo.
  • NB86
    15.6k
    Josko jelicic dosta nahvalio cannavarove promjene u igri i da bi to trebalo jos bolje izgledat kad na desnom beku zaigra rpg i galesic na stoperu pa cemo i tranziciju bolje cuvat
  • FrenchMontana
    789
    Hoce li poslati Rileta na klupu? Ako da, kupio me skroz. I pohvale za zamjene, zadnjih 5 trenera je cekalo do 80min sa zamjenema.
  • Ijayi Atiemwen
    1.7k
    Protiv Milana je prisiljen stavit Ristovskog, ali zato u Osijeku se toplo nadam Franjić lijevo, RPG desno
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.