• Jurki
    14.6k
    ako bu drzava odlucila financirati stadion u vecem dijelu ili kompletno, onda ga nek nazovu kak god hoce.
    Nama bu tak i tak - Maksimir.. sa ili bez imena sponzora/osobe.
  • Sajla
    6.7k
    E sad, ako će se država uključiti u financiranje stadiona, brijem da će ga gledati kao nacionalni stadion na kojem igra Dinamo, a ne obrnuto i vjerojatno će imati svoje zahtjeve za imenom...Paggini

da, to ima smisla. Albanci su nacionalni stadion u Tirani nazvali Air Albania Stadium prema sponzoru, tako da bi se i kod nas moglo dogoditi isto. a pošto iz države cijelo vrijeme guraju zajedno i financiranje obnove Poljuda, onda očekujem isti zahtjev i tamo.
  • Mathiasovi Chageri
    3.6k
    To što će država uložiti sredstva u izgradnju stadiona joj ne daje po defaultu pravo da imenuje stadion. Ako će se to dogoditi u dogovoru s klubom ok, ako će oni to zahtjevati jer eto, daju novac, pa mu onda jeftinom demagogijom dati ime Modrić, onda ne. Puno je igrača zaslužnijih od Luke Modrića da nose ime novog Dinamovog stadiona, štoviše, Luka Modrić je dosta nisko na toj listi.

Luka Modrić je legenda hrvatskog reprezentativnog nogometa, no legenda Dinama sigurno nije u tolikoj mjeri da se imenuje stadion po njemu. To je bedastoća i potpuno vrijeđanje jednog Dražana Jerkovića, Cice Kranjčara, Zajeca, Belina, Lamze, Wolfla, Perške, Zambate, Cimermančića.

Ja sam osobno mišljenja da bih radije da se stadion zove sponzorskim imenom, ionako ćemo ga svi zvati Maksimir, barem će klub od toga profitirati, nego da se zove imenom Luke Modrića.
  • mali M
    6.4k
    Stari moj, paradoks među navijačima dinama je komičan... ambicije su ogromne, ali kad se pojavi bilo kakva inicijativa koja bi klubu osigurala dodatni financijski impuls, naiđe na otpor...Eduardo

eduardo, uz dužno poštovanje, za nekih 200-300 tisuća godišnje mi se neda sramotit sa nekim glupavim imenom.. Ako će nam to dositi par milijuna godišnje onda okej, ovako što je ekipa usporedila sa istočnim susedima, fala lepa ne... Tak si ogorčeno napisao kao da je ekipa tu protiv desetaka milijuna eura godišnje, a zapravo se radi o nikakvoj vrijednosti u kontekstu Dinamovog budžeta.. Te fore svaka lipa je bitna pa netko gura nekakvu bedastoću ostavimo po strani. Pa neku granicu samopoštovanja moramo ipak imati...

Ako tako odluči klub ili grad ili država ili tko već će odlučivati, okej, kao i svi, zvat ću ga Maksimir, al nemojmo to prikazivati kao još jedan fantastičan način zarade, jer to nije, dozvolite da je nekima od nas to rasprodaja ugleda...
  • criticus
    3k
    ako bu drzava odlucila financirati stadion u vecem dijelu ili kompletno, onda ga nek nazovu kak god hoce.Jurki

Financirat će i izgradnju novog/starog stadiona u Splitu.

Moj uvjet za pristanak da se naš zove po Luki Modriću je da se njihov zove po Ivanu Perišiću.
  • ŽacZgb
    39
    Kak sam bio protiv preseljenja Dinama iz Maksimira,tak sam i protiv promjene imena. Glasao sam u anketi da sam za prodaju imena sponzoru,ali samo u situaciji di se ime sponzora doda uz “Maksimir” i naravno uz nekakvu bolesnu lovu,a teško da će neki sponzor dati ponudu da nas “izuje iz cipela”,pa nema potrebe mijenjati ime. Legende kluba mogu dobiti sektore na novom stadionu i imena na sadržajima koji bi trebali biti oko novog Maksimira.
  • Toni90d
    1.1k

Samo što će jazavci naći način da se zove Poljud, pa makar preko nekog glupog članka iz zakona o kulturnim dobrima, kako god i zašto, je taj stadion dobio status "nepokretno kulturno dobro".

Stadion se mora zvati Maksimir, a ne neka Telemach Arena, Đuro Đaković/Luka Modric stadion, a tribine imenovati po legendama.
  • Bosskovitz
    14k
    za nekih 200-300 tisuća godišnje mi se neda sramotit sa nekim glupavim imenom..mali M

Neće sigurno biti 200-300.000 eura, toliko je bila dvorana bez kluba u Srbiji prije pet godina, ali ne kužimo ovo "sramoćenje s glupavim imenom" - naravno da nećeš dati bilo kome da nazove stadion bilo kako, sigurno neće biti Libresse Arena ili Afrička Šljiva Park. Nema ni puno firmi milijun eura za tako nešto, pogotovo ako izuzmeš retailere, državne firme tipa Hrvatske Šume ili HAC, više lokalno orijentirane poput Maistre ili Žita, one kojima to nikako nije target poput Dukata ili Vindije te firme poput Tommyja i Orbica iz očitih razloga.

Potencijal ti ostaju INA, PPD, Met (koji je već sponzor Dinama), HT, Pliva, Medika, A1, Pevex, Podravka, Končar, PBZ, Tifon, Atlantic, E-ON, Zagrebačka pivovara, Strabag, Janaf, Coca-Cola, McDonalds, Nexe, Heineken, Cemex, Vetropack Straža, Ericsson NT, Kamgrad, Unicredit/Zaba... nema mi tu nekog imena kojeg bi me bilo sram. Možda bih izbjegao ako mogu Coca-Colu, McDonalds i Podravku, ali ostalo... dajte nam lovu.
  • batron
    13
    Bilo bi idealno da nam uleti za sponzor trgovački lanac KTC
  • miro
    5.2k
    Ako Dinamo samo ostane na ovom nivou i stadion se izgradi, imat ćemo pravo natjecanje za ime stadiona. Kakvih 200k godišnje....kikiriki
  • Droljo
    11.5k
    Potencijal ti ostaju INA, PPD, Met (koji je već sponzor Dinama), HT, Pliva, Medika, A1, Pevex, Podravka, Končar, PBZ, Tifon, Atlantic, E-ON, Zagrebačka pivovara, Strabag, Janaf, Coca-Cola, McDonalds, Nexe, Heineken, Cemex, Vetropack Straža, Ericsson NT, Kamgrad, Unicredit/Zaba.Bosskovitz

A kutinski gigant Petrokemija? Imamo i mi konja za utrku frende...
  • vjeko1701
    11.6k
    Potencijal ti ostaju INA, PPD, Met (koji je već sponzor Dinama), HT, Pliva, Medika, A1, Pevex, Podravka, Končar, PBZ, Tifon, Atlantic, E-ON, Zagrebačka pivovara, Strabag, Janaf, Coca-Cola, McDonalds, Nexe, Heineken, Cemex, Vetropack Straža, Ericsson NT, Kamgrad, Unicredit/Zaba... nema mi tu nekog imena kojeg bi me bilo sram. Možda bih izbjegao ako mogu Coca-Colu, McDonalds i Podravku, ali ostalo... dajte nam lovu.Bosskovitz

T-Com, A1, Telemach možda i najveće šanse. Telekomunikacijske tvrtke imaju novca za ulagat u promidžbu.
  • Nema zaleđa Mikića
    1.8k
    HeinekenBosskovitz

Imena me ne bi bilo sram, ali logo bi bio problem.
  • Bosskovitz
    14k

Dodao bih tu i energetiku, kladionice te banke i osiguranja. Kad pogledaš dobiti koje oni ostvaruju, nije nerealno da daju milijun eura godišnje za to da se stadion zove po njima samo radi brand awarenessa.

Gledao sam neto dobiti u 2023. godini: INA ima 224 milijuna, PPD 30m, Met 15m, HT 125m, A1 54m, PBZ Card 123m, SuperSport 95m, E-ON 45m, Janaf 52m... a opet, to može biti prilika i za nekog možda manje očekivanog poput Plive (80m) ili Porsche Hrvatska (33m), ili pak netko kao Cemex (35m) ili Vetropack Straža (33m) koji si to sigurno mogu priuštiti, a ozbiljno bi podiglo percepciju njihovog brenda jer su manje poznati iako ostvaruju neke od najvećih dobiti u Hrvatskoj.

Naravno, tu je uvijek i potencijal nekog posve stranog sponzora. Ako napravimo vrlo atraktivan, održiv, kul stadion, možda bi se i neki strani brend rado vezao uz njega.

Imena me ne bi bilo sram, ali logo bi bio problem.Nema zaleđa Mikića

Dobar ulov, odličan primjer za sponzora kojeg ipak ne bi imao čak i da se prijavi, iako se oni sami ne bi vjerojatno nikad prijavili s obzirom da bi backlash na brend bio gori od koristi koju bi time ostvarili.
  • vjeko1701
    11.6k
    Gledao sam neto dobiti u 2023. godini: INA ima 224 milijuna, PPD 30m, Met 15m, HT 125m, A1 54m, PBZ Card 123m, SuperSport 95m, E-ON 45m, Janaf 52m... a opet, to može biti prilika i za nekog možda manje očekivanog poput Plive (80m) ili Porsche Hrvatska (33m), ili pak netko kao Cemex (35m) ili Vetropack Straža (33m) koji si to sigurno mogu priuštiti, a ozbiljno bi podiglo percepciju njihovog brenda jer su manje poznati iako ostvaruju neke od najvećih dobiti u Hrvatskoj.Bosskovitz

Istina, al nije samo pitanje ostvarene dobiti nego i odnos dobiti sa budžetom za pomociju.

Po mom osjećaju, telekomunikacijske firme ulazu daleko više od banaka, farmaceuta ili energetike. Farmaceuti više ulažu u doktore koji propisuju lijekove a banke i energetika se ne motaju toliko oko sporta.

Kladionice i telekomunikacije (zbog IPTV platormi) su puno povezanije sa sportom i puno više potencijalno dobivaju van od uložnog eura.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.