• Crni86
    7.3k
    Po meni je prvotno bolje uci u nekakvu suradnju, pristupiti tome malo konzervativnije. Bolje nego se zaletiti odmah u kupnju kluba. Nije to sad samo jednom iskesiras i to je to.

Nama ce to biti dodatno opterecenje za budget. Tako da treba biti vrlo oprezan sa tim. Pronaci klub partner te ce se zbog uefinog pravilnika te igrace morat pustat uz rebuy klauzulu (max 6 posudenih igraca). Nudit suradnju za omladinski pogon, scouting podatke i sve ostale usluge koje su kod nas na visjoj razini nego kod jekog prosjecnog slovenskog prvoligasa.

Nemojmo se lagati ali i treneri i igraci ce lakse dolaziti u taj klub jer ce znat da je to odskocna daska za dinamo. Bezveze sad bubam al neki trener kao sto je npr kovacevic ce lakse doc u muru kada zna da dinamo stoji iza nje i da ako se dokaze da ce biti slijedeci u nizu za trenera dinama. Di bi inace mura uspjela angazirat kovacevica, slicna je stvar i s igracima i vec samim time dajemo im dodatnu vrijednost.
  • Sajla
    6.7k
    nedavno je bila priča o privatizaciji Varaždina i 50%+1 dionica bi koštalo €987,625, tj. niti 1 mil eura. ne vjerujem da je cijena sličnog slovenskog prvoligaša puno veća, ali kolege forumaši iz Slovenije bolje znaju. to bi bio jednokratni trošak, a treba vidjeti koliki je godišnji trošak takvog pogona. to ne znam ni procijeniti, ali mi zvuči vjerojatno da bi klub mogao biti samoodrživ prodajom igrača ili uz minimalna ulaganja.
  • Droljo
    11.4k

Prodaš jednog špikića i možeš dvije sezone servisirat Varaždin. Još bude jeftiniji zbog tvojih igrača koje ionako plaćaš.
  • NB86
    15.4k

Kupit klub na balkanu je najmanji problem, sutra mozes sibenik kupit za cijenu malo boljeg stana u zagrebu, problem je smislit 3-4 mil eura da uopce prezivis sezonu
  • NB86
    15.4k
    Prodaš jednog špikića i možeš dvije sezone servisirat Varaždin.Droljo

Kako bi servisirao varazdin dvije sezone prodajom spikica osim ako ne mislis da mozemo za njega dobit 6 milijuna eura
  • Droljo
    11.4k

Nisam znao da imaju toliki proračun. Ok onda špikića + Janković.
    Da i ti shvaćaš doslovno sve? Nisam navikao...
  • NB86
    15.4k
    Sta znaci shvacam doslovno, napisao si stvar koja je toliko daleko od istine da moram odgovorit jer bi netko stvarno mogao pomislit da se za 1 mil eura moze izgurat dvije sezone hnl-a, sto onda dalje potice pricu o tome zasto nemamo filijalu kad je tako jeftina, nazalost nije tako jeftino vec za imat b ekipu u trecoj ligi bi to godisnje kostalo bar 2 mil eura, sjecam se da je neka cifra hajduka u zadnjoj godini b ekipe bila 15 milijuna kuna, a imaju osjetno manje ugovore nego mi, pogotovo tada.
  • Sajla
    6.7k
    problem je smislit 3-4 mil eura da uopce prezivis sezonuNB86

da, slažem se, ali istovremeno razmišljam - pa taj klub već postoji i nekak funkcionira, ima nekakve izvore financiranja, ne budu današnji sponzori valjda nestali? ako bude u njemu igralo naših nekoliko izlaznih juniora, njima bi cijena trebala samo rasti, netko od njih bude se razvio da može u seniore Dinama, ali oni koji nisu na toj razini moraju van jer dolazi nova generacija i netko od drugih slovenskih klubova ili mađarskih, austrijskih, slovačkih bude valjda platil koji euro za to.
    sigurno samo pojednostavio priču i previše, ima tu troškova i drugih problema koji mi nisu ni na kraj pameti, ja bih bio sretan da u sljedeću sezonu krenemo s B momčadi u 3. ligi i ugovorom s nekim stranim klubom u susjedstvu gdje ćemo poslati još par mladih igrača i jednog trenera.
  • Droljo
    11.4k
    jer bi netko stvarno mogao pomislit da se za 1 mil eura moze izgurat dvije sezone hnl-a,NB86

Vidiš. Ja mislim da špika vrijedi 3 i više mil. Treba prestati u špikićima računat pa bude manje zabuna i zabluda. Živio
  • NB86
    15.4k

Da špika vrijedi 3 mil valjda ti je jasno da nebi bio u klubu, a ni 3 mil nije ni blizu dovoljno za izgurat dvije sezone hnl-a, sad smo u dvije zablude umjesto u jednoj
  • Droljo
    11.4k

Može. Aj bok.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.