• vjeko1701
    11.6k
    Za pravu filijalu bi sa klubom trebali potpisati neke ugovore koji bi obvezivale obje strane na određene stvari. Trebali bi poslati svoje trenere minimalno u juniorsku i seniorsku ekipu te objediniti skautske službe oba kluba. Neke garancije bi trebali tražiti ali i dati.

Što se tiče vlasništva nad klubom, ne znam kako bi udruga građana mogla posjedovati drugi klub, osim ako se taj klub jednostavno ne bi integrirao u udrugu koja bi onda bila efektivno udruga članova oba kluba pod istim vodstvom. U tom slučaju ne znam kako bi UEFA gledala na to ukoliko bi se igrom slučaja našli u istom natjecanju.
  • Jurki
    14.5k

Ak se dobro sjecam bil je intervju Marica da smo bili u pregovorima sa nekim Slovencima, al da su oni trazili za Dinamo u tom trenu preveliku lovu.
    Onda vjerojatno postoji nekakvi pravni okvir da se to izvede, jer sumnjam da bi isli u pregovore za nekaj kaj u startu nije pravno izvedivo.
  • vjeko1701
    11.6k
    Nisam rekao da nije izvedivo već čisto pokušavam spekulirati koji su mogući pravni problemi koje treba riješiti i koje su sve mogućnosti.

Zato pitam one koji su više u tome. Dal je moguće da udruga građana jednog nogometnog kluba drži vlasništvo nad drugim klubom? Kako to izgleda? Dal se onda izborima bira vodstvo oba kluba? Dal drugi klub mora usuglasiti statut?
  • The Undertaker
    6.5k
    Za koliko novaca se može kupiti, bubam, HD ili Kustošija? Ako može Bara zašto Dinamo ne može? Previše se priča a malo radi. Meni se čini (dojam a ne činjenica) da nismo donijeli konačnu odluku što hoćemo i koliko smo spremni investirati pa se čeka da se problem sam riješi.
  • Mr Anderson
    9.9k
    Mislim da nije problem trošak B ekipe, nego to što bi igrali 3.ligu, a ne više 2. ko prije.
  • Crni86
    7.3k
    ne vjerujem da trebaju ikakve preinake. Ako udruga gradana kupi neki drugi klub postaju negovi vlasnici, ali taj klub ima kako je poslozen i nastavlja funkcionirati po istom principu. Osim ako se mi ne odlucimo na nekakvu promjenu.

Ne mozes kupiti klub koji je udruga gradana pa tako se ni statut ne usuglasava s nasim. Bira se samo vodstvo dinama te nase vodstvo zatim postavlja ljude unutar tog xy kluba i pomocu njih postavlja strategiju i sl.

Zamisli kupis klub da upravljas s njim pa onda tamo slovenci biraju na izborima svoje ljude koji onda odlucuju po svom. Nikakvog smisla nema.
  • vjeko1701
    11.6k
    Zamisli kupis klub da upravljas s njim pa onda tamo slovenci biraju na izborima svoje ljude koji onda odlucuju po svom. Nikakvog smisla nema.Crni86

Nisam ni na to mislio, posebno ne na zasebne izbore.
  • Crni86
    7.3k
    pa to si napisao dal se izborima bira vodstvo oba kluba. Bira se samo vodstvo dinama koje zatim upravlja s tim x klubom. To je zaseban entitet kojm upravlja klub, a ne clanovi kluba. Ta dva kluba se gledaju kao odvojeni entiteti, ne moraju nista usuglasiti.

Jedina pravna zapreka koja moze biti je da taj klub nije dd. Pa ga se ne moze ni kupiti.
  • vjeko1701
    11.6k
    pa to si napisao dal se izborima bira vodstvo oba klubaCrni86

*istim izborima

Tipa, dal lista onda mora imati predsjednike oba kluba na izborima za Dinamo. Al ok, očito ne mora i udruga može imat vlasništvo nad drugim klubom, super!

Kako onda ide ako se klubovi nađu u istom UEFA natjecanju?
  • The Undertaker
    6.5k
    Imate primjer Dinama i Lokomotive iz bliske prošlosti kako to funkcionira. Ne treba izmišljati novo kad imamo već provjeren model.
  • Crni86
    7.3k

Ako sam dobro razumio to je sada procijena uefe kolika je povezanost medu klubovima. Imamo primjer di salzbrug i leipzig oboje igraju lp, dok je bila ona prica za united i niceu da ne mogu igrat isto natjecanje.

Ako smo direktno mi vlasnici nekog kluba, nasa ukljucenost u taj klub bi bila pre velika i mislim da ako bi mi igrali lp, da bi uefa zabranila da taj klub igra lp, vec bi vjerojatno morao igrati el.
  • Jurki
    14.5k
    ak bi se i islo u "kupnju/preuzimanje" nekog kluba onda bi trebalo to napraviti najbolje u Sloveniji da se ne dovedemo u situaciju da konkurencija sere kak zelimo jos jedan "sestrinski" klub u prvoj ligi.
    E sad kolko bi to veselje u startu kostalo.. ne znam.. al je sigurno da moze taj projekt biti u buducnosti samoodrziv prodajom igraca koji nisu dovoljno kvalitetni za Dinamovu prvu momcad.
    U 2.hnl bi se moglo naci npr Sesvete, Dubrava, koji nemaju ambicija igrati 1.hnl (kak imaju model Loksa i Jarun).
    Bez obzira na moje misljenje o nasem sportskom sektoru, da budemo posteni, mislim da je nemoguce najti filijalu za 6 mjeseci. Isto tak uletjeti nekam ko tovari u Radomlje, spickati novce i ne napraviti nist nema smisla.
    U polusezoni nemres razbucati neki xy klub jer treba vremena da se sve poslozi.

Ako nisu bili bitni troskovi, onda je bolje da se igra i 3.liga nego nist.
    Isto kak prije par godina, tak ni danas nema prevelike razlike između druge i trece lige.
    Dovoljan pokazatelj kak je bila ta stavka bitna da se nikad nije rijesil problem druge momcadi/filijale.
    Totalna nebriga o buducnosti kluba i igracima koji izlaze iz juniorskog pogona.
  • vjeko1701
    11.6k
    Imamo primjer di salzbrug i leipzig oboje igraju lpCrni86

To im je skoro bilo zabranjeno prije nego su se "restrukturirali".

Al ok. U svakom slučaju me zanima trenutni stav iz kluba po tom pitanju odkad je donešena odluka da vraćamo B ekipu u 3. HNL.

Imate primjer Dinama i Lokomotive iz bliske prošlosti kako to funkcionira. Ne treba izmišljati novo kad imamo već provjeren model.The Undertaker

To je funkcioniralo na račun "majkemi" dogovora između Mamića i njegovih ljudi od povjerenja. Ipak nam treba nešto ozbiljniji i čišći model.
  • Ludovic IX
    7.7k
    fali ti dio onaj u kojem taj slovenski klub nešto i dobiva od toga. po meni treba ići na prvoligaša u kojem će igrati naših 10tak izlaznih juniora koji nisu za prvu ekipu, makar sa rebuy klauzulom ako ne mogu posudbe ali da to na nešto liči ne da se bore za opstanak već da igraju za europu. ako nisi dovoljno dobar za to, rješavat se balasta i dovest tamo novog igrača.

naravno, ponudit opciju tom klubu da se pokuša uzet najbolje i do slovenskih juniora pa nek se i njihovi igrači razvijaju.
  • Jurki
    14.5k
    to se podrazumijeva da i taj klub nesto dobije.
    Mogu dobiti od nas npr financijsku stabilnost, logistiku, trenere.
    Naravno da se ne smije napraviti kak su tovari rasturili Radomlje koje se jedva spasilo ispadanja.
    U tom slucaju filijala nema smisla.
    Treba ih pogurati financijski, igracki.. npr da se dokopaju konf lige.. to bi bila velika stvar i za taj klub, igrace koji stjecu iskustvo igranja Europe, te je isto tak izlog za te iste igrace.
    Moze to biti win-win situacija za sve ukljucene strane.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.