• NitkoBitan
    22k
    Ne vidim sportski ni financijski smisao u ovom.emilperska

15 milijuna od Sucica, 20 od Baturine i 30 od direktnog ulaska u LP a ima pored toga takoder dosta stavki prihoda (komercijalni recimo 15-20). Znaci u jednoj godini bi nabili prihode i porez na dobit a vec u iducoj bili bez klupskog kapitala u mladim vrijednim igracima te direktnog ulaska u LP (pretpostavljam da cemo tesko zaredat direktan ulazak 2 sezone za redom).

Ako udemo u LP ove godine jednostavno ne smijemo prodat obojicu, ne smijemo. Spalit cemo posten novac na porez na dobit te potpuno poremetit financijske planove. Treba bit sluha i za klub koji isto ima neke ambicije kao i igraci.
  • Markelo
    3k
    Fiksno mora bit 15 milja + bonusi. Jbg nama je tih 3 milje eura jedno dobro pojačanje. Šta nas briga šta je on dogovorio s Interom. Ima ugovor do 2028, Dinamova je zadnja
  • Facke
    4.8k
    A kak vi mislite zadrzati Baturinu i Sucica duze?
    Baturina v letu mora dalje a i Sucicu je lagane vreme.
    Nerealne je ocekivati da bumo mi njih duze zadrzali. Pa kak? Motivacija im je igrati jos 3/4 sezone HNLa 4 put na letu protiv Sibenika?! Da mi moreme zadrzati igrace duze, liga nam se mora pojacati, infrastruktura mora biti bolsa, place moraju biti vekse. A to si zname da je utopija. El v cele prve lige imame jedan jedini pravi nogometni moderni stadion a to je Osijekov. A Sibenik nije za place imal dok nija mali Juncaj stigel pa tatek dal inekciju.

Sa ponudom 12-15 + bonus i postotak sam zadovoljen. Sve druge je nerealne.
  • emreli21
    164
    bravo, jedini realan koji ne zivi na football manageru.
  • Maksim Maksimirski
    7k
    To što Sučića hoće Inter mu samo diže cijenu jer će sada nekakav Everton vidjeti da Inter nudi 15 milijuna pa će oni pomisliti ''jebote mi ćemo ponuditi 20 milijuna, nisu to neke ogromne pare za nas a dobit ćemo igrača koji je trebao u Inter i koji očito vrijedi.''

Dinamo sigurno treba podignuti cijene svojih igrača. Galopirajuća inflacija vlada u EU, puno više novčanica je u prometu, novac gubi vrijednost, ono što je koštalo 10 kuna sada košta 5 eura, cijene svega su strahovito narasle pa tako i igrača. U takvim okolnostima samo bedak prodaje svoje najbolje igrače za iste novce kao što ih je prodavao 2010. ili 2017. godine.

Ovo da ''igrač vrijedi onoliko koliko je netko spreman platiti'' je samo izlika za jeftino prodavanje vlastitih dragulja. Mene u fast foodu nitko ne pita je li mi puno dati 3-4 eura (30 kuna) za prčeni topli sendvić kakav je prije 10 godina koštao 10 kuna nego mi naplate koliko žele i ja ga kupim. Mogu ga ja ne kupiti pa odustati od jedenja vani, mogu i kruh ne kupovati pa ga prestati jesti. Ili mogu po naputku našeg genijalnog ministra peći kruh u kući ako nemam para da ga kupim, mogu i džempere plesti kući ako nemam za kupit odjeću, mogu pravit opanke kod kuće ako nemam novca za obuću itd. E pa isto tako Inter može u svojoj kući (omladinskom pogonu) napraviti Sučića ako ga kod nas ne žele platiti po poštenoj cijeni.
  • emreli21
    164
    Baturina je trenutno daleko od 20 milja, čovjek ima jedan gol u HNL-u. a godine idu. Zbog toga za njega nije došla niti jedna ponuda. Ne možeš tražit nekakvu cifru, a nitko nista ne nudi.
  • ElDorado
    1.4k
    Ja obojicu u interesu kluba nikako ne bi prodal u istom PR. Za interese igraca me bas boli kuki. Ima vazeci ugovor, daj mu povecaj za jos jednu godinu i to je to.
  • Praskaton
    3.1k
    Svi znamo da je Baturina pa opet za Baturinu ponuda nema, za Sučića ima.Papastrumf

Ako nema,nema trenutno.Isto kao što možda prekjucer nije bilo za Sučića pa sada ima.
    Nitko naravno nema čarobnu kuglu da pogleda i javi nam šta ce se događati al za očekivati je da igraču koji igra skupine lige prvaka (u timu koji više nije kanta za napucavanje),reprezentativac je države koja postiže rezultate kojima se dive svi i ima 21 godinu,raste cijena u budućnosti.

Tu dolazimo do onoga koji to treba procjeniti i odlučiti.Naš SD to ne zna.Pokazao i dokazao u ovo kratko vremena.
    Jednako tako dobar pregovarač i rukovoditelj na toj poziciji može postići bolje uvjete.

Svi bismo mi htjeli da igrace mozemo zadrzavati koliko god zelimo, ali to nije realno. Ne zato sto moramo prodavati nego zato sto igraci zele ici van i to je nasa realnost.Papastrumf

Pa nitko to ne spori,nemam iluzije da će mladi kvalitetan igrač ostati do 27 godine u Dinamu.Ni ne smije.Pitanje je jel taj igrač moze još napredovati i donijeti Dinamu više,i u financijskom i u rezultatkog smislu.
    Klub mora gledati prvenstveno na sebe.
    Ok, prakticki moze zabraniti igracu odlazak, ali sto dobiva onda s vidno nezadovoljnim igracem?Papastrumf
    Ništa pozitivno al savijat leđa čim se neki igrač pobuni ne vodi ničemu.
    Onda možemo tako i sa malim Mikićem napraviti,dati sve što mali i.menadzer mu traže jer što dobivamo sa vidno nezadovoljnim igračem
  • Carrasco
    4.7k
    Fino se razbacivamo milijunima na transfere HNL igrača, a za naše igrače koji zabijaju u LP i koji su A reprezentativci dobivamo komične iznose. Tovari su za Biuka i Vuškovića dobili 20 milijuna eura. Jel treba da uspoređujemo šta ime Dinamo znači u Europi, a šta hajduk?
  • NitkoBitan
    22k
    Svi znamo da je Baturina pa opet za Baturinu ponuda nemaPapastrumf

Btw. kad smo kod Baturine mislim da je dovoljno da odigra dobru utakmicu iducu srijedu i ponude su zagarantirane. A tko zagrize sad grist ce i na ljeto.

I da, zar nije bila prica da Arsenal prati razvoj Baturine? Eto im prilike da ga vide iz prve ruke.
  • eol12
    643
    Nisam protiv prodaje Sucica jer sam svjestan da vanserijske igrače ne možeš dugo zadržavati, a jbg prihodi od marketinga, ulaznica i svega nisu dovoljni uz ovakav proračun koji je za HNL okvire ogroman; a ono sto se isporučuje je sramotno jer smo na minus 7 i visi nam prvenstvo vise nego proteklih godina. No mislim da 12 plus bonusi nije najbolji posao za nas i da je Sučić trenutno zanimljivi igrač od Baturine čijih mana su itekako svjesni drugi klubovi i zato nema pravih ponuda.
    Ako navikneš velike momčadi da prodaš najbolje i najpotentnije igrače ispod cijene nitko ti neće niti dati vise para, na kraju krajeva Biuk je otišao za 8 il koliko milijuna, Vuskovic slična para ko Sučić i to iz kluba koji je na europskoj mapi realno nepoznanica.
  • Etto2006
    28
    Malo smo nerealni svi skupa.

Dinamo igra u HNLu. Basta.
  • emilperska
    7.8k

Ovo..
    Mi vise ne mozemo solidnog HNL beka dobiti za manje od 2,5 mil EUR. Neka krila nas kostaju od 2 mil EUR do 6 mil EUR u HNLu.

A igrače prodajemo za manje cifre nego glava djecu 2015.
    Svi su dizali cijene sveg, jedino mi našu srebrninu dajemo za pare manje od Rogovih prije točno 10 godina.
    Nekad (prije 6 godina)si mogao s plaćom od 1100 EUR zivjeti kao lord u Zagrebu, danas s 2000 EUR ne mozes do stana ako ne zelis gladovat.

Sve je poskupjelo osim naših izlaznih transfera..

Nemoguće, ali nemoguće je da Sučić u 2025. ide za manje nego Rog, Pjaca, Benković prije 10 godina.

Ne nasjedajte na imputiranja klikbajt novinara. Imamo nesposobnog prodavača s naše strane i sve ide uz diskont. To nije normalno niti ce ikad vise bit normalno..

Prodaja Sučića danas za 15 je kao da ga je glava 2015. utopio za 7,5 mil EUR. To je besramno malo..
  • Papastrumf
    13.7k
    Btw. kad smo kod Baturine mislim da je dovoljno da odigra dobru utakmicu iducu srijedu i ponude su zagarantirane. A tko zagrize sad grist ce i na ljeto.NitkoBitan

Baturina je trenutno daleko od 20 milja, čovjek ima jedan gol u HNL-u. a godine idu. Zbog toga za njega nije došla niti jedna ponuda. Ne možeš tražit nekakvu cifru, a nitko nista ne nudi.emreli21

Evo odgovorio ti je kolega @emreli21
    Covjek kao desetka u najboljoj momcadi lige (na papiru) u jadnom hnl-u ima jedan gol na polusezoni i mi tu onda citamo da se njega ne smije prodavati za manje od 20 ili cak 25 milja.
    Kao sto rekoh, igrac vrijedi onoliko koliko ga je netko spreman platiti.
  • Hectorharatti
    262
    Najjači su mi ovi koj uspoređuju dinamo sa ajaxom portom leverkusenom.. a zaboravljaju u kojoj ligi dinamo igra.. dinamo da osvoji LP nemože prodavat igrače više od 20-25m.
    Dok je sučića repka prodala u to sam uvjeren. Tamo je dokazao da može sa najboljima odmah. Što Martin naprimer nije dokazao.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions