• PlavacZRima
    384
    Nije nikome lako ici u teretanu, al kad vidis tu i tam neku dobru malecku unutra odmah je sve lakše :wink:
  • SAS1987
    17.2k
    Alternativa fitnesu i ponekad pomalo monotonom dizanju utega je indoor bouldering. Preporučujem :grin:

https://youtube.com/shorts/J3sIeXNmuq4?si=tAugcoa-Y7zZgZ1R
  • Dino
    3.5k
    Znači povećati izdržljivost i snagumali M

Onda ti je mozda najbolji put u to da ne koristis utege nego vlastitu masu. Neces tolko ici u hipertrofiju i rast misica, a dobivat ces na snazi za svladavanje sila koje tvoje vlastito tijelo moze stvoriti.

Edit: iz svega kaj si naveo meni se cini da tebi ne treba nikakva suplementacija :lol:
  • mali M
    7.4k
    Onda ti je mozda najbolji put u to da ne koristis utege nego vlastitu masu.Dino

Pa zapravo HIIT treninzi koje odrađujem i jesu 90% bez utega. Mali dio su girje i bučice ili bumperi ostalo je BW.

iz svega kaj si naveo meni se cini da tebi ne treba nikakva suplementacija :lol:Dino

Pa zapravo sam tu htio samo saznati iskustva i što bi bilo dobro za koju aktivnost.
    Mislim da je Plavac dobro rekao da uzmem neki sendvič ili jogurt prije treninga da ne dođe do pada energije i pazim na unose šećera i masnoća
  • Droljo
    15.2k
    indoor boulderingSAS1987

Velika mogućnost ozljeđivanja. Opizdio bih sa te stijene na glavu odmah. Inače vjerujem da je top vježbanje.
  • Dino
    3.5k
    Mislim da je Plavac dobro rekao da uzmem neki sendvič ili jogurt prije treninga da ne dođe do pada energije i pazim na unose šećera i masnoćamali M

Je, ovo kaj veli suseno voce je najbolja opcija. Moze proci i bilo koje voce jer se taj secer brzo unese u krv i da ti instant energiju.

Generalno je sve kaj unosimo i organizam pa cak i najzdravija hrana na svijetu nuzno zlo koje nam je potrebno samo da bi namaknuli dovoljno energije za zivot ili u ovom slucaju trening. Sve kaj unesemo proizvodi stetne tvari koje nam samo skode i s godinama dovodi do promjena zbog kojih starimo.

Mi malo mladi nazalost moramo rokat te proteine cisto da bi izgledali opasnije, nema tu zdravlja previse :lol:
  • kibic
    1.2k
    Tren hard, eat clen, anavar give up :strong:
  • Teofil Kateran
    2.4k
    Jel ima tko u zadnje vrijeme iskustva sa kupovinom MTB (brdskih) bicikala? Planiram kupit, istražujem sad par dana već, proučio sam tehničke karakteristike, ali teško je negdje naći konkretne recenzije pa ako netko iskustva u zadnje vrijeme volio bih čuti. Gledam neki koji bi cjenovno bio do 750 eura, ne treba mi profesionalno, ali planiram voziti rute do 100 kilometara rekreativno.

Ovo mi je zasad favorit, pa bih volio čuti i ako ima netko baš taj konkretan model.

https://www.intersport.hr/head-granger-muski-brdski-bicikl-917084

Ovo je nešto jeftiniji model, ali sam od nekih stranaca pročitao i dosta negativnih recenzija pa nisam baš siguran u njega.

https://www.decathlon.hr/p/330628-125347-brdski-bicikl-29-explore-500-crni.html
  • jedan u nizu
    12.8k

Planiras voziti do 100km, ali po cesti pretpostavljam ili?
    Jer 100km po makadamu je vec neka druga prica.

Ako je odgovor 'cesta' onda ti niti ne treba mtb, nego cestovni, hibridni ili gravel bike.
    Shvacam da je MTB svima lijepsi i drazi za voziti, pogotovo po gradu i nasim gradskim cestama i riznzolima, ali na duze staze gube svoju funkcionalnost.

I sam imam MTB, podosta star vec, godinama unaprijedivan sa novijim i boljim dijelovima, a najveca promjena je bila stavljanja tanjih semi-slick guma.
    Vozim 95% ceste, pa su te gume genijalne.
    Vec godinama planiram drugi bajk kupiti, ali na kraju iz godine u godinu sve manje vozim, ali svakako je plan uzeti nesto prikladnije, recimo nekakav gravel, koji nije tako osjetljiv na neravnine, nema tako 'agresivnu' geometriju i neugodan polozaj, a cini ogromnu razliku u voznji.
  • Dino
    3.5k
    Ako je odgovor 'cesta' onda ti niti ne treba mtbjedan u nizu

Inace vozim trekking, al jednom prilikom sam od frenda posudio mtb za cestu i osjecao sam se ko invalid.
189101112Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.