• NB86
    15.4k
    Svako ko dovodi u pitanje lokaciju novog stadiona je potpuno neozbiljan, nadam se da takvih kandidata nece biti
  • deda
    34.5k
    Kaj je s glavom?Mali dioničar

Glava u balunu
  • Patak
    3k
    A bez obzira na sređenu situaciju oko Maksimira, tamo je sad masa željeza i betona. Da se to sruši treba i vremena i novaca. Sve bi bilo brže i jeftinije na ledini
  • NB86
    15.4k

Sta cemo s pristupom i javnim prijevozom na novoj lokaciji tipa blato, ovo se svakako mora rusit to je neizbjezan trosak tako da ne vjerujem da je jeftinije
  • mali M
    6.4k
    Pa da ideš rušit Maksimir i da napraviš "socijalnu kliniku za nacionalne manjine, pse i mačke sa invaliditetom i kirurgiju za lgbt+" (izmisli svoj neki naziv klinike po preferencijama) opet ćeš morati rušiti i imat taj trošak. Šta god da radiš imat ćeš taj trošak.. da se stadion premjesti, a ova lokacija komercijalizirati sa socijalnim stanovima opet moraš rušiti i imat taj trošak.. uopće je glupo raspravljat o toj stavci...
  • Mali dioničar
    16.6k
    A bez obzira na sređenu situaciju oko Maksimira, tamo je sad masa željeza i betona. Da se to sruši treba i vremena i novaca. Sve bi bilo brže i jeftinije na lediniPatak

Daj me nemoj jebat, ti zbilja imaš jebeni tajming.

Prije 3 mjeseca smo sa jebene ledine iliti RINGA odlazili s 9 komada u mreži i cipelcugom jer pravog vlaka nije bilo satima.

Od svih gluposti koje su ovdje nadrobljene, dovodenje u pitanje lokacije novog stadiona zaslužuje mjesto u Dvorani najglupljih razmišljanja u povijesti razmišljanja.
  • Bosskovitz
    13.9k

Brze je i jeftinije napraviti u Blatu novu zgradu Sabora nego obnavljati postojeću, taman ima jedna lijepa parcela iza onog prvog reda zgrada kod Arena Centra.
  • Hnlovac
    1.4k
    Nek se sabor prebaci u Kockicu, ionako većina sabora potjece iz tog kruga, pogotovo vladajući

Sad ozbiljno- ljudi koji zagovaraju stadione na periferiji mi nimalo nisu jasni
  • SAS1987
    15.7k
    Maksimir je najbolja lokacija u gradu i ak će biti problem sa prometom se to jednostavno riješi besplatnim park&ride sistemom. Tramvaj i željeznica.
  • Patak
    3k
    Sve ok, postoji rubrika Greatest shits pa moj post prebacite tamo i sve ok. Gubim volju za raspravom na ovom forumu jer tu postoje određene dogme i ako netko kaže bilo što protiv dogme krene koordinirani napad. Evo izbrojite koliko Vas se nadovezalo sa potpuno istim argumentom - lokacija novog stadiona se zna i svi koji dovode to u pitanje nisu mormalni. Jel jedan od Vas bio dovoljan da mi ponovi dogmu? Izgleda nije.

A ja uopće niti nisam rekao da sam za neku drugu lokaciju, nego sam samo naveo da bi to bila brža i jeftinija varijanta. Uostalom vidjet ćemo kad će se raspravljati o tome za stvarno. Kad dođu ponude za rušenje i rokovi. Onda ću Bačić odlučiti i lokaciju. Lako se forumski držati dogme, ne košta ništa.

Koliko npr. novih stadiona se gradi na novim lokacijama, a koliko na novim? AS Roma, AC Milan, Tottenham...ima primjera gdje bogati grade na novim lokacijama, ali nisu toliko bogati kao mi izgleda.

Čekam vjeku da mi poruči da glumim žrtvu. E, vjeko nemoj se truditi, idem sam odmoriti od foruma...
  • jedan u nizu
    10.8k
    Koliko npr. novih stadiona se gradi na novim lokacijama, a koliko na novim? AS Roma, AC Milan, TottenhamPatak

Evo SAS ti je vec odgovorio za Tottenham. Ako 50m udaljenosti smatras novom lokacijom onda ok.

Roma ima plan za novi stadion, imaju ga u planu raditi ne u centru, ali bome ni toliko van grada. Izabrali su lokaciju jer su u blizini dvije metro linije izmedu ostalog, a postoje planovi za prosirenje jos dvije metro linije koje ce prolaziti blizu. Ne gradde ga van grada sa 100 iljada parkinga i izlaz na autoput.

Milan je razmatrao opciju da srusi San Siro i da se tamo napravi novi, ali s obzirom na kulturnu bastinu, to ne smiju napraviti. Koliko znam, razmatrali su i opciju gradenja u blizini San Sira.
    I dalje se ne zna gdje ce se graditi novi stadioni Intera i Milana, pa je glupo govoriti o njihovim lokacijama.
    Uostalom, San Siro se ne nalazi u centru grada, nije niti van grada. A danas, ako nemas trenutni stadion u centru, ne mozes bas kupiti zemljiste u centru za novi stadion.
    Dinamo ima srecu pa je Maksimir postao širi centar grada, pa se ne mora micati sa te lokacije.
  • Sajla
    6.6k
    Pošto se Allianz arena spominje kao primjer (zbog uštede!) - vrijedi prenijeti citat s wikipedijine stranice o tom stadionu: "In addition, the city and State incurred approximately €210 million for area development and infrastructure improvements."
    Znači da su Muenchen i Bavarska potrošili 210 milijuna eura da bi se ljudi vraćali sa stadiona tri sata pješke? To je primjer koji bi nas trebao voditi u odluci da se stadion gradi negdje uz obilaznicu? Treba raspravljati, treba razmisliti o svim idejama, ali dajte se informirajte... OK, rušenje starog stadiona košta - ali zar je izgradnja infrastrukture oko stadiona na livadi izvan grada besplatna? Zar je stadion na kojeg će ljudi dolaziti 30 dana u godini isplativiji od stadiona u gradu koji će moći pružati sadržaj 7 dana u tjednu? Nije to dogma, nego tema koju smo više puta raspravili i uvijek došli do istog zaključka.
  • Etto2006
    28
    Smiješno se uspoređivat sa takvim klubovima em zbog samih gradova, em zbog financija i svega ostalog
  • jakov1
    374
    ljudi koji zagovaraju stadione na periferiji mi nimalo nisu jasniHnlovac

Puno ljudi bi najradije da sjednu u auto i s parkinga zakorače direkt na tribinu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.