• Plavi-9
    755
    Na čelu grada treba biti stručan čovjek sa iskustvom vođenja velikih sustava nebitno za koga navija. Kada ćemo imati gradonačelnika koji radi svoj posao i ne zamara se ideologijom. Vjerojatno nikad. Grad trebaju voditi vrhunski ekonomisti, inženjeri, stručnjaci za promet itd. a ne ljudi kojima je to prvi posao u životu. Da ne skrećem s teme stadiona ne vjerujem ni 1% da Tomašević može iznijeti ovaj projekt. Daj Bože da sam u krivu.
  • Mali Zeus
    15.1k
    Baš nam ona treba za gradonačelnicu, ženska koliko 40god živi u Zagrebu,rođena u ZG i ne može bez kalkuliranja o pitanju za koga navijaserbus

Rekla je da navija za Zrinjski.
  • serbus
    4.5k

Off topic ali to je zbog muža rekla, isto kalkulantski odgovor nakon smejška da smisli nešto nakon odgovora za repku pa se i njih sjetila. Nešto kao da ti navijaš za Hajduk jer si oženio dalmatinku.
  • Bosskovitz
    13.9k
    Kada ćemo imati gradonačelnika koji radi svoj posao i ne zamara se ideologijom.Plavi-9

Nadam se nikada. Gradonačelnik treba imati menadžerske sposobnosti, ali to je politička, ne tehnička funkcija, a politika je uvijek ideološka. Grad ne trebaju voditi vrhunski ekonomisti, inženjeri i slični - oni trebaju raditi za grad i biti u službi grada, ali grad trebaju voditi vrhunski političari: oni koji se znaju okružiti pravim ljudima, koji su vizionari, ali su opet realistični; radišni, motivirani, a iznad svega pošteni i moralni.

Meni na tom moralu padaju ljudi koji nemaju svoje ja, ljudi koji poput Bandića bacaju floskule o "Dinamovom srcu i hajdučkoj duši" i slične verbalne bljuvotine. Onaj tko se srami toga što jest i prikriva to radi političke koristi, taj nije čist kao osoba.

Osobno, u našem gradu mi strahovito fali vizija razvoja. Nemamo vizionarske političare, previše se bavimo komunalnim temama, a premalo planskim razvojem i onda nam grad raste stihijski i kaotično. I stadion je dio toga, vjerujem da ga Tomašević želi, ali on je više neki vrući ugljen koji mu je dopao u ruke nego dio neke šire vizije o razvoju i brendu grada kao neke lokacije izvrsnosti i lijepog života. Ne znam koliko imate doticaja sa strancima sa zapada koji su se doselili u Zagreb, ali obožavaju ovaj naš grad jer je predivan grad za život i to je puno bolje nego da smo top turistička lokacija ili top IT hub ili industrijska meka. Kad bi se tome pristupilo vizionarski i strateški, gdje bi nam bio kraj.

Sadašnji Maksimir uvelike je simbol korupcije, kriminala, fušarenja i gradske nebrige za svoje simbole, svoj identitet i svoj brend. Baš zato mislim da je novi Maksimir iznimno važan jer se radi o velikom projektu koji ima potencijal postaviti neke nove standarde izvrsnosti. Ne mora on biti grandiozan i megalomanski, dapače, ali želim upečatljivo, kontinentalno relevantno arhitektonsko zdanje, moderna ekološka i održiva rješenja, fokusiranost na iskustvo navijača, društveni hub koji sa svojom okolinom živi 7 dana tjedno a ne praznu ljušturu koju ljudi posjećuju subotom popodne; jedan novi simbol ovog grada kao što je Guggenheim svojedobno otvoren u jednom tada bezveznom baskijskom gradu te postao simbol razvoja i procvata Bilbaa. Ako bude barem približno tako, to će lansirati i Dinamo na razine o kojima je možda pomalo zastrašujuće i sanjati.
  • Plavi-9
    755
    istina malo sam se krivo izrazio. Da, svi oni u službi vrhunskog managera. Ali bez ideologije. To je samo moja vizija.
  • Borovljanin
    166

Off-topic, ali to je takva floskula. Što znači to “bez ideologije”? Svako političko pitanje će te negdje smjestiti, osim ako se baviš nekom anti-politikom, ali i to je na kraju, kakva-takva, ideologija.
  • mali M
    6.4k
    Što znači to “bez ideologije”? Svako političko pitanje će te negdje smjestitBorovljanin

Problem ti je što ekipa koja se najviše bavi ideologijom nema zapravo nekakve moralne smjernice pa onda mora na druge ljepiti etikete kako bi skretala pozornost sa svojih stajališta.
    Zato i ponovo ponavljam ako su ti moralne vrijednosti ispravno kalibrirane nećeš imati problem s niti jednim političkim pitanjem.. a ne da misliš da je dobro i zlo relativan pojam..
  • Nolifer
    9.1k
    Možda bi i trebali biti sposobni ljudi u gradu pa da nam svima bude bolje. Da grad konačno bude u nekom razvoju u budućnosti i da se ne rade podjele, kao što ovi rade. Ne bit stalno zadojen i zaostao u prošlosti, baviti se kojekakvim pizdarijama ili ideologijom, koje samo sišu gradski proračun.
    Što bi značilo da toga nije bilo, možda smo i mogli do sad imat pošten Maksimir.

Meni je isto za zbljuvat se kad umjesto hajduk u duši ti je gej parada u duši i trnjanski kresovi npr, svak ima očito svoje privilegije i glupe fore... Jer to i Dinamo mi nikak nejde u istu rečenicu...

:cheer:
  • ZgDLions
    612
    Gledam da li netko nudi kaj novog i jel druka javno za Dinamo, taj mi je prihvatljiv.
    Dina Vasić sada Dogan, valjda se udala, zastupnica i jedna od pretendenata na zg krunu ovako gleda na stadion.

Dodatno moram istaknuti i naš plan pokretanja izgradnje nacionalnog stadiona na zagrebačkom ringu. Stadion će biti više od sportskog objekta – bit će to reprezentativni prostor za sportske, kulturne i društvene događaje koji će privlačiti posjetitelje iz cijele regije. Arena Zagreb jednostavno nije ponekad dostatna za veća događanja, a nije prilagođena niti svim sportovima. Lokacija na ringu osigurat će odličnu povezanost i pristupačnost, a projekt će se realizirati kroz javno-privatno partnerstvo kako bi se smanjilo opterećenje na gradski proračun. Nešto po principu Allianz Arene u Münchenu.

Nije najnoviji intervju, koji mjesec, ali to je valjda stav o stadionu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.