• The Undertaker
    6.4k
    Do izbora se dogovoriti neće ništa a poslije izbora ovisi o tomu tko ih dobije. Ako to ne bude Možemo ili HDZ, zaboravite na stadion do 2035. Koja šaka jada.
  • Bosskovitz
    13.9k
    Kao, znaju oni koji trebaju znati, a nisam siguran da niti oni znajubarbax

Zašto to misliš? Nije li iz kluba, znači ne govorim o političarima ovim ili onim, nego iz kluba komunicirano da se radi na tome s državom i gradom i da su u stalnom kontaktu?

Nerealni su neki od vas, prema ovome što je javno poznato vrlo je izvjesno da su grad, država i klub u tih godinu dana uspjeli dogovoriti model financiranja izgradnje stadiona, što je nemali projekt u kojem ni grad ni država najradije ne bi dali lovu (zato se prvotno i govorilo o privatnom investitoru), a Dinamo je nema, osim nekog relativno simboličnog iznosa.

Najavljeno je na tribini da će krajem ovog ili sljedećeg mjeseca biti prezentirano rješenje Maksimira, znači što se gradi, tko to financira i koji je timeline. Super je što si ti očekivao idejni projekt prije godinu dana, ali idejni projekt bez dogovora o financiranju je bacanje pijeska u oči. Takvih smo se već nagledali toliko da možemo napraviti izložbu svih stadiona koji nikad nisu bili.

Osobno bih radije da se nađe neki investitor nego da sve ide na grbu grada-države. Osim što bi bilo vrlo vjerojatno kvalitetnije rješenje i možda bolje organizirano i održavano, sjašili bi nam s glave svi oni koji pričaju o Dinamu da je režimski klub i da nam sve država mora graditi.barbax

Meni je recimo draže da se to radi javnim novcem jer bi privatno naprosto bilo puno skuplje za klub i pitanje je koliko bismo mogli dobiti svega onoga što nam treba. Bila bi mega šteta da napokon dobijemo novi stadion, ali smo na njemu gosti, koristimo ga samo za utakmice i balansiramo svoj interes s interesom vlasnika koji želi iz cijele situacije izvući svaki cent dobiti.

Ali to je "ne tema", kako bi rekao premijer, jer očito tog investitora nema, pa je nebitno kaj ti ili ja mislimo. A kaj se kmečavaca tiče, koga boli k. Nema tu pravde, oni će kao nemjerljivo manji klub, u nogometnom svijetu nemjerljivo manje relevantan klub iz tri puta manjeg grada dobiti jednak iznos novca kao i mi. Nemoj da te ljudi koji kradu trofeje, mijenjaju kapute kao na modnoj reviji i obmanjuju sve već gotovo puno stoljeće guilt trippaju jer nisu u toj poziciji.

Na razumijem da se ne može naći neki Spotify, Allianz ili Groupama za jedan Maksimir u glavnom gradu države.barbax

Ne znam, ali nije mi to nevjerojatno. Atlantic za sponzorstvo arene u Beogradu - koji je duplo veći grad od Zagreba u 70% većoj (iako dosta siromašnijoj) zemlji - plaća cifru koja čak i kad bi kod nas bila duplo veća, u kontekstu iznosa o kojima pričamo kod izgradnje stadiona, bila bi praktično irelevantna.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.