• Crni86
    7.2k
    Rpg uskoro ulazi u zadnjih godinu dana ugovora, mi se trebamo bavit vec tom tematikom, ali nas sd je malo sporiji lik. On jos nije rjesio ni one kojima ugovor istice za 6 mj. Znaci rpg ce doc na red iduce zime tek.

U nekoj teoriji prodajemo rpg-a na ljeto ak nece htjet produzit, u tom trenu ostajemo samo na risti/mohi, ovisno tko od njih odluci produzit. Mikic nije jos siguran, a na ljeto se mozda otvara pozicija densog beka.

Kod nas nema dugorocnog planiranja, zivimo od dana do dana.
  • GeneralNapoleon
    407

Uzalud trosis vrijeme. Maric nece sigurno dobit otkaz prije kraja roka a najvjerojatnije ni tad. Mozda ako ne dovede vise nikoga. A i onda bi se mozda opet pocelo vrtit o trebamo vidjet kako ce sezona zavrsit da mozemo procijenit rad bla bla bla, pa pred ljetni rok opet pre kratko da se novi snade bla bla bla, i tako u krug.

Zato cemo potjerat Mikica sa ultimatumom, pa na kraju produzit i Mohu i Rileta. Jos jedan Maric Masterclass.
  • emilperska
    7.7k
    Priča se i da je pritisak na Marka Marića, sportskog direktora, unutar samog kluba sve veći, da ima sve više kritičara... I da raste nervoza zbog neobavljenih poslova i sve većeg nezadovoljstva javnosti.

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/dok-cannavaro-riskira-i-juri-na-motoru-klub-ga-prati-na-biciklu-je-li-to-prava-taktika-za-pobjedu/140245

Možda stvarno progledaju pa ga smjene 10.02.2025 kad rok završi ili kad već..
  • GeneralNapoleon
    407

This does put a smile on my face.
  • Maxova dijagonala
    2.8k
    kad se sjetim plaćenih članaka o dvije ekipe,jedna za Europu a druga za HNL :lol: :rofl:
    Filipović,Oliveras,Torente,Mbuku,Ogiwara...nema šta,vrhunska klupa.
  • jakov1
    370
    Klub koji je na pragu prolaska grupe Lige Prvaka, 36. je u Europi po koeficijentu i može ponuditi solidnu godišnju plaćuKlenx

Pa evo dvojica su nas odbila (Haller i onaj Čeh), znači da dvije teške utakmice u LP i koeficijent ipak nisu takav mamac. Izgleda da će igrač radije otići u jaču ligu koju klubovi iz lige petice više cijene i skautiraju.

Novi, skupi napadač mora biti uvjerljivo bolji od Kuleta, a ako želiš da se pod svaku cijenu dovede novi Brodić (koji naravno nije trebao biti prodan) onda mi je drago da klub ne dijeli tvoje ideje.

Ako se trenutno za plaću od 500-700 tisuća ne može dovesti takvog, onda nek trećeg napadača do kraja sezone glume Pjaca ili Hoxha, vjerujem da se može naći 4-5 utakmica u kojima bi oni bili jako dobri.
  • Mr Anderson
    9.6k
    Pa evo dvojica su nas odbila (Haller i onaj Čeh), znači da dvije teške utakmice u LP i koeficijent ipak nisu takav mamacjakov1

Ionako nebi mogli igrat te dvije utakmice u LP.
  • Dinaminjo
    1.2k
    Ja bih dijelio ban do kraja LP za ekipu kaj misli da se mogu registrirat novi igraci.

Samo kao prijateljski podsjetnik da se malo informuraju prije histeriziranja
  • Schpatz
    623

Da konacno stignem napisat odgovor. Samim time ne mozes usporedivat onda posao SD Hajduka koji pokusa dovest igraca koji ne igra u Serie B i koji je uspio dovest netko prosjecno krilo iz HNL-a s poslom SD Dinama koji mora kudi kamo bolje, kvalitetnije igrace gledat i koji se mora vrlo vjerojatno borit s kudi kamo bogatijim klubovima a i jacim ligama od HNL-a. Ako zbilja mislite da to ne igra nikakvu ulogu, ne znam vise onda kaj da vam velim.

Napisat cu i odg na usporedbu s autom. Imas cestu na kojoj je dozvoljeno 100km/h na sat i recimo da Hajduk auto koji moze dostic tu max brzinu od 60km/h na toj cesti. Na toj istoj cesti je vozac s Porscheom koji moze dostic i brzinu preko 200km/h. I sad ta ista cesta je puna rupa i makar je tvoj doseg kudi kamo veci i od tih 100km/h, ali ti nemres dostic brzinu niti vecu od 80km/h jer nije u rukama vozaca to sto je cesta u losem stanju. Dok drugi vozac u nekoj drugoj zemlji, ima isti taj Porsche i moze vozit cak i tih 200km/h i moze iskoristit puni potencijal auta, dok prvi vozac taj silni potencijal ne moze iskoristit.

Samim time, Maric snosi krivicu za ovo stanje. Ali je on vozac Porschea koji nemre utjecat na odredene stvari i nije bas krivac za sve.

Kritika Maricu- da. Mozemo pricat o puno njegovih gresaka zasto se nije pripremio mozda bolje za zimski rok jer uvijek mora bit i ona druga strana ako ne uspijes dovest svoje favorite, sto on ocito iz XY razloga nije uspio. Isto tak, ocekivat da ce Dinamo dovest igraca od 4-5 milijuna eura je malo... Optimisticno. I to ne zbog toga da Dinamo nema taj novac nego upravo iz drugih razloga (citaj: liga).

Tu bi vam rado postavio jedno pitanje: uzmimo za primjer da je jedan klub isto ovak uspjesan kao Dinamo u HR, tipa Slovan iz Bratislave. Ti si sad Spanjolac i tvoj klub prihvati ponudu od 5 milijuna eura od Slovana iz Bratislave ali isto tako te zeli dovest klub iz Nizozemske tipa AZ Alkmaar. I uzet cemo jednog Bundesligas tipa... Ne znam, uzet cemo Eintracht. E sad, od svih klubova, Slovan ti nudi najvecu placu, tipa milijun eura godisnje i jos bonus od ukupno 300 000 eura za osvajanje naslova prvaka i kvalificiranje u LP.
    AZ ti nudi 900 000 eura godisnje, ali 400 000 eura bonusa za kvalificiranje u EL ili 500 000 eura bonusa za kvalificiranje u LP.
    Eintracht ti nudi 950 000 eura godisnje, i jos 350 000 eura bonusa za EL ili 400 000 eura bonusa za LP.

Koji bi klub vi odabrali? Slovan? Tesko. Tebi kao strancu je svejedno oce li Slovan obranit naslov ili ne, tebi je, kao igracu vaznije i bitnije dokazivanje na vecoj sceni nego sto je to slovacka liga, makar Slovan ima odredenu reputaciju u Europi, ali... I tek ako npr ne uspijes u Eintrachtu kroz godinu dana i bit ces na klupi bez nekakvog veceg ucinka ces razmatrat opcije poput Slovana, jer znas da imas talent i da mozes i da samo se moras vratit na pravu stazu.

Malo realnosti ne bi skodilo. I da, ne opravdavam Marica, medutim u toj prici ima taj "ali".

Eto, gledalo se tog Ceha pa nije uspjelo jer nema interesa. Gledao se Hallera pa se odlucio covjek rade za nizozemsku ligu nego za HNL kao i onaj Kamerunac iz CSKA koji se odlucio za francusku ligu.

Ali da SD mora imat vise opcija i da se trebalo bolje pripremit za prijelazni rok i razmisljat o mogucnostima da ce ga odbit odredeni igraci- da. Kao sto je trebao razmisljat jos na ljeto kada je odlucio prodat Brodica bez ikakve vizije kako ga nadomjestit.

Ima tu jos dosta toga sto se moze pricat, kao o Izvrsnom odboru, suglasnost oko pojacanja... Nije on sam u cijeloj ovoj prici. Smatram da se sve to skupa trebalo bolje organizirat, isplanirat i izvest.

Uoostalom, mi imamo jos mjesec dana do kraja prijelaznog roka i prvo treba vidjet hocemo li dovest nekog novog napadaca ili ne pa onda sudit o ovome svemu, jer kao sto sam ranije napisao, ne smatram od krucijalne vaznosti da je napadac vec "jucer" morao bit u klubu.
  • ElDorado
    1.4k
    Potpisujem Osim zadnje rečenice. Morao je.
  • GeneralNapoleon
    407

Kao prvo da razjasnim da smatram da ni jedan ni drugi nisu dovoljno dobri SDovi za Dinamo. Da ne bi ispalo da zazivam hajdukovog SDa. Takoder u to jel on uopce bolji od Marica ne zelim uopce ulazit.

Cini mi se da si fulao poantu moje izjave, te ti zato i primjeri fulaju srz moje izjave. Potpuno je jasno da pozicije SDa hajduka i Dinama nisu direktno usporedive. Dinamo je puno veci klub i to je u tom slucaju kao god igraca. Tako da ako je tamo dobar nije nuzno da bi bio kod nas.

Ali poanta je usporedba u relaciji. Znaci zacrtamo sto je njihova razina i sto je nasa razina, pa onda gledamo sto smo mi postigli u usporedbi sa nasmo razinom i sto su oni postigli u usporedbi sa njihovom razinom.

Tvoj primjer sa autima uopce nije kontradiktoran mome, nego ubiti samo nadograduje i specificira moju simplificiranu verziju. Ti si sad samo dodao vanjske uvjete na koje vozac ne moze utjecat. Ali srz ostaje ista. A to je da treba zacrtat koliko se moze ocekivat od naseg i od njihovog. Mozemo se mi sad svadat u detalje o brojkama. Jel bi sad trebao vozit 100, 110 ili 120. Ali to je u principu za tu izjavu nebitno i uopce ne zelim ulazit u diskusije koliko tocno je moguce itd.

Poanta je u tome da onda dok zacrtas koliko se ocekuje na osnovi mogucnosti i svih uvijeta, usporedis ostvareno s time i onda podvuces crtu po principu over ili underachievement.

Evo ti na tvojem primjeru. Znaci za nas je maksimalna ostvariva brzina 80kmh. Za tovare 60kmh. Ako tovar vozi 60kmh a mi 70kmh onda je on na svojem maksimumu dok mi underachievamo. Znaci u relaciji sa svojim mogucnostima on izvlaci 100% dok mi ne izvlacimo toliko. To je poanta moje izjave.

A ostali tvoji primjeri iz istog razloga fulaju moju izjavu. Jer to je sada samo u detaljima koliko je za nas i njih stvarno moguce. Kako je naravno teze dovest bolje igrace tako imamo za to i vece mogucnosti. Kako konkuriramo sa jacim klubovima tako i oni konkuriraju sa slabijim, jer su ti slabiji njima jednaka konkurencija kao nama jaci. Ali to je sve samo diskusija o definiranju nasih mogucnosti. I u to uopce ne zelim ulazit. Tu nema jedne istine.

Recimo da za mene moze bit njihov maksimum da dovedu Segu i Mlakara. Dok se nikako ne bih slozio da je nas maksimum dovest Galesica i Franjica. U tom slucaju bi znacilo da njihov SD ispunjava za njih maksimum na osnovi svih mogucnosti i okolnosti, dok nas to ne radi. I samo to je ubiti srz te izjave. Iz cega se maksimalno da izvuc da je njihov SD najbolje sto oni mogu imati dok nas nije najbolje sto mi mozemo imati. Ali to ne znaci ni da je njihov bolji od naseg a kamoli da bi njihov za nas bio bolji.

A kao sto kazes naravno ima jos i mijesec dana. Pa se tek na kraju moze donosit potpuni sud o tome.
  • ElDorado
    1.4k
    Da je Kanga došao prije 10 dana ova rasprava se ne bi vodila.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.