• Paggini
    33.5k
    Rangersi? Dečki lijepo pišite na temi, sve se čita
  • Brusa
    2.1k
    Uhhh, kakva je to igračina!!! Bilo bi velika šteta da ode!!!
  • Dragon1Warrior123
    3.5k
    Šta radite slipci! Ostavite nam vođu obrane! Marić van!
  • emilperska
    7.5k

Vrhunski agent provokator si :cool:
    "Bio bi veliki gubitak"
    Ako ode, trazi 1%..
  • GeneralNapoleon
    301
    Oh ne nemojte nam uzet najboljeg stopera koji je ikad igrao za nas! Uvijek ide 200%!
  • Špicpapak
    98
    Oh no! Please don't take Mmae and Špikić from us!
  • Izet Hajrović
    3.3k
    Možda sam lud, ali ne bih pustio Mmaee-a. Mislim da bi pod Cannavarom mogao postati standardni prvotimac i jedan od važnijih igrača u obrani. Eto, neka ostane zapisano pa kud puklo da puklo.
  • Hrc-Vg
    459
    Mmae i Galešić su nam prvi stoperi…Čovjek je s loptom poezija u pokretu, a njegova anticipacija je na vrhunskoj razini…Može ga se prodati jedino ako daju minimalno 5 m eur.
  • veselko tenžera
    3.2k
    malo suptilniji stil pisanja, ali opet fino poslana poruka navijačima Rangersa :smile:
  • Izet Hajrović
    3.3k
    mislim da bi bilo najbolje da pitaju Vahu što misli o njemu, on je mjerodavan. :wink: Ali da, ja bih ga ozbiljno zadržao. U svakom slučaju sve ide na mlin Rangersa, ima par nas buntovnika koji ničim izazvani vjeruju u njega, a ostalima još više ispadaju bomboni iz usta kako bi ga se riješili. :grin: Win-win situacija.
  • E46
    1k
    Nadam se da igraci poput Mmaea, Ristovskog, Kulenovica, Spikica, Perica, Bockaja, Zagorca nikad nece otici iz naseg plavog broda predvođenog vrhunskim sportskim direktorom uz čije vodstvo koračamo laganom osvananju hnla jer ipak zaostajemo smjesnih 7 bodova za prvim.
  • NVKOD
    2k
    Mmaee je imao nekoliko dobrih lopti, uključujući predasistenciju za Hoxhin gol, ali to je bilo otprilike sve. Ponovno sam pregledao sažetke i primijetio da su sve opasne situacije dolazile s njegove strane. Šahtarov gol za 1:2 stigao je upravo preko te strane, kao i Filipovićeva obrana u 98. minuti te stativa tri minute kasnije. Ukratko, curilo je na sve strane.

Mmaee-gol.gif

Gledajući primljeni gol, nejasno mi je Mmaeovo pozicioniranje, a i reakcija po udarcu. OK, zauzima širok prostor jer su svi krenuli prema asistentu, no zatim stoji na mjestu i pogledom prati loptu dok dolazi do igrača Šahtara. Umjesto da potrči prema igraču ili ukliže kako bi pokušao zaustaviti udarac, on se jednostavno zaustavlja.

Kada usporedimo Mmaeeovu reakciju s Galešićevom, razlika je očita. Niko je prvo čuvao svog igrača, a zatim, kad je uočio da slijedi udarac, napustio poziciju i uklizao u blok. Zašto Galešić reagira bolje na situaciju koja nije njegova odgovornost, dok Mmaee ostaje ukopan na mjestu? Je li problem u manjku volje ili jednostavno ne zna kako reagirati? Na svaku dugu loptu izvisi jer mu je postavljanje katastrofalno. Da je brz, možda bi mogao nadoknaditi loše postavljanje, ali ovako preko njegove strane svaki napad postaje opasan. A tek kada se sjetim utakmice protiv Osijeka na Maksimiru, gdje su čak tri gola pala preko njegove strane...

Što se samog gola tiče, zanimljivo je vidjeti kako smo ga primili.
    Snimka-zaslona-2025-01-11-201915.jpg

Takvih golova primili smo previše u posljednje dvije sezone, uglavnom zbog lošeg pozicioniranja igrača. Iako je ovo bila prijateljska utakmica, iste se pogreške ponavljaju i u natjecateljskim utakmicama.

Primjerice, u situaciji kada jednog napadača pritišću čak četvorica naših igrača, otvara se ogroman prostor na rubu 16 m. Igrač prima loptu bez ikakvih problema jer u njegovoj blizini nema nikoga tko bi ga čuvao.

S desne strane vidimo Oliverasa i Galešića koji gotovo čuvaju jedan drugog. Ovo mogu pripisati Oliverasovom neiskustvu jer je Galešić već pokrivao svog igrača, dok je Oliveras nepotrebno "ušao u njegovo krilo", efektivno čuvajući prazni prostor. Takve se pogreške, nažalost, ne događaju samo Oliverasu, već i ostatku obrane. Prečesto igrači čuvaju jedan drugog ili nikoga, a protivnici lako dolaze do prilika koje završavaju u našoj mreži.
  • GeneralNapoleon
    301

Slazem se da preko Mmaeea cesto curi, ali mi iskreno nije najjasnije zasto u ovoj situaciji vidis niegovu krivicu.

Samo sam laik, ali po mom razumijevanja stoperi nam drze obrambenu liniju sto je ok. Bernauer pritisce svog igraca, dok Galesic cuva svojeg. Mmaee u ovom trenutku jednostavno nema igraca na kojeg mora ic.

Nama dva igraca utrcavaju u 16 metara. I po meni tu najveca krivica lezi na Sunti ili Oliverasu. Kacavenda vec pokriva svojeg igraca dok Sunta ide duplirat i ostavlja strijelca potpuno slobodnog.
    Isto tako Oliveras ide pokrivat igraca kojeg je vec pokrio Galesic.

Tako da mi nije jasno zasto bi Mmaee trebao iskakat 10 metara van linije dok imamo dva igraca, Suntu i Oliverasa, koji jednostavno lose prate ulaske u 16m i idu pokrivat vec pokrivene igrace.

Takoder se slazem da jako cesto primamo takve golove. Ali smatram da su ti golovi uglavnom krivica nasih veznih koja bas katastrofalno prate svoje igrace. Bas kao i ovdje.

Jedina kritika u ovoj situaciji prema Mmaeeu je sto ne ide u blok. Ali svakako sumnjam da bi puno pomoglo.
    Eto ako netko ima strucnije misljenje neka me ispravi.

Edit:
    Jos par put sam pogledao snimku i meni je najveci krivac Sunta cije kretanje jednostavno ne shvacam. Meni je to njegoc igrac koji dolazi slobodno do udarca i kojeg mora pokrivat. Jer mi nema smisla ic duplirat a nisu svi protivnici pokriveni.

Iz obrane ako netko mora iskocit je to valjda Oliveras jer je najbizi ovome i takoder ide pokrivat vec pokrivenog igraca. Ali svakako veca krivica na Sunti.

Gora mi je ona situacija kada Mmaee krivo procjenjuje let lopte, lopta ga preleti i oni dodu u mrtvi zicer.
  • ZrnTSCHeZ
    639
    Iako je Mmae prepasivan kod drugog gola (blok?), nije na njegovu dušu već je to krivica vezanih grešaka prednje linije koja nije ispratila igrača iz drugog plana.

Ovaj koji ne stiže na loptu dolazi Kačavendi iza leđa i Kač niti ne obraća pažnju na njega pa iz tog razloga vjerojatno Šunta odlazi probati to pokriti dok ga uoči (iako ga ne stiže pa bi eventualno tu Mmae reagiral da je ovaj prihvatil loptu).

Strijelac projuri kraj Hoxhe koji u tom trenutku stoji te potom (prekasno) jedva lagano potrči...

Na svaku dugu loptu izvisi jer mu je postavljanje katastrofalno.NVKOD

Gora mi je ona situacija kada Mmaee krivo procjenjuje let lopte, lopta ga preleti i oni dodu u mrtvi zicer.GeneralNapoleon

ovo je po meni najveći problem Mmae...savršen primjer je gol protiv Jajduka i sad opet protiv Shaktara tamo na kraju tekme
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.