• Maksim Maksimirski
    6.9k
    Sad sam u snimci pogledao utakmicu pa ću napisati kako se vidjelo da Cannavaro kao najveći problem Dinama smatra iznošenje lopte iz prve trećine. Zato je Dinamo iznosio loptu u za nas dosta čudnom sistemu gdje bi trojica bila nazad a Rile bi otišao praktički na mjesto krila/veznjaka, vezni igrači bi se spuštali i na svakom dijelu terena se pokušavao pri iznošenju lopte (u nekakvoj formaciji 3-4-3) stvarati trokut tako da igrač s loptom ima više opcija. To je Barcin stil, tiki taka se zasnivala na trokutima. Donekle je to djelovalo dobro jer su igrači bili netipično smireni no pitanje je koliko će biti mirnoće u pravoj natjecateljskoj utakmici. Nisam siguran da će sve biti tako mirno, moguće da će ići Theova duga na Kuleta/Petka čim ih se malo stisne.

Premalo dobijamo od bekova prema naprijed. Rile je defanzivac koji će zaustaviti protivnika ali prema naprijed neće puno donijeti. Ronael mi i dalje djeluje kao smušen tip čiji je problem u glavi, nije ni on puno donio prema naprijed a i prema nazad šteka. Franjić nije ništa donio prema naprijed. Oliveiras nažalost nije na ovoj razini, to je i Cannavaro shvatio pa ga je brzo izvadio i uveo Perkovića. Nama trebaju bekovi koji donose nešto prema naprijed! Smatrat ću prijelazni rok jako lošim ako se ne dovede makar lijevi bek koji može doći naprijed par puta, probiti stranu i nabaciti u šesnaestereac.

Igrače ću ocijeniti zbrda zdola: Svidio mi se Galešić jer je dobar u igri nogom, čvrst je u duelu, pristojne je brzine i kao takav će nam jako dobro doći. Stojković je bio dosta dobar. Pjaca bi bio bolji da je imao beka koji će se pridodavati i koji će odvući barem jednog protivnika. Šunta je velik talent ali nije naučio igrati fazu obrane i ne ispraća igrače do kraja. Na Špiku očito Cannavaro ne računa previše čim ga je stavio u špicu, Hoxha klasika, jednom ili dvaput će ispasti smotan ali ima dobar udarac sa obje noge i skuhat će nešto svojim ''Perišić za siromašne'' biciklom čim dobije 2-3 situacije u kojima ima malo više prostora. Rile klasično solidan prema nazad, loš prema naprijed. Mmaee u svom laganom stilu, nigdje mu se ne žuri ali ajde, priznat ću da ima dobru igru nogom baš kao i Bernauer ali osim toga gotovo da nemaju ništa više. Za Baturinu sam primjetio u 35. minuti da se nalazi na terenu, ne znam što se sa njim događa, mora bolje. Cordoba ima fizičke predispozicije ali je pomalo divlji igrač, treba ga ispolirati i biti će upotrebljiv. Mbuku je bolji za HNL utakmice kada protivnika stisnemo.

Po meni najvažnije poruke dana:

Treba nam lijevi bek! Franjić nije rješenje.

Treba nam i drugi/treći napadač jer ne bi bilo dobro opet ostati samo na Kuletu.

Ako ćemo igrati tiki taku i izlaziti dodavanjima iz zadnje linije onda nam treba jedan stoper koji zna s loptom. Torrente onda treba na klupu a umjesto njega treba igrati Galešić.
  • Mali dioničar
    16.5k
    I to si napisao dva puta!!! :lol:Paggini

Slučajno dva entera. :smile:

Al zaozbiljno, Stojković ne samo zbog gola pokazuje promišljanje kod svakog primanja i odigravanja, igra i tehnički dobro i u punoj brzini.

Za Baturinu ne brinem, on je dizelaš, doći će na svoje.
  • Mali Zeus
    14.9k
    Nekako mi je nestvarno slušati trenera Dinama koji ne govori hrvatski.
  • ElDorado
    1.3k
    Onak na prvu najvecu promjenu koju sam vidio da su nam linije blizu i vise nismo rastegnuti ko zvakaca
  • Laugreano
    2.9k
    To je i meni upalo u oko. Puno vise kretnje i otvaranja bez lopte.
  • Crle
    636
    Kada su igrači skužii da mogu onda je taj presing izgledao kao nešto što nismo igrali od ne znam od kada, tj. dugo nismo izgledali kao momčad. Nekoliko puta izlasci iz obrane nisu izgledali dobro dok su oni igrali visoki presing, no bitno je da se i dalje forsiralo isto bez paničnog napucavanja naprijed i predaje lopte. I kada se ispucavalo uglavnom se ispucavalo na stranu gdje i naš igrač ima šansu za uzimanje lopte i otvaranje protunapada a ne u sredinu gdje oni lakše mogu pokupiti loptu.

Ako mi ovako nastavimo i ekipa se uigra da igrači praktički na pamet znaju gdje tko stoji onda će ovo biti ono što nama treba, i onda će se lakše nova pojačanja uklopiti u igru. Kada će svaka pozicija imati određenu rolu u sustavu i igračima će biti jasno što se na kojoj poziciji od njih zahtjeva.
  • Orc123
    9.8k
    Vidi se ideja igre...steta da nema kompletiran kadar....ali iznosenje lopte, visoki presing.....jako puno zanimljivih taktickih zamisli...konacno da se zna gdje tko stoji kod presinga....i to sve za tjedan dana.....
    Od Bjelice smo vidli samo napucavanja, a od Jakira svatko nek igra najbolje sta moze pa sta dragi Bog da...
    Vidi se ideja.....
  • blubach
    701
    jednu je grešku samo napravio kad se lopta izodbijala pa ovi jurnuli u kontru.Izet Hajrović

Ak se ne varam, također je njegova greška bila kriva procjena leta lopte kad se krivo postavio i Šahtar je zabio gol, ali je bilo zaleđe (nisam 100% da je to bio on, al mi se činilo da je)
  • San Lorenzo
    18.4k

Kod svakog novog trenera se vidi ideja prvih mjesec-dva, odvrti film na start sezone i prva tri kola, pogotovo Šibenik, odvrti film na Bjeličinu Lokomotivu i Monaco...nakon toga se igračima više ili neda ili su umorni ili lijeni pa krenu sa low effort nogometom i trademark 415 formacijom gdje svi stoje i čekaju loptu u noge.
  • GeneralNapoleon
    241

Jako zanimljivo. I meni se laicki cinilo da nam presing nije bas efikasan, te da ovi uvijek imaju slobodnog igraca kojem mogu dodat.
    Takoder i da se dosta mucimo sa izlascima.
    Ovaj covjek sve lijepo i strucno objasnio.

Takoder zanimljivo da oznacuje i Pavicevo lose postavljanje kao jedan od glavnih razloga zasto smo defanzivno lose izgledali. Pa me zanima sto kaze najveci zagovaratelj Pavica, po kojem je on nasa defanzivno najbolja 6ica.

Kao sto su neki vec napisali mislim da bi Selahi bio jako dobar za ovakav sistem.

Inace kolko god jos ne bilo ustimano svida mi se ideja. Ali treba napomenut da se ideja vidjela i kod Jakira na pripremama pa i na pocetku sezone ali se sve izjalovilo, makar toga neki ocito ne zele sjecat. Tako da ce bit najbitnije vidjet hoce li FC i na duge staze uspijet provest svoju ideju.
  • Jurki
    14.3k
    i u tom slucaju trener u 30. minuti izvadi 2-3 igraca, pa nekog posjedne malo na klupu ili tribunu pa se nek ostali i dalje zajebavaju ak mogu.
    To kaj si napisal moze preci kod trenera bez kicme koje voze senatori.
    Kad se zajebavaju senatori to se prosiri na cijelu momcad ko jebena kuga.
    Falilo je tu discipline itekak.
    Ili ih jos bolje nakon takve utakmice natjeras da trce jos 2 sata krugove oko igralista.. pa da vidis kak im se bu to zajebavanje izbilo brzo iz glave. I za svaku sljedecu takvu utakmicu u bolikurcina modu vrijeme trcanja se povecava za 45 minuta.

Orali bi teren
  • Mali Zeus
    14.9k
    Zanimljivo mi je bilo kak smo igrali s vratarem i 10 igrača u polju.
  • mali M
    6.3k
    i u tom slucaju trener u 30. minuti izvadi 2-3 igraca, pa nekog posjedne malo na klupu ili tribunu pa se nek ostali i dalje zajebavaju ak mogu.Jurki

upravo si mi uzeo riječi iz usta.
    Baš sam bio fan Bjelice, ali me baš neugodno iznenadio sa svojim beskičmenjaštvom. Prvi ću reć da mu se nije dalo vremena i da sam siguran da bi napravio više, ali brate mili u tih 3 mjeseca si mogao barem izgraditi autoritet ako već nisi igru.. Baš je bilo frustrirajuće gledati da ti stalno igra jedan Ademi, a Stojković sjedi na klupi. I još brdo pogrešnih odluka gdje je kiksao. Mislim da je mislio da ima više vremena pa je odlučio kako tako doć do polusezone i na kraju ga je to koštalo.
    Enivej, puno bolje sada radimo pritisak i samo neka Canavaro hladi umišljene glavice ako bude koje i bit će to okej..
  • GeneralNapoleon
    241

Meni tu super pase ona scena iz star warsa: "you were supposed to destroy them, not join them".
    Mislim da je napravio bas ono suprotno sto su svi htijeli i ocekivali. I to ga je na kraju i kostalo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.