• Maksim Maksimirski
    6.9k
    Sad sam u snimci pogledao utakmicu pa ću napisati kako se vidjelo da Cannavaro kao najveći problem Dinama smatra iznošenje lopte iz prve trećine. Zato je Dinamo iznosio loptu u za nas dosta čudnom sistemu gdje bi trojica bila nazad a Rile bi otišao praktički na mjesto krila/veznjaka, vezni igrači bi se spuštali i na svakom dijelu terena se pokušavao pri iznošenju lopte (u nekakvoj formaciji 3-4-3) stvarati trokut tako da igrač s loptom ima više opcija. To je Barcin stil, tiki taka se zasnivala na trokutima. Donekle je to djelovalo dobro jer su igrači bili netipično smireni no pitanje je koliko će biti mirnoće u pravoj natjecateljskoj utakmici. Nisam siguran da će sve biti tako mirno, moguće da će ići Theova duga na Kuleta/Petka čim ih se malo stisne.

Premalo dobijamo od bekova prema naprijed. Rile je defanzivac koji će zaustaviti protivnika ali prema naprijed neće puno donijeti. Ronael mi i dalje djeluje kao smušen tip čiji je problem u glavi, nije ni on puno donio prema naprijed a i prema nazad šteka. Franjić nije ništa donio prema naprijed. Oliveiras nažalost nije na ovoj razini, to je i Cannavaro shvatio pa ga je brzo izvadio i uveo Perkovića. Nama trebaju bekovi koji donose nešto prema naprijed! Smatrat ću prijelazni rok jako lošim ako se ne dovede makar lijevi bek koji može doći naprijed par puta, probiti stranu i nabaciti u šesnaestereac.

Igrače ću ocijeniti zbrda zdola: Svidio mi se Galešić jer je dobar u igri nogom, čvrst je u duelu, pristojne je brzine i kao takav će nam jako dobro doći. Stojković je bio dosta dobar. Pjaca bi bio bolji da je imao beka koji će se pridodavati i koji će odvući barem jednog protivnika. Šunta je velik talent ali nije naučio igrati fazu obrane i ne ispraća igrače do kraja. Na Špiku očito Cannavaro ne računa previše čim ga je stavio u špicu, Hoxha klasika, jednom ili dvaput će ispasti smotan ali ima dobar udarac sa obje noge i skuhat će nešto svojim ''Perišić za siromašne'' biciklom čim dobije 2-3 situacije u kojima ima malo više prostora. Rile klasično solidan prema nazad, loš prema naprijed. Mmaee u svom laganom stilu, nigdje mu se ne žuri ali ajde, priznat ću da ima dobru igru nogom baš kao i Bernauer ali osim toga gotovo da nemaju ništa više. Za Baturinu sam primjetio u 35. minuti da se nalazi na terenu, ne znam što se sa njim događa, mora bolje. Cordoba ima fizičke predispozicije ali je pomalo divlji igrač, treba ga ispolirati i biti će upotrebljiv. Mbuku je bolji za HNL utakmice kada protivnika stisnemo.

Po meni najvažnije poruke dana:

Treba nam lijevi bek! Franjić nije rješenje.

Treba nam i drugi/treći napadač jer ne bi bilo dobro opet ostati samo na Kuletu.

Ako ćemo igrati tiki taku i izlaziti dodavanjima iz zadnje linije onda nam treba jedan stoper koji zna s loptom. Torrente onda treba na klupu a umjesto njega treba igrati Galešić.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.