• Izet Hajrović
    3.1k
    "Razgovarali smo s Jakom Bijolom, stoperom slovenske reprezentacije i Udinesea, koji je tih nekoliko mjeseci surađivao s Cannavarom. Naravno, nije nam mogao baš u detalje opisati rad proslavljenog talijanskog stopera, jer, nisu diugo bili zajedno, ali neke osnove ipak nam je otkrio.

"Ono što je najvažnije, Cannavaro je došao kad smo bili u vrlo teškoj situaciji. I, uspio nas je spasiti ispadanja, ostali smo u Serie A. Sve igrače se jako dojmio, svi smo htjeli da ostane trener i u ovoj sezoni, da nastavimo s njim. Međutim, valjda se nije uspio dogovoriti s klubom, ne znam što je posrijedi", priča Bijol, koji za Cannavara govori da je bio veliki autoritet od prvog dana kad se pojavio u svlačionici.

"Kakav je bio igrač, takav je i kao trener. Karizmatičan, veliki autoritet. Vidi se da je puno toga prošao u karijeri, da je pun iskustva. I mogu samo reći da sam u ta dva-tri mjeseca od njega jako puno naučio, više i od nekih trenera s kojima sam radio puno duže. Baš je klasa i jako dobar trener."

Kakav je način igre zagovarao, koji mu je sustav bio draži?

"Pa, ne mogu reći da je nešto previše mijenjao, zatekao je momčad u takvoj situaciji da nije bilo vremena za neke drastične promjene. Zapravo, on je bio taj koji se brzo prilagodio na ono što je imao u svlačionici i iz toga izvukao maksimum. To mu je također velika kvaliteta, brzo se zna prilagoditi situaciji, vjerujem da će tako biti i u Dinamu, da će se vrlo brzo adaptirati na igrače koje ima i prema njima sastavljati igru. A ne inzistirati na nekoj svojoj šabloni. Voli napadački nogomet, želi da mu momčadi igraju atraktivno. Kažem, meni je žao što nije duže ostao, sigurno bi nas još bolje uigrao, još bismo više naučili od njega."

Gleda li Cannavaro imena, zvijezde, ili se prema svakom postavlja jednako? Koliko igračima dopušta nekakvo opuštanje, laganiji pristup?

"Ne mogu reći da je strog trener, zapravo, on je kombinacija stilova po tom pitanju. Zna do koje se granice može ići u nekoj opuštenosti, bliskijem pristupu, a u kad treba biti strog i ozbiljan. Baš je pravi autoritet i prema svima se ponaša jednako. Igraju oni koji su u tom trenutku najbolji, nema previše nekih starih zasluga i slično. Sve ono što je radio kao igrač, što je on proživljavao, sad kao trener preslikava na momčad. Mislim da će Dinamo imati s njim odlične rezultate", zaključio je Jaka Bijol."

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/cannavaro-je-veliki-autoritet-brzo-ce-se-prilagoditi-na-dinamo-kod-njega-uvijek-igraju-najbolji/139653
  • NKDZ86
    2.5k
    U stožeru modre momčadi stoga ostaju dosadašnji ljudi, pomočni trener Sandro Perković, trener vratara Gojko Mrčela, kondicijski treneri Stipe Marina, Ivan Šuta i Ivan Kolak, analitičar Hrvoje JozakMaximo

po meni bi trebali svi van...stari moj kad vidim da je perković ostao :scream:
    novo vino u nove mješine!
    klupski vojnici (bez municije) i seratori van!

(edit: pogledajte samo cv perkovića, mrčele. ostale ne znam ,ali vidim rezultat momčadi. mislim da se mogu naći puno kvalitetniji ljudi.)
  • Zg123
    780
    Pa u svim klubovima imas vojnike u stozeru koji godinama rade na svojim funkcijama, to je sasvim normalno.
  • austrijanac
    4.9k
    Vratite jedinog AP-a koji valja slijepci!
  • Noel
    7.9k
    Kad je neki dan @OsamŠest pitao ko će bit ljudi u stožeru Cannavara ja sam iz šprdnje napisao Perković Sovina i Petrenac.. Kad sad pogledam i imam kaj vidjet. Nisam daleko bio. Super.
  • Orc123
    9.7k
    Konferencija je u 15sati?
  • Pavinho
    137
    Tako kazu
  • Droljo
    10.6k
    Od kad su maknuli Bukovinu sa klupe sve se raspalo. Šteta
  • Orc123
    9.7k
    Jedino mi krivo da s njim ne dolazi kompletno njegov strucni stozer.....ovako opet ostaju neki ljudi koji nemaju buducnost u Dinamu osim sto uzimaju svaki mjesec dobru placu....znaci s njim dolazi samo dvoje ljudi, ja ocekivao minimalno 4 u stozeru i On.....plus jedan-dva nas......
    Jedino je dobro sto Luka Bjelica ne moze ostati mentalni trener jer je taj fulao i sefa i stanicu.....
  • Droljo
    10.6k

I ja sam se nadao komplet novom stožeru. Šteta
  • Izet Hajrović
    3.1k
    Prijenos pressice na Instagramu Dinama. Ne znam čemu služi Dinamo+ ako ne za takve stvari.
  • tp1997
    802
    To stvarno nema smisla. Ako je taj Cannavaro već procijenjen kao tako dobar fit za Dinamo usprkos upitnom CVu, onda daj čovjeku da dovede svoj stožer i potpunosti provede tu viziju za koju smatraš da odgovara Dinamu i da će nam donijeti naslov.

Upitna odluka na upitnu odluku...
  • Marley
    2.6k
    Jedino je dobro sto Luka Bjelica ne moze ostati mentalni trener jer je taj fulao i sefa i stanicu.....Orc123

Vjeruj mi, ne moze Luka nekoga mentalno uravnotezit, koliko njegov tata moze napravit suprotno :lol:
    Nije ovaj decko bas puno mogao napravit u ovoj situaciji, nemamo sto po njemu udarat.
    Zapravo vjerujem da ga je Neno uzeo samo i iskljucivo jer mu je sin. Pa covjek je negdje javno izjavio da ne vjeruje u "to". Sportske psihologe itd. Samo ga je zeznulo sto mu je sin postao upravo "to" haha.
  • Paggini
    32.6k
    onda daj čovjeku da dovede svoj stožer i potpunosti provede tu vizijutp1997

Pa zašto misliš da mu se nije dalo? Ima analiticara koji je i pomoćni trener i kondicijskog trenera. Sumnjam da je htio dovesti jos jednog ili dva a da mu klub nije dao, nema mi to neki rezon.

I po bivsim njegovim stozerima, imao je troje svojih, samo je sad spojio analiticara i pomocnog u jednog.
  • tp1997
    802
    Moguće da nije htio dovesti više od dvojice.

I dalje nisam najsretniji što ljudi poput Perkovića kao žohari preživljavaju svaku smjenu trenera a nije baš jasno kakvu dodanu vrijednost donose. Podsjeća me to na Peternaca onomad.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.