• NORTE
    13.1k
    Nova otpremnina nakon samo 3 mjeseca i novi bogati trenerski ugovor.
    Klupski milijuni su već sprženi.

Skeptičan sam po pitanju ove promjene i što nam to donosi u budućnosti u kratkom i dugom roku, ali nadajmo se da nas u 2025. čekaju samo dobre vijesti.
  • ZrnTSCHeZ
    611
    Meni je intrigantno kad neka takva izjava dolazi od člana DPa za kojeg je valjda 99% Zone glasalo, koji je dio temeljnog tijela kluba i koji bi trebao imati više informacija nego prosječni član.

Nije sad baš da je to napisal neki "no name rušitelj" s foruma tak da samim time te riječi malo ozbiljnije zvone nego običan post.

Možda je ovo s načelima demokracije nespretno sročeno, ali mi je svakako zabrinjavajuće ako u drugom dijelu posta oko managerskog preuzimanja iz sjene ima i mrvice istine.

Jer onda se vraćamo na "izlog", "export-import", rikverce...samo sada od "uglađenijih biznismena".

Dinamo ne smije postati Wolverhampton jer sumnjam da bi 90+% članova glasalo da nam klub bude poligon i showroom za Pinijev, Andyev ili bilo čiji drugi portfelj
  • Mali Zeus
    14.8k
    Jurki
    Ček, ti si upravo stavio članak Ivice Mede?

Uglavnom nevažno zapravo.
  • Mali Zeus
    14.8k
    ↪Mali Zeus kaj su nebuloze? Da sudjeluje u sportskoj politici, a nebi trebao? Pa to je iz kluba komunicirano vise puta...Jaro

Može biti, možeš mi poslati link?
  • Kujtim Shalla
    3.6k
    Dobro jutro zonaši moji. U mnogo toga se ne slažemo ,ali mislim da se slažemo u jednom. Da današnji dan može samo biti bolji od jučerašnjeg. Ugodan vam dan svima :heart:
  • Guinness
    2.4k
    Bjelica je zaslužio priliku odvest nas do titule.
    Bojim se da je otkaz velika greška.
    NORTE

Bjelica je trebao dobiti ove pripreme i jednog/dva igrača. Vratili bi mu se ozljeđeni igrači čime bi se dodatno povećala vjerojatnost ponovnog osvajanja naslova.

Nije trebalo ovako završiti.

I što sada? Opet nada da će novi trener sve srediti?

U svakom slučaju sretno svima i treba iznijeti sezonu na način koji svi želimo!
    IvanS

Možda bi bilo logično zaključiti da je Bjelica zaslužio bi i dobio priliku?

Ne znam o čemu se radi ali očito je da se ne radi o tri komada od lokomotive, nuli sa rijekom i slično.
    Da je to tema, i razlog, bio bi bivši prije dva tri tjedna.

Ovaj klub nikad više ne smije i neće bit taoc ničijeg ega i interesa.
  • Jurki
    14.2k

Imas more clanaka, ne samo njegovih..
    ok, ak Zajec ne sudjeluje u sportskoj politici, Maric nije htel Bjelicu.
    Pa ko je onda Bjelicu dopeljal (Zeko se u to ne petlja, a Maric ga nije htel) i odgovoran za sprzene milijune?
  • Papastrumf
    13.4k

Ne, ostali s liste znaju koji je normalan nacin artikuliranja svojih stavova. Ako vi mislite da se svi ljudi s liste slazu oko svih odluka onda se grdo varate. Svatko na sastancima i u zajednickim grupama itekako kriticki razmislja i djeluje.

Međutim netko mora donositi odluke, a to su Uprava kluba i IO. Najlakse je donositi populisticke odluke, ali onda svatko moze obavljati te duznosti.

Ovo sto je napravio Barić je izrazito nekorektno, da budem blag, a razlog za to je pretpostavljam njegovo osobno prijateljstvo s bivšim trenerom.
  • bongo
    965
    Ekipa, shvaćam da je jučerašnji dan bio turbulentan, ali vezano uz demokraciju.

Imamo sistem izbora svakih četiri godine, a usporedio bi to s načinom kako funkcionira država.

Teoretski glasao sam za stranku koja je došla na vlast. Nakon godinu dana premijer mijenja jednog ministra i meni se to ne sviđa, ali zar je to nešto nedemokratski?
  • Noel
    7.9k

Objasnit ću. Marić isto kao i Bjelica misli da je veći od Dinama. Bez trunke kritike bahato objašnjava i opravdava svoje neuspjele poteze. Imao ih je do sada jako puno. Možemo svi ovdje raspravljat o nekakvim sitnicama ali otić u sezonu di imaš osiguranu europsku jesen bez trećeg napadača ,bez lijevog beka je amaterizam. Da na polovici sezone na klupu sjeda treći trener je isto sramota za klub poput Dinama. Da je normalan i da shvaća kakve stvari radi i da ne misli da je veći od Dinama dao bi ostavku zbog svojih propusta. Isto tako ljudi u klubu koji mu drže stranu. Jel gledaju vlastite interese ili realno stanje stvari? Kako izvršni odbor kako uprava može podržat sportskog direktora koji promjeni 3 trenera u 4 mjeseca? Koji nema trećeg napadača i lijevog beka u momčadi!?! I sa tim ponašanjem i uprava i izvršni odbor misle da su veći od Svetinje. Ako je nastradao Bjelica (zasluženo) trebao je i Marić.
  • Mali Zeus
    14.8k
    Pa ko je onda Bjelicu dopeljal (Zeko se u to ne petlja, a Maric ga nije htel) i odgovoran za sprzene milijune?Jurki

A to jel ga htio ili nije nevažno, on je zadužen za angažiranje trenera.

U istim tim člancima i medijima se valjda provlači ta teza da ga nije htio. Svi sve znaju, a nitko ne zna ništa.
  • Niko1986
    519
    Slažem se da je trebao i Marić, ali to se onda trebalo dogoditi 1.11. Smijeniti trenera nekoliko dana prije priprema je suludo, ali smijeniti SD-a nekoliko dana prije prijelaznog roka je smrtna presuda. Tko bi nam onda odrađivao transfere? Zajec i Manenica?
  • Haza
    7.3k
    Mnogi kažu mi smo birali ovu Upravu, formalno, niste je birali, vi ste odabrali listu od 25 skupštinara, a mandat Upravi su dali Barišićevi prebjezi, njih 6 koji su iz tko zna kojih motiva odlučili izdati Barišića, i dati glas ovoj Upravi. Dakle, iako se to izbjegava na glas prenijeti, ali način kako je ova Uprava izabrana je kao Plenkijeva Vlada kad su mu žetoni iz HNS-a dali mandat.
    Drugo, da li se ikad itko pitao tko je nagovorio/pritisnuo tih 6 ljudi da izdaju Barišića i daju glas Zajecu?
    Treće da li znate da je Goran Sušak, poslovni partner Nikice Jelavića s kojim je izgradio hotel President u Čapljini, otac našeg lijevog beka Ante Suška koji je na posudbi u Gorici, a vraća nam se ovu zimu.
    Znate li da Marko Vukelić odlazi često na "kavu" u Plaza bar? Prema kazivanju Andy Bare, naš SD je njegov super frend kod kojeg je spavao doma kao klinac.
    Ovaj gore dio možda nekom nije bitan, ali bi bilo dobro da netko razmisli i o ovim gore stvarima. Isto tako, mom prijatelju je Tomislav Svetina ponudio da bi lobirao za njega da bude na listi Zajeca, frend je to odbio. Par mjeseci kasnije, sponzor Dinama je postala Frankos pizzerija, vlasnik koje je sin odvjetnika Ante Župića, u kojem je Svetina bio savjetnik odvjetničkog društva i s kojim je blisko povezan, uostalom Svetina je inventar i u Frankosu i Plaza baru. Na netu imate hrpu slika Svetine i Andy Bare u Frankosu, na jednoj slici je Olmo s njima.

Što se tiče smjene Bjelice, meni je ona shvatljiva, Bjelica je podbacio u HNL, gdje smo igrali očajno, neuredno, i realno, Bjelica je ozbiljno ugrozio naslov prvaka. U Europi smo dobili raspali Salzburg (puno jači Salzburg je dobio Cico Kranjčar), slabašni Slovan, i izvukli dva remija, pohvale za to, ali kad se uzme u obzir da smo u HNL kanta za napucavanje, meni je smjena Bjelice logična. Uz sve, Bjelica kao sportski direktor, definitivno ne.

Ono što me smeta, je način kako smo ga smijenili, jer moglo se to učiniti i nakon Varaždina, ili nakon Lokomotive. Ovako ispadamo neozbiljni.
    Smeta me i koga smo doveli, igračko ime, ali s užasnim trenerskim CV-em. Bitno da smo se smijali tovarima, ali Gatusso ima jeben trenerski CV za našeg žabara.

Na kraju dana čestitam Upravi na hrabrosti, jer su povukli potez za koji su znali da se neće svidjeti navijačima, samim time su i sebi pucali u nogu, jer ako nećemo biti prvaci, nisam siguran da će ostati na svojim pozicijama.
  • Jaro
    8.6k
    nikica Jelavic nogometas ili? :rofl:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.