• Mali Zeus
    14.8k
    Još u subotu navečer nam je svima glavna i jedina briga bila kako će proći pripreme, koga će vrli princ Valiant SD dovesti kao pojačanje ili prinovu i kako ćemo krenuti u proljetni dio sezone.

Danas, u ponedjeljak ujutro, Dinamo ima novog trenera, Bjelica je preko noći potjeran i svi se pitamo što i kako dalje.

Da kažem da se rade greške konstantno od ljeta malo bih rekao. Čak bih rekao da se radi još od prošle zime kad je nakon poraza od Lokomotive doma već Jakirovo mjesto visjelo u zraku. Već se licitiralo imenima, spominjao se čak i Bišćan da se vratio i slične ludosti, ali bilo je dramatično. Osnove za otkaz bilo je već u jesen, ali je koliko toliko normalno priveo ipak profa jesenski dio kraju i onda je u proljeće bilo drame. Prvo taj poraz, pa 2:2 protiv isto Lokse na Kranjči kad je atmosfera oko izbora i svega bila na vrhuncu itd.

I ok čovjek sve okrene, što vlastitom zaslugom, što igrača, što jer su se rivali raspali. Ali nitko mi nemre reći da je sve to zasluga igrača jer bi to onda značilo da je momčad briljantna, a toliko nije da sve sama izgura. Ok guralo se na individualnu kvalitetu ali Jakir je ipak malo promijenio stvari, nije bio tvrdoglav oko formacije i taktike itd.
    I onda kaj, čovjek koji je u zimu visio ipak ostane i to zbog populizma. Umjesto da mu se zahvali, hvala, lijepo si to odradio, dvostruka kruna, ali mi nemamo ipak povjerenja u tebe čovjek ostane. Mislim, ne bi bio prvi ni zadnji trener Dinama koji je osvojio dvostruku krunu pa letio.

Al ok, čovjek ostane, krene čak dobro u ligi i onda leti nakon Bayerna. Tada se činio kao dobar potez i zbog komentara prije tekme i potopa protiv Bayerna. I onda dolazi Neno sa stavom ja sam frajer ja ću to okrenuti, svi smo svršavali na njegove izjave da ide po pobjedu u LP i svima nam je to bilo osvježenje nakon papčinskih Jakirovih komentara i nakon kaj mu je svaki poraz bio najteža utakmica u karijeri, a bilo ih je. I kakva god ligaška forma na kraju bila u Europi smo se s njim sramotili.

I dobro krene Neno, Loksa doma 4:1, svi se uvjeravamo da se tu već nešto vidi, ako ništa pristup igrača, samopouzdanje. Svi smo uvjereni da će igrati oni koji zaslužuju. I ok, uzmemo u LP u gostima pobjede koji smo morali, ali već protiv Borussije se čuvamo za Hajduk, ok i ozljeda puno je bilo, a protiv Celtica odigramo ok iako možda malo ambicioznije.
    Za to vrijeme se mučimo protiv svakog u ligi, na pobjedu čekamo od svisveta do zadnjeg kola, na pobjedu na Maksimiru od kraja rujna i prve tekme Bjelice na klupi u ligi. Svi nas nadigraju ili većina i uzmu posjed, nemremo zadržati vodstvo ili na 1:0 promašimo mrtvu pa primimo gol kao da smo na školskom.

Svaki drugi trener bi letio već ranije i realno, ligaška forma je očajna.

Uz to je očito da je čovjek vodio već neke bitke sa SD-om guravši Perića protiv Hajduka, vrativši Moharramija iz mrtvih pa tako čovjek na Kranjči ulazi na krilo i vrativši jebenog Bočkaja isto. Čovjek je želio vratiti sebi momčad iz 2018. valjda. Plus kaj je jako loše koristio momčad, igrali mu poluzaliječeni senatori pa su sad svi put osim Sučića što nije Bjeličina krivnja, nema povjerenja u Mbukua itd. niti ima zamisli kako koristiti nekog drugog kao napadača.

Ali zašto čovjeku nakon brzinske sjednice IO daš podršku nakon Lokomotive pa onda i Varaždina. Zašto SD na članskom danu hvali sam sebe, zašto je Jakir ostao nakon ljeta, zašto sve jebeno rade reakcionarno, zašto puštaju da se nešto dogodi pa onda tek reagiraju.

Koji je uopće cilj, koji je plan, što želimo od trenera. Zašto usprkos svemu Bjelica nije dobio prijelazni rok? Kakav god bio, a čini mi se da def nije onaj stari.

Što je SD-a privuklo kod Cannavara kad tako brije na njega.
    SD-u moram priznati da ima jeben PR, prodao je svima spiku da je gospodin nogomet jer eto lijepo priča i elokventan je i po njegovim vlastitim riječima je bez greške. Čovjek je navodno odradio jeben prijelazni rok pa je tako lagao oko Brodića i ostavio nas na 2 napadača pa Kule igra svaku i diše na škrge. Nemamo zamjenu za Mišića niti poštenog lijevog beka, a od svih pojačanja jedino za Torrentea možeš reći da je pojačanje i donekle i Pjacu. Imamo proračun a i dalje se ciganimo i tražimo valjda igrače bez ugovora ili gledamo opet, čisto lijeno, u Rijekino dvorište.

Očito je tj. čini se da nije Sanjin taj koji žari i pali nego je to Marić i iz nekog razloga ima puno povjerenje IO-a. Dovedemo stranca al čovjek koji je trenirao u Kini i SA. Dobro netko reče kad pogledaš nema zapravo ni lošiji track record od Bjelice zadnjih par godina, ali nije u tome stvar. Stvar je da mi imamo jebenog trećeg, TREĆEG trenera od početka sezone. I netko za to mora odgovarati. Nemreš mijenjati trenere kao čarape i onda se češljati na razdjeljak i govoriti si u ogledalo kao si zgodan i pametan. Ili netko tko ga podržava. Nemreš najuriti jednog dovesti drugog uvjeravajući nas sve kak je jeben i kak će nas izvući da bi ga onda najurio kao zadnju krpu i odmah dovedeš novog.

Znači Marić kaže da Cannavaro prati cijelo vrijeme HNL, tj. uvjerava nas. Ako je to istina onda znači da je Bjelica doveden s figom u džepu i da je Cannavaro cijelo vrijeme bio u rezervi i da se jedva čekalo da se Bjelica najuri. Ok čovjek si nije sam pomogao, dapače, ali koja je to poruka. Daš podršku treneru da mi dao nogu 10 dana nakon. Tome smo se smijali prije, kak su se mijenjali treneri nakon kaj bi dobili povjerenje i kak se u medijima radila topnička priprema prije smjene. Look and behold i iste stvari se događaju i sada.

Kad još tome dodaš akvizicije poput Šokote, Džeme i Polovanca onda se s pravom moram kao član zabrinuti i pitati gdje to ide i reći da klub malo je reći glavinja.

Znači čini se da trenutno u klubu žari i pali čovjek koji nas je sve uvjerio ili bar pokušao uvjeriti da je jeben i da sve zna i sad ovisimo o njegovoj procjeni a hvala Bogu već se zajebao par puta u procjenama.

Malo sam se sprdao na temu Cannavara, al koji to on stil gaji, živo me zanima što Marić vidi u njemu i što ga je privuklo. Sprdali smo se s Gattusom a Gattusova karijera je realno avion za Cannavarovu.

Nek ode sve u kurac.
  • plavi72
    1.2k
    24.svibnja 2025. zadnje kolo kad nam dolazi Varaždin ćemo znati je li Talijan dobra odluka,a do tada London,Milan na Maksimiru,Hnl...uživajmo i čuvajmo živce i manje stresa branimo titulu i kup ponašajmo se tako :grin:
    ČIiniš me sretnim kad tužno je...
    Sretno nam svima !
  • IceMan
    2.5k
    Na kraju krajeva - sretno novom treneru. Trebat će mu i sreće i znanja kojeg, nadam se, ima.

Uprava je ovaj put išla ALL IN. Ili pukovnici ili pokojnici.

Ne želim ni zamisliti kakve će se salve nezadovoljstva i kritike sliti na Zajeca i ekipu ako na kraju ne završimo prvi.
  • BBB Mataa998
    2.1k

I svaka mu cast.
    Jedan od rijetkih koji se ne boji reci svoje misljenje i ne suti. Neki drugi svoju ljubav prema Dinamu pokazuju sutnjom i punim dzepom.
  • Droljo
    10.6k
    salve nezadovoljstva i kritike sliti na Zajeca i ekipu ako na kraju ne završimo prvi.IceMan

I bude apsolutno sa pravom! Mi dok imamo toliku razliku u financijama od tovara i rijeke nemamo opravdanje za ne biti prvi! Točka, amen, enter!
  • superSantos
    3k
    "Jučer su pala sva načela demokracije za koju sam se borio,dobili su menadžeri igračku od 70 mil pa se igraju sa narodom i članovima." - Krešimir Barić na svojoj Facebook stranici, član skupštine s liste DP.Izet Hajrović

Nek se gosn Barić onda ispiše
  • superSantos
    3k
    Neki drugi svoju ljubav prema Dinamu pokazuju sutnjom i punim dzepom.BBB Mataa998

Koji su to Matane?
  • Jaro
    8.6k
    Nek se gosn Barić onda ispišesuperSantos

Ovo je prava "Nas Hajduk" demokracija...
  • NitkoBitan
    21.5k
    Sve maske su pale, Santos je vladar iz sjene.
  • Mali Zeus
    14.8k
    Nismo li to i htjeli, da članovi i skupštinari mogu slobodno reći kad su s nečim nezadovoljnim. Na kraju krajeva skupština je ta iz koje se bira predsjednik i IO. A ne da ak vam ne paše lijepo otiđite.
  • Noel
    7.9k
    Neki su si umislili da su veći od Svetinje.
  • BBB Mataa998
    2.1k
    Znas veoma dobro koji su i znas veoma dobro sto se radi a sto nije ni demokratski ni posteno ni transparentno. Ali neka pravimo se da se nista ne dogadja,sve je pod kontrolom i sve ovo i treba biti ovako. Jer bitno je da imamo nas klub sad,a rezultate i ugled ne trebamo. Jebes to
  • Droljo
    10.6k

Pa jel se to na fejsu govori? Ili postoji ta skupština ili kaj već gdje možeš i trebaš reći šta misliš?
  • superSantos
    3k
    Znas veoma dobro koji su i znas veoma dobro sto se radi a sto nije ni demokratski ni posteno ni transparentno. Ali neka pravimo se da se nista ne dogadja,sve je pod kontrolom i sve ovo i treba biti ovako. Jer bitno je da imamo nas klub sad,a rezultate i ugled ne trebamo. Jebes toBBB Mataa998

Ne znam, zato i pitam. Napiši slobodno, šta pišeš u šiframa sad
  • mikser
    8
    Bjelica hvala i doviđenja.
    Jesi šta napravio - nisi.
    Imao si tri stvari za napraviti. (to ti je posao, za to si masno plaćen)
    1. Stvoriti igru protiv bunkera u HNL (koja će donjeti i rezultat) - 0 bodova
    2. Stvoriti igru za LP - sad smo mi u svojih 16m (koja će donjeti i rezultat) - uspio si svaka čast
    3. Promovirati mlade igrače i ispeglati ekipu za budućnost (iduću sezonu i sezone) - rasturio si cijeli roster zajedno s SD-om
    Kad se povuće crta - otakaz si zaslužio bez da itko trepne.

Iz gore napisanog je vidljivo da mu je otkaz zaslužen.
    Mene muči jedna druga stvar, tko pospisuje ovakve ugovore, zar se nemogu staviti uvjeti pod kojim se raskida ugvor i kolika je otpremnina. Stari neigramo dobro, nemamo rezultat - otkaz uz dvije plaće i ajd bok. Nekužim pa nije on Jurgen Klopp - hočeš biti trener Dinama ili ne.

Sve ovo što se tiče uvjeta iz ugovora vrijedi i za Canavara (ja mislim da on, a i Bijelica, a i Jakir i slični trebaju biti sretni što su treneri u klubu kao što je Dinamo)

Canavaro sretno i sad idemo po pojačanje (Galešić, Selahi i Mierez) - sve skupa cca 7 miliona.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.