• Daliban
    4.1k
    Nije li u tom slucaju logicnije imati brže stopere, koji su bolji na širokom prostoru nego trome, koji su iskoristivi u plitkoj obrani? Ako vec pricamo o HNL-u i prioritetima.Papastrumf

Pa koliko je brz Galešić? Dojam zna varati kod dužih distanci, ali meni se on nikada nije činio posebno hitar. Igra glavom mu je slaba, ne ističe se posebno ni u duelima općenito, a igra loptom mu je jako precijenjena.
  • emreli21
    173
    Totalno nebitno koliko ti trazis za nekog igraca, bitno je koliko ga je netko spreman platiti. Taj 'neki' Thiago je u Bruggeu imao 30 golvoa u sezoni, mislim 16 ili 17 u prvenstvu. Baturina nazalost ima jedan gol u HNL-u, ligi koja je debelo ispod belgijske. I stvarno mislis da ce ga netko platiti 30 milijuna eura? Da bar, ali nema sanse, nogomet ne funkcionira tako. Brojke su jaaako bitne. Ne dojam, vec brojke.
  • Orc123
    10.1k
    Jedvaj je s 18 igrao derbi protiv Hajduka, s 19 se prodao u Romu za 5mil eura a mi tu raspravljamo tko je veci potencijal.....ovaj u biografiji ima sezonu i pol ozbiljnijeg nogometa u hnl s 24g....ajde neka....
  • Papastrumf
    13.7k

Brži je svakako i od Tea i od Spanjolca. Bolji takodjer s loptom u nogama. Skok igra mu je mana, to stoji.
    Ja bi osobno u HNL-u uvijek izabrao Galesica prije Torrentea.
  • Daliban
    4.1k
    Brži je svakako i od Tea i od Spanjolca. Bolji takodjer s loptom u nogama. Skok igra mu je mana, to stoji.
    Ja bi osobno u HNL-u uvijek izabrao Galesica prije nego Torrentea.
    Papastrumf

Mislim da je bolji, ali ne toliko da ga platimo 6 milijuna eura. Za te novce smo trebali dobiti stopera koji nam donosi ekstra klasu. Ovo je samo još jedan nedorečeni stoper u rosteru, ali koji je vjerojatno za nijansu bolji od loših opcija koje imamo. Više bi nam se isplatilo forsirati Perkovića, a ovako sigurno neće igrati zajedno zbog manjka visine.
  • NitkoBitan
    22.1k
    Moderni igracki Dinamo bi mogao i trebao pokrit sve pozicije osim krilnih i bekovskih igracima sa ovog govornog podrucja. Naravno ponekad dodu i prilike koje se ne mogu propustit ali istini rado nije da se stranci nesto trgaju za dolazak ovdje...

Dinamo (slicno) kao spanjolska reprezentacija. Nogometni/tehnicki znalci na svim pozicijama osim krila gdje su tamnoputi koji rade razliku. Ako moze Ludogorec pogodit sa takvima mozemo valjda i mi.
  • Maksim Maksimirski
    7.1k
    Totalno nebitno koliko ti trazis za nekog igraca, bitno je koliko ga je netko spreman platiti. Taj 'neki' Thiago je u Bruggeu imao 30 golvoa u sezoni, mislim 16 ili 17 u prvenstvu. Baturina nazalost ima jedan gol u HNL-u, ligi koja je debelo ispod belgijske. I stvarno mislis da ce ga netko platiti 30 milijuna eura? Da bar, ali nema sanse, nogomet ne funkcionira tako. Brojke su jaaako bitne. Ne dojam, vec brojke.emreli21

Svaka čast Thiagu na 16 ili 17 golova u belgijskom prvenstu ali Baturina će imati puno veću karijeru od Thiaga. Tako je i Modrić bez penala valjda zabio 3 gola u HNL-u a u to vrijeme je postojao onaj Alfonso iz Herenveena koji je zabio 35 golova u nizozemskom prvenstvu. Modrić je otišao u Tottenham a Alfonso u Middlesborough. Klasa je vidljiva odmah i nećemo ravnati veznjaka i špicu po tome koliko su zabili golova. Evo ja sam se spreman o janje okladiti da će Baturina imati puno jaču karijeru od Thiaga.
  • emreli21
    173
    Ludogorecu je s takvima Qarabag dao sedam komada na jednoj utakmici, a u Europskoj ligi su skupili tri boda u sest kola. ‍♂️
  • Daliban
    4.1k
    Slažem se s tobom da trebamo prodavati mnogo skuplje, ali da Dinamo na Baturini i Sučiću kumulativno zaradi i 100m, mi bismo se u istom roku okrenuli Rijeci i za Fruka im platili 13 + Stojkovića.
  • emreli21
    173
    nadam se da ce imati vecu karijeru, volio bih to, ali to ne znaci da ce ga zbog toga netko sad platit 30 milijuna eura. Nece ‍♂️. Ivanusec je zabio 11-12 u polusezoni, sam rijesio Spartu u prvoj utakmici, pa jedva otisao za 7,5 milja (sto je sramotno). A bio samo dve god stariji. Baturina je klasa, ali ako on u HNL-u ne moze sam rijesiti jednu utakmicu u polusezoni, nece dobit tu cijenu. Usporedbe s Modricem ne stoje, Luka se poigravao s Hajdukom, Rijekom, kamoli na malim utakmicama. I kao igrac Dinama dominirao u repki.
  • NitkoBitan
    22.1k
    Ma dobro, sad cherry pickat neke stvari nema smisla. Ja znam da smo mi drhtali od njihovih krila kad smo igrali protiv njih.
  • Maksim Maksimirski
    7.1k
    nadam se da ce imati vecu karijeru, volio bih to, ali to ne znaci da ce ga zbog toga netko sad platit 30 milijuna eura. Nece ‍♂️. Ivanusec je zabio 11-12 u polusezoni, sam rijesio Spartu u prvoj utakmici, pa jedva otisao za 7,5 milja (sto je sramotno). A bio samo dve god stariji. Baturina je klasa, ali ako on u HNL-u ne moze sam rijesiti jednu utakmicu u polusezoni, nece dobit tu cijenu. Usporedbe s Modricem ne stoje, Luka se poigravao s Hajdukom, Rijekom, kamoli na malim utakmicama. I kao igrac Dinama dominirao u repki.emreli21

Baturina je igrač koji je dobar na širokom prostoru gdje može nanizati po 3-4 igrača u slalomu i zato redovito bolje igra u ligi prvaka i reprezentaciji nego protiv Belupa i Istre gdje mu se protivnik sa 11 igrača sabije u svojih 25 metara to jest u teški bunker. Skauti to vide. Baturina će uvijek odigrati bolje utakmicu protiv Monaca ili Real Madrida nego protiv Belupa koliko god to apsurdno zvučalo jer se jednostavno slabije snalazi u malim prostorima dok će na širokom prostoru ''kovačićevski'' nanizati 3-4 najbolja svjetska defanzivca kao da ne postoje.
  • emreli21
    173
    sve stoji, kao sto mu stoji statistika da je u zadnjih 14 kola HNL-a upisao gol i dvije asistencije sto je suludo za igraca te klase. I za razliku od Modrica ili Olma, njegova faza obrane je jako problematicna. Kao i broj izgubljenih lopti. Sta znaci, bolje ce odigrat protiv Reala nego Slavena? Pa igrali smo protiv Bayerna, Borussije i Celtica. Monaco je odigrao kako zna, ubio, ali ni protiv Salzburga ili Slovana nije on bio taj koji je sam rijesio utakmicu. Njegova statistika mora, ali MORA biti bolja. I to u ovim godinama jer za godinu-dvije nijedan igrac iz HNL-a nece moci otici negdje za 15+ milijuna eura.
  • Maksim Maksimirski
    7.1k
    Protiv Salzburga je bio fantastičan a protiv Borussije je on bio jedini koji je mogao iznijeti loptu ali kada bi je iznio nije imao nikoga naprijed zbog izrazito obrambene taktike. Nogomet ne treba gledati kroz statistiku jer je onda i Grgić iz Belupa nemjerljivo bolji igrač od Baturine.
  • emreli21
    173
    je, ali je Ristovski imao dvije asistencije, Kule i Petko zabili, Sucic bio dosta bolje ocijenjen... ako igras jednosmjerno, samo fazu napada, onda moras gledati statistiku. Njegov problem je i sto je desetka, to moderni nogomet vise ne trpi, pogotovo ne one bez statistike. Ja ga obozavam, ali ne napreduje u stvarima u kojima bi trebao (golovi, faza obrane, sut iz daljine bez obzira na gol monacu)...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions