• Omake
    4.5k
    Mislim da je obrambene igrače, pogotovo stopere teško ocjenjivati kroz javno dostupnu statistiku. Kad pogledaš KTC od ove sezone, netko bi rekao da je reinkarnacija Beckenbauera.
    nije to samo stvar u nogometu. Košarka je dugo patila, a neki tv analitičari još uvijek pate od zabluda da ako igrač ima puno skokova, ukradenih lopti i blokada da je odličan obrambeni igrač. Statistički Drummond ili Whiteside izgledaju bolje od Duncana po ta tri kriterija, ali obrane tih momčadi su uvijek bile na dnu, dok su Spursi uvijek bili elitna momčad.
    Vjerojatno postoje napredni statički podatci kao relativna spriječena ili očekivanja pretnja, spriječeni dodiri u 16m ili svojoj trećini, itd itd.
  • Jos-Optimus
    3.5k
    sta mi znaci top speed kad ga svaki napadac HNL-a ostavi u prasini u startu, imas oči, valjda vidiš koliko je spor u startu i da zbog toga ne možemo stajati visoko
  • E46
    864
    Zanimljivo kako nemas u toj statistici koliko je koji napravio glupih penala i gresaka za direktnu sansu protivnicima, znaci jedan je kiks igrač gdje gotovo svaku utakmicu napravi jedan kiks koji je 100%tna sansa za gol a drugi je stoper ekipe koja je primila 7 golova u 18 kola. Bernauer je vec puno utakmica usro da bi ga se moglo uopce usporedivati sa Galesicem, tako da tu statistiku tehnicki mozes okacit macku o rep, ne govori prakticki nista.
  • Nogo
    4.5k

Bardhi, Barišić, Teklić..nadam se da nema istine u ovome. Možda, ali možda Bardhi ali ova 2 nemaju mjesta u našem Dinamu.
  • Facke
    4.6k

Za Barisica znam da trenutne nema nist. Al tak su turcini selili pol Dinama u Trabzonspor kad je Nenad bil tam trener.
  • Georg Koch
    5.1k
    Ne znam zasto se svi, ali bas apsolutno svi vezete za 1-2 clanka koji kazu kako cemo Galesica kupiti za kumulativno 5-6 miliona.
    Koliko desetaka igraca se dobrano povezivalo s nama i ispalo je na kraju da od toga nikad nije bilo nista (mislim cak 100+ u ovoj godini, @Krizy je vodio tu statistiku pa ovako od oka...)
    Zar nismi naucili stati na loptu bar dok neki relevantniji izvori ne bi rekli nesto, pa ajde oda se vezati za to.
    Histerija na maksimalnom nivou.
  • emreli21
    89
    moguce, ako budem u krivu slobodno mi se smij. Samo kazem da se iz HNL- ne moze ici negdje za 30 milijuna eura s jednim golom u polusezoni. I to je moje misljenje. Krivo ili ne, iza toga stojim.
  • Noel
    7.7k

Ne gleda se samo top speed. Gleda se i ubrzanje i agilnost. Torrente je budimo realni dosta trom.
  • OsamŠest
    4k
    Ma uzalud i brzina, i ubrzanje, i agilnost, ak igrač nema dobro pozicioniranje i čitanje/razumijevanje igre.

Nekad jednostavno treba imat i razumijevanje igre i prepoznavanje igrača na oko, daleko od statistike i ocjena.

Bitne su brojke, ali daleko precijenjene. Jako je glupo kad se izjednačuje neki data analitičar koji sjedne za laptop i izvadi podatke na osnovu kojih procjeni da li je neki igrač za neki klub, a u osnovi nema blage veze o nogometu, sa čovjekom koji razumije nogomet i ima oko za prepoznat igrača na temelju iskustva i znanja.

Tak da ono.. Daj ti meni da ja njega pogledam par puta uživo, van kompjutera i brojki i to je to..
  • KristijanHR
    56
    kakav bi to igrač morao biti da svi budu zadovoljni, jednom ne pase jedno, drugome nesto drugo, pa tko bi svima ugodio, bolje da pojedinci ne komentiraju nista...
  • San Lorenzo
    18.2k
    Koliko je Torrente brz je najbolje pokazala utakmica s Lokomotivom gdje frajer ni pogledom nije uspio ispratiti Mudražiju.
    Dečko je i više nego ok za igranje bunkera u LP gdje se branimo iz 16erca, ali u hnlu niti preko njega možeš otvoriti napad niti igrati visoko postavljenu obranu.
  • Facke
    4.6k

Mora biti Nesta i Maldini u jednom.
    Meni je Galesic super igrac. Morame obranu popraviti.
    A posto je Mmaee otpisan nama dodatni stoper treba.
    Ak se uspiju dogovoriti sjajne!
  • Izet Hajrović
    2.9k
    svi smo složni da nam treba stoper, ali raspravlja se o tome je li Galešić ta kvaliteta koja nam treba, a pogotovo za te novce o kojima se priča.
  • CUCAK
    278
    zanimljivo da je 3M+postotak puno i previše za Galešića, a ovo ljeto se na zoni planiralo dobit 7M za Perkovića
  • Pavinho
    115
    A koji su to novci...za 3 mil se vise ne moze dovesti ni rotacijski igrac, a ovaj postotak od Jankovica i Rukavine je na dugackom stapu...mogu ostvariti neki unosan transfer ali vjerovatno nece
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions