• Maksim Maksimirski
    6.8k
    nadam se da ce imati vecu karijeru, volio bih to, ali to ne znaci da ce ga zbog toga netko sad platit 30 milijuna eura. Nece ‍♂️. Ivanusec je zabio 11-12 u polusezoni, sam rijesio Spartu u prvoj utakmici, pa jedva otisao za 7,5 milja (sto je sramotno). A bio samo dve god stariji. Baturina je klasa, ali ako on u HNL-u ne moze sam rijesiti jednu utakmicu u polusezoni, nece dobit tu cijenu. Usporedbe s Modricem ne stoje, Luka se poigravao s Hajdukom, Rijekom, kamoli na malim utakmicama. I kao igrac Dinama dominirao u repki.emreli21

Baturina je igrač koji je dobar na širokom prostoru gdje može nanizati po 3-4 igrača u slalomu i zato redovito bolje igra u ligi prvaka i reprezentaciji nego protiv Belupa i Istre gdje mu se protivnik sa 11 igrača sabije u svojih 25 metara to jest u teški bunker. Skauti to vide. Baturina će uvijek odigrati bolje utakmicu protiv Monaca ili Real Madrida nego protiv Belupa koliko god to apsurdno zvučalo jer se jednostavno slabije snalazi u malim prostorima dok će na širokom prostoru ''kovačićevski'' nanizati 3-4 najbolja svjetska defanzivca kao da ne postoje.
  • emreli21
    89
    sve stoji, kao sto mu stoji statistika da je u zadnjih 14 kola HNL-a upisao gol i dvije asistencije sto je suludo za igraca te klase. I za razliku od Modrica ili Olma, njegova faza obrane je jako problematicna. Kao i broj izgubljenih lopti. Sta znaci, bolje ce odigrat protiv Reala nego Slavena? Pa igrali smo protiv Bayerna, Borussije i Celtica. Monaco je odigrao kako zna, ubio, ali ni protiv Salzburga ili Slovana nije on bio taj koji je sam rijesio utakmicu. Njegova statistika mora, ali MORA biti bolja. I to u ovim godinama jer za godinu-dvije nijedan igrac iz HNL-a nece moci otici negdje za 15+ milijuna eura.
  • Maksim Maksimirski
    6.8k
    Protiv Salzburga je bio fantastičan a protiv Borussije je on bio jedini koji je mogao iznijeti loptu ali kada bi je iznio nije imao nikoga naprijed zbog izrazito obrambene taktike. Nogomet ne treba gledati kroz statistiku jer je onda i Grgić iz Belupa nemjerljivo bolji igrač od Baturine.
  • emreli21
    89
    je, ali je Ristovski imao dvije asistencije, Kule i Petko zabili, Sucic bio dosta bolje ocijenjen... ako igras jednosmjerno, samo fazu napada, onda moras gledati statistiku. Njegov problem je i sto je desetka, to moderni nogomet vise ne trpi, pogotovo ne one bez statistike. Ja ga obozavam, ali ne napreduje u stvarima u kojima bi trebao (golovi, faza obrane, sut iz daljine bez obzira na gol monacu)...
  • Maksim Maksimirski
    6.8k
    je, ali je Ristovski imao dvije asistencije, Kule i Petko zabili, Sucic bio dosta bolje ocijenjen... ako igras jednosmjerno, samo fazu napada, onda moras gledati statistiku. Njegov problem je i sto je desetka, to moderni nogomet vise ne trpi, pogotovo ne one bez statistike. Ja ga obozavam, ali ne napreduje u stvarima u kojima bi trebao (golovi, faza obrane, sut iz daljine bez obzira na gol monacu)...emreli21

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/ocjene-dinamo-baturina-skolovao-vrsnjake-rile-za-dugo-sjecanje-petkovic-dostigao-orsica-a-povijest-ce-pamtiti-i-jumica/136775

Pogledaj i ocjene navijača. Baturina je bio igrač utakmice i klasu iznad svih na terenu, pusti golove i asistencije.
  • emreli21
    89
    lajkovi navijaca? Uefa proglasila Ristovskog, austrijski mediji Ristovskog, neki nasi Kulenovica/Sucica, evo netko i Baturinu. Sta znace lajkovi navijaca? Pa sad vidim da je protiv Slovana imao dosta minusa, a nije bio bas tako los tu utakmicu. Ili ipak je?
  • Maksim Maksimirski
    6.8k
    Dobro, ja sam gledao utakmicu i vidio Baturinu kao nekog ko je odskakao na terenu. Ne treba mi neki činovnik UEFA-e (koji je na temelju Riletove dvije asistencije) dao njemu epitet igrača utakmice formirati moj stav. Imam svoju glavu, imam svoje oči i gledao sam tu utakmicu 90 minuta za razliku od tog UEFA-inog aparatčika. Rile uopće nije probijao stranu u stilu Daviesa nego je dao dvije povratne lopte, jednu na 20 metara od gola koju je Petko zakucao i još jednu koja je sretno došla do Kuleta. Ako dajemo epitet utakmice po tome ko je zabio i asistirao onda Modrić u Realu ne bi imao 10 titula ''igrač utakmice'' u 10 godina igranja tamo.
  • Izet Hajrović
    2.8k
    Više bi nam se isplatilo forsirati Perkovića, a ovako sigurno neće igrati zajedno zbog manjka visine.Daliban

Perković je odličan u igri glavom, to mu je čak i jača strana, jedan je od boljih u Dinamu po tom pitanju.
  • Jos-Optimus
    3.4k
    stari moj, baš siluješ, a nisi u pravu
  • E46
    841
    Galesic je za Bernauera Puyol.. Bernauer nema nista osim igre nogom
  • E46
    841
    Jedvaj odigrao 22.12 zadnju profesionalnu utakmicu, standardan u panathinaikosu
  • Izet Hajrović
    2.8k
    statističke činjenice:

Niko Galešić vs Maxime Bernauer

Sezona 24/25

Golovi: 2 vs 0
    Promašene velike prilike: 2 vs 0
    Kreirane velike prilike: 0 vs 1
    Duge lopte: 5.4(51%) vs 5.4(52%)
    Centaršutevi: 0 vs 0.1(33%)
    Presijecanja: 1.3 vs 1.0
    Oduzete lopte: 1.3 vs 1.0
    Predriblan: 0.4 vs 0.2
    Otklonjene opasnosti: 3.1 vs 3.2
    Blokirani udarci: 0.1 vs 0.2
    Uspješni driblinzi: 0.4(86%) vs 0.1(33%)
    Osvojeni dueli na tlu: 2.3(59%) vs 2.1(59%)
    Osvojeni zračni dueli: 1.3(43%) vs 1.9(85%)
    Izgubljeni posjedi: 9.5 vs 9.3
    Prekršaji: 1.2 vs 0.7
    Pretrpljeni prekršaji: 0.7 vs 1.0
    Žuti kartoni: 3 vs 2

Sezona 23/24

Golovi: 4 vs 1
    Promašene velike prilike: 1 vs 1
    Duge lopte: 5.1(54%) vs 6.5(56%)
    Centaršutevi: 0 vs 0.2(50%)
    Presijecanja: 0.7 vs 1.1
    Oduzete lopte: 0.9 vs 1.1
    Predriblan: 0.4 vs 0.5
    Otklonjene opasnosti: 2.9 vs 1.7
    Blokirani udarci: 0.07 vs 0.1
    Uspješni driblinzi: 0.3(67%) vs 0.3(71%)
    Osvojeni dueli na tlu: 1.4(51%) vs 2.2(63%)
    Osvojeni zračni dueli: 1.4(64%) vs 1.2(57%)
    Izgubljeni posjedi: 9.2 vs 9.8
    Prekršaji: 0.8 vs 0.6
    Pretrpljeni prekršaji: 0.3 vs 0.8
    Žuti kartoni: 3 vs 1

Statistički nije bolji od Maxa. Jasno je koliko je Max bolji u igri nogom, ali evo, i statistički u duelima je bolji. Što je još relevantno za stopera? Kolega @Omake ako možeš izvaditi one grafove pa da i tamo usporedimo Galešića s našim stoperima.
  • Izet Hajrović
    2.8k
    Torrente došao besplatno, Max za 1.2 mil., a Galešića plaćamo najmanje 3 mil., a potencijalno i 7 mil. Max došao s 24 godine, a Galešić za 3 mjeseca puni 24 godine. Totalno su usporedivi. Ali jedan je stranac iz druge francuske lige pa ćemo ga diskreditirati u startu, a drugi je domaći dečko, a domaće je ipak najbolje i "kvaliteta" se plaća.
  • ElDorado
    937
    Kad smo kod brzine:
    Torrente - 32.33
    Top speed (km/h)
    31.13 avg. per match
    Znači lik je na razini Baturine npr. Toliko o sporosti sa 193 cm visine.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions