• Maksim Maksimirski
    7.1k
    je, ali je Ristovski imao dvije asistencije, Kule i Petko zabili, Sucic bio dosta bolje ocijenjen... ako igras jednosmjerno, samo fazu napada, onda moras gledati statistiku. Njegov problem je i sto je desetka, to moderni nogomet vise ne trpi, pogotovo ne one bez statistike. Ja ga obozavam, ali ne napreduje u stvarima u kojima bi trebao (golovi, faza obrane, sut iz daljine bez obzira na gol monacu)...emreli21

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/ocjene-dinamo-baturina-skolovao-vrsnjake-rile-za-dugo-sjecanje-petkovic-dostigao-orsica-a-povijest-ce-pamtiti-i-jumica/136775

Pogledaj i ocjene navijača. Baturina je bio igrač utakmice i klasu iznad svih na terenu, pusti golove i asistencije.
  • emreli21
    173
    lajkovi navijaca? Uefa proglasila Ristovskog, austrijski mediji Ristovskog, neki nasi Kulenovica/Sucica, evo netko i Baturinu. Sta znace lajkovi navijaca? Pa sad vidim da je protiv Slovana imao dosta minusa, a nije bio bas tako los tu utakmicu. Ili ipak je?
  • Maksim Maksimirski
    7.1k
    Dobro, ja sam gledao utakmicu i vidio Baturinu kao nekog ko je odskakao na terenu. Ne treba mi neki činovnik UEFA-e (koji je na temelju Riletove dvije asistencije) dao njemu epitet igrača utakmice formirati moj stav. Imam svoju glavu, imam svoje oči i gledao sam tu utakmicu 90 minuta za razliku od tog UEFA-inog aparatčika. Rile uopće nije probijao stranu u stilu Daviesa nego je dao dvije povratne lopte, jednu na 20 metara od gola koju je Petko zakucao i još jednu koja je sretno došla do Kuleta. Ako dajemo epitet utakmice po tome ko je zabio i asistirao onda Modrić u Realu ne bi imao 10 titula ''igrač utakmice'' u 10 godina igranja tamo.
  • Izet Hajrović
    3.6k
    Više bi nam se isplatilo forsirati Perkovića, a ovako sigurno neće igrati zajedno zbog manjka visine.Daliban

Perković je odličan u igri glavom, to mu je čak i jača strana, jedan je od boljih u Dinamu po tom pitanju.
  • Jos-Optimus
    4.2k
    stari moj, baš siluješ, a nisi u pravu
  • E46
    1.1k
    Galesic je za Bernauera Puyol.. Bernauer nema nista osim igre nogom
  • E46
    1.1k
    Jedvaj odigrao 22.12 zadnju profesionalnu utakmicu, standardan u panathinaikosu
  • Izet Hajrović
    3.6k
    statističke činjenice:

Niko Galešić vs Maxime Bernauer

Sezona 24/25

Golovi: 2 vs 0
    Promašene velike prilike: 2 vs 0
    Kreirane velike prilike: 0 vs 1
    Duge lopte: 5.4(51%) vs 5.4(52%)
    Centaršutevi: 0 vs 0.1(33%)
    Presijecanja: 1.3 vs 1.0
    Oduzete lopte: 1.3 vs 1.0
    Predriblan: 0.4 vs 0.2
    Otklonjene opasnosti: 3.1 vs 3.2
    Blokirani udarci: 0.1 vs 0.2
    Uspješni driblinzi: 0.4(86%) vs 0.1(33%)
    Osvojeni dueli na tlu: 2.3(59%) vs 2.1(59%)
    Osvojeni zračni dueli: 1.3(43%) vs 1.9(85%)
    Izgubljeni posjedi: 9.5 vs 9.3
    Prekršaji: 1.2 vs 0.7
    Pretrpljeni prekršaji: 0.7 vs 1.0
    Žuti kartoni: 3 vs 2

Sezona 23/24

Golovi: 4 vs 1
    Promašene velike prilike: 1 vs 1
    Duge lopte: 5.1(54%) vs 6.5(56%)
    Centaršutevi: 0 vs 0.2(50%)
    Presijecanja: 0.7 vs 1.1
    Oduzete lopte: 0.9 vs 1.1
    Predriblan: 0.4 vs 0.5
    Otklonjene opasnosti: 2.9 vs 1.7
    Blokirani udarci: 0.07 vs 0.1
    Uspješni driblinzi: 0.3(67%) vs 0.3(71%)
    Osvojeni dueli na tlu: 1.4(51%) vs 2.2(63%)
    Osvojeni zračni dueli: 1.4(64%) vs 1.2(57%)
    Izgubljeni posjedi: 9.2 vs 9.8
    Prekršaji: 0.8 vs 0.6
    Pretrpljeni prekršaji: 0.3 vs 0.8
    Žuti kartoni: 3 vs 1

Statistički nije bolji od Maxa. Jasno je koliko je Max bolji u igri nogom, ali evo, i statistički u duelima je bolji. Što je još relevantno za stopera? Kolega @Omake ako možeš izvaditi one grafove pa da i tamo usporedimo Galešića s našim stoperima.
  • Izet Hajrović
    3.6k
    Torrente došao besplatno, Max za 1.2 mil., a Galešića plaćamo najmanje 3 mil., a potencijalno i 7 mil. Max došao s 24 godine, a Galešić za 3 mjeseca puni 24 godine. Totalno su usporedivi. Ali jedan je stranac iz druge francuske lige pa ćemo ga diskreditirati u startu, a drugi je domaći dečko, a domaće je ipak najbolje i "kvaliteta" se plaća.
  • ElDorado
    1.6k
    Kad smo kod brzine:
    Torrente - 32.33
    Top speed (km/h)
    31.13 avg. per match
    Znači lik je na razini Baturine npr. Toliko o sporosti sa 193 cm visine.
  • Omake
    5.3k
    Mislim da je obrambene igrače, pogotovo stopere teško ocjenjivati kroz javno dostupnu statistiku. Kad pogledaš KTC od ove sezone, netko bi rekao da je reinkarnacija Beckenbauera.
    nije to samo stvar u nogometu. Košarka je dugo patila, a neki tv analitičari još uvijek pate od zabluda da ako igrač ima puno skokova, ukradenih lopti i blokada da je odličan obrambeni igrač. Statistički Drummond ili Whiteside izgledaju bolje od Duncana po ta tri kriterija, ali obrane tih momčadi su uvijek bile na dnu, dok su Spursi uvijek bili elitna momčad.
    Vjerojatno postoje napredni statički podatci kao relativna spriječena ili očekivanja pretnja, spriječeni dodiri u 16m ili svojoj trećini, itd itd.
  • Jos-Optimus
    4.2k
    sta mi znaci top speed kad ga svaki napadac HNL-a ostavi u prasini u startu, imas oči, valjda vidiš koliko je spor u startu i da zbog toga ne možemo stajati visoko
  • E46
    1.1k
    Zanimljivo kako nemas u toj statistici koliko je koji napravio glupih penala i gresaka za direktnu sansu protivnicima, znaci jedan je kiks igrač gdje gotovo svaku utakmicu napravi jedan kiks koji je 100%tna sansa za gol a drugi je stoper ekipe koja je primila 7 golova u 18 kola. Bernauer je vec puno utakmica usro da bi ga se moglo uopce usporedivati sa Galesicem, tako da tu statistiku tehnicki mozes okacit macku o rep, ne govori prakticki nista.
  • Nogo
    5k

Bardhi, Barišić, Teklić..nadam se da nema istine u ovome. Možda, ali možda Bardhi ali ova 2 nemaju mjesta u našem Dinamu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions