• Maksim Maksimirski
    6.9k
    Napisat ću po već ko zna koji put da Dinamo mora ići u skladu sa vremenom i da mu transferi od 3-4 milijuna eura moraju biti potpuno normalna svakodnevna stvar a ne epsko ulaganje. Ovo je 2025. godina a ne 2010. ili 2017. i cijene svega su nevjerojatno porasle. Otiđite u trgovinu i shvatit ćete da ste do prije samo par godina za 100 kuna mogli kupiti stvari koje danas ne možete ni sa 30 eura (200+ kuna). Inflacija je ogromna, natiskale su se milijarde novčanica. Tako je i sa cijenama na nogometnom tržištu, nekad se za milijun eura moglo kupiti Soudanija, najboljeg igrača osvajača portugalskog kupa i vrlo jake Vitorie u to vrijeme, moglo se kupiti i reprezentativce Portugala, jakog Čilea i sličnih zemalja. Danas za milijun eura ne možete kupiti ni Ba iz Varaždina ili Jagušića iz Belupa.

Ovo je vrijeme kada Midtjeland nadjebe Dinama i dovede Buksu za 4 milijuna, kada belgijski Westerlo koji je u sredini tablice dovede Frigana za 5,5 milijuna, kada Union dovede Ivanovića za 4 milijuna, kada Sparta dovede igrača za 5 milijuna, kada Kopenhagen dovede 2 igrača za 5 i 4 milijuna itd. Mi moramo pratiti taj tempo ako želimo biti konkurentni tim klubovima.

Trebamo pratiti i cijene izlaznih transfera. Danas svaka šuša vrijedi 20 milijuna, ne treba smatrati uspjehom kada najveće hrvatske talente koji igraju u Dinamu prodamo za 15-20 milijuna. To su cijene otprije 10-15 godina. Konkretno za Baturinu trebamo zinuti jače i tražiti barem 25 a po meni i 30 milijuna eura. Posrani Brentford plati Bruggeu nekog Thiaga (koji je stariji od Baturine) 33 milijuna eura. Ipswich plati nekakvog Greawesa (također stariji od Baturine) iz Hulla 22 milijuna eura. Dakle kupac će se naći, samo treba izvjesiti pravu cijenu. Dinamo mora baratati većim novcima i kod prodaje i kod kupnje igrača i izaći iz mentalne blokade. Nije izuvanje iz cipela svaka ponuda od 20 milijuna za najveće hrvatske talente niti je epsko ulaganje kada u jednom transfer roku potrošimo 10 milijuna eura samo na odštete nego to mora biti potpuno normalno u 2025. godini.
  • Orc123
    9.6k
    Maxim je placen 1,2mil eura...Galesic ce akomulirano kostati sigueno 4 puta vise.....godine u trenutku dolaska skoro pa iste ali tretman u ocima nasih navijaca ce biti uvijek takav da ce Max morati pokazati vise, da ce se pljuvati vise , da ce se prije njega zvati pogrdnim imenima i slicno..opcenito tako je sa strancima. Cordoba placen 2milje i vec krenule price kakav je to peomasaj ovo ono a nije decko jos ni imao priliku pokazati nista....Mbuku dosao skoro pa besplatno a Spika placen mozda i 7-8 puta vise, gu je 4 god, nije napredovao nista, ali je Mbuku vec sad peoglasen losijim od njega iako i statistika, ni dojam nije na Spikinoj strani...stvar je da se jednom vec moramo odmaknut od HNL jer nas svaki put zu opeljese ko lopovi za robu koja je u dosta slucaja s greskom!

Meni samo fascinantno kako je sad vecini sasvim ok da se stoper koji ima u 24g sezonu i pol na dosta dobroj HNL razini, da se plati akomulirano cca 5 mil eura, a s druge strane da se dovede npr. 24g stoper 2. Francuske lige za taj novac Marica bi se pribilo na kriz iako jasno ko dan da je fra 2. Liga jaca nego 1hnl izuzev Dinama! Ja prvi ne bi dao takav novac za igraca iz druge lige u tim godinama ali samo dajem primjer....

Odavno pricam da iz HNL moze za normalnu cifru ali Dinamo sada treba POJAČANJA....ne moraju biti stranci svi, ima i nasih igraca vani koji bi za nas bili odmah pojacanja ali cemu stalno prevracat taj hnl kad izuzev Loxe mi tu nista extra nismo trzili a pogotovo ne iz Rijeke s obzirom na ulozeno! A ovo iz Loxe su i tako vecinom bili nasi igraci iz omladinskog pogona....
  • Orc123
    9.6k
    imas tv doma, pristup internetu? Kad je Jedvaj odigrao zadnji put dobru utakmicu? Salis se? Miljama bolji stoper od Galesica trenutno, kaj najbolje dokazao je da moze igrat na visoj razini, bio i reprezentativac...za jos vecu karijeru kostale su ga ozljede... trenutno u Pau igra odlicno!
  • Dani Olmić
    665
    gledam i imam sve dostupno, bez brige budi … galesic je veci potencijal kud i kamo

A Tin mozda ne bi ni htio doc
  • Daliban
    3.7k
    Nije li u tom slucaju logicnije imati brže stopere, koji su bolji na širokom prostoru nego trome, koji su iskoristivi u plitkoj obrani? Ako vec pricamo o HNL-u i prioritetima.Papastrumf

Pa koliko je brz Galešić? Dojam zna varati kod dužih distanci, ali meni se on nikada nije činio posebno hitar. Igra glavom mu je slaba, ne ističe se posebno ni u duelima općenito, a igra loptom mu je jako precijenjena.
  • emreli21
    89
    Totalno nebitno koliko ti trazis za nekog igraca, bitno je koliko ga je netko spreman platiti. Taj 'neki' Thiago je u Bruggeu imao 30 golvoa u sezoni, mislim 16 ili 17 u prvenstvu. Baturina nazalost ima jedan gol u HNL-u, ligi koja je debelo ispod belgijske. I stvarno mislis da ce ga netko platiti 30 milijuna eura? Da bar, ali nema sanse, nogomet ne funkcionira tako. Brojke su jaaako bitne. Ne dojam, vec brojke.
  • Orc123
    9.6k
    Jedvaj je s 18 igrao derbi protiv Hajduka, s 19 se prodao u Romu za 5mil eura a mi tu raspravljamo tko je veci potencijal.....ovaj u biografiji ima sezonu i pol ozbiljnijeg nogometa u hnl s 24g....ajde neka....
  • Papastrumf
    13.2k

Brži je svakako i od Tea i od Spanjolca. Bolji takodjer s loptom u nogama. Skok igra mu je mana, to stoji.
    Ja bi osobno u HNL-u uvijek izabrao Galesica prije Torrentea.
  • Daliban
    3.7k
    Brži je svakako i od Tea i od Spanjolca. Bolji takodjer s loptom u nogama. Skok igra mu je mana, to stoji.
    Ja bi osobno u HNL-u uvijek izabrao Galesica prije nego Torrentea.
    Papastrumf

Mislim da je bolji, ali ne toliko da ga platimo 6 milijuna eura. Za te novce smo trebali dobiti stopera koji nam donosi ekstra klasu. Ovo je samo još jedan nedorečeni stoper u rosteru, ali koji je vjerojatno za nijansu bolji od loših opcija koje imamo. Više bi nam se isplatilo forsirati Perkovića, a ovako sigurno neće igrati zajedno zbog manjka visine.
  • NitkoBitan
    21.2k
    Moderni igracki Dinamo bi mogao i trebao pokrit sve pozicije osim krilnih i bekovskih igracima sa ovog govornog podrucja. Naravno ponekad dodu i prilike koje se ne mogu propustit ali istini rado nije da se stranci nesto trgaju za dolazak ovdje...

Dinamo (slicno) kao spanjolska reprezentacija. Nogometni/tehnicki znalci na svim pozicijama osim krila gdje su tamnoputi koji rade razliku. Ako moze Ludogorec pogodit sa takvima mozemo valjda i mi.
  • Maksim Maksimirski
    6.9k
    Totalno nebitno koliko ti trazis za nekog igraca, bitno je koliko ga je netko spreman platiti. Taj 'neki' Thiago je u Bruggeu imao 30 golvoa u sezoni, mislim 16 ili 17 u prvenstvu. Baturina nazalost ima jedan gol u HNL-u, ligi koja je debelo ispod belgijske. I stvarno mislis da ce ga netko platiti 30 milijuna eura? Da bar, ali nema sanse, nogomet ne funkcionira tako. Brojke su jaaako bitne. Ne dojam, vec brojke.emreli21

Svaka čast Thiagu na 16 ili 17 golova u belgijskom prvenstu ali Baturina će imati puno veću karijeru od Thiaga. Tako je i Modrić bez penala valjda zabio 3 gola u HNL-u a u to vrijeme je postojao onaj Alfonso iz Herenveena koji je zabio 35 golova u nizozemskom prvenstvu. Modrić je otišao u Tottenham a Alfonso u Middlesborough. Klasa je vidljiva odmah i nećemo ravnati veznjaka i špicu po tome koliko su zabili golova. Evo ja sam se spreman o janje okladiti da će Baturina imati puno jaču karijeru od Thiaga.
  • emreli21
    89
    Ludogorecu je s takvima Qarabag dao sedam komada na jednoj utakmici, a u Europskoj ligi su skupili tri boda u sest kola. ‍♂️
  • Daliban
    3.7k
    Slažem se s tobom da trebamo prodavati mnogo skuplje, ali da Dinamo na Baturini i Sučiću kumulativno zaradi i 100m, mi bismo se u istom roku okrenuli Rijeci i za Fruka im platili 13 + Stojkovića.
  • emreli21
    89
    nadam se da ce imati vecu karijeru, volio bih to, ali to ne znaci da ce ga zbog toga netko sad platit 30 milijuna eura. Nece ‍♂️. Ivanusec je zabio 11-12 u polusezoni, sam rijesio Spartu u prvoj utakmici, pa jedva otisao za 7,5 milja (sto je sramotno). A bio samo dve god stariji. Baturina je klasa, ali ako on u HNL-u ne moze sam rijesiti jednu utakmicu u polusezoni, nece dobit tu cijenu. Usporedbe s Modricem ne stoje, Luka se poigravao s Hajdukom, Rijekom, kamoli na malim utakmicama. I kao igrac Dinama dominirao u repki.
  • NitkoBitan
    21.2k
    Ma dobro, sad cherry pickat neke stvari nema smisla. Ja znam da smo mi drhtali od njihovih krila kad smo igrali protiv njih.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions