• Bosskovitz
    13k
    pored kluba koji redovno igra LP on (mozda) izabere Köln koji igra u jebenoj drugoj ligi…Dani Olmić

Kako je moguće da se baš nitko ne spominje u kontekstu njegovog transfera osim njemačkih drugoligaša? Meni je to odmah sumnjivo jer austrijsku ligu prate svi klubovi Bundeslige i da baš ni jedan nije procijenio kako bi mu se ovaj mogao isplatiti? Jer nije sad baš neki skriveni talent kojeg smo možda skužili prije ostalih; on već 4 godine standardno igra u Sturmu i nakon 4 godine jedini tko ga možda dovodi je klub iz cvajte...?

Ne znam kakav je, nisam ga gledao, ali ovo gore me navodi na zaključak da on vjerojatno nije neko veliko pojačanje koje želimo jer igrati 4 godine svim tim klubovima pod nosom s odštetnom klauzulom koja je i nama okej za platiti vrlo vjerojatno znači da postoje neke ozbiljnije manjkavosti u njegovoj igri.

Sve se prati. Ne budite naivni.Daliban

Vjeruj mi, to što netko piše na Zoni sigurno neće utjecati na sportski sektor, pogotovo ne na način da odluče potrošiti više novca ili dovesti više igrača ili bolje igrače zbog toga kaj ti ili bilo tko drugi piše puno postova i "vrši pritisak" na temi o transferima. Nemojmo biti neozbiljni.
  • Dani Olmić
    565
    Kako je moguće da se baš nitko ne spominje u kontekstu njegovog transfera osim njemačkih drugoligaša?Bosskovitz

E pa tocno tako mogu i ja reć ako su u pitanju ova nasa ovosezonska „pojacanja“… kako to da nitko njih nije imao na vidiku … kako to da su bas dosli u dinamo?

Kako za jednog Mmaee-a, jednog Mbuku-a ili tamo nekog Ogiwaru nije zagrizao neki drugi klub?

Naravno da se moze tako argumentirat a i ne mora … ne znaci da igrac odma ne valja ako se o njemu ne piše svaki drugi dan i ako ga se ne povezuje sa 18 razlicitih kluba
  • Daliban
    2.8k
    Vjeruj mi, to što netko piše na Zoni sigurno neće utjecati na sportski sektor, pogotovo ne na način da odluče potrošiti više novca ili dovesti više igrača ili bolje igrače zbog toga kaj ti ili bilo tko drugi piše puno postova i "vrši pritisak" na temi o transferima. Nemojmo biti neozbiljni.Bosskovitz

Greška sportskog sektora.
  • Bosskovitz
    13k

Slažem se, ali drugačiji je kontekst jer na ljeto smo očito bili ograničeni s novcem, a sada nismo. Mislim, uvijek smo, ali sada smo komotniji nego na ljeto. Ako sada tražimo baš neka ozbiljna pojačanja koja će odmah ući u prvih 11 i podići razinu igre, onda pristup od ovog ljeta također treba podići na višu razinu.

Ne kažem ja da za tog dečka iz Sturma nema mjesta u Dinamu, makar u kontekstu zamjene za KTC-a kojem je ovo vrlo lako moguće zadnja sezona u Dinamu (opet), uostalom ja ni nisam skaut nit se pravim da znam prepoznati dobrog igrača, ali ono što sam napisao me navodi na zaključak da je on zamjena za nekog već postojećeg s potencijalom da bude nešto bolji, ali vjerojatno ne igrač koji odmah diže razinu naše igre.

Ako to tražimo - ok. Ali ako tražimo nešto više, dojma sam da on nije to nešto više.
  • don
    7.9k
    povijest nas uči da tribamo virovat našim vrlim novinarima :grimace:
  • Peškaman
    5.3k
    Mišljenja sam da je sportski sektor na ljeto imao baš financijsko ograničenje koje je za klub kao što je Dinamo premalo.
    U prilog tome ide i da je Mmae četvrto rješenje za stopera kojeg smo tražili, posudba Oliverasa, Torrente itd.
    Mislim da se većina 'proračuna' za pojačanja potrošilo na Pjacu.
    Naravno,daleko od toga da je to neko pravdanje SDa i sportskog sektora,trebali su bolje.

Intervju Manenice, čovjeka koji je dokazan u svom dijelu poslu i izjave da su novci za pojačanja pripremljeni ili da će biti u kratkom roku,daje nadu.
    Nadam se da je taj iznos značajan i da će se potrošiti na 2,maksimalno 3 igrača koji automatski ulaze u prvih 11.
    Vidim da neki priželjkuju Juninha iz Qarabaga,Qarabag ga neće pustiti ispod 5-6 milijuna eura za što smatram da je nama nedostižno,ista stvar je i s Mierezom koji ima brutalnu plaću na Istoku.
  • Dani Olmić
    565
    Vidim da neki priželjkuju Juninha iz Qarabaga,Qarabag ga neće pustiti ispod 5-6 milijuna eura za što smatram da je nama nedostižno,ista stvar je i s Mierezom koji ima brutalnu plaću na Istoku.Peškaman

Ok - ali se onda pitam kakvog igraca zele dovest a da ce odma upast u prvih 11 ako nam je ovo gore puno?
  • Bosskovitz
    13k
    Vidim da neki priželjkuju Juninha iz Qarabaga,Qarabag ga neće pustiti ispod 5-6 milijuna euraPeškaman

Ma kako da ne, 5-6 milijuna za 28-godišnjeg napadača kojem je Azerbajdžan vrhunac karijere, većinu koje je proveo po brazilskoj i portugalskoj drugoj ligi. Milijun i pol ponuda i igrač kreće u štrajk :D
  • Peškaman
    5.3k

Njihov najveći eksponat,glavni igrač i najveća prilika zarade. Sasvim sam siguran da neće otići ispod 5milE.
    Vrijeme će pokazati koji će biti iznos, neće se još dugo zadržati u Qarabagu.
    Ako ćemo koga uzimati iz Qarabaga,radije bih LBa Bayramova ili veznjaka Julia Romao.

Ok - ali se onda pitam kakvog igraca zele dovest a da ce odma upast u prvih 11 ako nam je ovo gore puno?Dani Olmić

To je problem kada želiš u jednom transf. roku dovesti 3 klasna igrača i pokriti tri pozicije tkzv. kapitalcima.
  • Maksim Maksimirski
    6.6k
    Imena koja se spominju kao pojačanja Dinama su Barišić, Teklić i Florucz. Ne kažem da to nije novinarska patka ali samo želim reći da očekujem više od prijelaznog roka.

Razmislite malo, bi li Rijeka ili Osijek mogli dovesti Barišića, Teklića i Florucza. Mogli bi i to bez većih problema. Barišić ima 32 godine i uopće ne igra u Trabzonu koji nije ništa posebno i u donjem je dijelu tablice. Teklić igra u drugoj turskoj ligi. Za Florucza nisam siguran ni je li HNL prvoligaški igrač. Smucao se po našim nižim ligama pa otišao u Sloveniju u kojoj igra solidno ali u Sloveniji je Menalo izgledao kao Robben, Tolić kao Ronaldinho a Endri Cekici kao Bernardo Silva. Mi u ovom prijelaznom roku moramo dovesti 3-4 igrača kakve je i Hajduku nezamislivo dovesti a ne 3-4 igrača kakve bi Osijek i Rijeka mogli dovesti. Ako ćete već dovoditi Florucza koji u 13 nastupa za Olimpiju ima 6 golova onda ja imam boljeg igrača iz slovenske lige a to je Deni Jurić koji u puno slabijem Koperu u 8 nastupa ima 7 golova. To je tek mašina.

Kažem, ako će se dovoditi Floruczi onda je Hajduk očiti favorit za titulu. Nama trebaju igrači jačeg renomea koje ne može nitko u HNL-u dovesti osim Dinama. Spominje se Mierez, on je taj tip igrača. Ima jako puno igrača kojima istječe ugovor na ljeto 2025 i tu se može naći hrpa dobrih pojačanja. Nekoć smo dovodili reprezentativce tada povijesno jakog Alžira, jakog Čilea (dinamovi igrači su igrali i osvojili finale Copa Americe sa Čileom), imali smo i povremene reprezentativce Portugala (koji je također bio iznimno jak i osvojio EURO). Takvi frajeri nam trebaju ako hoćemo dodati gas i uzeti HNL jer nismo u egalu nego smo na -7 sa tendencijom da na Božić bude dvoznamenkast zaostatak. Trebaju nam reprezentativci pristojnih zemalja (makar Rumunjske, Nigerije i Ekvadora ako već ne može Portugal) a ako će se opet ići sa low risk i dovesti 5 jeftinih florucza onda će nam se ponoviti prošli prijelazni rok i imat ćemo iste probleme.
  • Crni86
    5.8k
    Ne kažem da to nije novinarska patkaMaksim Maksimirski

Upravo to kazes sa velicinom posta. Ako je patka nema uopce logike se bavit time, a kamoli napisat poduzi post.
  • Crusades
    13.9k
    Kažem, ja da sam novinar bi pisao i gluplje članke sa još gorim imenima, netko bi se već uhvatio.
  • Krizy
    48k
    Sjećam se da sam prije par godina bezveze napisao da neki igrač dolazi u Dinamo i mnogi su prenijeli da je Dinamo na pragu pojačanja :rofl:
  • Hectorharatti
    171
    Ma uvjeren sam da uprava ne prati ni teklica ni florucza ni barisica. Ma da mislim da bar ovaj zadnji ima nekog prostora bit upgrade u HNLu. Niko mi ne moze rec da je Diallo ili Devetak bolji igrac.
  • Maxova dijagonala
    2.1k
    I da su kontaktirani Teklić i Barišić to apsolutno ništa ne znači.
    Znate koliki je proces od interesa do potpisivanja igrača? Pukne jedna stavka i gotovo je.
    Onaj ukrajinac lijevo krilo je prošle zime došao u Split i otišao je isti dan bez da se ikom javio...eto jedan primjer a sve je bilo riješeno.
    Bjelica i Marić vjerojatno imaju listu od 30 igrača koje žele dovest a doć će eventualno dvojica ili trojica.
    Također,obojica imaju velike ugovore u Trabzonu i pitanje je žele li ih se odreć...Dinamo im te novce neće dat.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions