• criticus
    2.7k
    dobro odigrano da razni drkaroši ne mogu sabotirati gradnjuOluja

Sada kada nam paše da je za stadion onda je dobro odigrano. Ali ako je ovo istina, ovo svakim danom sve viši liči na Bandića (# Vratimo grad u formu). Sutra će isto ovo napraviti za nekakvu stvar koja će nam bit trn oku. Ponavljam ako je ovo istina, nadam se da će neko završit u zatvoru. Naravno da neće jer svi oni jedni drugima drže leđa. Ali eto, nada nije zabranjena.
  • Mathiasovi Chageri
    3.2k
    Da se nadovežem na ovog "neimenovanog arhikekta" mene samo zanima zašto se Barić konstatno zove kao apsolutni stručnjak i mecena za sva pitanja stadiona u Zagrebu? Čovjek je napravio ravno 0 stadiona u svojoj karijeri. Kad kažem napravio, mislim da su izgrađeni, on je nacrtao dva stadiona koji nikad nisu napravljeni: Kajzerica City Stadium i Doha Sport Club Stadium, btw jedan je blatantna kopija Matmut Atlantiquea, a drugi moderni Poljud. Jedini sportski objekt koji je čovjek uspio projektirati da je izgrađen je rukometna dvorana u Dohi za 5.000 ljudi.

Zašto se ne nađe netko za stvarnim iskustvom da ga se konzultira od strane medija? Zašto čovjek koji projektira shopping centre i poslovne zgrade soli pamet vezano uz svako pitanje stadiona?
  • Danko
    1.3k

Kako i zašto bi netko završio u zatvoru ako je to napravljeno u skladu s zakonom i pravilima?
  • Promatrač
    22
    Ponavljam ako je ovo istina, nadam se da će neko završit u zatvoru. Naravno da neće jer svi oni jedni drugima drže leđa. Ali eto, nada nije zabranjena.criticus

Sve je u skladu sa zakonom. Najbolje da nam taj neimenovani arhitekt objasni zašto se to tako radilo… Treba ga priupitati je li sa svojim drugom, bivsim bandicevcem lupao na vrata stanarima oko Kranjce i nagovarao ih da se pobune protiv stadiona.
  • criticus
    2.7k
    Kako i zašto bi netko završio u zatvoru ako je to napravljeno u skladu s zakonom i pravilima?Danko

Sve je u skladu sa zakonom.Promatrač

Što je sve u skladu sa sivom zonom u građevinskim zakonima nije tema pa ću se suzdržat odgovora. Dosta je jasno na što se misli. Da ja napravim tvornicu kave u sred tvog kvarta i ogradim se na ovaj manevar da mi se nemožete žalit pretpostavljam da bi vam to isto bilo ok. Namjerno ne uzimam gradonačelnika i neki gradksi primjer da ne ode u politiku. Ali samo zato što nam nešto nasušno treba i svi smo za to, nebi tribalo značit da je u redu radit ovakve stvari. Jer to je presedan koji nebi smjeli dozvoliti ko građani Zagreba. To je put za Bandića nakon Bandića.

Ponavljam ako je istina što kaže taj neimenovani arhitekt. Ako nije onda to nije tema.
  • Goran86
    134
    Stadion u Kranjčevićevoj će se graditi i bit će uz Pampas najmoderniji stadion u državi. A ovim filozofima što se javljaju i traže dlaku u jajetu poručujem Zagreb napokon dobiva europski stadion u inat dušmanima.
  • Promatrač
    22
    Da ja napravim tvornicu kave u sred tvog kvarta i ogradim se na ovaj manevar da mi se nemožete žalit pretpostavljam da bi vam to isto bilo okcriticus

Ne radi se o nikakvoj tvornici nego o stadionu koji je tu vec nekoliko desetljeca. I nije se to napravilo zbog nikakvih muljaza ili tome slicno nego zbog pokusaja opstruiranja od strane politickih protivnika.
    Ne smeta njima stadion kao stadion ali im smeta to sto ga ovi na vlasti rade pa su spremni na sve samo da ga ne grade.
  • Robi T
    268
    Ne smeta njima stadion kao stadion ali im smeta to sto ga ovi na vlasti rade pa su spremni na sve samo da ga ne grade.Promatrač

Apsolutno se slažem s tom izjavom.
    Klub je zadovoljan kako idu pripreme i predviđeni početak radova za Kranjču.
    Iz Grada,Vlade i kluba nitko ne želi ništa govoriti o načinu financiranja i upravljanja novim Maksimirom.
    I to mi je sasvim ok.
    Nakon dugo vremena sam optimist kaj se tiče izgradnje stadiona.
  • criticus
    2.7k
    Ne radi se o nikakvoj tvornici nego o stadionu koji je tu vec nekoliko desetljeca. I nije se to napravilo zbog nikakvih muljaza ili tome slicno nego zbog pokusaja opstruiranja od strane politickih protivnika.Promatrač

Nije al u budućnosti može. Tomu služi presedan.

Ne smeta njima stadion kao stadion ali im smeta to sto ga ovi na vlasti rade pa su spremni na sve samo da ga ne grade.Promatrač

Pa naravno. Oporbeni su političar kojima je to posao da bi došli na vlast.
  • dinamo u srcu
    1.8k
    Ne smeta njima stadion kao stadion ali im smeta to sto ga ovi na vlasti rade pa su spremni na sve samo da ga ne grade.
    — Promatrač

Pa naravno. Oporbeni su političar kojima je to posao da bi došli na vlast
    criticus

posao političara je da radi za interes naroda i opće dobro, treba kritizirat onda kada vladajući ne rade u tom smjeru.
  • criticus
    2.7k
    posao političara je da radi za interes naroda i opće dobrodinamo u srcu

Da, i jutros je mojoj dici čizmice napunio sveti Nikola a ne ja.
  • Sajla
    6.2k
    Oporbeni su političar kojima je to posao da bi došli na vlast.criticus

to im je posao? oporbeni političar koji je spreman opstruirati projekt koji je koristan za zajednicu u kojoj želi doći na vlast zaslužuje da ga se namaže medom i zakopa do vrata u mravinjak. nije im posao borba za vlast, nego korist zajednice. politika u Hrvatskoj se već desetljećima svodi na to da se protivniku podmetnu klipovi i onemogući ga se u radu pa da tako izgubi glasove, umjesto da se vlastitim trudom smisli nešto bolje i tako glasove pridobije za sebe. zato na izbore najčešće i izlazi šačica ljudi.
    istina, nije to ponašanje endemično samo u Hrvatskoj, ali malo bismo svi skupa trebali razmisliti o svom načinu razmišljanja. ne može se reći da je posao oporbe da opstruira rad vlasti (osim ako ovi rade nešto apsolutno štetno, a gradnja stadiona to sigurno nije).
  • criticus
    2.7k
    to im je posao?Sajla

da to im je posao. Ja nisam rekao da bi im trebao biti, ali živimo u realnosti ne u doba stvaranja Rimskoga Senata i otpora diktaturi cara. Cilj političara na vlasti, ujedno i posao, je ostati na vlasti. Cilj političara u oporbi je doći na vlast. Narod je tu medij preko kojeg se cilj ostvaruje. Rado bi živio u utopiji di ćemo koristiti definicije koje vi ovdje spominjete, ali do tada držim se svojih definicija.

Plus, ja nijednom nisam rekao da je dobro to sto navodno oporba je pokusala nagovarati susjede, već sam rekao da nije dobro stvarati ovakve presedane za vlast koja dolazi nakon lika kojem se takav modus operandi usadio od takve razine do razine da bi vjerojatno više stotina ljudi moralo bit u zatvoru da ima neovisne istrage i suda u ovoj državi.

tema je divergirala, ovo je prikladnije za neku drugu temu. Ovdje završavam. Tko je shvatio što želim reć super, ko ne ili se ne slaže se šteta, ali tema ide dalje.
  • Sajla
    6.2k
    ok, slažem se da ovo nije tema rasprave i da ovdje završavamo, ali moram samo još ovo napisati - mislim da se slažemo oko svega, osim oko izbora riječi (ili njihovog razumijevanja).
    i vlast i oporba rade to što rade, to je stvarno stanje stvari, ali kad kažeš "to im je posao" onda ispada da je to ono što trebaju raditi i da im je to teoretski svrha. ako je to posao oporbe, onda je posao vlasti da bude korumpirana, zapošljava prijatelje i rodbinu i sl.? u stvarnosti se to događa, ali se treba boriti da toga bude što manje. ako smo spustili očekivanja toliko nisko i očekujemo da nam i vlast i oporba čine život lošijim, onda smo kao društvo u još gorem stanju nego sam mislio. doduše, sad si napisao "nisam rekao da bi im trebao biti (posao)", pa je jasno da je cijeli nesporazum nastao oko toga što razumijemo pod tom sintagmom.
  • Bosskovitz
    13k
    Trebali bi javno zauzeti stav da je interes Dinama samo MaksimirBaneki

A kakav su stav zauzeli? Da Maksimir nije interes Dinama? Počeli smo se vrtjeti u krug i neću u tome sudjelovati jer ti je na sve odgovoreno, ali se praviš da nije. Nisu li iz Dinama rekli da su zadovoljni razgovorima koje vode s gradom i da vjeruju da će uskoro moći izaći s lijepim vijestima? Ajde malo čitaj između redaka, kvragu; misliš li stvarno da će te "lijepe vijesti" biti da se odustaje od Maksimira?

Ispričavam se ako sam nešto krivo shvatio, ali meni se uistinu čini da je situacija oko Maksimira zapravo vrlo pozitivna zbog povjerenja koje bismo trebali imati u sadašnjeg gradonačelnika dok u prošlog nismo te rješavanja dugogodišnje trakavice IPO?Dino

Djelomično, ali želim se odmaknuti od "povjerenja u gradonačelnika" jer je to onda stvar politike. Imali smo priču s Kranjčevićevom koja je jednako bila obavijena velom tajne, prethodne radnje su se provodile, komunicirana je između ključnih dionika (u tom trenutku Grada i Kluba), kada je sve izdefinirano do kraja onda se izašlo van i sve objasnilo javnosti. Još imamo taj natječaj i onda kreću radovi. Vrlo slično se radi i oko Maksimira: znamo da se komunicira između ključnih dionika jer svi to portvrđuju, znamo da se provode prethodne radnje - riješen je spor oko zemljišta koji se povlačio 26 godina, napravljena je studija izvodljivosti - i vrlo je izvjesno da će se uskoro izaći van s rješenjem nakon što se svi dogovore oko tog rješenja. To ne temeljim na "povjerenju u gradonačelnika" nego na kombinaciji povjerenja u njega, povjerenja u klupsko vodstvo i činjenicu da se upravo završava jedan proces vrlo sličan tom.

Ja bih volio da je taj cijeli proces transparentniji, to sam više puta spominjao ovdje. Ali između rizične transparentnosti i efikasne tajnovitosti - dokle god je sve zakonito, naravno - draža mi je efikasna tajnovitost.

Samo bi apsolutnom mrzitelju bilo žao da gradska infrastruktura ne napreduje tko god da je gradio, ali pesimistički stav mi objektivno djeluje vrlo opravdanim dok se i za Maksimir ne zatraže i odobre isti projekti, dozvole i izvođači kao kako su za Kranjču.Dino

Slažem se, posve je razumljivo. Skepsu prema stadionu možeš izražavati od trenutka kad se kaže da će se graditi do trenutka kad dobije uporabnu dozvolu, ali sa svakim završenim stadijem postupka stadion je sve izgledniji, a skepsa sve manja. Rješavanje problema sa zemljištem, zatim studija izvodljivosti, zatim Vladino strateško obećanje za Maksimir, i trenutno (po svemu sudeći kvalitetni) razgovori između Kluba, Grada i Države meni govore da se stvar miče naprijed nekim logičkim slijedom i novi Maksimir mi je danas puno vjerojatniji nego prije 2 ili 3 godine.

Kranjča je danas puno vjerojatnija nego kad su ju prvi put spomenuli u kampanji, bit će još vjerojatnija kad se izabere izvođač i krene u gradnju i još vjerojatnija kad vidimo konture novog stadiona... ne vidim cijeli proces kao crno-bijelo, odnosno "stadion je napravljen" v "stadion nije napravljen" jer stadion ne nastaje odjednom, proces ima puno stadija i ako se krećemo tim hodogramom naprijed - to mi daje povjerenje da idemo u dobrom smjeru. Možemo prigovarati oko transparentnosti ili brzine kojom se krećemo, to je legitimno, ali definitivno se krećemo u pravom smjeru za razliku od svih prethodnih, u potpunosti lažnih obećanja o stadionu na koje smo navikli od bivšeg gradonačelnika i, gotovo tragikomično, počasnog predsjednika našeg kluba.

Ponavljam ako je ovo istina, nadam se da će neko završit u zatvoru.criticus

Nitko neće zbog toga završiti u zatvoru ne zato što netko nekome drži leđa nego zato kaj ništa protuzakonito nije napravljeno.

Je li to poželjna, moralna, etična, transparentna praksa? Nije. Javna uprava je u suštoj suprotnosti sa svim načelima efikasnog upravljanja i aktualna gradska vlast to pomalo uči kao što svatko tko iz oporbe prijeđe na vlast neminovno jednom nauči da nekad moraš zaprljati i ruke i obraz da bi nešto napravio. Ne mislim na kriminalne radnje, nego naprosto na pravne manevre koji su posve legalni, ali upitno moralni. Sankcije za njih nisu pravne nego političke, a onda se procjena svodi na to donosi li neki manevar više pluseva ili minusa pred biračima? Očito su procijenili da će više biti onih ljudi koji će cijeniti to što se ubrzao postupak izgradnje stadiona nego što će biti onih koji će zamjeriti nemoralnu praksu s podjelom čestice.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.