• CastAway1986
    3.3k
    Njega su već spominjali tu na Zoni, neznam nisam ga baš pratio pa ne mogu ocijeniti da li bi mogao pomoći Dinamu ..
  • Ivdzo11
    7.6k
    imam ja kopiranu objavu od @Miro Vugrinec

Mislim da ce možda nekima biti čudno, ali meni je jako zanimljiv na desnom krilu i smatram ga puno većim potencijalom od Pasalica-Raul Florucz iz Olimpije. Austrijanac koji je stasao u Loksi, al je bio posvađan sa Sikicem i upravom Lokse i nikad nije dobio šansu u prvoj ekipi zbog toga iako je bio 2 sezone daleko najbolji igrač Jaruna, doslovno se rugao s drugom ligom.Osobno mi je dosta ljudi iz Lokse i pričalo da je to kvalitetom najbolji igrač Lokse, ali da neće dobit šansu zbog tih zavrzlama. Top sut lijevom nogom, dribling rekao bih sigurno najbolji od svih krila u hnl. Otišao u Olimpiju prošle god i dao 9 golova i 5 asista. Ove sezone već dao gol u europskoj tekmi protiv ukrajinskog predstavnika. Olimpija već ima 2-3 ponude za niega iz Italije oko milijun eura. Mislim da ga se može dovest za milijun i pol i da će to biti odličan igrač jer ima sve sto moderno krilo treba imati. P.s evo gledam i brojke 3.8 uspješnih driblinga po tekmi, uvjerljivo prvi dribler SLO lige
  • Crni86
    12.3k
    Florucz je trenutno najbolji igrac Olimpije samim time i lige. Trenutno im vise igra spicu. Dosta dobar igrac koji ima tu sportsku drskost u svakom svojem potezu.

Makar ovaj transfer ne bi imao bas previse smisla jer smo popunjeni na krilnim pozicijama, a sumnjam da bi se Florucza dovelo kao trecu spicu. Tako da je ovo 99% patka.
  • ElDorado
    4.6k
    Veliko pitanje je kad bi se Petko mogao oporaviti. Ozljeda aduktora (tak vele neki iskusni fizioterapeuti) moze cak postati kronicna. I ruku na srce Kule ipak nema kvalitetu da bude prva špica.
  • Calello5
    128
    Dinamo ubuduće mora više pažnje prilikom transfera davati fizičkim predispozicijama igrača. Brzina, agresivnost, moć u duelu je trenutno ono što nas stavlja u podređeni položaj u utakmicama sa jačim ekipama.
    To se kod nas ponajviše očituje u zadnjoj liniji gdje smo inferiorni i brzinom i u skoku. Isto tako, izostankom Sučića koji ima upravo te predispozicije nemoćni smo u kontri, ne stignemo se priključiti na vrijeme, lako gubimo duele 1 na 1.
  • sebenico
    1.2k

Napokon da netko i to napiše. Mislim da je Ivica Osim kad je komentirao poraz naših od Australaca na SP u Njemačkoj 2006 rekao da ''onaj koji ne može da trči ne može ni da igra''. To je cijela suština. Naši igrači su fizički inferiorni u Ligi prvaka, a nije ni da se u hnl-u nešto ističu. Protiv Dortmunda mi se najviše u sjećanje urezala situacija kad je Kačavenda vodio jednu polukontru po desnoj strani, a onda ga onaj zadnji vezni Nmetcha u par koraka dostigao i pregazio. Fizički kapaciteti moraju biti osnovni preduvjet i u omladinskoj školi i kod transfera, a sve dalje je nadogradnja - tehnička, taktička i mentalna.
  • Calello5
    128

Upravo to. U temi Scouti sam dao primjer francuskog Bresta. Kvalitetom možda i lošiji pojedinci od Dinama. Ali fizička komponenta na top razini, hrabro taktički postavljeni i automatski nisi toliko podređen da moraš igrat bunkere bez špice i krila.
  • Izet Hajrović
    5.7k
    Famozni Kvasina tvrdi da je Baturina prodan i da sljedećih dana ide potvrda. Ima li što u tome ili lupa u prazno kao inače?
  • Krizy
    58.8k
    Standardna lupetanja prije važnih utakmica.
  • Maxova dijagonala
    3.2k
    gdje i za koliko? Vjerovat ću tek ako sve karte baci na stol
  • Daliban
    4.1k
    Sada stiže vijest iz Rumunije da je Dinamo zainteresovan za Raula Florucza, 23-godišnjeg dečka koji u ovoj sezoni igra fudbal života.Ivdzo11
    Ograničen.

Dinamo ubuduće mora više pažnje prilikom transfera davati fizičkim predispozicijama igrača. Brzina, agresivnost, moć u duelu je trenutno ono što nas stavlja u podređeni položaj u utakmicama sa jačim ekipama.Calello5

:up:

Ali ne za vezne pozicije. Tamo je bitno samo da imaju dobar prvi korak i da su agilni. Mekana jezgra i fizički moćniji vanjski krug (stoperi, bočni, napadači). S tim da i taj vanjski krug mora biti izuzetno tehnički potkovan. Kod nas je problem što mi više pažnje moramo davati svim tim elementima, i tehnici i fizici. Problem je što općenito dovodimo meh igrače.

Fizički kapaciteti moraju biti osnovni preduvjet i u omladinskoj školi i kod transfera, a sve dalje je nadogradnja - tehnička, taktička i mentalna.sebenico

Tehnika i osjećaj za igru moraju biti osnova u školi. Fokusirati se na fizikalije nauštrb tehnike i vica bi bilo pogubno i to je pogrešan smjer. Međutim, klince treba kvalitetnije profilirati u skladu s ovom idejom iznad - mekana sredina, fizikalnija periferija.
  • Maxova dijagonala
    3.2k
    Dok ne dođe Miro i demantira ovo sve oko Martina ja ću živit u strahu...
    Znam da ćemo se kad tad rastat sa njim ali zima je zaje..n tajming za to.
  • Crni86
    12.3k
    a daj mi rec zakaj bi ga prodali na zimu?

Mucnite malo glavom kad cujete neku vijest.

Financijsko stanje je trenutno okej, ljudi u klubu su pokazalai da imaju filinga za rezultat kad nisu pustili batija i sucka na ljeto. Zasto bi sad netko iso prodavat svog najboljeg igraca kad smo na -4, jos zivi u lp i imamo love?
  • Maxova dijagonala
    3.2k
    čudno mi je to jer Miro uvijek demantira laži oko mog i njegovog ljubimca a sad šuti...prodali smo i Olma na zimu,zato se bojim.
    Ako ga već idu prodat nadam se da će do ljeta bit naš na posudbi.
  • Crni86
    12.3k
    prodali smo olma prije 5 godina pod drugim ljudima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.